Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Sorun ailemde... Ailem kapanmamdan hiç memnun değil. Bütün akrabalarım memnun olsa da...

Yok efendim sen niye kapandın, senin yaşın kaç başın kaç da kapanıyorsun, sen kapanmaktan ne anlarsın, aç başını...

Anlamıyorlar beni, beni namazdan da soğutmaya çalışıyorlar. Ne ablam ne babam ne annem, işine gelmiyorsa namaz kılmıyorlar. Eğer namaz için eve gitmek istersem, neden geliyorsun o zaman diyorlar...

Selam seda sen güçlü bir kızsın hayat mücadelerle dolu bunu güçlü insanlar kazanır. Birgün gelir yaptıklarından utanırlar. Onlar bilmediklerinden yanlışları yapıyorlar. Bildiğin doğruda sabit ol inşa-ALLAH. ve dua et ALLAH yardımcın olsun. ALLAH'a emanet ol.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadigi takdirde fani dunyada biraktigin eserlere kiymet verme(rnk)

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Ya al götür geri kalanımı, yada gel tamamla eksik yanımı..

Hz. Mevlana

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Sorun ailemde... Ailem kapanmamdan hiç memnun değil. Bütün akrabalarım memnun olsa da...

Yok efendim sen niye kapandın, senin yaşın kaç başın kaç da kapanıyorsun, sen kapanmaktan ne anlarsın, aç başını...

Anlamıyorlar beni, beni namazdan da soğutmaya çalışıyorlar. Ne ablam ne babam ne annem, işine gelmiyorsa namaz kılmıyorlar. Eğer namaz için eve gitmek istersem, neden geliyorsun o zaman diyorlar...

Hımm.. sende mi çölde açan gülsün?? bilirmisin bu zorluklarda çok daha güzel huşu oluyor, öyle tatlı Rahmanın yardımı oluyor..
Ve onlarla sert konuşma , sadece aşkla yolundan vazgecme...
Sendeki güzellikler görünmeye başlayınca eminim onlarda ugraşmaktan vazgececekler, birde şöyle düşün , kelebegin kozasından çıkması,
güçlü olması için yapılan gibi senin güclü olman , dayanıklı olman için sana konulan küçük engeller, sen aşarsın bilirim, neden bilirim???
Çünkü Rabbul Alemin kimseye kaldıramıyacagı yükü vermez...
Dua, dua ya dayan, Rabbimden yardım iste, bende senin için Rabbime yalvaracağım, daha iyi olman için
Rabbim bu yavrucagın, selameti için sana gelmesi için engel olanların yüreğini yumuşat..
Rabbim yardımcın olsun, dua ile sevgili seda, ne güzel gülsün
(Rabbim güzeller , güzel olmak için çile çekerler çaba sarfederler, sevdiklerimde aynı, hep çektiler düşünsene Seda Resul aleyhisselam dahi
yakınlarından neler çekti?? Ya sahabi?? biz de onların yolunda isek, olacak o kadar...
Cennet kolay kazanılmıyor, bedava değil, cehennem de lüzumsuz değilmiş ...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ey yar..
Gidişin sonsuzluk perdesini aralayacak
Başaklar boy verecek,balalar soy verecek
Türküler söyleyeceğiz..
Belki kurt yalnızlığı düşecek hissemize
Hüzünler saracak ufkumuzu hüzünler
Hüzünler taze baharlar gibidir..
Unutma bahar senin içinde
Nereye gidersen götürürsün..
Taze tomurcuklar şimdi,
Kavuşma zamanı diyorlar
Türküler söyleniyor bir yerlerde,
Meşeler güvermiş,varsın güversin..
Söyleyin o yare durmasın,gelsin diyor türküler
Şimdi ses ver artık yüreğini yüreğime ekle
Yüreğini yüreğime ekle Kanatlansın türküler.....

Ahmet Şafak

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
İnsan ve Bilgi

İnsan, anlayabilen ve anlamlandırabilen bir varlıktır. Kendi varoluşu dahil, farkına vardığı varlıkları bilmek, tanımak, anlamak ve anlamlandırmak ister. Kendi varlığıyla diğer varlıklar arasındaki ilişkiyi, aklın kapasitesi ve düşüncenin yasaları dahilinde çözmeye ve bir yere oturtmaya çalışır.
Bu ilişkiyi çözmede insanın ilk başvuru kaynağı " tasavvur" dur. Çünkü, kelimeler içeriklerini ve anlamlarını önce insanın zihin dünyasında kazanır. İnsanın tasavvurunu oluşturan bilgi ya doğrudan ve fıtrî, ya da sonradan kazanılmış bilgilerdir. İslâm bilgi felsefesinde, birinci tür bilgiye "hudurî bilgi", ikinci tür bilgiye "husulî bilgi" denir.55. Kindi, el-Fehefeıu'1-Ûlâ -Resailu'l-Kindî el-Fekefiyye- s. 165 vd. tah. M. Abdulhadi Ebu Rîde, Daru'l-Fikri'l-Arabi, Kahire; Nesefi-Taftazani, Şerhu'l-Akaidi'n-Nesefiyye, 9-11, tah. Ahmed Hicazi es-Sekka, M. Külliyat el-Ezheriyye, Kahire 1407; İslam bilgi felsefesiyle ilgili derli toplu bir özet için bkz. el-Gannuci, Ebcedu'1-Ulum, 1-35

Hudurî bilgi, insanın başta kendi varlığı hakkındaki doğrudan bilgisidir ki, insan bu bilgiye doğuştan sahiptir. Bu nedenle, aklım kaybetse dahi insan kendisi hakkındaki bilgileri kaybetmez. Ağzının yemeye, burnunun solumaya, elinin tutmaya, ayağının yürümeye yaradığını bilir.
Husulî bilgi, insanın sonradan elde ettiği bilgilerdir ki, bu bilgiler ya gözlem yoluyla elde edilmiş tecrübî bilgilerdir, ya da bilgi aracı olan dil ve yazı kullanılarak elde edilen "müdevven bilgi"lerdir.

İnsan bilgisi, hem "bilen özne"ye bilginin katkısına, hem de "bilinen obje"nin niteliğine göre kıymetlendirilir. Bilginin en aşağı derecesi insanın biyolojik varlığına, en üst derecesi ise ruhuna hayat verir.

Husulî bilginin hangi türü olursa olsun, bir hammadde olan bu bilginin mutlaka 'işlenmesi', yani 'anlamlandırılması' gerekmektedir. İşte bu "anlamlandırma" sayesinde "bilen özne" olarak insan, aynı bilgilerin depolandığı bilgisayardan, insan bilgisi de bilgisayar bilgisinden ayrılır. İnsan için o bilgi, artık 'anlamanın' ve 'anlam'ın konusudur. Ve bu yeteneğiyle insan, bilginin sadece taşıyıcısı ve alıcısı değil üreticisidir de.
Doğaldır ki, doğru bilinci doğru bilgi kurar. Fakat insanın problemi, yalnızca doğru bilgiye ulaşmak değildir. Bununla her iş bitmemektedir. Doğru bilginin doğru anlaşılması gerekmektedir. Doğru bilgi yanlış anlaşılırsa, elde edilen netice yanlış bilgiyle elde edilen neticenin aynısı olacaktır. Doğru bilginin peşindeki her insanı teselli eden en büyük unsur, "yanlış bilginin" ya da "yanlış anlamanın", bilgi objesinin hakikatini etkilemiyor oluşudur. Bizim eşyanın hakikati konusundaki yanlış bilgimiz ya da yanlış anlamamız, eşya üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir. O, orada, konulduğu gibi durmakta, kendi duruşu hakkındaki doğru bilgiyi vermeye her zaman hazır ve nazır bulunmaktadır. Tıpkı "bilgi içkin değil, aşkın ve ontolojiktir" tezini savunan Alman filozof Nikolai Hartmann |1882-1950)'m dediği gibi: "Bilginin doğruluğu ya da yanlışlığı, bilgi öznesinin doğruluğuna ilişkin bir bilincinin olup olmamasından, hatta bu. kişinin, kendi bilgisinin doğruluğunu yanlışlığından ayıramamasından bağımsızdır."66. Hartmann, Ontolojinin Işığında Bilgi, XVII.
Hartmann'a göre doğru bilgi, bilinçteki nesnenin tasarımının nesneye uygun düşmesidir: "Bilinçteki tasarım nesneye uygun ise bilgi doğru değilse yanlıştır. ...Doğru ya da yanlış olan şey nesne değil, onun bilgi dir... Bu nedenle doğruluk, doğruluk bilincinden bağımsız olarak varlını sürdürür. Şüphe ya da kesinlik bir bilginin doğruluğunu etkilemez. var olan bir olgunun ifadesi olan bir tümcenin doğruluğu, onun doğruluğu] başka hiç kimse düşünmemiş ya da dile getirmemiş olsa da doğru oları kalır. Onun geçerliği de zaman üstü, sonsuz ve saltıktır."77. Age., s. XVI.

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim sabır sabır sabır dualarım seninle

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Bize göre değil, bizim için değil..
Siyaha beyaz demek..

Çirkine ohh âlâ, zalime pek âlâ, yoksula olmaz demek..

Biz böyle görmedik...

Haramı bilmedik..

Eğilmedik, bükülmedik..

Bu şehir de olmaz terkedip gitmeli..
.

Dinlemeye doyamadığım bir parça..

sahaff

Kayıtlı Kullanıcı
Aklında bulunsun, sen beni kandırmadın

Ben inanmayı seçtim...

Can Yücel

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
207837_10151062847024142_1461787371_n.jpg

leyla-1

Altın Üye
Dualarınızı bekliyorum kardeşlerim öyle bir olayın içine düştüm ki bir insanın iyiliği bu kadarda suistimal edileceğini kırk yıl düşünsem hiç aklıma gelmezdi bir daha anladım ki bazı insanlarda ne vicdan ne merhamet ne de Allah korkusu varmış Allah kimseyi şeytane nefsine uydurmasın Allah hidayete erdirsin ıslah etsin.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim fitne fesat ikiyüzlü kötü art niyetli kaybecek birşeyi olmayan insanların şerlerinden kötülüklerinden gelmeden esirgeyip korusun Rabbim.
Allah hakkımızda ne hayırlı ise en hayırlı ve güzelini nasip etsin Rabbim.Hastalara şifa dertlilere deva borçlulara eda nasip etsin Rabbim.
Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul edilen kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.
Allah hepimizin sonunu hayırlara vesile etsin.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Çocuğa bayılıyorum yaa şimdi benim suçlarımı söyleyecekmiş :D

Ortada bir suç olsa bari.. :p

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
İstemem...
bilinmesin mezar yerim,dikilmesin mezar taşım..
Bu topraklarda aşk soluğu ile cehennemleri söndürmek için ,
yaşamış bir garip şems yatıyor desinler yeter...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
527305_354058048016372_1435589703_n.jpg

YARAB SABIRLA DUA İLE
DAVETİNİ, BEKLİYORUM/Z..
NASİB EYLE..CÜMLEMİZE NASİBEYLE
CANI GÖNÜLDEN AMİNN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt