Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Aklımdan ölüm geçiyor. :)

Küçük kız ALLAH'ın sana verdiği bu güzel hayatı yine onun yoluna harca bunu yapabilmek içinde ilim öğren ve hayatına uygula. Daha önünde nice güzel günler geçireceğin hayatın var. Buna birde İslamı eklersen. En mutlu sen olursun. ALLAH c.c. sana hayırlı bir ömür bahşetsin.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Küçük kız ALLAH'ın sana verdiği bu güzel hayatı yine onun yoluna harca bunu yapabilmek içinde ilim öğren ve hayatına uygula. Daha önünde nice güzel günler geçireceğin hayatın var. Buna birde İslamı eklersen. En mutlu sen olursun. ALLAH c.c. sana hayırlı bir ömür bahşetsin.

Amiiin. Hz.Ömer'in başından geçen şu kısacık şeyi sana anlatmak istiyorum. :)

Hz Ömer (ra) Efendimiz, camiye her zaman erken giderdi Bir gün yine mescide (camiye) erkenden giderken bir çocuğun koşarak, acele acele camiye gittiğini gördü Hz Ömer (ra) , çocuğa:

Yavrum, ne oldu acele acele camiye koşuyorsun?

Çocuk:

Namaza gidiyorum, namaz vakti yaklaştı; abdest alacağım, dedi

Hz Ömer:

Yavrum, sen daha küçüksün, sana namaz farz olmamıştır, buyurdu Çocuk:

Efendim, bu işin büyüğü, küçüğü olur mu? Dün benden küçük bir çocuk vefat etti, (öldü) dedi
Hz Ömer (radıyallahu anh – Allah ondan razı ve hoşnut olsun) , çocuğun bu sözlerinden çok duygulandı; bu sözleri çocuktan duyunca çok ağladı; “Ya Rabbi! Bu çocuk ne iyi, ne akıllı” dedi

Bu yüzden küçük olduğumuz için uzun ömrümüz olacağını sanmamak lazım. :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden şunu paylaşmak geldi. Ne güldüm buna. :)

Allah hep bizimle

Bir gün, bir adam ellerini açıp yalvardı:

- ‘”Allah’ım benimle konuş!'’ dedi.

Tam o sırada bir çayırkuşu adamın bahçesinde en son şarkısını söylüyordu, ama adam çayırkuşuna kulak vermedi ve devam etti yakarmaya:

- ‘’Allah’ım benimle konuş!'’

Az sonra hava kapandı, gök gürültüsü ve şimşekle birlikte yağmur yağmaya başladı. Fakat adam dinlemedi, yakarmaya devam etti:

- ‘’Allah’ım! Seni görmeme izin ver!'’

O böyle yalvarırken, sağanak yağmur sona ermiş ve güneş bütün ihtişamıyla ışıklarını adamın evine kadar taşımaya başlamıştı. Fakat adam bu manzaraya aldırmadı bile. Her gün gördüğü bir şey değil miydi bu?

Yalvarmaya devam etti:

- ‘’Bana bir mucize göster Allah’ım!'’

O böyle yalvarırken, yakınlardaki evlerden birinden yeni doğmuş bir çocuğun ağlayışları geliyordu kulağına, ama adam bunu da farketmedi.

üzüntüden ağladı adam:

- ‘’Allah’ım, cevap ver bana! Burada olduğunu bilmemi sağla.'’

O sıra, bir kelebek adamın koluna kondu ama adam öbür eliyle kelebeği iteleyip kovdu ve ağlamaya devam etti:

- ‘’ Allah’ım neden bana cevap vermiyorsun?'’

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Saygi ve edep..
Bu ikisinin ne kadar degerli oldugunu ogrenmekle gecti omrum hep :)

KP.

Yagmurbey

Kayıtlı Kullanıcı
EDEP

Osmanlı’da sadaka taşları varmış, ihtiyacı olan sadaka taşının üzerindeki keseden, yabancı elçilerin de şaşkın şehadetleriyle, sadece ihtiyacı kadarını alırmış. Aynı şey yolların üzerinde vakıflar tarafından kurulan konaklarda da uygulanır, yolcu eğer ihtiyacı varsa yatağının başucundaki keseden alabilirmiş. Binitine ücretsiz bakılır, ücretsiz üç gün yemek verilirmiş.
Eskiden “Kapıyı kapat!” denilmezmiş. Allah (c.c.) kimsenin kapısını kapatmasın diye düşünülürmüş. “Kapıyı ört, ya da sırla” denilirmiş. Kapının kapanmadan yavaşça örtülmesi edebdenmiş.
“Lambayı söndür” demezlermiş. Allah (c.c.) kimsenin ışığını söndürmesin, “Lambayı dinlerdir” derlermiş. Lamba yakılmaz, uyandırılırmış. Uyuyan birisi uyandırılmak için sarsılmaz veya adı ile çağırilmazmış. “Agah ol erenler” derlermiş. Nezaket, incelik, edeb her işin başı imiş de ondan… Ona eren uyanık olurmuş. İnsanların sözü kesilmez, işaret ve işmar edilmez, fısıltılar, gizli konuşmalar hoş karşılanmazmış.
Hanımlar “Efendi” derlermiş beylerine, “siz” derlermiş. Hanımefendiliklerini gösterirlermiş. Gezerken yere yumuşak basılır, ses çıkarmamaya çalışılırmış. Yerdeki haşerata basmamaya özen gösterdiği için, adı “Karınca basmaz Efendiye”çıkan insanlar varmış.
Kapıdan çıkarken arkasını dönmemek, geri geri çıkmak edebmiş.Kapı eşiğindeki ayakkabılar, dışarıya doğru değil, içeriye doğru çevrilirmiş. “Git bir daha gelme!” der gibi değil de, “gitsen de ayağının yönü buraya dönük olsun” der gibi dizilirmiş.

Eskiler hayatı o kadar nurani, o kadar temiz, o kadar manâlı yaşarmış.
“Komşuya hatır soran sıra sıra terlikler, Ölçülü uzaklıkta yakın beraberlikler.” diye tarif eder Üstad N. Fazıl bu hali…
Eskiler “Edeb Ya Hu!” derler, Onu görüyor gibi yaşamaya çalışırlarmış. O varken başkasına bakmaz, Onu unutmuş gibi hallere girmezlermiş. Ezel ve Ebed Sultanı’nın huzurunda nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa öyle hareket etmek isterlermiş. “Bizi takip eden, her halimizi perdesiz, engelsiz gören, şu anda bizim durumumuza bakan Allah var!” der gibi, o mânâyı hatırlatmak için her yere “Edeb Ya Hu!” yazarlarmış. “Allah’ın huzurunda edeb”demekmiş bu…
İnsan nerede olursa olsun Allah’ın huzurunda değil midir?

ALLAH a emanet kalın.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
kabe-yapboz.jpg

md6.jpg

Rabbim buraları görmeyi nasip edermi acaba :? ALLAH ım sen bizlere buraları görmeyi ve hac ibadetini yapmayı nasip eyle yarabbi ::) AMİİİİİİİİİİİİİN...

Amiinnn.. ...........

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. ım bugün yine bir ders çıkardım yaşamdan. Sana adım adım geldiğim şu dünya yine beni yalanlarla boğdu bıraktı. Sensizlikle yok olduğum yaşam da yine insanlarla boğulmaktayım. Her yanımda oluşan rüzgarlara kapılmak gitmekten korkar oldum Allah c.c. ım. Affetmek her zaman büyüklük ama bir gün içlerine beni almalarından korkar oldum Allah c.c. ım. Sen ne olursun bana doğru yolu göster. Allah c.c. ım bizleri affeyle Hz.Adem gibi 200 yıl gözyaşı dökemedikçe nasıl olacaksa bu ... senden başka gideceğimiz yok bizleri affeyle Allah c.c. ım.Amin.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Hz.EBUBEKİR'İN YAKARIŞI

Yarabbi şu ahiret azığı az olan adama

Lütfunla cömert davran.

Hakikaten o,

Günahlarından dolayı iflas etmiştir,çaresizdir.

Senin kapına gelmiş,sana sığınmıştır.

Ey kudreti sonsuz Allah'ım!

Onu boş çevirme.

Şu kulunun günahları çoktur.

Kapına sığınmış bir fakirdir.

Hata üzerine hata yaptı

Sense sonsuzca verdin.

İsyankarlara bile verdin.

Ey cömert Allah'ım benim günahım çok büyüktür.

Sen büyük günahları bağışlayansın.

Bilerek yada bilmeyerek günah işlemekten beni koru!

Rabbim sende fazıl, bereket vardır.

Ey Rabbim benim günahlarım,

Kum taneleri kadar çoktur,sayılmaz!

Yarabbi günahlarımı affet!

Beni arınmış kıl!

Bilmiyorum ne olacak şu perişan halim.

Hiç hayırlı amelim yok.

Halbuki kötü işim ne çok.

Sana, beni getirecek ibadetim yok.

Sıkıntılarımdan beni kurtar.

Yarabbi benim hasta bir kalbim var.

Hastalara sen şifa verirsin.

Şu çaresiz hastaya şifa ver.

Hani, Hz.İbrahim'i yakacak olan ateşe dur dedin,

İbrahim'e zarar vermeyen bir soğukluğa dönüş buyurdun;

Benim içinde öyle buyur.

Allah'ım cehennemde beni yakacak olan ateşe dur de!

Sen yetersin her işlere.

Sen dostsun.

Sen çok verensin.

Sen şifa verensin.

Kuluna yetensin.

Bütün problemleri çözensin.

Sen benim Rabbimsin!

Sahibimsin.

Sen bana yetensin.

En güzel vekilsin.

Kalbimde olan şeyleri sen ver Allah'ım!

Çözemediğim hazinelerin kapılarını açıver!

İçimdekini düzelt Yarabbi.

Mahşer gününde Senin hakim,

Cebrail'in ise mübaşir olduğu o günde

Bizi korktuklarımızdan güvende kıl!

Korktuğum şeyden bana haber ver.

Beni en güzel yöne çeviriver.

AMİN..!

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Amiiin. Hz.Ömer'in başından geçen şu kısacık şeyi sana anlatmak istiyorum. :)

Hz Ömer (ra) Efendimiz, camiye her zaman erken giderdi Bir gün yine mescide (camiye) erkenden giderken bir çocuğun koşarak, acele acele camiye gittiğini gördü Hz Ömer (ra) , çocuğa:

Yavrum, ne oldu acele acele camiye koşuyorsun?

Çocuk:

Namaza gidiyorum, namaz vakti yaklaştı; abdest alacağım, dedi

Hz Ömer:

Yavrum, sen daha küçüksün, sana namaz farz olmamıştır, buyurdu Çocuk:

Efendim, bu işin büyüğü, küçüğü olur mu? Dün benden küçük bir çocuk vefat etti, (öldü) dedi
Hz Ömer (radıyallahu anh – Allah ondan razı ve hoşnut olsun) , çocuğun bu sözlerinden çok duygulandı; bu sözleri çocuktan duyunca çok ağladı; “Ya Rabbi! Bu çocuk ne iyi, ne akıllı” dedi

Bu yüzden küçük olduğumuz için uzun ömrümüz olacağını sanmamak lazım. :)

Ölümün ne zaman gelecegini tabii RAB' bim bilir ama ölümü istemek doğru değil. Seni ALLAH'a emanet ediyorum.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali (r.a))

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Sakladığın sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun. (Hz. Ali (r.a))

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Kansızlık belirtileri çıkmaya başladı bende. Gerçekten yaz mevsiminde üşüyorum sebepsiz yere, havalar da çok sıcak üşümüyorum terliyorum.

Ayrıca göğüs ağrısı, sebepsiz yere karnım ve miğdem de ağrımaya başladı.

Ve de vallahi ben sadece Allah'a şuankinden binlerce kat daha yakın olmak için ölmek istedim. :)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Kansızlık belirtileri çıkmaya başladı bende. Gerçekten yaz mevsiminde üşüyorum sebepsiz yere, havalar da çok sıcak üşümüyorum terliyorum.

Ayrıca göğüs ağrısı, sebepsiz yere karnım ve miğdem de ağrımaya başladı.

Ve de vallahi ben sadece Allah'a şuankinden binlerce kat daha yakın olmak için ölmek istedim. :)

Rabbim ŞAFİ ismiyle şifa versin...
Ölerek yakın olmak?? Düşünme böyle şeyler, dünyada yaşayarak elde edilir bazı şeyler...
Bununla ilgili bir kıssa vardı bulursam inşallah paylaşayım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt