Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Kim benim düşmanım
ve nasıl bir kötülük yapacak bana çok merak ediyorum..
Sanırım artık rüya görmek istemiyorum.. :p

gizlibahçem

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım sen hayırlı insanlarla karşılaştır cümlemizi, şuan o kadar kötüyüm ki sadece ağlamak istiyorum,rabbim senin hakkını kimsede bırakmasın hele ki o insan diye geçinen kayınvaliden ve kayınpederini, kocasıymış, sen eşini koruyup müdafa bile edememişin neyin kocası ....

16 yaşında evlendirilen ve bebeği ölü doğduğu için yıllarca şiddet gören Melek Karaaslan aklını yitirmiş halde 24 yaşında öldü
Ağrı'nın Hamur ilçesinde kocası Ferdi Karaaslan ile kaynanası Naciye ve kayınpederi Kutfettin Karaaslan tarafından sürekli dövüldüğü için aklını yitiren, altı ay boyunca aç bilaç tuvalete bağlanan çocuk gelin Melek (Levent) Karaaslan (24) kaldırıldığı Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 16 yaşındayken Ferdi Karaaslan ile evlendirilen ve 18 yaşına girmeden hamile kalan Melek Karaaslan, ilk doğumunu sokağa atıldığı karların üstünde yaptı. -30 derecede ölü bir bebek doğuran talihsiz kadın gördüğü şiddetin dozu artınca akıl sağlığını kaybetti.

YARALARI KURTLANDI
Kızlarının durumunu öğrenip hastaneye yatıran Levent ailesi, aile büyüklerinin baskısı üzerine çoçuk gelin Melek'i yeniden kocasının evine göndermek zorunda kaldı. Kızını uzaktan takip eden baba Levent en son uzunca bir süre Melek'ten haber alamayınca polise başvurdu. Polisin baskını sonunda da talihsiz kadın tuvalete bağlanmış olarak bulundu. Altı ay aç bırakılan ve üzerinde sadece beyaz bir bez olan Melek, 30 kiloya düşmüştü. Oturmaktan vücudunun her yeri kireçlenen, bacaklarında ve kalçalarında yaralar oluşan ve yaraları kurtlanan genç kadın; haberin SABAH'ta yayımlanmasından sonra Ağrı Valisi Ali Yerlikaya'nın talimatıyla Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak durumunun ağırlaşması nedeniyle önce Erzurum'a, oradan da ambulans uçakla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ankara'da 3 gündür tedavi altında olan genç kadın, bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Aczi ifade inşallah faydalı olmuştur...Selam ile..

kafamda o kadar cok soru varki abi malasef bunlardan kurtulamiyorum..anliyorum ama tam anlaiyamiyorum desem bana kizmasiniz dimi?ya abi bu soylediginiz kitabi her yerde bulabilirim dimi..ve agir bir kitap degildir..ve bir kac kitap da ismi istesem acaba bir mahsuru varmi ya anliyabilecegim kitaplar istiyorum..cok fazla agir olmasin lutfen..kapasitem o kadar genis degil..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
kafamda o kadar cok soru varki abi malasef bunlardan kurtulamiyorum..anliyorum ama tam anlaiyamiyorum desem bana kizmasiniz dimi?ya abi bu soylediginiz kitabi her yerde bulabilirim dimi..ve agir bir kitap degildir..ve bir kac kitap da ismi istesem acaba bir mahsuru varmi ya anliyabilecegim kitaplar istiyorum..cok fazla agir olmasin lutfen..kapasitem o kadar genis degil..

Estağfurullah inanın ki bende size eksik bilgi verdiğim için üzülüp yeniden dönmüştüm bu notu aldım...
* Esas kitap kitabımız...Allah C.C. nun bize seçtim korudum buyurduğu KUR'AN -I KERİM dir...
*Kur'an-ı Kerimi hem arapça hemde Meal olarak defalarca okumalıyız...
*Meal okuma size okumadım dediğiniz açılımı yapacaktır...Her okuyuşta burayı okumamıştım görmemiştim diyecek kadar dikkatle okuyun ...Satır satır anlayarak gerekirse günde en fazla bir sayfa...

Diğer kitaplar KUR'AN -I Kerimi mealen daha iyi veya dikkatli okumanıza yön verir o kadar...

Kur'an-ı Kerim ana kitap bunu kesin bilin ve aksi hiç bir söze değer vermeyin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Estağfurullah inanın ki bende size eksik bilgi verdiğim için üzülüp yeniden dönmüştüm bu notu aldım...
* Esas kitap kitabımız...Allah C.C. nun bize seçtim korudum buyurduğu KUR'AN -I KERİM dir...
*Kur'an-ı Kerimi hem arapça hemde Meal olarak defalarca okumalıyız...
*Meal okuma size okumadım dediğiniz açılımı yapacaktır...Her okuyuşta burayı okumamıştım görmemiştim diyecek kadar dikkatle okuyun ...Satır satır anlayarak gerekirse günde en fazla bir sayfa...

Diğer kitaplar KUR'AN -I Kerimi mealen daha iyi veya dikkatli okumanıza yön verir o kadar...

Kur'an-ı Kerim ana kitap bunu kesin bilin ve aksi hiç bir söze değer vermeyin...

Diğer kitaplar aslında teferruat olup sizi hep KUR'AN-I KERİME yönlendirir...
Yönlendirmeyen Bana gel ...Benim kitabım uygun bu doğru vesaireye fazla pirim vermeyin...
Ancak sizi KUR'AN -I KERİM 'E yönlendiriyor ise o kitabı okuyabilirsiniz...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Diğer kitaplar aslında teferruat olup sizi hep KUR'AN-I KERİME yönlendirir...
Yönlendirmeyen Bana gel ...Benim kitabım uygun bu doğru vesaireye fazla pirim vermeyin...
Ancak sizi KUR'AN -I KERİM 'E yönlendiriyor ise o kitabı okuyabilirsiniz...

Çok değerli büyüklerimizin kitapları rehber gibi sizi Kuran-ı Kerime götürür...Muhammed Mustafa A.S. a götürür..Allah C.C. na götürür...
O Kitapları gönül rahatlığı ile okuyun ama Kur'an-ı Kerimi Mealen okurken o tavsiyelere kulak vererek daha dikkatle okuyup anlamaya çalışın...
Ancak Allah C.C. nun lütfettiği kadar idrak edebiliriz o yüzden anlamadım vs demeyin...İnsan olarak bildiğiniz gibi okuyun sakın ızdıraba girmeyin...
Sıkılır gibi olunca dinlenin zorlamayın rahat olun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Çok değerli büyüklerimizin kitapları rehber gibi sizi Kuran-ı Kerime götürür...Muhammed Mustafa A.S. a götürür..Allah C.C. na götürür...
O Kitapları gönül rahatlığı ile okuyun ama Kur'an-ı Kerimi Mealen okurken o tavsiyelere kulak vererek daha dikkatle okuyup anlamaya çalışın...
Ancak Allah C.C. nun lütfettiği kadar idrak edebiliriz o yüzden anlamadım vs demeyin...İnsan olarak bildiğiniz gibi okuyun sakın ızdıraba girmeyin...

Allah C.C. aşkınız artıyorsa...Sevgi dolu iseniz iyi yöndesiniz...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
anliyorum nedem istediginizi ama bende daha o kadar olgunulta biri degilim kurani kerimin mealini okurken anlamak..ben sizeden ozellikte kitp isimleri ve yazarlarini istiyorum ilk soyledigiz kitabi not aldim insallah en kisa zamanda alacam ve sizden bir kac kitap ismi daha istiyorum hep sik kitap disari cikip alamiyorumda almisken beraber alyim diye..onun icin okudunuz degerli kitaplariniz ve yazarlarin ismini rica ediyorum lutfem efendim bilirsiniz risa nurda bir tefsirdir ama onu anlamak mumkun degil bir sohbet olmadan..ve benim dini sohbetlere gitme imkanim yok tek yapabildigm sey kitap okyorak kendimi gelistirmek..insallah ne demek istedigimi anladiniz..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C. size ve bize iyilik güzellik versin.... dünya ve ahirette...Cehennem azabından korusun...İnşallah...

malasef abi benim cevremde dini bilgi alacagim yerler yok ne bir sohbet nede bir insan dini bilgilere sahip olan ben ancak kitap okuyaral elde ediyorum..insallah becerebilirim..onun icin kendimi kitaplara vermek istiyorum ve oyle guzel paylasimlariniz varki onun icin sizden ozellikle kitap ismi istiyorum kendimi ifade edebildimi artik?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
iste o degerli insanin kitap isimlerini bilmiyorum..ve meal olarak kimi tavsiye edersiniz?

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Size kitap tavsiye etmektense... Gerçek müceddid kitapları diye tavsiyem daha uygun...Bazı İlmihallerde İmam diyede adlandırılıyorlar...''Mevlana,Abdulkadir Geylani,Muhiddin İbni Arabi,Veysel Karani,İmam Rabbani,Beyazıtı Bestami ...vs...R.A. lere ait kitaplar el kitabı şeklinde var...Hz.Hatice,Hz.Aişe,Hz.Fatma veya Hz.Meryem konulu kitaplar...
Veya size tavsiye edilen tüm kitaplar...Ayrım yapamayız...Yeter ki arka planında maddi manevi çıkar olmayan kitaplar...
Gizli hedefli...Gizli menfaatli kitaplar olmasın...
Ders kitaplarınıza daha öncelik verin...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Diyanet onaylı kitaplar ...''Kur'an-ı Kerim'' Elmalılı Hamdi Yazır 'a ait olursa uygun olur...
Yukarıda isimlerini yazdığım zatların kitapları sadeleştirilmiş piyasada var örneğim Abdulkadir Geylani kitaplarından istiyorum derseniz bir çok kitap size sunulur...En incesinden başlayın...''Ucuzundan uygun olur''

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Diyanet onaylı kitaplar ...''Kur'an-ı Kerim'' Elmalılı Hamdi Yazır 'a ait olursa uygun olur...
Yukarıda isimlerini yazdığım zatların kitapları sadeleştirilmiş piyasada var örneğim Abdulkadir Geylani kitaplarından istiyorum derseniz bir çok kitap size sunulur...En incesinden başlayın...''Ucuzundan uygun olur''

İnternet ortamında da çok güzel kitaplar var...Marifetnağme yazın indirin parasız...İbrahim Hakkı Erzurumi 'ye ait...Ana kaynak kitaptır ağırdır ancak faydalıdır...

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı

Bu güzel ailenin olsun :)

Ümitsiz olmaz olmaz , sevdasız olmaz olmaz :)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

Hanım ablaaamın olsun :)

Aşkına yandığı inci gözlerini gördü Zeyd'in gözleri...
O an geçti anadan babadan yardan...
Taifte ve akabede sımsıkı tuttu ellerini..
Heyhat..
Olamadık Zeyd'in gözleri ve elleri...

Ama dinleyebilmek vardı şimdi..
Dinleyemedik...

eyvALLAH abi... ::)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt