Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah’ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir.
{Bakara Suresi - 2:185}

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım sevgini, ve Seni sevenin sevgisini, ve Seni sevene beni yaklaştıranın sevgisini bana nasip et.

(Hadis-i Şerif)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan’da bağışlanma
Ebu Hüreyre Radiyallâhu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
“Ramazan ayının ilk gecesi girince şeytanlar ve cinlerin azgınları zincire vurularak bağlanır. Cehennemin kapıları kapatılır, hiçbir kapısı açılmaz. Cennet kapıları ise sonuna kadar açılır, hiçbirisi kapalı tutulmaz.
“Her Müslümanın kalbinde hissettiği bir ses yükselir:
“Ey iyiliklere istekli olanlar, hayra yönelin!
“Ey kötülüğe arzu duyanlar, kendinizi tutun!
“Allah’ın bu gece Cehennemden kurtardığı pek çok kimseler olacaktır. Bu hal Ramazan’ın bütün gecelerinde tekrarlanır.”

(Buhari, Savm: 5; Bed’ü’l-Halk: 11; Müslim, Sıyâm: 2; Nesâi, Sıyam): 5

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Cenâb-ı Hak, hadsiz envâ-ı nimetini nev-i beşere zemin yüzünde neşretmiş, ona mukàbil, o nimetlerin fiyatı olarak şükür istiyor.
(Ramazan Risalesi)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
(Onlar şöyle yakarırlar): “Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin.”
{Al-i İmran Suresi - 3}

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
631.jpg

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
islamiyet gen ailesinin ve tüm islam aleminin ramazan-ı şerifi mubarek olsun.bugun hem mutluyum ramazana ulaştığım için hemde hüzünlüyüm ayrılık var yine:(gurbette olmak zor.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Behiyecim,
çok geçmiş olsun.
Dualarımdasın selametle kal canım benim.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
gul3.jpg

Ramazanı şerifin ve cumanın ümmete hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.
Hastalara şifa dertlilere deva olmasını Yüce mevladan dilerim.
ALLAH hem manen hemde maddi ibadetlerinizi kabul etsin.
ALLAH'a emanet olun.
Selam ve dua ile......

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
yakais abi size sormak istiyorum..bu sorunun cevabi hic bir yede bulamiyorumve kafam cok karismis durumda..
kader degisirmi degismezmi bu cok merak ediyorum..simdi soyle diyorlar 3 sey degismezmis..olum saati..rizik..evlenecegin insan..bunlar hic bir sekilde degismezmis..ama bazilarida yaptigimiz dualar ve ameller degistirir diyor..anlamadim ben bir sey..insallah ne sormak istedigimi anlamissinizdir..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
yakais abi size sormak istiyorum..bu sorunun cevabi hic bir yede bulamiyorumve kafam cok karismis durumda..
kader degisirmi degismezmi bu cok merak ediyorum..simdi soyle diyorlar 3 sey degismezmis..olum saati..rizik..evlenecegin insan..bunlar hic bir sekilde degismezmis..ama bazilarida yaptigimiz dualar ve ameller degistirir diyor..anlamadim ben bir sey..insallah ne sormak istedigimi anlamissinizdir..

Cevap vermeye çalışayım....Acizane...

Levhi Mahfuz adı verilen ;Allah C.C. nun bizzat kendi arzusu ile yaratılan , yüce bir Ana Kitap var...Gene Allah C.C. tarafından yaratılan KALEM ile bu Levhaya yaz emri verilmiştir...
Bu Kitapta yazılı olanlar... son noktaya eriştiğinde yani değişmeden son karar ile sona vardığında Allah C.C. nun değişmez kararı sona ermiş olduğundan artık değişmez ve KADER oluşur...OL emri bu olduğu için artık değişmez ve nihai noktadır...
Bu nokta oluşmadan hiç bir zaman KADER çizgisi nihayete erdi denilemez...

Allah C.C. bu levhaya her gün 2000 defa bakar ve değiştirilmesi gerekenleri sildirip... yeniden yazdırır...Görevli MELEK ler... bu Kitap'a son ifa anlarında tekrar bakarlar eğer değişmemişse o emri ifa eder ..Değişmiş ise değişikliğe uyar...

Bu Kitapta her şey yazılıdır ve canlı gibi yaşayan bir kitaptır...Allah C.C. nun buyruğu ve emridir...Dolayısı ile canlı gibi yaşar...

İnsan duası veya arzı ile bizatihi yaşam yolu ile Allah C.C. na arz eder...Lütuf Allah C.C. ndan olursa her şey değişebilir...Yeter ki KUL arz edecek ve bu arzı kabul edilecek durumda olsun...KUL ile Allah C.C. arasında bir uygulamadır...Allah C.C. bilir ve uygulatır...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Tabiki Allah C.C. Rızık gibi HAY ihtiyaçlarını kendi belirler ve dağıtır...Ancak İNSAN çalışma ve ameli ile rızkı arttırabilir veya eksiltebilir...
Hayvanat alemi tam tefekkür ederse,kalırsa yazılı rızkı mutlaka alır...
BAYKUŞ buna örnektir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt