Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Cevap vermeye çalışayım....Acizane...

Levhi Mahfuz adı verilen ;Allah C.C. nun bizzat kendi arzusu ile yaratılan , yüce bir Ana Kitap var...Gene Allah C.C. tarafından yaratılan KALEM ile bu Levhaya yaz emri verilmiştir...
Bu Kitapta yazılı olanlar... son noktaya eriştiğinde yani değişmeden son karar ile sona vardığında Allah C.C. nun değişmez kararı sona ermiş olduğundan artık değişmez ve KADER oluşur...OL emri bu olduğu için artık değişmez ve nihai noktadır...
Bu nokta oluşmadan hiç bir zaman KADER çizgisi nihayete erdi denilemez...

Allah C.C. bu levhaya her gün 2000 defa bakar ve değiştirilmesi gerekenleri sildirip... yeniden yazdırır...Görevli MELEK ler... bu Kitap'a son ifa anlarında tekrar bakarlar eğer değişmemişse o emri ifa eder ..Değişmiş ise değişikliğe uyar...

Bu Kitapta her şey yazılıdır ve canlı gibi yaşayan bir kitaptır...Allah C.C. nun buyruğu ve emridir...Dolayısı ile canlı gibi yaşar...

İnsan duası veya arzı ile bizatihi yaşam yolu ile Allah C.C. na arz eder...Lütuf Allah C.C. ndan olursa her şey değişebilir...Yeter ki KUL arz edecek ve bu arzı kabul edilecek durumda olsun...KUL ile Allah C.C. arasında bir uygulamadır...Allah C.C. bilir ve uygulatır...
Selamlar...

cevap icin tesekkurler..yani ben sunu anladim dua ve amelerimiz kaderi degistirir...degismiyen 3 sey diye bir sey yok..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Evlenecek insanın sevgisine değer verir ve duasına da icabet eder ama yazdırdığı insan için en uygun hayırlısını yazar ve ibtilalar la uğraştırıp insanın arzusunu da ( Dua ve arzusu)dikkate alıp kendi emrine yönlendirip Hayırlısını lütfeder...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Baykuş rızık peşinde koşmaz ...rızk ona Allah C.C. nun emri ile gönderilir...
Her gün bir kuş beni ye...beni ye diye zorlar...Kısmeti hangisi ise o rızkı yer...

Cevaplar yeterli oldu mu acaba...?

evet evet yeterli cok tesekkur ederim..hic bilmezdim cok sasirdi hatta...ALLAH razi olsun..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan'i nasil sevmeyeyim ki?
O hem seytanin katili, hem de her geldiginde bir Kadir'e gebedir.

Ramazan'i nasil sevmeyeyim ki?
Onu , ardi ve hele ki kendisi de hayirla doludur.
Onu sevmeyeyim?
Resulullah'in kalbi, Kur'an'la doludur.

Hayirli Ramazanlar.. :)

KatrePare

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenecek insanın sevgisine değer verir ve duasına da icabet eder ama yazdırdığı insan için en uygun hayırlısını yazar ve ibtilalar la uğraştırıp insanın arzusunu da ( Dua ve arzusu)dikkate alıp kendi emrine yönlendirip Hayırlısını lütfeder...

rica etsem biraz daha detayli anlatirmisininz tam olarak anlamadim da...yani kaderimizdeki kisiylemi sadece evleniriz:a40:

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu..

Ramazan-ı Şerifiniz, ilk orucunuz, iftarınız ve akşamınız hayırlı olsun inşAllah..

"Allâhümme, leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü. Ve savmelğadi min şehr-i Ramazâne neveytü fağfîrli mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

Ma'nâsı: "Ey Allah'ım, senin rızân için oruç tuttum, sana imân ettim, sana tevekkülde bulundum. Senin rızanla orucumu açtım. Ramazân-ı Şerifin yarınki orucuna da niyyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günâhlarımı bağışla"

yakais

Yasaklı Kullanıcı
rica etsem biraz daha detayli anlatirmisininz tam olarak anlamadim da...yani kaderimizdeki kisiylemi sadece evleniriz:a40:

Allah C.C Levh-i Mahfuza yazdırmıştır şu kişi ile evlenecek diye...
O iki kişi ...karşılaştıklarında Kalpleri Mutmain olur...Olmaz ise ,yani gönüllerinde başka biri veya idealleri varsa... yani evliliğe meyil i yok veya başkasını seviyor ise ...
Dua ile Allah C.C. na arz ediyor ise... Allah C.C. bu yazgıyı iptilaya çevirir...
Onlara olayları canlı yaşattırır ...dua, istek ,arzulara göre yönlendirir...
Ancak sonuçta ya sevgisi devam eder, istediğine yönlendirir...Veya ;Allah C.C. karar verdi ise... imtihanlar sonucu onu en hayırlı olana yönlendirir...
Sebepler yaratır... sonuçta Allah C.C. kimi uygun görürse onu nasip eder...
Ancak ;İnsanın duasına ,sevgisine öncelik verir, ona uygun hayırlıyı nasip eder...
Kim nasipse o uygundur veya iptiladır...Yaşaması gereklidir...Yaşattırır...
Anne ve Baba iptilası da bu işe bulaşır...Anne ,baba günahları iptila şartı olabilir...
Daima dua ve af dilemeli ... Ebeveynler hatalarından pişman olup suçlarından af dilemeli...
Evlat iptila vasıtası olursa evlat zorluk çeker...Ebeveyn suçları gereği vicdani azaba sürüklenir ...Allah C.C. korusun...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C Levh-i Mahfuza yazdırmıştır şu kişi ile evlenecek diye...
O iki kişi ...karşılaştıklarında Kalpleri Mutmain olur...Olmaz ise ,yani gönüllerinde başka biri veya idealleri varsa... yani evliliğe meyil i yok veya başkasını seviyor ise ...
Dua ile Allah C.C. na arz ediyor ise... Allah C.C. bu yazgıyı iptilaya çevirir...
Onlara olayları canlı yaşattırır ...dua, istek ,arzulara göre yönlendirir...
Ancak sonuçta ya sevgisi devam eder, istediğine yönlendirir...Veya ;Allah C.C. karar verdi ise... imtihanlar sonucu onu en hayırlı olana yönlendirir...
Sebepler yaratır... sonuçta Allah C.C. kimi uygun görürse onu nasip eder...
Ancak ;İnsanın duasına ,sevgisine öncelik verir, ona uygun hayırlıyı nasip eder...
Kim nasipse o uygundur veya iptiladır...Yaşaması gereklidir...Yaşattırır...
Anne ve Baba iptilası da bu işe bulaşır...Anne ,baba günahları iptila şartı olabilir...
Daima dua ve af dilemeli ... Ebeveynler hatalarından pişman olup suçlarından af dilemeli...
Evlat iptila vasıtası olursa evlat zorluk çeker...Ebeveyn suçları gereği vicdani azaba sürüklenir ...Allah C.C. korusun...

ALLAH razi olsun cok tesekkur ederim..sizde cok ugrastirdim hakkinizi helal edin..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Duaların kabul edildiği vakitler...

Yarabbim sözde değil özde müslüman
sözde değil özde islam alemi olmamızı nasip et

Amin

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Duaların kabul edildiği vakitler...

Amin

selamun aleykum ibra kardesim..nasisin..
sanirim sende oss sinavina girmistin bu sene nasil gecti sonuc bugun aciklandi..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ibra kardesim..nasisin..
sanirim sende oss sinavina girmistin bu sene nasil gecti sonuc bugun aciklandi..

Aleyküm selam behiye abla :)

Ben lys ye girmedim :)
benim istediğim bölüm ygs den alıyor fakat o kadar yapamadım :) ama lys den başka sınava girdim ama onuda yetiştiremedim aslında çok kolay bir sınavdı ama heralde bu sene kısmet değilmiş inşaALLAH seneye 1.hedefim pmyo olacak :) 2. hedefimde Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği :) kabaca 70 puan fazla yapmam lazımdı geçen senenin puanlarına göre

bahanelerimize geçelim :D ben meslek lisesi okuduğum için staj vardı, dershaneyi yarıda bıraktım çünkü hiç ders çalışamıyordum :D :)
nevar ne yok yazım behiye abla birdaha sorarsn diye :)

Rabbim cümlemize hayırlı, helal, seveceği meslek nasip etsin :)

Konya için iftar vakti :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam behiye abla :)

Ben lys ye girmedim :)
benim istediğim bölüm ygs den alıyor fakat o kadar yapamadım :) ama lys den başka sınava girdim ama onuda yetiştiremedim aslında çok kolay bir sınavdı ama heralde bu sene kısmet değilmiş inşaALLAH seneye 1.hedefim pmyo olacak :) 2. hedefimde Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği :) kabaca 70 puan fazla yapmam lazımdı geçen senenin puanlarına göre

bahanelerimize geçelim :D ben meslek lisesi okuduğum için staj vardı, dershaneyi yarıda bıraktım çünkü hiç ders çalışamıyordum :D :)
nevar ne yok yazım behiye abla birdaha sorarsn diye :)

Rabbim cümlemize hayırlı, helal, seveceği meslek nasip etsin :)

Konya için iftar vakti :)

O benim hayalim arkedes :) Saka bir yana Din Kulturu ogretmenligi cok yakisir olursa. Meslektas oluruz belki kim bilir :D
Sinavlar icinde uzulme, dedigin gibi hayirlisi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt