Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbenâ âtina fid'dünyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn
Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.
Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mü'minine yevme yekûmü'l hisâb.
Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum hayırlı akşamlar cumletenn ben geldim siz nerelerdesiniz....:)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hamd, ancak Allah'adır.O’na hamdeder, O’ndan
yardım ve mağfiret dileriz.
Nefislerimizin şerrinden ve amellerimizin kötülüklerinden
Allah’a sığınırız.Allah kimi hidâyete erdirirse,
onu saptıracak yoktur.Kimi de saptırırsa onu hidâyete
erdirecek yoktur.
Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâhın
olmadığına,O’nun bir olduğuna ve ortağı bulunmadığına
şehâdet ederim.Yine, Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem-
Allah’ın kulu ve elçisi olduğuna şehâdet ederim.
Allah-azze ve celle- O’na, âline, ashabına ve kıyâmete
kadar onlara güzel bir şekilde tâbi olanlara salât ve selâm
eylesin.

ozerserhat

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese iyi haftalar....
Allah işlerinizde kolaylık nasip etsin. Bol kazanç ve bol rızık versin
sıkıntılarınızdan kurtulmayı ve huzur dolu bir yaşap nasip eylesin.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Essalâtu vesselâmu aleyke
Yâ Rasûlallâh...

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

اِتَّقِ اللَّهَ حَـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍ

Nerede olursan ol Allah’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizî, Birr, 55.

{Hadis-i Şerif}

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Essalâtu vesselâmu aleyke
Yâ Rasûlallâh...

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

اَلدَّالُّ عَلىَ الْخَيْرِ كَفَاعِلِهِ

Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Tirmizî, İlm, 14.

{Hadis-i Şerif

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
[h=2]Hadis Okumanın Önemi ve Faydaları[/h]
Peygamber aliyhesselam'ın bize en güzel örnek olduğunu bildiren ayet-i kerîme, onu kendimize model almamızı tavsiye etmektedir. Resul-i Ekrem efendimiz evinde nasıl yaşardı? Sokağa nasıl çıkardı? Yolda nasıl yürürdü? Gördüğü insanlara nasıl davranırdı? Mescide vardığı zaman ne yapar, nasıl ibadet ederdi? İslamiyet'i öğretme metodu neydi? Henüz müslüman olmayanlara karşı tutumu ve onlara İslam'ı tebliğ şekli nasıldı? İnsanlar bir yana, hayvanlara, hatta eşyaya karşı nasıl bir tavır takınırdı? Bütün bunları ve daha başka hususları öğrenmemiz. İslamiyet'i doğru şekilde yaşayabilmemiz Allah'ın Resulü'nü tanımamıza, Allah'ın Resulü'nü tanımamız da Hadislerdeki İslam'ı öğrenmemize bağlıdır.

Hadisleri okuyup öğrendikçe, mükemmele doğru giden yolda mesafeler almaya başlarız. Doğruyu yanlışı tanırız. Davranış bozukluğumuzu farkeder, kusurlarımızı kolayca yakalarız. İşte o zaman kendimizi hesaba çeker, hatalı davranışlardan uzak durmaya çalışırız.

Hadislerle ilgimiz arttıkça, insanlarla olan ilişkilerimizin eskiye nisbetle daha güzelleştiğini farkederiz. Tıpkı Resûlullah Efendimiz gibi karşımızdaki insanlara değer vereceğimiz, onlarla güzel geçineceğimiz için onların da bize değer verdiklerini, bize daha sıcak ve samimi davrandıklarını görürüz. İşte o zaman Peygamber ahlakının mükemmelliğini, vazgeçilmezliğini, insanları birbiriyle nasıl kaynaştırıp kucaklaştırdığını anlarız.

Sevgililer Sevgilisi, İki Cihan Serveri Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa(SAV) için her gün bir hadis yayınlıyor ve bunu tüm dünya ile paylaşıyoruz.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
"Sizin yanınızda bulunan Tevratı tasdik etmek üzere indirdiğim Kur'ân'a iman edin, onu inkâr edenlerin başını siz çekmeyin. Âyetlerimi az bir fiatla, yani dünya menfaati karşılığında satmayın. Asıl Bana karşı gelmekten sakının! "
[Bakara Suresi 2,41]

Maksat: Tevratın asli şeklidir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
"Sizin yanınızda bulunan Tevratı tasdik etmek üzere indirdiğim Kur'ân'a iman edin, onu inkâr edenlerin başını siz çekmeyin. Âyetlerimi az bir fiatla, yani dünya menfaati karşılığında satmayın. Asıl Bana karşı gelmekten sakının! "
[Bakara Suresi 2,41]

Maksat: Tevratın asli şeklidir.

Kur'an Ayetlerine bak ve idrak et ey Tevrat ehli ...İdrak et ki Kur'an-ı Kerimden şüphen kalmasın...Ona uy...Sakın inkar eden olma...Manasınadır...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah’ım! Sana en sevimli olan saatlerde beni uyandır. Bana rızana yaklaştırıp gazabından uzaklaştıracak en sevdiğin amelleri yapmamı nasip et.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
yorgunum, bagirmaktan sesim kisildi, ne zormus baskasina yasami ogretmek???
Niye anlamiyorlar? anlamiyorum, niye dunyayi gercek saniyorlar bilmiyorum???
Ben niye hep sorgular icindeyim??? Niye gormuyorlar??? islerine gelmiyor
Varmi asalak yasamak??? Rabbim sebebi rizkin calismak oldugunu bilirdim, bildim de Rabbimin rizasi deyip cok yuk altina girdim
Birak yere birak! ben biraktim ama alistilar bir kere onlar birakmaz
Ey evren duy sesimi , kimsenin isine karismam, rizik verene elini ac!
Rabbim se sen seversin vermeyi, aynen senin gibi nasil vazgecsem???
Hakedene, caba gosterene, istersen deneme, isteyene , istemeyene, hemen verme, ugrassinlar hele...
Rabbim harikasin, bilmem ki bu gonul nasil dayansin???
Birak yansin (yansin bana ne?) yanmak guzel, degil m i ki O en guzel ile beraber... beraber??? Rabbim beraber mi yanariz???
Rabbim, yak ! (aman ha garip, dayanalicak kadar olsun, hadi oyle olsun)

hicri1428

Kayıtlı Kullanıcı
Üzülme!

Üzülebiliyorsan bir kalbin var demektir. Kalpsizler üzül(e)mezler ki. Ne mutlu sana ki, üzülebiliyorsun. Dokunan var demek ki kalbine. Ya dokunulmasaydı kalbine. Ya hüznün gönül toprağını karmasına izin verilmeseydi. Demek ki gözden çıkarılmadın. Demek ki sen hâlâ bir umut tarlasısın.

Üzülme!

Üzülüyorsan, Biri var ki cılız varlığını düştüğü çamurdan kaldırmak istiyor. Onun için dokunuyor kalbine. Kıymetini bil ki, üzmeye değer görüyor seni. Hüzünlerin kalbinin toprağını allak bullak ediyorsa, sen ekilmeye layık bir topraksın demektir. Kaygıların vuruşuyla tuz buz oluyorsa taş katılığında büyüttüğün güvencelerin, yarılan göğsüne umut fidanları dikiliyor demektir.

Üzülme!

Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki...

Üzülme!

Üzülüyorsan, şımaramazsın. Kibrin kirli tuzağına düşemezsin. Kendini beğenmişliğin çamuruna dolaşmaz ayakların. Uzak geçersin isyanlı yollardan. Heveslerinin ardı sıra düşüp nisyan uçurumlarının başına sürüklenmezsin. Seni Biri yakınlığına çağırıyor demek ki... Gözden çıkarmamış olmalı seni.

Üzülme!

Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapısının önünde bekletiliyorsun demektir. Gözlerini kaldır vefasız dünyanın eşiğinden. Gönlünün elinden çıkar sebeplerin boş avuntularını. Umudunu kes sahte doymalardan. Yüreğini küstür coşkulardan. Kapı açıldı açılıyor demektir.

Üzülme!

Üzülüyorsan, kaybedeceğin bir şeyler var demek ki... Kaybedeceği bir şeyi olanlar çoktan kazanmışlardır. Eline geçmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya başla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak işte zenginsin.

Üzülme!

Seni bir "İşiten" var. Seni senin kendini bile sevmenden önce O sevdi seni. Senin kendini bile bilmediğin unutuş kuyularından çekip çıkardı seni. Çektiğin acılara habire meşgul çalan telefonlar gibi kör ve sağır değil O. Yüreğinin her yangınına O yetişiyor. Ayrılıklarına ve sıkıntılarına metal soğukluğundaki plazalar gibi umursamaz değil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edeceğine söz veriyor. Sevdalarına ve özlemlerine çok seçenekli sınav kâğıtları gibi tatsız ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten çok anlıyor, seni senin kendini düşündüğünden çok düşünüyor. Gözyaşlarınla imzalayasın istiyor yakarışlarını. Bir ebedî çerçevenin içinde, gösterişsiz bir kullukla fotoğraflamak istiyor seni. Dağılıp giden ömür kırıntılarının arasından sıcacık bir kardelen ümidi devşiresin istiyor. Keyfinin çatlak kabuklarının arasından sonsuz teselli pınarları akıtmak istiyor.

Üzülme!

Varlığının tenine çiziktir her hüzün. Varlığından haber verir üzüntün. Hatırlar mısın, bir zamanlar hatırlanmaya değer bir şey bile değildin? Hiç umursanmadan çöpe atılabilecek kirli bir su iken sen, yüzüne bir tek O baktı. Kimselerin arayıp sormadığı, önemseyip adını bir kenara yazmadığı o günlerde, senin adını ilk O andı. Hatırını bildi. Seni yanına aldı. Hep yanında oldu. Sen seni unutup da başını yastığa koyduğunda bile, seni her defasında sabaha çıkardı. Sen Onu defalarca unuttun ama O seni asla unutmadı.

Üzülme!

O'nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan gözleri yaşlar içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: "Lâ tahzen, innAllahe meânâ."

Üzülme!

Kaldır yüzünü yerden. Omuzlarından sarsıp kendine getirmek istiyor seni Sevgili. "Rabbin sana küsmedi ki..." Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin. "Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki..."

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi ancak sana ibadet ediyor ve ancak senden yardim diliyoruz. amin

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Ey karanlık geceyi uykuda geçiren mü'min, dua etmek zamanı geldi.
Haydi kalk.
Ey kötülük etmeyi adet edinmiş Nefs, ibadet etme, iyilik etme zamanı geldi.
Pencereden bak, tevbe kapısını aç, evi tertibe koy, düzelt.
Haydi durma Bizim nöbetimiz geldi.
Suçtan, kötülüklerden neden temizlenemiyorsun?
Günahlardan ellerini yıka, yüzüne su vur, Abdest al, namaza durma zamanı geldi.
Seni mezara koydukları, lahitte yüzünü Kıble'ye döndürdükleri zaman, Hayatta şu karşında duran Kıble'yi hatırlarsın, amma, namazını kılamadığın, kazaya bıraktığın için içinin Yanmasından eline ne geçer?
Sen şimdi hayatta iken, bu Kıble'den bir nur, bir ışık ara.
Bir ışık elde et de, o nur, o Işık, senin kabrini ışıtsın.
Allah'ın nuru gelince, kabir bir gül bahçesi olur"

ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.
HAYIRLI günler DİLİYORUM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt