Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Ankara'yı rahmetinden esirgemiyor yüce Rabb'im.. Elhamdülillah..

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
bişey sorcam konyad Mevlana'dan başka görülmesi gerek yerlerin isimleri söyleyebilirmisin haziranda aksilik olmassa inşallah konyayı gezcemde araştıma yapıyorum..

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
bişey sorcam konyad Mevlana'dan başka görülmesi gerek yerlerin isimleri söyleyebilirmisin haziranda aksilik olmassa inşallah konyayı gezcemde araştıma yapıyorum..

Valla kardeşim meram deremiz var meşhur, orada tavus baba türbesi var, o türbenin orda çay içebileceğin ve konya manzarası izleyebileceğin restoran var. Hmm daha sonra merkezde Adalhan civarında Hacı Şükrü Fırın kebabı var kesinlikle tavsiye ediyorum, çok meşhurdur ve çok güzeldir. Etliekmeğimiz meşhurdur malum ve etliekmeği Havzan Etliekmek şubelerinden birinde yemeni tavsiye ederim ;) MaşAllah ben de hep yemek yenilecek yerleri biliyormuşum nedense acaba :D

Hmm gezlip görülecek yerler olarak, mevlana müzesine giderken sağınızda ve solunuzda tarihi camiler var, en önemlisi de yolun sol tarafında kalan Şems-i Tebrizi Cami.. Yani oranın manevi havası bana hep bir başka gelmiştir.. Yolun sağ tarafında iplikçi cami var, böyle yoldan aşağıda kalıyor yükseklik olarak, orada da namaz kılmanızı tavsiye ederim. Ayrıca merkezde Alaaddin tepesi var, güzel bir yerdir, böyle adı üstünde tepedir ve yeşilliktir her yeri (Konya'da bulmak zordur o kadar yeşil yeri ;) ) Bu tepede Selçuklular zamanından kalma Alaaddin Keykubat camii vardır, ve benim gördüğüm en uzun saf orada tutulur, yani Allah razı olsun yapanlardan, camide ön safta olunca daha fazla sevap kazanıldığından yola çıkarak, normal camilerin aksine, enine uzun tutmuşlardır ;)

Hmm ayrıca, tabii ki de Mevalana Müzesi'nin hemen yan tarafında bulunan Selimiye Camii'nde Cuma namazı kılmak hoştur, gerçi en son gittiğimde tadilat vardı ama kısmet işte :a03: Ayrıca mevlana müzesine çok yakın bir yerde Aziziye camii vardır ve bu caminin özelliği pencereleri, kapısında büyüktür (ilginç bir anektod işte :D )

Valla benden bu kadar kardeşim, aklıma şu an için bunlar geliyor. Yani zaten yolsa kime sorsanız, sizi bir yere yönlendirir zaten o yüzden çok plan yapmanıza da gerek yok ;)

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
Valla kardeşim meram deremiz var meşhur, orada tavus baba türbesi var, o türbenin orda çay içebileceğin ve konya manzarası izleyebileceğin restoran var. Hmm daha sonra merkezde Adalhan civarında Hacı Şükrü Fırın kebabı var kesinlikle tavsiye ediyorum, çok meşhurdur ve çok güzeldir. Etliekmeğimiz meşhurdur malum ve etliekmeği Havzan Etliekmek şubelerinden birinde yemeni tavsiye ederim ;) MaşAllah ben de hep yemek yenilecek yerleri biliyormuşum nedense acaba :D

Hmm gezlip görülecek yerler olarak, mevlana müzesine giderken sağınızda ve solunuzda tarihi camiler var, en önemlisi de yolun sol tarafında kalan Şems-i Tebrizi Cami.. Yani oranın manevi havası bana hep bir başka gelmiştir.. Yolun sağ tarafında iplikçi cami var, böyle yoldan aşağıda kalıyor yükseklik olarak, orada da namaz kılmanızı tavsiye ederim. Ayrıca merkezde Alaaddin tepesi var, güzel bir yerdir, böyle adı üstünde tepedir ve yeşilliktir her yeri (Konya'da bulmak zordur o kadar yeşil yeri ;) ) Bu tepede Selçuklular zamanından kalma Alaaddin Keykubat camii vardır, ve benim gördüğüm en uzun saf orada tutulur, yani Allah razı olsun yapanlardan, camide ön safta olunc adaha fazla sevap kazanıldığından yola çıkarak, normal camilerin aksine, enine uzun tutmuşlardır ;)

Hmm ayrıca, tabii ki de Mevalana Müzesi'nin hemen yan tarafında bulunan Selimiye Camii'nde Cuma namazı kılmak hoştur, gerçi en son gittiğimde tadilat vardı ama kısmet işte :a03: Ayrıca mevlana müzesine çok yakın bir yerde Aziziye camii vardır ve bu caminin özelliği pencereleri, kağısında büyüktür (ilginç bir anektod işte :D )

Valla benden bu kadar kardeşim, aklıma şu an için bunlar geliyor. Yani zaten yolsa kime sorsanız, sizi bir yere yönlendirir zaten o yüzden çok plan yapmanıza da gerek yok ;)

Teşekkürler Allah razı olsun..
Benim fazla konyada kalma şansım yok mühtemelen otelde kalkcam o yüzden önceden planlamam lazım..

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkürler Allah razı olsun..
Benim fazla konyada kalma şansım yok mühtemelen otelde kalkcam o yüzden önceden planlamam lazım..

Hmm otel konusunda da yardımcı olmak isterdim fakat gerçekten o konuda bir bilgim yok, yardımcı olamayacağım kardeşim o konuda kusura bakmayın..

Ama mevlana müzesi civarında birçok otel var, fakat fiyatları ne derece uygun olur bilemiyorum, Allah yardımcınız olsun inş şimdiden ;)

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
Hmm otel konusunda da yardımcı olmak isterdim fakat gerçekten o konuda bir bilgim yok, yardımcı olamayacağım kardeşim o konuda kusura bakmayın..

Ama mevlana müzesi civarında birçok otel var, fakat fiyatları ne derece uygun olur bilemiyorum, Allah yardımcınız olsun inş şimdiden ;)
Otelide şansa gircem birine ilgi yardımların için teşekkürler..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

DINLEYEN PISMAN OLMAZ EMINIM. OLAN BANA SOYLESIN CAPRAZ SORGUYA ALAYIM :)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Acaba forumda bunlar kim bilen varmı?
images

Mesela bu eli sobalı olan?

y1p0EbclbyMpah2YsZD28ksUamg5snI6EHPfLwg7SchAZHYK0jWnE3O60C17UF1IG6KcwCE39D44mA

Bu Yardımsever kardeşimiz?

images

Bu Çok Sinirli kardeşimiz?

kendini-ofke-icinde-gizleme-sendeki-bu-guzellik-gizlenecek-guzelliklerden-degildir.jpg

Ya bu kardeşimiz????

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt