Valla kardeşim meram deremiz var meşhur, orada tavus baba türbesi var, o türbenin orda çay içebileceğin ve konya manzarası izleyebileceğin restoran var. Hmm daha sonra merkezde Adalhan civarında Hacı Şükrü Fırın kebabı var kesinlikle tavsiye ediyorum, çok meşhurdur ve çok güzeldir. Etliekmeğimiz meşhurdur malum ve etliekmeği Havzan Etliekmek şubelerinden birinde yemeni tavsiye ederim

MaşAllah ben de hep yemek yenilecek yerleri biliyormuşum nedense acaba
Hmm gezlip görülecek yerler olarak, mevlana müzesine giderken sağınızda ve solunuzda tarihi camiler var, en önemlisi de yolun sol tarafında kalan Şems-i Tebrizi Cami.. Yani oranın manevi havası bana hep bir başka gelmiştir.. Yolun sağ tarafında iplikçi cami var, böyle yoldan aşağıda kalıyor yükseklik olarak, orada da namaz kılmanızı tavsiye ederim. Ayrıca merkezde Alaaddin tepesi var, güzel bir yerdir, böyle adı üstünde tepedir ve yeşilliktir her yeri (Konya'da bulmak zordur o kadar yeşil yeri

) Bu tepede Selçuklular zamanından kalma Alaaddin Keykubat camii vardır, ve benim gördüğüm en uzun saf orada tutulur, yani Allah razı olsun yapanlardan, camide ön safta olunc adaha fazla sevap kazanıldığından yola çıkarak, normal camilerin aksine, enine uzun tutmuşlardır
Hmm ayrıca, tabii ki de Mevalana Müzesi'nin hemen yan tarafında bulunan Selimiye Camii'nde Cuma namazı kılmak hoştur, gerçi en son gittiğimde tadilat vardı ama kısmet işte :a03: Ayrıca mevlana müzesine çok yakın bir yerde Aziziye camii vardır ve bu caminin özelliği pencereleri, kağısında büyüktür (ilginç bir anektod işte

)
Valla benden bu kadar kardeşim, aklıma şu an için bunlar geliyor. Yani zaten yolsa kime sorsanız, sizi bir yere yönlendirir zaten o yüzden çok plan yapmanıza da gerek yok