Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

abdulvedud

Kayıtlı Kullanıcı
bu gün MUSTAFA İSLAMOĞLU isimli araştırmacının hadislere bakış hadis ilminin kurallarına göre değil (bu da ilahıyatçılara sorulmuştur) sözlük manasına göre kendi bakış açısına göredir. bunları genel olarak çıkaran odur. seninde yaptığın ilmi bakışla değil gördüğün gibi müteşabih kelimeleri ya da portreye alevi bakışıyla bakmaktır. bunları ele alarak diyelim ki ben bilmediğim şeylerin peşine düşmüşüm sen de bilmiyorsun alimsen görelim sarf nahiv cami gibi kuran ve hadis ilimlerine hakimmisin bir yerden icazetin ilahiyat diploman var mı yoksa eğer sözüm şu sana saff suresi 2. ayet yapmayacağınız şeyleri niye söylersiniz der (yani bana söylüyosun ama önce kendine bak) 2 bilmediğim şeyin peşine bilenlere sorarak düştüm diyanet alimlerine sorarak düştüm ayetlerle hadisler ortada fetva aldım gönlüm ve vicdanım rahat o adamın Allah dostluğuna inanırım tutu ölmeden önce onun ben son video ve basın toplantısını izledim herkes niye pür dikkat olmuştu adam daha ölmeden yaw Avustralya gidiyoruz belki dönemeyiz benzeri bişey dedi adam vardı oraya trafik kazasıyla öldü sen inanmak zorunda değilsin zaten bu bile yeter sen şimdi bazıları der tesadüf(kabul etmeyin herşey zaten tesadüf sizin için teevafuk olmadı hiç !) gözünle görüyorsun ama yok işte ne yaparsın insanımız anne babalarından öğrendikleri hakkaten bidatse 1. dünya savaşında seyit onbaşı da bidat bediüzzamanın ruslara savaşı bidat ingilizlerin savaşta kaybolan yüzlerce takımı bidat adamlar senelerdir. araştırdı bulamadılar. bunlar bidat şehitlerimizin o imanı iman bidat niye çünkü şeyh edebali bidat osman gazinin rüyası bidat fatihin hadis uğrundaki hayalleri rabıta değil bidat ebu eyyub el ensarinin manevi anlamda keşifle kabrinin bulunması(git diyanettin kırtasiyesinden eyüp sultan r.a. hayatını al kaynaklarla sabit) bidat süleymaniye bidat sultanahmet camii bidat 1. ahmet ve aziz mahmut hüdayi bidat niye bidat çünkü hepsi tevessülle ebu eyyub el ensarinin başında kılıç kuşandılar hepsi bidat kardeşim bunların eserlerinin hepsi bidat tamam mı sen kendi anlayışınla ilimsiz hadisleri copy paste yapmaya devam et bilenlere sorma selamün aleyküm Allah yolunu açık etsin onlar hepsi bidatkar günahkarlardı. cehennem kuyularında hepsi hesap veriyorlar Allah a bitmedi bitmedi ebu suud efendi bidat akşemseddin bidat hocası hacı bayram veli bidat mevlana bidat hacı bektaş bidat moğolar yakıp geçen akılsız moğollar kimseyle anlaşma yapmayan moğolar da gelip konyada halkın liderleriyle hakim olmak yerine vergiyi kabul ediyor söz dinlemez moğol niye ama bidat mevlana değil halk çanakkale gibi savaştı onlarla halbuki yakarak geçtikleri yerler de aynı mekan aynı halk Allah onların ordularını kaybetti yalancılar bize yanlış aktardı hepsi bidat ahemt yesevi bidat onların hocaları ibni arabi bidat osmanlı bunların ürünü değil bidat eserler bunların ürünü değil bidat sinopta seyyit bilal hz. leri var oda bidat niye peygamber torunu istanbula fethe geliyor sinopta duruyor bizans tekfuru bunların mekanına baskın veriyor. tekfur başını uçuruyor bu hazretin hazret peygember torunu kalkıyo başını kucağına alıp koşmaya devam ediyor. selçuklu hükümdarı onun hörmetine oraya camii dikiyor tüm tarihçilere sorun hikayesini ama bu hikaye tamamen bidat aynı selçuklu hükümdarı mevlananın aşk zırvalıklarına da aynısını yapıyor orda da mevlanaya cami yapıyor. onların eserleri O tasavvufun hepsi bidat o tasavvuf ürünü camilerin hepsi bidato camiler bidat hepsi cehennemde (şahinere yazılmış mesaj)
sadece içimden geçenler saygılarımla kusurumu bağışlayın bunu haykırmak istedim
niyetim gösteri yapmak gösteriş yapmak değil bu fakiri bağışlayın

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat ne kadar zor değil mi? Kavgalar, tartışmalar, küskünlükler, anlaşmazlıklar, ölümler, hastalıklar, krizler ve daha neler neler. Tam işleri yoluna koyduk diyoruz, ani bir sürpriz ve yeniden zorluklar karşımızda. Bir büyük düşünür bu gerçeği şöyle ifade ediyor: “Dünya bir üzüm verir, kırk tokat vurur.” Dünya acıyla mutluluğun, elemle neşenin bir arada bulunduğu bir yer. Acısız ve elemsiz bir hayat düşüncesi hastalıklı bir düşünce. Hayatımda elem olmasın diye çırpınanlar daha çok eleme giriftar oluyor. Şu gerçeği hep akılda tutmak gerekiyor: “Hayat, acı ve tatlısıyla güzel.” Hakan, bir banka memuruydu. Rutin bir işi vardı. Yaptığı iş ona lezzet vermiyordu. Yaşadığı hayat ona göre çok sıkıcıydı. Evliliği de sıradanlaşmıştı. Yeni doğan bebeği bile onu bunaltıyordu. Zaten yorgun argın geldiği evde ağlayan bir çocuk sesini kaldıramıyordu. Haberle hep olumsuzluklardan bahsediyordu. Bu sıkıcı durumdan bir an olsun kurtulmak için izin almış ve ailecek tatile çıkmıştı. Dört yıldızlı bir otelde kalmışlardı. Ancak o tatilden de mutlu dönmemişti. Tatildeki bir garsonun saygısızlığı, odasında çıkan birkaç teknik problem tatili ona zehir etmeye yetmişti.

Mutsuzdu. Çünkü ona göre hayat hep aksilikleri önüne çıkarıyordu. Bana göre mi? Bana göre hayat birçok kişiye sunmadığı güzellikleri ona sunmuştu. Herkese yaptığı sürprizleri ona da yapıyordu. Mutsuzluğunun tek nedeni kendisiydi. Çünkü onu mutlu edecek sürprizleri ıskalıyor ya da önemsemiyordu. Gözünü olumsuzluklara dikmişti. Elinde olan değil olmayana odaklanmıştı. Yeni doğan bebeğinin gülücükleri, yaptığı deniz sefası, eşi ile gittiği sinemalar, işyerindeki arkadaşlarıyla olan tatlı sohbetleri, düzenli olarak aldığı maaşı sanki hiç yokmuş gibiydi.

Terapide ilk işimiz Hakan’ın bu sorunlu bakışının farkına varmasını sağlamaktı. Kısa sürede bunu başardık. Sonrasında ise küçük mutlulukları fark edip yaşamak vardı. Bu süreçte Hakan’a meşhur hikâyeyi anlattımir gün, bir bilge iki çocuğunu yanına alarak ormanda gezintiye çıktı. Aradan biraz zaman geçtikten sonra küçük olan çocuk yorulmaya başladı ve babasına dönerek:- Babacığım çok yoruldum, beni kucağına alır mısın?

Babasından “Artık sen kucakta taşınamayacak kadar büyüdün” cevabını alan çocuk, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Bilge tek kelime bile etmeden etrafına bakındı ve yakındaki kuru bir ağaçtan bir çubuk kesip yonttu ve sonrasında çocuğa uzattı:- Al bakalım, sana güzel bir at. Bu seni taşır hem daha hızlı götürür.Çocuk, dal parçasından yapılmış ata sevinçle bindi ve gülerek koşmaya başladı. Küçük oğlunun kuru bir dal parçası sayesinde yorgunluğunu unutarak canlanmasını gören baba hayretler içinde olan biteni izleyen kızına döndü ve:- İşte, hayat budur. Bazen kendini çok yorgun hissedebilirsin. Böyle olduğunda, kendine değnekten bir at bul ve yoluna devam et. Bu at, yerine göre bir arkadaş, bir şarkı, bir umut, bir dua, bir çiçek, bir özlem, bir hayal ya da küçük bir çocuğun tebessümü olabilir.Evet, hayat yorucu. Ayakta kalmak zorundayız. Peki nasıl? Tutunacağımız küçük bir mutluluk bulup yolumuza devam ederek.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Molla Kasım Çıkar "Benim" Gibi, Bunlara Lafı Çakar.
Sonra Girer İçerde Yatar.
Onunla Uğraşanlar Batar.
O Kara Batak Gibi Batar Ama, Oradan Daha Fena Çıkar.
(Cübbeli Ahmet Hoca Efendi)

_YUSUF_

Yönetici
bu gün MUSTAFA İSLAMOĞLU isimli araştırmacının hadislere bakış hadis ilminin kurallarına göre değil (bu da ilahıyatçılara sorulmuştur) sözlük manasına göre kendi bakış açısına göredir. bunları genel olarak çıkaran odur. seninde yaptığın ilmi bakışla değil gördüğün gibi müteşabih kelimeleri ya da portreye alevi bakışıyla bakmaktır. bunları ele alarak diyelim ki ben bilmediğim şeylerin peşine düşmüşüm sen de bilmiyorsun alimsen görelim sarf nahiv cami gibi kuran ve hadis ilimlerine hakimmisin bir yerden icazetin ilahiyat diploman var mı yoksa eğer sözüm şu sana saff suresi 2. ayet yapmayacağınız şeyleri niye söylersiniz der (yani bana söylüyosun ama önce kendine bak) 2 bilmediğim şeyin peşine bilenlere sorarak düştüm diyanet alimlerine sorarak düştüm ayetlerle hadisler ortada fetva aldım gönlüm ve vicdanım rahat o adamın Allah dostluğuna inanırım tutu ölmeden önce onun ben son video ve basın toplantısını izledim herkes niye pür dikkat olmuştu adam daha ölmeden yaw Avustralya gidiyoruz belki dönemeyiz benzeri bişey dedi adam vardı oraya trafik kazasıyla öldü sen inanmak zorunda değilsin zaten bu bile yeter sen şimdi bazıları der tesadüf(kabul etmeyin herşey zaten tesadüf sizin için teevafuk olmadı hiç !) gözünle görüyorsun ama yok işte ne yaparsın insanımız anne babalarından öğrendikleri hakkaten bidatse 1. dünya savaşında seyit onbaşı da bidat bediüzzamanın ruslara savaşı bidat ingilizlerin savaşta kaybolan yüzlerce takımı bidat adamlar senelerdir. araştırdı bulamadılar. bunlar bidat şehitlerimizin o imanı iman bidat niye çünkü şeyh edebali bidat osman gazinin rüyası bidat fatihin hadis uğrundaki hayalleri rabıta değil bidat ebu eyyub el ensarinin manevi anlamda keşifle kabrinin bulunması(git diyanettin kırtasiyesinden eyüp sultan r.a. hayatını al kaynaklarla sabit) bidat süleymaniye bidat sultanahmet camii bidat 1. ahmet ve aziz mahmut hüdayi bidat niye bidat çünkü hepsi tevessülle ebu eyyub el ensarinin başında kılıç kuşandılar hepsi bidat kardeşim bunların eserlerinin hepsi bidat tamam mı sen kendi anlayışınla ilimsiz hadisleri copy paste yapmaya devam et bilenlere sorma selamün aleyküm Allah yolunu açık etsin onlar hepsi bidatkar günahkarlardı. cehennem kuyularında hepsi hesap veriyorlar Allah a bitmedi bitmedi ebu suud efendi bidat akşemseddin bidat hocası hacı bayram veli bidat mevlana bidat hacı bektaş bidat moğolar yakıp geçen akılsız moğollar kimseyle anlaşma yapmayan moğolar da gelip konyada halkın liderleriyle hakim olmak yerine vergiyi kabul ediyor söz dinlemez moğol niye ama bidat mevlana değil halk çanakkale gibi savaştı onlarla halbuki yakarak geçtikleri yerler de aynı mekan aynı halk Allah onların ordularını kaybetti yalancılar bize yanlış aktardı hepsi bidat ahemt yesevi bidat onların hocaları ibni arabi bidat osmanlı bunların ürünü değil bidat eserler bunların ürünü değil bidat sinopta seyyit bilal hz. leri var oda bidat niye peygamber torunu istanbula fethe geliyor sinopta duruyor bizans tekfuru bunların mekanına baskın veriyor. tekfur başını uçuruyor bu hazretin hazret peygember torunu kalkıyo başını kucağına alıp koşmaya devam ediyor. selçuklu hükümdarı onun hörmetine oraya camii dikiyor tüm tarihçilere sorun hikayesini ama bu hikaye tamamen bidat aynı selçuklu hükümdarı mevlananın aşk zırvalıklarına da aynısını yapıyor orda da mevlanaya cami yapıyor. onların eserleri O tasavvufun hepsi bidat o tasavvuf ürünü camilerin hepsi bidato camiler bidat hepsi cehennemde (şahinere yazılmış mesaj)
sadece içimden geçenler saygılarımla kusurumu bağışlayın bunu haykırmak istedim
niyetim gösteri yapmak gösteriş yapmak değil bu fakiri bağışlayın
Değerli kardeşim bu yol bir nasip meselesidir.Kardeş için dua et yeter.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Çok geçmiş olsun Behiye.Acil şifalar canım.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
[h=6]Kitap ehli olan yahudilerden bir topluluk da,
kendi arkadaşlarına dedi ki;
siz muminlere indirilen kuran'a sabah iman edip
akşam da onu inkar edin;
olur ki onlar da size uyup dinlerinden dönerler .
Ali imran süresi.72
[/h]
ALLAH c.c. hastalara şifa dertlilere deva borçlulara eda nasip etsin.

G

GüLsU_92

AŞK öyle bir ateş ki,
Yüreğinde taşıdığın sürece yanacaksın...!
"Bittim" dediğin AN'da; küllerinden yeniden doğacaksın...!

- Hz.Şems

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı

Allah için herkese hürmet et de sev sevil
Her göze diken olma, sümbülü ol gülü ol.

İncitme sen kimseyi, kimseye incinme hem
Güler yüzlü tatlı dil, her ağzın balı ol

Nefsine yan çıkıp Kâbe’yi yıksan dahi
İncitme gönül yıkma, ger uslu ger deli ol ..

Cumamız mübarek olsun ...
Hayırlı bereketli rahmet dolu bir gün olsun tüm kardeşlerimize ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt