Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (8 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Sustum!
Birikti yanaklarıma alfabe..
Ya ilahi , Ya Rab ! Sükutumu en güzel duam eyle ...

N.F.K.

“Kim bilir, nerede, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak,
“Taht misâli o mûsâlla taşında.”

Cahit Sıtkı Tarancı

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.
Selametle kalın.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Aydınlık yolu herkes bulur.. Mesele, karanlık yolda ışık aramak!

N.F.K.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün Kapıların Anahtarlarını Kendinde Bulunduran Allahım ! Hakkımızda En Hayırlı Kapıyı Aç (AMin)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
İskilipli Atıf Hoca

Hayatını İslâm'a ve ümmete hizmet için adamış bir ilim adamıdır. Hayatı boyunca ilimle iç içe olmuş,
İslâmi konularda halkı aydınlatmaya çalışmıştır.

1926 sonbaharında tutuklanarak önce emniyete sonra İstiklal Mahkemesi'ne götürüldü. Suçu "Şapka devrimi"ne muhalefetti. Gerekçe ise şapka kanununun ilanından önce yazdığı bir kitapta Müslümanların şapka giymelerinin caiz olmadığını belirtmesiydi.

İstiklal Mahkemeleri'nin şaşırtıcı ve ibret verici kararlar aldığı, önce infazların yapılıp sonra mahkemelerin sonuçlandırıldığı dönemdi. Böyle bir dönemde, böyle mesnetsiz bir suçtan yargılanan Atıf hoca için savcı üç yıl kürek cezası istedi.
Atıf hoca, mahkemedeki son duruşmasından önceki akşam arkadaşlarının ısrarıyla kısa bir müdafaa yazdı. Fakat sabah bu müdafaayı yırtması üzerine şaşıran arkadaşlarına cevabı: "Rüyamda Resulullah'ı gördüm. Bana: 'Atıf bize kavuşmak istemiyorsun da müdafaa yazmakla mı uğraşıyorsun?' buyurdu" olmuştu. Hoca mahkemede müdafaa yapmadı.

Savcının üç yıl kürek cezası talebine rağmen mahkemenin kararı "idam" oldu. Ve Atıf hoca 4 Şubat 1926'da idam edildi.

Son sözü ise şöyleydi:

"Zalim ve kâfirlerle elbette mahşer günü hesaplaşacağız."

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece "zann"a uyarlar ve saçmalarlar.

(En'am 116)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt