Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Kas 2008
Mesajlar
6,183
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
burayı bu güzel aileyi çooookkkk seviyorum.herkes düzgün ve iyi niyetli
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
33,159
Tepki puanı
8,250
Puanları
163
Yaş
54
Konum
Alanya

Allah Celle Celalühu hakkımızda herşeyin hayırlı ve güzel olanını nasip etsin...
Gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı,hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin..
Rabbim dertlilere deva, borçlulara eda, hastalara şifa versin inşallah...

AMİN....
 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,425
Tepki puanı
28
Puanları
0
Yaş
56
Konum
istanbul
[ı]
[sıze="3"]
allah celle celalühu hakkımızda herşeyin hayırlı ve güzel olanını nasip etsin...
Gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı,hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin..
Rabbim dertlilere deva, borçlulara eda, hastalara şifa versin inşallah...

Amin....
[/sıze]
[/ı]

hayırlı akşamlar diliyorum,
kıymetli hocam,
dualarınıza yürekten,
amin amin amin..........
Selametle kalın.
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,148
Tepki puanı
25
Puanları
38
Yaş
41
Yeryüzünde birbirine komşu kara parçaları, üzüm bağları, ekinler bir kökten çıkan çok gövdeli ve tek gövdeli hurma ağaçları vardır ki hepsi aynı su ile sulanır. Ama biz ürünleri konusunda bir kısmını bir kısmına üstün kılıyoruz. Şüphesiz bunda aklını kullanan bir kavim için (Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır. (Ra'd-4)
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us

Esselamu aleyküm

Sizi hatırlıyorum...Bayağıdır gelmiyorsunuz gerçekten..İnşallah daha çok paylaşımlarınız olur.

Ne güzel yazmışsınız ..bende tekrar ediyorum...çok beğendim ;


Emanetleri kaybolmayan Allah'a (Celle Celaluhu) emanet olmanız dileğiyle..
.

Amin Ecmain Allah (c.c.) Razı Olsun Efendim. Anımsamanız beni mutlu etti vaar olun
 

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kas 2007
Mesajlar
1,251
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
18
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Benım bilgisayarım niye youtube yi açmıyorrrr

s.a. Rana kardeş nasılsın Rabbim afiyet versin inşallah. benimde pc aynı sorun vardı ccleanner denen bir program yüklü idi onun ayarlarından kontrol ettim o program engellenen siteler listesine eklemişti listeden kaldırınca sorunsuz girmeye başladım
 

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,069
Tepki puanı
43
Puanları
48
Konum
Ankara
Kalbi günah işlemek hastalığına tutulanlara ilahi bir reçete.

Tövbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır. Kalb havanında tevhid tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, gözyaşı ile yoğur, aşk fırınında pişir. Sabah akşam bol miktarda ye.

O zaman göreceksin hastalığından eser kalmaz.
 

SHAHADAT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ocak 2012
Mesajlar
148
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Web Sitesi
www.shahadat.net

Herkes dışını süslerken, sen içini, kalbini süsle. Herkes başkasının ayıbını araştırırken, sen kendi ayıplarınla meşgul ol!

Hz. Mevlana
 

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
40,944
Tepki puanı
6,256
Puanları
163
Yaş
52
OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN :

Güneş gibi ol şefkatte,merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde,cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede ,asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.​
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Yusuf dedi Zuleyha..
Otesi yok..
Benim de SENDEN otem yok..
Sen kendini biliyorsun Ya Resullullah..(s.a.v)
 

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
40,944
Tepki puanı
6,256
Puanları
163
Yaş
52
KUSURLARI ARAŞTIRMAMAK
İslam dininde hoş karşılanmayan ve yasaklanan kötü huylardan birisi de; bir mü’minin eksiğini, kusurunu, ayıbını, gizli yanlarını ve hallerini araştırma anlamına gelen “tecessüs”tür. Bu davranışın kendisi bizatihi ayıp ve günah sayılmıştır. Çünkü İslamiyet, insanların özel hayatlarının korunmasına ve aile mahremiyetinin zedelenmemesine büyük önem vermiştir. Bu konuda cenazenin dahi eksik ve kusurlarının dile getirilmesi menedilmiştir. Zira başkalarının kusur ve ayıplarını araştırmak ve bunları ifşa etmek insanlar arasındaki güveni sarsar, kırgınlık ve düşmanlıkların artmasına, kardeşlik, dostluk ve arkadaşlık bağlarının zayıflamasına sebep olur. Kişilerin toplum içinde alaya alınmalarına en azından mahcup olmalarına neden olur. İnsanın kendisini en güvende hissettiği aile ocağında bile huzursuzluklara yol açar. Hz Peygamber; “İnsanların kusurlarını araştırıp ortaya çıkarırsan onları fesada sürüklemiş olursun”(Ebu Davud, Edeb, 44) buyurarak tecessüsün yıkıcı boyutuna dikkat çekmiştir. İşte tecessüs, fert ve toplum hayatında bu ve benzeri yaralar açtığı için Hucürat suresinin 11.(onbirinci) ayetinde kesin bir dil ile yasaklanmıştır ki,ayet meali şöyledir: “Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve gizli hallerini araştırmayın…”

Her zaman Müslümanlar arasındaki kardeşliğin öneminden bahseden Peygamberimiz de, tecessüsün buna engel olacak huylar arasında olduğunu söylemiş ve mü’minlere şu uyarıda bulunmuştur: “Birbirinizin eksikliğini görmeye ve işitmeye çalışmayın, birbirinizin özel ve mahrem hayatını araştırmayın.” (Müslim, Birr, 28) Görüldüğü gibi bunun bilinçli bir şekilde yapılması kesinlikle yasaklanmıştır. Hz. Peygamber konuyu sadece bununla sınırlı tutmamış, hasbelkader istemeyerek veya hata ile de olsa Müslüman kardeşlerimizin ayıp ve kusurlarını öğrendiğimiz takdirde bunları başkaları ile paylaşmamamız gerektiğini de şu hadisi ile dile getirmiştir: “Kim Müslüman bir kardeşinin bir ayıbını/kusurunu açığa çıkarırsa Allah da onun ayıbını deşifre eder ve onu evinde bile olsa rezil eder.” (İbn Mace, Hudud, 5) O, bu konudaki uyarılarının yanında Müslümanlara yakışan ve övgüye layık olan davranışı da şöyle tarif etmiştir: “Kim bir Müslümanın hatasını ve kusurunu örtüp gizlerse Allah da onun dünya ve ahirette bir hatasını örtüp gizler.” (Ebu Davud, Edeb, 44)


Dinimiz bize insanın canı ve malı gibi haysiyeti/şerefine de hürmet göstermemizi emretmekte, buna uymayan tutum ve davranışlardan uzak durmamızı öğütlemektedir. Bu açıdan bakıldığında başkalarının kusurlarının araştırılmasının yasaklanması, insanın haysiyet ve şerefini koruma altına almaya yönelik bir tedbirdir. İşte bu önlemler çerçevesinde başkalarının evlerine izinsiz girmek, eşyalarını kurcalamak/araştırmak, cep telefonu ve bilgisayarını izinsiz açmak, mektupları okumak, kapıdan/pencereden gizlice dinlemek, gizli sırlarına vakıf olmak için küçük çocukları konuşturmak ve benzeri davranışlar ayıp ve günah sayılmıştır. Bu konuda Peygamberimiz, müminleri ihtarda bulunarak şöyle buyurmuştur: “Günahların en büyüklerinden biri de, kişinin haksız yere bir Müslümanın haysiyeti ve şerefine dil uzatmaktır.” (Ebu Davud, Edeb, 40)
Ancak başkalarına ve kamuya zararı olan, güvenliği, birlik ve dirliği, barışı tehdit eden plan, niyet ve faaliyetleri anlamak, zamanında tedbir almak gibi maksatlara hizmet edecek haber edinme faaliyeti ve araştırmalar ayet ve hadislerdeki yasak kapsamına girmez. Yine bunun gibi evleneceğimiz, iş ortaklığı yapacağımız, bir yola çıkacağımız ve arkadaşlık/yakınlık kuracağımız insanlar hakkında ön bilgi edinmeye izin verilmiştir.


Başkalarının kusurlarının araştırılması hakkındaki yasaklamanın maksatlarından birisi de insanın kendi eksik ve kusurları ile ilgilenmesine teşviktir. Çünkü dinimize göre esas olan, herkesin kendi eksikliklerini tespit edip onları gidermesidir. Müslümanlar birinci derecede kendi ayıp ve günahlarından arınmakla, kendi kusurlarını düzeltmekle mükelleftir. Kendi eksikliklerini bırakıp başkalarının kusur ve eksikleriyle uğraşmak da müslümanın kendi ayıbı olarak zikredilmiştir. Bunun için önce kendi eksikliklerimizi gidermekle meşgul olalım.

Peygamberimizin gıybet eden ve başkalarının kusurlarını araştıranların tam iman etmemiş olacaklarını haber verdiğini unutmayalım. Hutbemi Allah Resûlü’nün konuyla ilgili şu uyarısına kulak vermenizi arzu ederek son vermek istiyorum: “Ey dilleriyle iman edip de iman kalplerine yerleşmeyenler! Müslümanlara eza etmeyin, onları arlandırmayın/utanacak hallere düşürmeyin ve gizli hallerini araştırmayın”(Tirmizî, Birr,84)


Alıntı
 

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
40,944
Tepki puanı
6,256
Puanları
163
Yaş
52
'Kimsenin Ayıbını Araştırma,Kendi Ayıbını Gör!'



Bu dünyada Allah’ın kullarının ayıplarını görmeyen, görmek için arkasına düşmeyen, gizli gizli ayıplarını açmayan kimselerin ayıplarını Allah, "kıyamet gününde setredeceğim" diyor. Dünyada, Allah’ın kullarının ayıbını görüp göstertme; sonra senin de kıyamet gününde Cenabı Allah ayıplarını setr eder, noksanını ikmal eder.

Ey iman edenler! Herkesin ayıbının arkasına düşme! Gizli hallerini araştırma! Harama bakma! Sen kendine mukayyet ol! Kendini setretmeye bak! İslâm budur..! Biz biribirilerimizin ayıbına baktık sonra kalplerimiz birbirinden uzaklaşıyor, birbirimizden soğuyoruz. Çünkü ayıbı görmek muhabbetlere vesîle değil ki, birbirimize eğri bakmaya, soğumaya ve düşmanlığa, kinleşmeye sebep oluyor.Alıntı
 

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Haz 2011
Mesajlar
3,597
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
32
Yigenımın parmak izleri olmasa gözluklerımde çok sevıncem :D:D
 

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Haz 2011
Mesajlar
3,597
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
32
s.a. Rana kardeş nasılsın Rabbim afiyet versin inşallah. benimde pc aynı sorun vardı ccleanner denen bir program yüklü idi onun ayarlarından kontrol ettim o program engellenen siteler listesine eklemişti listeden kaldırınca sorunsuz girmeye başladım

Allah razı olsun iyiyim hamdlsun.
Siz nasılsınız
ben baktırdım pc ye Allah razı olsun abı çokda yardımcı oldu ama tamıre gitmesi lazım pc bozulmuş
 

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
40,944
Tepki puanı
6,256
Puanları
163
Yaş
52
Bugün çok sevdiğim bir ablamızı kaybettik Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.Kendine o kadar teselli etmişken kendine dikkat et derken son zamanlarda kendini göremeden bu dünyada göçüp gitti:(
Bu dünyanın boş olduğunu bir kere daha gördük dünya bizim olsa neye yarar sanki giderken bakalım elimize bir kefen bile geçecek mi:(
Dünyada mal mülk makam dünya zevkleri peşinde koşanlar ölüm herkese bir kere daha ders olsun inşalalh.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hayırlı yaşlara hayırlı ömürler hayıırlı ölümler nasip etsin Rabbim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt