Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (2 Kullanıcı)

T

tevbekarım

Spiker Sorar; Müslüman Olunca Hayatınızda Ne Değişti? Yazarın Cevabı güzel ; Artık Cennete Girebilme Şansım Var :)

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ağzınızı sıkı tutun ! dilinize hakim olun.

Cehennemlik amellerin çoğu dil sebebiyledir.

yalanı bırakın hiç söylememeye Allah a söz verin.

kesinlikle din ile ilgili konuşurken yanlış konuşmayın en ağır hesap din üzerine olan konuşmalardandır.

dininizi ciddiye alın

sakın imandan taviz vermeyin. müminlerin inandığı gibi inanın (sahabe alim ve veliler gibi...)

imanınızı kemale erdirin.

İman ; Her işinini ben hesap verecem bu dediğimi dediği zaman tartmadan konuşmadıgı zaman kemale erer.

Mahşerde hesap veremeyeceğiniz sözü dilinizden dökmeyin

edep ve hayadan vaz gecmeyin.

Her işinizi Allah rızasını gözeterek yapın.

mrv111

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm;
Bu sitede bir çok faydalı şeyler öğrendim ve hayatım değişti ALLAH (C.C) bu siteyi kuranlardan razı olsun..
Ben dinimi tamamen en güzel şekilde her şeyiyle öğrenmek istiyorum " Ömer Nasuhi BİLMEN ' in Büyük İslam İlmihalini okuyorum ve dinimiz adına başka kitaplar da peki ben dinimizi en güzel doğru biçimde nasıl öğrenebilirim okuduğum tek ilmihal yeterli kalmayacaktır sanırım...
Yardımcı olabilir misiniz ?

leyla-1

Altın Üye
Yeni Yasin Süresi kardeşliğinde listede olan kardeşlerim niyetleri olmayanlar niyetlerini yazarlarmı lütfen hep beraber iştiraklarinizi bekliyoruz kardeşlerim.

arzu74

f.başak

tevbekarım

ayse64

melek4545

Allah kabul etsin.

leyla-1

Altın Üye
''Rahman c.c. gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin.Günahlarımızı af tövbelerimizi kabul etsin Cümlemize hidayet nasib etsin.. ve bütün kardeşlerimi ailemle birlikte benim ahlakımızı Kuran Ahlakı eylesin..Rahman c.c. razı olduğu kul olabilmemizi nasib etsin..
Hastalara şifa dertlilere deva borçlulara edalar nasib etsin..
Bizleri maddi ve manevi borçlarımızı ödeyebilmemizi,sıkıntılarımızdan feraha ulaşmamızı her daim hayr içersinde yaşamamızı Rabbimizin c.c. hoşnut olduğu şekilde yaşamamızı nasib etsin.'' Amin

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
ayetlerin hikmetlerini öğrenmeye bakın Alimlere yapışın.

Konuşurken kurana uygun konuşun

ezberinizde Ayetler olsun manalarıyla beraber.

Eger yapabilirseniz hafız olun ama anlamayan hafiz da olmayın.

konuşurken ayetlerle tartarak konuşun.

Ozaman kuran ve siz bir olursunuz

Allah boşuna 5 vakit kuran calıştırmıyor ya sebebini anlayın kuranı iliklerine kadar işlemek icindir 5 vakit.

Gecenin sabaha yakın vaktinde kalkın ve kıraat ile usul usul anlayarak atlamadan kuran okuyun.

bu dediğimi yapan insanları bekleyen ise Aden Cennetidir.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
İbrahim hakkı hazretlerinin Aden varisleri olan hafızlardır ilme göre daha da ayrıntılı acıklayıcı olarak hafızların kuranı yasaması ilkin ögrenmek icin sabahtan önce kalkması ögrenmesi ve hayatında her sözünde kurana hikmetinden ögrendiklerine göre konuşması gereklidir.

Aden kazanmak kolaydeğil

Hafız ama hiçbirşey bilmiyor kurandan onu yasamaya uygulamaya birşeyler bilmiyor.

BU ne hafızlıktır.

T

tevbekarım

Günaha karşı dururken, günahkâra şefkat edebilecek kadar ince bir yürüyüştür iman etmek Senai Demirci

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bu kapıdan kol ve kanat kırılmadan geçilmez.
Eşten, dosttan, sevgiliden ayrılmadan geçilmez...

Üstad Necip Fazıl

HAYIRLI BEREKETLİ GÜNLER DİLİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

T

tevbekarım

Yeni Yasin Süresi kardeşliğinde listede olan kardeşlerim niyetleri olmayanlar niyetlerini yazarlarmı lütfen hep beraber iştiraklarinizi bekliyoruz kardeşlerim.

arzu74

f.başak

tevbekarım

ayse64

melek4545

Allah kabul etsin.

leyla ablacım Allah hizmetlerinizi daim eylesin yaptığınız dualar vesile olduğunuz hayırlar için Rabbim razı olsun sevdiği razı olduğu kullarının arasına katsın inşaallah...en kısa zamanda niyeti yazıp bende yasin okumalarına katılacağım Allah ın izniyle....selam ve dua ile..

T

tevbekarım

Selamun Aleyküm;
Bu sitede bir çok faydalı şeyler öğrendim ve hayatım değişti ALLAH (C.C) bu siteyi kuranlardan razı olsun..
Ben dinimi tamamen en güzel şekilde her şeyiyle öğrenmek istiyorum " Ömer Nasuhi BİLMEN ' in Büyük İslam İlmihalini okuyorum ve dinimiz adına başka kitaplar da peki ben dinimizi en güzel doğru biçimde nasıl öğrenebilirim okuduğum tek ilmihal yeterli kalmayacaktır sanırım...

Aleyna ve aleykümselam dua kardeşim
Rabbim doğruyu bulmayı doğruyu yaşamayı nasip etsin inşaallah..tavsiye kitap sormuşsunuz Saadeti ebediye kitabı birçok yönden fayadalanacağınız bir eserdir..selam ve dua ile..

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
[Akma Gözyaşım ! Ne Olur Akma Yüreğime... Söndürme Bağrımdaki Ateşimi Yansın Değme...
Dur Gözyaşım.!. Dokunma İçimdeki Çöle... Ben Razıyım Yansın Yürek O sevgiliye . (s.a.v)

_YUSUF_

Yönetici
Selamun Aleyküm;
AleykümSelam
Bu ilmhali güzel bir şekilde öğrenmeniz ve uygulamanız ibadetlerinizi doğru yapmak adına gayet önemli ve yeterli derecededir.Bir sefer okumakla iktifa etmeyiniz.Konulara vakıf olana kadar tekrar edebilirsiniz.Daha sonra kendi problemlerinizi hisseder ve bu yönde kendinizi iyileştirebilmek için ehli sünnet alimlerinin kitalarına başvurabilirsiniz.
Selam ve dua ile

leyla-1

Altın Üye
leyla ablacım Allah hizmetlerinizi daim eylesin yaptığınız dualar vesile olduğunuz hayırlar için Rabbim razı olsun sevdiği razı olduğu kullarının arasına katsın inşaallah...en kısa zamanda niyeti yazıp bende yasin okumalarına katılacağım Allah ın izniyle....selam ve dua ile..

Amin canım benim Allah burda hayırlara vesile olduğu için Allah'a binlerce şükür olsun vesile olan burda bir aile olmamıza vesile olan hayır işinde vesile olan kardeşlerimizdende razı olsun Rabbim Allah mükafatlarını her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah kardeşliğimizi burda olmamızı hayırlara vesile olmamızı daim etsin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Allah korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail olmak duaları her iki dünyada kabul olunan kullar olmak nasip etsin Rabbim kendi rızası için.Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.:)

leyla-1

Altın Üye
ALLAH'ım Şu an kimin nerede bir sıkıntısı varsa, SEN onu gider..
ALLAH'ım Şu an kimin nerede çaresiz bir derdi varsa, SEN ona çare ol..
ALLAH'ım Şu an kim nerede acıdan inlemekteyse, SEN ona rahmetinle yetiş..
ALLAH'ım Sevdiklerimi de SEV ve onlara bâki huzur ve neşe ver…
ALLAH'ım İman ve ahlakın en güzelini yerleştir o sevdiğin yüreklere..
ALLAH'ım SEN SAN'a edeple geleni geri çevirmezsin, dualarımızı salihlerin duası eyle..(AMİN)

leyla-1

Altın Üye
ALLAH'IM Sen benim DUALARIMI, Bana DUA edenlerin DUALARINI ve Benden DUA isteyenlerin DUALARINI kabul eyle..'Amin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt