Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım sana şükürler olsun..
Yürüyebiliyorum güzel kıyafetlerim var , nefes alabiliyorum ailem çok ii , huzurluyum mutluda sayılırım
Allahım sana bnlerce kere şükürler olsun.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Her zalimin arkasında bir bayrağı vardır, zulmü ölçüsünde bu bayrak yükseltilir. Haberiniz olsun, amme hizmetlerini üzerine alandan daha büyük vefasız yoktur.”

Müslim, Cihad 15, (1738).

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Küfür şeytana mahsustur, tövbe insana..

Aşk kadına yakışır, sevmek adama....

Ben kendime Yakışanı şeçtim..

Vicdanım HİÇ bu kadar rahat olmadı biliyormusun ..

Şükür sadece sanadır ALLAH ım..

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
istanbul bugun çok sıcak.....
Yorgunum dışardan geldim iş yeri bile boguyo
Allah dışarda olanların yardımcısı olsun....

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

smyyesimmm selamün aleyküm canım ben bi kaç günlüğüne istanbula geldim güzel bereketli günlerdi elhamdülillah Rabbim dualarda hiç unutturmadı sizi inşallah pazartesinden sonra yoğun bi şekilde yine buralarda olacam:) selam ve dua ile...
ablacım istanbul'a hoş geldiniz diyemedik ama inşaALLAH güzel geçmiştir.:)

aleyküm selam KARDEŞ

2. yıl bitti

730 gündür yaz yaz bitmiyor yahu..

nasılsın bu arada istanbulda hava çok sıcak..

ALLAH a emanetsin..

İyiyim elhamdülillah abi. Ama stresten gidecek vaziyetteyim.Bir de sıcaklar ekleniyor üstüne...
dualarınıza talibim abi:)
Bu arada abi siz de iyisinizdir inşaALLAH

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
*İstiyorsan HAKK'a varmayı,Meslek edin gönül almayı,
Bırak saraylarda mermer olmayı,Toprak ol bağrında güller yetişsin.." Hz.Mevlana

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
*Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler. Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler... Hz.Mevlana

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
*Bir şey yap...Güzel olsun.Çok mu zor?O vakit güzel bir şey söyle.Dilin mi dönmüyor?Güzel bir şey gör.Veya;güzel bir şey yaz.Beceremez misin?Öyleyse güzel bir şeye başla...ama hep güzel olsun.Çünkü"her insan ölecek yaşta.."geç kalmayasın.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Dayan Be Gönlüm!!! Bîçare Değilsin Yaradan Sana Yar.. Kimsesiz Değilsin, Yanında "Kimsesizler kimsesi" Var! ... Biliyorum! Sığmazsın Hiç Bir Yere Bu Sevdayla, Dünya Sana Dar!.. Ama Dayan Gönlüm!... Dayan Ki Her Gecenin Mutlaka Bir Sabahı Var!!!.. Hz.Mevlana

ayhanD

Kayıtlı Kullanıcı
Müslümanlar zamane yatlı oldu,helal yenmez haram kıymetli oldu
Okuyan kur'ana kulak tutulmaz,şeytanlar semirdi kuvvetli oldu

Haram ile hamir tuttu cihanı,fesat işler eden hürmetli oldu
Kime kim Hak'tan haber verirsen,bakar başın salar huccetli oldu

Şagrit üstat ile arbede çalar,oğul ata ile izzetli oldu
Fakirler miskinlikten çekti elin,gönüller yıkıban hetbetli oldu

Peygamber yerine geçen hocalar,bu halkın başına zahmetli oldu
Tutulmaz oldu peygamber hadisi,halayık cümle Hak'tan utlu oldu

Yunus gel aşık isen tövbe eyle
Nasuh'a tövbe ucu kutlu oldu.

Yunus Emre

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com

"Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) harcamadıkça, gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir. "(Al- i Imran, 92)

Enes radıyallahu anh anlatıyor:

Ebû Talha radıyallahu anh, Medine'de Ensârın en zenginlerinden birisi idi. En çok sevdiği malı da Mescid-i Nebevî'nin karşısındaki bulunan Beyraha ismindeki hurma bahçesiydi. Peygamber aleyhisselâm, bu bahçeyi şereflendirir, onun çok lezzetli suyundan içerdi.

Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda sadaka olarak vermedikçe iyiliğe asla nail olamazsınız» (Âl-i îmran Sûresi) mealindeki Âyet-i Celîle nazil olunca, Ebû Talha radıyallâhu anh kalkıp Allah'ın Resulünün huzuruna geldi ve şöyle dedi:
"-Ya Rasulullah! Benim servetim içinde en kıymetli ve bana en sevimli olan, işte şu şehrin içindeki sizin de bildiğiniz bahçemdir. Bu andan itibaren Allah rızası için onu Allah'ın Rasulü'ne bırakıyorum. İstediğiniz gibi tasarruf eder, dilediğiniz fakire verebilirsiniz."

Bu sözlerin ardından da bu güzel kararını derhal tatbik etmek için bahçeye gitti. Ebu Talha, bahçeye vardığında hanımını bir ağacın gölgesinde otururken buldu. Ebu Talha bahçeye girmedi.

Hanımı Rumeysa sordu:
"-Ya Eba Talha! Dışarıda ne bekliyorsun? İçeri girsen ya!"

Ebu Talha:
"Ben içeri giremem, sen de eşyanı toplayıp çıkıver." dedi.

Beklemediği bu cevap üzerine hanımı şaşkınlıkla sordu:
"-Neden ya Eba Talha! Bu bahçe bizim değil mi?"

Ebu Talha:
"-Hayır, artık bu bahçe medine fukarasınındır." diyerek ayet-i kerimenin müjdesini ve yaptığı faziletli infakı sevinç ve neş'e içinde anlattı.

Hanımının "İkimiz namına mı yoksa şahsın için mi bağışladın?" sualine de "İkimiz namına" diye cevap veren Ebu Talha, bu sefer hanımından huzur içinde şu sözleri dinledi:
"-Allah senden razı olsun, Ebu Talha! Etrafımızdaki fakirleri gördükçe aynı şeyi düşünürdüm de sana söylemeye bir türlü cesaret edemezdim; Allah hayrımızı kabul buyursun, işte ben de bahçeyi terk edip geliyorum!"

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
"Sevdiğiniz şeylerden (Allah yolunda) harcamadıkça, gerçek iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu hakkıyla bilir. "(Al- i Imran, 92)

Allah razı olsun abii...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH Celle Celalühü razı olsun kardeşim.

Enes radıyallahu anh anlatıyor:

Ebû Talha radıyallahu anh, Medine'de Ensârın en zenginlerinden birisi idi. En çok sevdiği malı da Mescid-i Nebevî'nin karşısındaki bulunan Beyraha ismindeki hurma bahçesiydi. Peygamber aleyhisselâm, bu bahçeyi şereflendirir, onun çok lezzetli suyundan içerdi.

Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda sadaka olarak vermedikçe iyiliğe asla nail olamazsınız» (Âl-i îmran Sûresi) mealindeki Âyet-i Celîle nazil olunca, Ebû Talha radıyallâhu anh kalkıp Allah'ın Resulünün huzuruna geldi ve şöyle dedi:
"-Ya Rasulullah! Benim servetim içinde en kıymetli ve bana en sevimli olan, işte şu şehrin içindeki sizin de bildiğiniz bahçemdir. Bu andan itibaren Allah rızası için onu Allah'ın Rasulü'ne bırakıyorum. İstediğiniz gibi tasarruf eder, dilediğiniz fakire verebilirsiniz."

Bu sözlerin ardından da bu güzel kararını derhal tatbik etmek için bahçeye gitti. Ebu Talha, bahçeye vardığında hanımını bir ağacın gölgesinde otururken buldu. Ebu Talha bahçeye girmedi.

Hanımı Rumeysa sordu:
"-Ya Eba Talha! Dışarıda ne bekliyorsun? İçeri girsen ya!"

Ebu Talha:
"Ben içeri giremem, sen de eşyanı toplayıp çıkıver." dedi.

Beklemediği bu cevap üzerine hanımı şaşkınlıkla sordu:
"-Neden ya Eba Talha! Bu bahçe bizim değil mi?"

Ebu Talha:
"-Hayır, artık bu bahçe medine fukarasınındır." diyerek ayet-i kerimenin müjdesini ve yaptığı faziletli infakı sevinç ve neş'e içinde anlattı.

Hanımının "İkimiz namına mı yoksa şahsın için mi bağışladın?" sualine de "İkimiz namına" diye cevap veren Ebu Talha, bu sefer hanımından huzur içinde şu sözleri dinledi:
"-Allah senden razı olsun, Ebu Talha! Etrafımızdaki fakirleri gördükçe aynı şeyi düşünürdüm de sana söylemeye bir türlü cesaret edemezdim; Allah hayrımızı kabul buyursun, işte ben de bahçeyi terk edip geliyorum!"

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
"Kulillahu sümme zerhum" (6 En'am-91) [Allah de, ötesini bırak.]

(La taknetu min rahmetillah) Zümer/53 “ALLAH'ın Rahmetimden ümidinizi kesmeyiniz"

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
bir Hiç ugruna dagitmayalim insaALLAH...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt