Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
‎suanda beyler olarak biz variz sitede
gurbette ‎ayhanD ‎Kemahlı_24 ‎Tevhid Davası

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Adam musveddeleri güpe gündüz askerlerimizi kaçiriyor bizim medya hala fenerbahce küme düsecekmi bunu tartisiyor

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Ömür defterinden bir fal açtım gönlümce;
Halden anlar bir dost gelip falı görünce;
Ne mutlu sana, dedi; daha ne istersin:
Ay gibi bir sevgili, yıl gibi bir gece.

Hayırlı geceler olsun DOSTLAR.

Tevhid Davası

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevhidvesunnet.com
İbni Mes’ud r.a dan. Rasulullah s.a.v buyurdu ki : Faiz ve zina bir millet arasında ortaya çıktı mı, onlar, Allah’u azze ve celle’nin kendilerine bela vermesini hakederler.”

Ahmed : 1- 402

Vesaire

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Abdullah’ın iffeti

Abdülmuttalib de sevgili oğluyla birlikte şehre geliyordu. Kâbe’nin yanından geçerlerken, babasından bir hayli geride kalmış Abdullah’ın karşısına bir kadın dikildi. Bu kadın, Abdullah’ın dillere destan güzelliğine hayranlardan biri olan Vara bin Nevfel’in kızkardeşi Rukiyye idi. O da kardeşi Varaka gibi eski mukaddes kitapları okumuş, o kitaplarda ahirzamanda gelecek peygamberin sıfatlarını görmüş ve öğrenmişti. İç âleminde, Abdullah’ın yüzünde o âna kadar hiçbir kimsede görmediği müstesna parlaklıkla karşı karşıya kalınca bu sıfatlarla münasebet kurdu. Bu şerefi başkasına kaptırmamak için de güzelliğini, iffetini unutarak Abdullah’ın yanına yaklaştı ve şöyle fısıldadı:

"Delikanlı, biraz dursana."
Abdullah durdu.

Kadın, "Nereye gidiyorsun?" diye sordu.

Yüzünde parlayan nurun masumiyeti içinde, Abdullah, "Babamla gidiyoruz" diye cevap verdi.
Kadın, bu masum cevap üzerinde pek durmadı ve asıl maksadını açıkladı. Hz. Abdullah’a gayr-ı meşrû ilişki teklif etti.
Abdullah’ın yüzü bir anda kıp kırmızı kesildi. Masumiyetini yırtmak isteyen bu teklife pek aldırmadı ve yoluna devam etmek istedi. Fakat, Rukiyye ona sahip olmak istiyordu. Arzusunu bir başka teklifle cazip hale getirdi:

"Eğer benimle beraber olmayı kabul edersen, senin için kurban edilen develer kadar develerim var, onların hepsini sana veririm" dedi.

Abdullah bu cazip teklife de iltifat etmedi ve iffetini sergileyen şu cevabı verdi:

"Haram öyle acıdır ki, ölüm acısı onun yanında çok hafif kalır. Helâl ise çok tatlıdır.
"Ey kadın, sen git açıkça helâlinden ara! Şeref ve iffet sahibi olanlar namuslarını ve dinlerini titizlikle korurlar. Onlar, namussuzluk demek olan bir işe nasıl teşebbüs ve cesaret edebilirler?"

Bu asil cevabından sonra da, güzel Rukiyye’nin hüzün ve hayranlığı birleştiren bakışları önünde, yoluna devam etti.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır.

Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın).

Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.)

Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi?

İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.

(Hucurat Suresi, 12)

T

tevbekarım

inşaAllah abla.ne güzel bana da bi defa gitmek nasip oldu.köyden şehre gelmiş gibi hayran kaldım:)
sitemizin senin gibi daimi üyelerini çevrim dışı görmek iyi olmuyo:)
Allah'a emanet ol abla.

ablacım istanbul'a hoş geldiniz diyemedik ama inşaALLAH güzel geçmiştir.(Çeşmi Bülbül)

Esselamün Aleyküm ağzı dualı gönlü güzel dostlar...İstanbul manevi değerleri ile aşık olduğum bi memlekettir.4 gün kaldım ama Elhadülillah bereketli geçti inşallah Cuma sabahı Eyüp Sultanda sabah namazında Rabbim unutturmadı sizi Rabbim sizlere sevdiği ve razı olduğu kullarının duasını nasip etsin forumu Allah rızası için sizler için öyle çok özledimki arada 1-2 dk bakabiliyordum ama yazmaya fırsatım olmuyordu.Rabbim hatamıza günahımıza bakmasın bizlere merhametiyle muamele etsin inşallah...Edepli hayalı kullarından eylesin.Allah biliyor sizleri çok seviyorum sanki duadan bir kale var ortada ve mutlaka nöbette bekleyen askerler gibi dua kardeşlerimiz var burada.Rabbim yar ve yardımcınız olsun...Esselamün Aleyküm...

T

tevbekarım

Ey Nefsim . . . !
Külden Sürmeler Çek Gözlerime. . .
Ateş'i Hatırlat Bana . .

Vesaire

Kayıtlı Kullanıcı
Parmak izlerim kimsenin parmak izine benzemiyor.
Demek ki, benim parmak uçlarıma hiç kimsenin parmak ucuna dokunmadığı gibi dokunmuş.
Sadece dokunmuş mu? Hâlâ dokunmakta. Her an yeni/den dokunmakta.

Retinam kimsenin retinasına benzemiyor.
Demek ki, benim gözümün içine kimsenin gözünün içine bakmadığı gibi bakmış.
Sadece bakmış mı? Hâlâ bakmakta. Şimdi gözlerimin içine yeni/den bakmakta. Ben gözlerimi kapatsam da, O gözlerimden bakışını ayırmamakta.

Yüzüm kimsenin yüzüne benzemiyor.
Demek ki, benim yüzüme kimsenin yüzüne yönelmediği gibi yönelmiş.
Sadece yönelmiş mi? Hâlâ yüzüme dönük ve yüzümün her noktasında çalışmakta. Ben O'ndan yüz çevirsem de, O benden yüz çevirmemekte.

(SENAİ DEMİRCİ)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Dinle beni ey kibir ! Saka degil sözlerim..
Bu savas ancak biter, kapaninca gözlerim..
Attigin her dügümü, imanla çözecegim;
Ve seni, her secdede, ezdikçe ezecegim !."

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
İçimden geçenleri ALLAH biliyor

ALLAH hidayet versin demek geçti içimden sadece..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt