Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
ER RAKİB:

Ya Rakib ismini okuyanlar yitiğini bulur, başına gelecek bela ve musibetlerden korunur. Allah'ın himayesine girer. Sabah namazının ardından 612 defa Ya Rakib ismini zikreden Allah'ın himayesine girer. 40gün oruç tutup hergün 4440 defa Ya Rakib ismini okuyan bazı sırlara vakıf olur. Kalb gözü açılır, kuşların konuşmalarını anlar.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
el celil:

Ya celil ismini zikreden insanlar arasında sevgi, saygı ve hürmet görür; heybetli ve güçlü görünür. Kimse kötü gözle bakamaz, düşmanları onu görünce korkuya kapılır. Bu ismi zikreden kişide manevi bir güç meydana gelir. Zalimleri dize getirir. Kimse kötülük yapamaz. Tehlikeli yerlerde emin olur. Okuyanın ahlakı düzelir.

takipteyim.çok güzel bir paylaşım.birbirinden değerli,
allaha emanet ol.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
EL MUKİT:

Ya Mukit ismini zikredenin rızkı artar, malı eksilmez. Açlık hissetmez. Fenalıklardan korunur, rızkı kolaylaşır, bereketi artar.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gülü sev,
Bir çiçek sev,
Bir insanı sev,
Ne seversen sev,
Yalnız ALLAH için sev....

ALLAH'A emanet olun...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
İşte Güven Budur...

Ingiltere´de yargıçların maaşı yoktur. Onun yerine ihtiyaçları oldukça kullandıkları kredisi sınırsız çek defterleri vardır. Ingiliz devleti hakimlerine o kadar güveniyor yani.

Birgün hakimin biri bir bankaya gidip 1.000.000 poundluk bir çek bozdurmak istediğini söylemiş. Tabii ortalık birbirine girmiş. Banka yöneticileri en üst makamdan onay almadan bu kadar parayı veremeyecekleri söyleyip hemen Içişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı,Başbakanlığa filan telefon etmişler.
Ancak aradıkları her yerden gelen cevap aynıymış:

ÖDEYIN!

Gel gelelim bankada o kadar nakit yokmuş. Hakimden ertesi gün gelmesi rica edilmiş. Ertesi gün para bir bavul içinde hazırmış.

Aradan birkaç gün geçmiş. Hakim çıkagelmiş. Parayı bankaya geri vermek istiyormuş.Banka yönetimi şaşırıp kalmış. Hemen Adalet Bakanlığı´nı aramışlar.Derhal bakanlık müfettişleri devreye girmiş ve hakime hareketinin sebebini sormuşlar.

Hakim "Kraliçe nin hükümeti bize gerçekten bu kadar güveniyor mu? Onu sınadım" cevabını vermiş.

Raporlar bakanlığa iletilmiş ve aynı gün hakim azledilmiş.

Adalet bakanlığı hakime gönderdiği yazıda gerekçeyi şöyle açıklamış:

"Kraliçe hükümetinin saygın bir hakimi, devletine güvenmiyor ve onu sınıyorsa, devlet ona asla güvenmez." "Güven" çok ince bir çizgidir. Onu kalınlaştırarak kırılmasını
engelleyen tek şey, "iki taraflı" olmasıdır....

MAVCİ kardeşin 3 sene önceki bir paylaşımı bu okudum hoşuma gitti ve tekrar paylaşmak iştedim..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
islamda müminlerin birbirine güveni vardı. güven gercekten önmelidir.

şimdi hangi mümin birine güveniyor.

gercek müminlere dönüşmeye başlayalım .

Ozaman hersey tekrar güzellieşir.

güvensiz bir ortamdayız.

böyle hayat olur mu ?

islam bu mu ?

Osmanlıda sadaka taşları vardı.

oraya para bırakılırdı ve gercekten ihtiyacı olanlar oradan alınırdı.

Şimdi dilencide aldatıyor. veren de aldanıyor.

oraya para koysan osmanlıda hemde 1000 altın koysan ellemez kimse birkac altından baska.

şimdi cinayet cıkar.

islam eksik işte. islamsız bir toplumuz biz.

tek tük mümin görmek artık pek nadir.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
güvenip kazıklanmayan var mı

Mesela annemin bazı eşyasını

Dergah ta caldılar

artık dergaha bile güven yok. busarası dergah gelenler pek takva sanıyon niyeti baska bide hocadan vaaz dinliyorlar.

islam ahlakı dinliyorlar.

böyle olmuşuz

Müslümanlar var ama Aralarında Mümin yok.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Bak peygamberler şahı ne diyor ??

“Kişinin kalbinde iman ve küfür bir arada bulunmaz. Güvenilirlik ve hainlik bir arada olmaz.” (7) “Mümin insanların kendisine güvendiği kimsedir. Müslüman dilinden ve elinden Müslümanların salim olduğu kişidir. Nefsim kudret elinde bulunan ’a and olsun ki kötülüklerinden komşusunun emin olmadığı kimse cennete giremez.”

dergaha geliyor takva sanıyon ama yaptıptına bak

birde son cümlesine dikkat cekelim.

böylelerle mi cennete girecez.

Allah ayıklayacak

Saman cok ama darı (muttaki) cok az. yok demiyom.

Dergahı karalama değil bu.

Kuzu postunda baska bir iş icin oraya gelenler var.

Artık dergah sahibi büyük zaatlarda şikayetciler.

Vaad edilen ne zaman demekteler.

iman eksik sokağa baksanıza orası daha pis yaşamak bile zor.

kurtlar kuzu postunda dolanıyor.

güven ortamı hakiki islamla tesis edilebilir anca.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Bak peygamberler şahı ne diyor ??

“Kişinin kalbinde iman ve küfür bir arada bulunmaz. Güvenilirlik ve hainlik bir arada olmaz.” (7) “Mümin insanların kendisine güvendiği kimsedir. Müslüman dilinden ve elinden Müslümanların salim olduğu kişidir. Nefsim kudret elinde bulunan ’a and olsun ki kötülüklerinden komşusunun emin olmadığı kimse cennete giremez.”

ağzından bal damlıyor değerli kardeşim ALLAH razı olsun..

güzel insanlarla sohbet etmek bana haz veriyor sevilecek insanları ALLAH için seviyorum bu sevdiğim insanlar içindesin her daim..

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
EL HASİB:

Ya Hasib ismini her gün zikredenin duaları kabul olur. Başkaları tarafından sevilip, sayılır. Düşman şerrinden korunur. Kötülüklerden muhafaza olur. Rızkı çoğalır.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
EL KEBİR:

Ya Kebir ismini zikredenin ilmi ve bilgisi artar. İnsanlardan hürmet görür. Onu görenler, ondan çekinir. Yüce mertebelere erer. Borçlu kişiler günde 1000 defa okurlarsa borçlarını ödemeye muvaffak olurlar. İşinden haksız yere uzaklaştırılanlar, görevlerine ve işine geri döner.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
EL HAFIZ:

Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur. Okuyana düşman saldıramaz. Cin, şeytan ve insan şerrinden korunur. Bu isim; korunması için, neye okunursa, o şey muhafaza olur, korunur.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Muhteşem bir gün.HAYIRLI CUMALAR KARDEŞLERİM HEPİNİZE.CUMA HÜRMETİNE HERKESİN SAĞLIK,İŞ VE DİĞER KONULARI hallolur İNŞALLAH ALLAH'IN İZNİYLE.helal lokma İNŞALLAH.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ben anlamıyorum vallahi ya bütün iş ilanları en az 3 yıl deneyim 2 ya da 3 dil.yeni mezunlar nasıl deneyim yapacaklar kimse iş vermezse bu nasıl bir rezalettir ya.sanki herkes anasının karnından deneyimli çıktı.:(öfff öff

G

Goldenrose

ben anlamıyorum vallahi ya bütün iş ilanları en az 3 yıl deneyim 2 ya da 3 dil.yeni mezunlar nasıl deneyim yapacaklar kimse iş vermezse bu nasıl bir rezalettir ya.sanki herkes anasının karnından deneyimli çıktı.:(öfff öff

Yapmayın kardeşim.
Hani o tüm herşeye rağmen sabreden abim? Hani o herşeye rağmen dayanan ve dua eden abim?
Yapmayın ne olur.
Sabrın tadı acıdır fakat meyvesi tatlıdır. Biliyorum sizin acınızın ağzınızdan geçmesi çok uzun sürdü ama bu demek oluyor ki daha tatlı meyveler bizleri bekliyor :)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın kardeşim sabır ama aylar oldu diyorum bir yandan helal derdindeyim.kilitlendim istediğim hiç bir şey olmuyor evet RABBİMİN TAKDİRİ haşa karşı gelmem ama işte bilmiyorum:(şükür sağlığım yerinde ve ailem başımda daha ne olsun çok şükür isyan değil benim ki ama işsizlik çok kötü birşey yaparken 5 defa düşünüyorum:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt