Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (10 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
mecazi anlamda yuvarlanmaktan bahsetmiştim..:(

Anladım merak etme:)

“Bir topluluk Allah’ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onların etrafını sarar; Allah’ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve Allah Teâlâ onları yanında bulunanlara över.”

* Müslim, Zikr 39, 38. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 14; Tirmizî, Daavât 7; İbni Mâce, Mukaddime 17

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
online olanlarmı :)

Can cıkarmış ta huy çıkmazmış Hıh.
Bu karamsarlık niye ¿

dikkat çeksin diye ters soru işareti :D

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar gelsede yaylalara çıksam..

Şehir beni bunaltıyor
tek siz değilsiniz yaylaları özleyen ah bende bir gidebilsem:a35:
photo331z.jpg

mekanlmız sizin ki kadar güzel olmasada ufak çapta işte...:a16:

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Herşeyin ilacı 'ZAMAN' derler. Birde bu kelimeyi tersten okumayı deneseler. . . !

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Bir asker, namaz kılan diğer askere sordu :

- Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz? Niçin kendini zahmete sokup her gün 5 defa namaz kılıyorsun. Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterdi :

- Şu insan niçin yanından geçerken toplanıyor, seLam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. ''yat'' dese yatıyor, 'kalk' dese kalkıyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi ? Diğer asker cevap verdi :

- " Evet! O da benim gibi biri insan ama rütbesi var, omuzun da yıldızı var ". Namaz kılan askerin cevabı müthişti :

-Ey arkadaş ! Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini tespih tanesi gibi kudret eliyle çeviren Allah’a niçin itaat etmeyeyim? Niçin namaz kılıp emrini yerine getirmeyeyim ..?

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Ecdad hem "Eğri otur doğru konuş" demiş,

Hem de "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" demişler.

Tezat mı?

Nasıl çıkacağız işin içinden?

K

kırgın-ikindi

slm

slm

Sizlere en mutlu oldugum bir günü paylaşmak istiyorum.babamla el ele kabeyi muazzamaya sadece bir kaç adım kalmış görmeye öle hecanlıydımki babam şimdi girecegiz ne düşünüyorsun dedi.ben sadece çok mutlu oldugumu ve hecandan kalbimin duracağını sandıgımı söledim hayatımda hiç bişey beni bukadar mutlu etmemişdi içeriye bir kaç adım daha attım o mubarek kabe karşımda öyle güzel heybetliydiki sadece gözlerimi kapadım o an allahım lütfen canımı al dedigimi hatırlıyorum rabbim herkese tattırsın dunyada görmege deger en güzel yerler.....duaile...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Dünyayı Hz Muhammed sav. in gül bahçesine cevirelim.

Öncelikle affetmeyi öğrenelim

Affetmeyi bil ki Allahın affını umabil.

Birbirimize Rabıta ile kardeşlik bağlarıyla bağlanalım

Birbirimizi sevelim hemde cok sevelim

Mahşerde dahi ayrılmamasıya birbirimizi sevelim.

Kafirlerin (hristiyan yahudi budist ....) De islama gelmesi için gönülden dua edelim.

Kafirdir bana ne demiyelim

O da insandır sahip cıkmaya calışalım

İnsana sahiplik duygusu Resulullahtandır.

Kuranı hayata gecirirsek önce kendimizi düzeltirsek

İnanıyorum ki dünya da düzelir.

Bir gül bahçesi istiyorum Rabbimizden icinde sizin gibilerden dolu ....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
Uzun süredir bu güzel sitenin üyesiyim bundan yaklaşık bir yıl öncesine kadar müdavimlerindendim. Yalnız son zamanlarda siteye pek uğrayamadım. Şükür tekrar siteye girmeye başladım ve bunun sevincini yaşıyorum ancak çok çok değerli kardeşlerimizi göremiyorum. İnşaAllah en kısa sürede haber almayı umuyorum.
Burayı özlemişim...3 yıl öncesini düşünüyorumda ne kadar hoştu ne kadar güzeldi. Sakın yanlış anlamayın şu anda çok çok değerli kardeşlerimiz var elbette ve sitenin güzelliği devam ediyor. Ama eski dostlar unutulmuyor.

İnşaAllah görüşürüz
Es-Selamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatüh (Selamımı almaya gelin inşaAllah)

_YUSUF_

Yönetici
AleykümSelam ve Rahmetullahi kardeşim
İnsanın hayatı artık çok çabuk değişebiliyor.
O nedenle insanları aynı yerde sabit görmek zor.
Dediğiniz gibi o zamanda çok değerli kardeşlerimiz vardı ve şuanda var bundan sonrada olacaktır inşaAllah
Baki selamlar

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Eyvallah Güzel Kardeşim...
Kesinlikle... İman Nuru ile Nurlanan güzel insanlar hep burda olacaktır İnşaAllah...
RABBİM cümlemizi Hoşnut Olduğu kullar zümresine dahil eylesin inşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz...
Selam ve Dua İle...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır. "

Müslim, Zikr 39. Buhârî, İlim 10; Ebû Dâvûd, İlim 1; Tirmizî, Kur'ân 10, İlim 19; İbni Mâce, Mukaddime 17

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH Celle Celalühü Razı olsun.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır. "

Müslim, Zikr 39. Buhârî, İlim 10; Ebû Dâvûd, İlim 1; Tirmizî, Kur'ân 10, İlim 19; İbni Mâce, Mukaddime 17

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt