no_education
Kayıtlı Kullanıcı
Daha da canlansın tabi 
Esselamüaleyküm, ben bu hususta kararsız kalıyorum. Namaz borcu olanlar kılamaz diyorlar, Borcumuz da (maalesef) olduğu için kılmalı mı yoksa kılmamalıyız kestiremiyorum, çok derin dini bilgim bilgim yok, buradan birşeyler öğrenmeye gayret ediyorum.
Kazan namazı olanlar,
Öncelikle hanefi meshebindelerse normal vakit namazları akabinde kılınan sünnetleride kılmalı ve bunun yanında kaza namazıda kılmalıdır.Çünkü kıımayan bir farz namazı kaza etmekte farzdır.Bu hususa çok riayet etmeli ve boş buşunan bütün vakitlerde bu borçları eda etmek için namaz kılmalıdır.Kaza namazım var diye vakit sünnetlerinide bırakmamalı ve bunlara devam etmelidir.
Şafi meshebinde iseler sünnet namazları ile meşgul olmaz butün boş vakitlerinde kaza namazlarını kılmalıdırlar.Eğer boş vakitlerde kaza namazlarını kılmıyorsa o zaman sünnetlere devam etmelidir.Kaza kılacağım diye sünneti terkedip kazada kılmıyorsa sünnetleri kılmalıdır.
Yani vakit namazları kılmayarak nefislerine hediye veren namazzedeler, kaza namazım var diye sünnet namazları terkederek tekrar nefislerine hediye vermekten kaçınmalıdırlar.
Yada sünnet vakitlerde (kuşluk duha teheccüd vakit sünnetleri) kılınacak namazları kazaya niyet ederekte kılmak uygundur.
Mevlam sizdende razı olsunSağolun, allah razı olsun, bizleri bilgilendirdiğiniz için...
zilkade ayının 25.ci günü bugün ve oruçluyum şükür ALLAH a
bu hediyeyi kaçırmadım yine şanşlıyım yani
Kurban bayramına 10 gün kala tutulan oruç değilmi?
[ındent][sıze=3]esselamu aleyküm ve rahmetullah...[/sıze]
[sıze=3]bu sene zilhiccenin başlangıcı 7 kasım 2010 pazar günü..[/sıze]
[sıze=3]ilk 10 gün oruç tutmak isteyen kardeşlerimiz 6 kasım günü sahura kalkacak inşaallah..[/sıze]
[sıze=3]kardeşim senin dediğin oruç bu.. Zilhiccenin ilk 10 günü..[/sıze]
[sıze=3]
[/sıze]
[/ındent]
rabbim kabul etsin. Bugün ben de oruçluyum.
Sizden duymuştum bugün tutulan orucun sevabını. Allah celle celaluhu razı olsun..
allah razı olsun canım kardeşim.allahın izniyle tutacağım.selametle kal.
bu günü kaçırdığım için çok üzüldüm.allah orucunuzu ve yaptığınız tüm ibadetleri kabul etsin.selametle kalın.