Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (7 Kullanıcı)

G.BaLCı

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıldım..İçim çok sıkıldı.Olgun olmaktan, anlayış göstermekten, sakin olmak zorunda olmaktan, ileriyi düşünmekten, sürekli iyilik yapmaktan, insanların iyi niyetimi suistimal etmesinden, hep bir şeyler için çabalamaktan, herkes iyi olsun diye uğraşmaktan.
Herkesi memnun etmek için çabalayan yapımdan, insanların yaptıklarımı görmemelerinden, hep nerde eksik varsa onu arayıp bulmalarından, sürekli mutsuz olmaktan, rahatsızlığım nedeniyle sürekli halsiz olmaktan. Herkese acımaktan ama hiç acınılmamaktan.Hiç düşünülmemekten, sürekli daha fazlası beklenilmesinden, ne yapmam gerektiğini bilmemekten, hayatımın çok sıradan olmasından, ilerleyip değişmemesinden.
Başkaları için kendimi paralamaktan ama asıl yapmam gereken şeyler için kendimi paralamamaktan. Vicdanımla çatışmalardan.
Herkesin beni karşıdan bakıp eleştirmesinden, hayat çok toz pembeymiş gibi bahsetmelerinden. Bütün suçun bende olduğunu söylemelerinden. Onlara göre hep gösterdiğim tepkilerden kaynaklanması çok ama çok sıktı..
Üzülmekten, 22 yaşında bu durumda olmaktan.
Kendimi düzeltmeye çalıştıkça, birilerinin hala sürekli olumsuz eleştirmelerinden. Hiç bişeye hevesimin kalmamasından, bir umut yeşertmeye çalıştıkça içimde, birilerinin gelip onu anında yerle bir etmesinden.
Keşkelerden , bir çıkış yolu görememekten çok sıkıldım.
İçimden hergün aynı şeyler geçiyor. Doya doya ağlamak istiyorum.
İşte benlik bir paylaşım..​

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıldım..İçim çok sıkıldı.Olgun olmaktan, anlayış göstermekten, sakin olmak zorunda olmaktan, ileriyi düşünmekten, sürekli iyilik yapmaktan, insanların iyi niyetimi suistimal etmesinden, hep bir şeyler için çabalamaktan, herkes iyi olsun diye uğraşmaktan.​

Herkesi memnun etmek için çabalayan yapımdan, insanların yaptıklarımı görmemelerinden, hep nerde eksik varsa onu arayıp bulmalarından, sürekli mutsuz olmaktan, rahatsızlığım nedeniyle sürekli halsiz olmaktan. Herkese acımaktan ama hiç acınılmamaktan.Hiç düşünülmemekten, sürekli daha fazlası beklenilmesinden, ne yapmam gerektiğini bilmemekten, hayatımın çok sıradan olmasından, ilerleyip değişmemesinden.
Başkaları için kendimi paralamaktan ama asıl yapmam gereken şeyler için kendimi paralamamaktan. Vicdanımla çatışmalardan.
Herkesin beni karşıdan bakıp eleştirmesinden, hayat çok toz pembeymiş gibi bahsetmelerinden. Bütün suçun bende olduğunu söylemelerinden. Onlara göre hep gösterdiğim tepkilerden kaynaklanması çok ama çok sıktı..
Üzülmekten, 22 yaşında bu durumda olmaktan.
Kendimi düzeltmeye çalıştıkça, birilerinin hala sürekli olumsuz eleştirmelerinden. Hiç bişeye hevesimin kalmamasından, bir umut yeşertmeye çalıştıkça içimde, birilerinin gelip onu anında yerle bir etmesinden.
Keşkelerden , bir çıkış yolu görememekten çok sıkıldım.
İçimden hergün aynı şeyler geçiyor. Doya doya ağlamak istiyorum.

İşte benlik bir paylaşım..

boşver herkesi takmayacaksın kardeşim:) görülen baya bi sıkılmışsın durumdan

her şeyin ALLAH dan geldiğini düşününce ne çevre ne de gelen sıkıntılar zor gelmez insana ;)

hayırlı günler

G.BaLCı

Kayıtlı Kullanıcı
Herkesi takmamak o nasıl birşey acaba.Mümkün müdür Bilemiyorum..Eğer mümkünatı varsa inşallah gün gelir başarırım..:a33:

Dediğiniz gibi herşey Allah' tan. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Zor, sıkıntılı durumları kolaylıkla atlatırız inşallah.

Sağolun. Hepimizin hayır dolu günleri olur inşallah..

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Herkesi takmamak o nasıl birşey acaba.Mümkün müdür Bilemiyorum..Eğer mümkünatı varsa inşallah gün gelir başarırım..:a33:

zor olur ama olur..başarırsın:)

Y

YAGMURBEY

pazar günüde çalışılırmı be dicem ama

ben çalışıyorum işte..

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
- Ümit dinidir İslâm, karamsarlığa yer yoktur!
-Çünkü Rabbimizin rahmeti, gazabından çoktur!

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Allah'ım Bana Öyle Bir....
ALLAHIM !

BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:

Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile,
bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.
Günlük yaşamda 'ben' yerine, daha çok 'sen' sözcüğünü kullanabileyim...

BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ:

Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe,
doldursun sarsın çevremi.
Hatta düşmanlarımı da sevebileyim...

BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ:

Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim
doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki,
mutluluğu başkalarına da götürebileyim...

BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ:

Düşünebileyim, konuşabileyim.

BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ:

İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür
edenlere;
bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim.

BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ:

İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim.

BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ:

Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için
karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama
yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim.

BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ:

düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şu
anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim.

BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ :

Yıllar sonra beni hatırlayanlar 'herkese iyilik eden, tüm insanları seven,
o düzeyde de sevilen bir kişiydi ' diye konuşsanlar ve ben de huzur içinde
olabileyim.

BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ:
Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem;
bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise
elimi durdurabileyim.

BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ:

Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Canım yanıyor Allah'ım!!!!!​

Canım yanıyor,içimde bir sızı nedenini bilmiyorum
Adı sensizlik belki
Yada ulaşamamak ,ağlayamamak derinden,
Kıyamdayken başka yerde, secdedeyken başka yerde olmak
Yönelememek sana içten bir aşkla
Canım yanıyor ya Rabbel alemin
Bir sızı var anlayamadığım,
Canım yanıyor Ya Erhamerrahimin
Adını koyamadığım,
Bugün gitmek istedim buralardan
Sana yakın olmak için,uzakları yakın yapabilmek için,
çıktım viran şehrimden;daha fazla gidemedim nedense,
Bir yağmur başladı sessizce,ER-RAHiM diye fısıldadı paramparça olan yüreğime,
irkildim Ya Rabbelalemin,rahmetine kavuştur beni,
Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadığım,
Bir güvercin gördüm sırılsıklam;EL-CELiL dedi içimdeki sese,
Ne büyük.ne yücesin;yüceliğinle derman ol derdime,
Islandım,yorgunum birde acı var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAHIM
Bir çocuk tebessümünde,bir yaprağın vedasında mevsime,
MALiKü’L-MüLK tecellisini gördüm kara bulutların içinden doğan güneşte
Sen her şeyin tek sahibi ALLAHIM,
içimde bir uçurumken hayat,üstelik çıkmazdayken dar sokaklarım
EL-MüHEYMiN sesi kulağımda,
Sen aciz kullarını unutmayan hep gözeten ALLAHIM,yardım et bu kuluna,
Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorum,bir dağa bakıyorum bir mahlukata
Hepsi rükuda hepsi kıyamda
çiçekler,otlar,toprak secdede
En küçük mahlukat zikirde,insanlık ise gaflette
YA HALIK diyor tabiat;adem ise hüsranda,azapta
Ey incelik,lütuf sahibi EL-LATiF
Ey kusurlardan münezzeh KUDDüS
EY adalet sahibi EL-ADL
EY büyüklük sahibi EL-AZiM
EY merhamet sahibi ER-RAHMAN
Nereye baksam,nereye dönsem sen tecelli ettin,
Bir tek insanlıkta görmedim huşu ile yakarış,
her şey sende yaşarken;insanlık nefsinde ölmüş
Her yer sende iken,insanlık her yerde viran olmuş,
Bu viran şehirde,divane dünyada yalnız bırakma bizi
UTANIYORUZ RAHMETi GENiş ALLAHIM
Bizi bize bırakma ALLAHIM
BiZi BiZE BIRAKMA​

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Sevmek, sevgiyle yaşayabilmek; ömrümüz boyunca sahip olduğumuz cevherlerdir. Sevgi etrafındakiler için aydınlatan bir ışık, yıkayıp arındıran bir Rahmet, besleyip büyüten bir gıda, kazandırıp zengin eden bir sermaye demektir. Sevgi; ilahi bir tılsımdır. Girdiği her yere inanmayı, güvenmeyi, yardım etmeyi ve hoşgörüyü getirir. Sevgiyle yola çıkan her yolcu; engelleri aşar. Menzillere ulaşır. Aradığını bulur. Sevgi; bütün güzelliklerin tohumudur. Bizler sevgi dolu yüreklerle, tebessümlerle çevremize sevgi ışıkları saçarsak bizim bir sevgimiz bin sevgilere gebe kalır inşaallah. Sevgi fidanları büyüyüp muhabbet çınarları yetişir. Kökü sevgiyle beslenmiş gövdesi muhabbetle sulanmış bu çınarlar ise kolay kolay devrilmez toplumlar oluşturur. İlahi vuslatlara ererler.

Sevmek gönül işidir, sevmek her kişinin değil, er kişinin hakkıdır. Seven kişi her olaya sevgiyle, merhametle bakar. Her şeyde sevilebilecek bir güzellik görür. Hatta en çetin imtihanlar en zorlu kişilerde bile bunu Vedud olan Rabbim yarattı. O sevgi kaynağının yarattığı varlık nasıl kötü olabilir? Nasıl sevilemez diye merhamet eder. Ve her şeyi sever. Sevdiği için de Hz. Hamzanın ciğerini vahşice parçalayan Vahşi gibi tevbe edip birer sevgili olmaya and içen yürekler çoğalır.

Sevmeyenler ise yaşamayanlardır. Onlar ölü kalplerdir. Hayatı anlamsız ve tatsız duygularla bitkisel hayatta yaşarlar. Gönüllerinde sevgi yerine menfaat, kin, hırs, nefret beslerler. Bunun için de bulundukları ortamlarda anarşiye ve bunalıma düşerler. Etrafındaki en yakın insanlarla bile çatışma içindedirler. Yürekleri sevgiden mahrum oldukları için de hiç bir zaman güzellikleri göremezler. Nimetlere ulaşamazlar. Devamlı kısır dünyalarında egoistçe yaşarlar.

Sevgiyle yaşayarak, birer sevgi insanı olabilmek en çok özlenen şeyler.

Herkesi ama Rabbimin yarattığı herkesi istisnasız sevmeli, tanıdıklarımıza Seni seviyorum, bunun için de arıyorum, önem verip ziyaretine geliyorum, seviyorum, sevdiğim için de seccademde oturup Ganiyy olan Rabbimden isterken senin için de istiyorum desek, hastalandığında biz de onunla ağrı çeksek, işleri bir ucundan biz de tutsak. Mutlu olduğunda tebessümümüzle katkıda bulunsak, zor anlarında yemeğimizi onlarla bölüşsek herhalde hayat bir başka olurdu.

Hz. Ali gibi sevdiğimiz için ölüm döşeklerine yatabiliyor muyuz? Hz. Ebu Bekir gibi yılan deliklerini ayağımızla tıkayabiliyor muyuz? Ensar gibi kardeşlerimiz için evimizin yarısını, aşımızın tamamını verebiliyor muyuz? Yunusun deyimiyle dost için ağuları şeker gibi yutabiliyor muyuz? Varımızı yoğumuzu bir gönül karşılığında kıyabiliyor Yoksa sevgi mağdurları olarak sevgisiz, aşksız, muhabbetsiz, Bunlar olamaz mı diyoruz? Ama büyük bir yitiğimiz de var.. Sevgi, muhabbet, samimiyet. Sevginin tadını doyasıya yaşamış Mevlanamız da öyle söylemiyor mu?

Altın ne oluyor? Can ne oluyor? İnci mercan da nedir? Bir sevgiye harcanmadıktan, bir Sevgiliye feda edilmedikten sonra...

Niye herkesi gönülden sevip, sevginin yollarına dökmüyoruz her şeyleri... Hele bir verelim sadakaları tebessümlerle...

Niye Efendimiz (sav) ısrarla Sevdiğini sevdiğine söyle diye nasihat etmiş. Belki de sevgiler ortalara dökülsün, konuşulsun. Çağlayanlar gibi coşsun, diye.(ALINTI)​

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Güzel gören, güzel düşünür Güzel düşünen, hayatından lezzet alır
Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayatından lezzet alır Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor' demis Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis
Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis
Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'

Kocası: 'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis

Hayat boyle degil midir ?

Baskalarini izlerken gorduklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani gormeye hazir olup olmadigimizi farketmek guzel bir fikir olabilir

Asrın mütefekkirinin de söylediği gibi
Güzel gören, güzel düşünür Güzel düşünen, hayatından lezzet alır

Selam ve dua ile

alıntıdır

Rabbim cümlemizi güzel bakıp ,güzel gören ve güzel düşünenlerden eylesin inş

Y

YAGMURBEY

ALLAH ım sen bana sabır ver.......

yolumdan gidiyorum yoluma kötüleri çıkarıpta beni günaha sokma ne olur ALLAH IM..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Nasibüke yusübike, velev kâne taht-el cebel....

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
içimden ne mi geçiyo:) bunu söyledikten sonra banlanmasam iyidir:)

2 gün önce yönetime attığım mailin cevabı hala gelmedi

acaba illa konu mu açmak gerekiyor iletişim için.....

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
canım attığın mesajı bizler göremiyoruz galiba admin okuyor onları malum meşguliyetleri var çok mesajlar birikiyor o yüzden olabilir. bir de sorular istek bölümü varya oraya yaz istersen. belki yardımcı olurlar. bizler nick değişikliği üyeliğin silinmesi gibi konulara birşey yapamıyoruz. sadece konu silme kaydırma mesaj silme vb.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
canım attığın mesajı bizler göremiyoruz galiba admin okuyor onları malum meşguliyetleri var çok mesajlar birikiyor o yüzden olabilir. bir de sorular istek bölümü varya oraya yaz istersen. belki yardımcı olurlar.

sadece admin mi bilmiyorum ama ben kıdemlilerde okuyordur diye düşünmüştüm
istek bölümüne de yazmak istemedim;)
neyse bekleriz az daha :)

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Battaniye de Olmasa , Bize Sarılan Olmicakk :/ :)
Bİ DE ŞU SICAK GÜNLERDE NE YAPCAZ ???

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt