Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
DOKUZUNCU NÜKTE

Ramazan-ı Şerifin orucu, doğrudan doğruya nefsin mevhum rububiyetini kırmak ve aczini göstermekle ubûdiyetini bildirmek cihetindeki hikmetlerinden bir hikmeti şudur ki:

Nefis Rabbisini tanımak istemiyor; firavunâne kendi rububiyet istiyor. Ne kadar azaplar çektirilse, o damar onda kalır. Fakat açlıkla o damarı kırılır. İşte, Ramazan-ı Şerifteki oruç, doğrudan doğruya nefsin firavunluk cephesine darbe vurur, kırar. Aczini, zaafını, fakrını gösterir, abd olduğunu bildirir.

Hadisin rivayetlerinde vardır ki:

Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: “Ben neyim, sen nesin?”

Nefis demiş: “Ben benim, Sen sensin.”

Azap vermiş, Cehenneme atmış, yine sormuş. Yine demiş: “Ene ene, ente ente.” Hangi nevi azâbı vermiş, enâniyetten vazgeçmemiş.

Sonra açlıkla azap vermiş. Yani aç bırakmış. Yine sormuş: “Men ene? Ve mâ ente?”

Nefis demiş: اَنْتَ رَبِّى الرَّحِيمُ - وَاَنَا عَبْدُكَ الْعَاجْزُ Yani, “Sen benim Rabb-i Rahîmimsin. Ben senin âciz bir abdinim.
اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلٰوةً تَكُونُ لَكَ رِضَاۤءً وَلِحَقِّهِ اَدَاۤءً بِعَدَدِ ثَوَابِ حُرُوفِالْقُرْاٰٰنِ فِى شَهْرِ رَمَضَانِ وَعَلٰۤى اٰلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ [SUP]1[/SUP]

سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ العِزَّةِ عَمَّا يَصِفُونَ - وَسَلاَمٌ عَلَى الْمُرْسَلِينَ - وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ اٰمِينَ [SUP]2[/SUP]
İtizar: Şu İkinci Kısım, kırk dakikada sür’atle yazılmasından, ben ve müsvedde yazan kâtip ikimiz de hasta olduğumuzdan, elbette içinde müşevveşiyet ve kusur bulunacaktır. Nazar-ı müsamaha ile bakmalarını ihvanlarımızdan bekleriz. Münasip gördüklerini tashih edebilirler.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
O benim hayalim arkedes :) Saka bir yana Din Kulturu ogretmenligi cok yakisir olursa. Meslektas oluruz belki kim bilir :D
Sinavlar icinde uzulme, dedigin gibi hayirlisi.

:D
ama o 2. tercihim :) Kısmet :)

ben oss se demistim ama neyse..anladim nasib benim erkek kardesimde gecen sene girdi istedigi yeri kazanamadi bu sene gene girdi hukuk istiyordu sukur kazandi sabah onun sevinc bagirma sesiyle uyandim bir sey ldu zannetim sonra durum anlatinca cok sevindik.. :)
amin insallah rabbi herkez hakkinda hayirli olani nasib etsin..evet istanbul icinde iftar vakti dakikalar kaldi ama benim midem bu aralar kotu yemek yemege korkuyorum..rabbim herkezin orucunu kabu etsin..hayirli iftarlar bu arada duandan unutma ablani olurmu kardesim bu araalr ihtiyacim var saglik konusunda beynimde rahatsizlik var...bakalim hayirlisi insallah..

ha dün lys açıklandı ondan onu anlamışım :)
sevindim hayırlısı olsun :)
Amin
Geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
[h=3]Ramazan ziyafet değil, ibadet ayıdır.[/h]

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Yolum der ki; " Gel beni izle, çünkü ben senin geleceğinim."
Ve ben hem sana, hemde yola derim ki; " Benim ne geçmişim nedegeleceğim var.
Eğer kalırsam, kalışımda bir ayrılış vardır; Gidersem, ayrılışımda bir kalış."

Hz Mevlana kıtabından alıntı

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
"Hatırlat öğüt ver; çünkü hatırlatıp öğüt verme müminlere yarar sağlar."
Zariyat Suresi/55

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan-ı Şerifteki oruç, hakikî ve hâlis, azametli ve umumî bir şükrün anahtarıdır.

{Ramazan Risalesi}

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'im bana yol goster.
NUR sensin.
BAKI sensin.

Beni o isikli yolun yolcusu et, ilim kapilarini ac, dardayim o yolu goster..

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
oruçluyken saatlerin geçmesini huzurla bekliyorum şükürle duayla bekliyorum.böylesine güzel bir ibadeti nasip ettiği için rabbime şükrediyorum çünki biliyorumki bu aç kalmak değil,bu bağışlanmak,affedilmek,rıza kazanmak.. çünkü biliyorumki benim orucumu açıcak birşeylerim var. susuzluğumu giderecek suyum var, bana yetecek kadar karnımı doyuracak yemeklerim var.. ve bütün bunları bana veren merhamet sahibi rabbim var.. şu mübarek ramazanda orucunu açıcak yemeğinin olması için dua eden kardeşlerime müslümanlara yardım eyle onları zalimlerin elinden kurtar ey allahım..

_semra_

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sokaklar gene huzur kokuyo gene tebesum var yuzlerde.hosgeldin aylarin Sultani.hayrli ramazanlar musluman kardeslerim.siteye girenesemde duamdasnz insallahu Allah...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Hayırlı Ramazanlar Rabbim herkesin dualarını gönül muradlarlarını isteklerini kabul etsin cümlemizin bizlerinde inşallah. Rabbim bizleri affetsin mağfiret edip doğrudan cennete girmek sıratı köprüsüni yıldırım hızıyla geçmek, cennetinden bir köşk, peygamberimizin şefaatine nail olmak. peygamberimize komşu olmak, Rabbim'e cennetinde Cemaliyle şereflenmek nasip etsin inşallah.
Allah hepinizden razı olsun Rabbim yar ve yardımcımız olsun bizleri affedip huzuruna layık edip dergahından boş çevirmesin inşallah. AMİN...
Bu Ramazanda Rabbim'in sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin Rabbim bizleri bağışlasın sevdiğ razı olduğu kullar olmak nasip etsin inşallah.
Hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş,çocuksuzlara hayırlı çocuk nasip etsin Rabbim. Ne kadar sıkıntıda darda olan yardıma muhtaç olan duaya muhtaç olan kardeşlerimize Rabbim yardım etsin içinde bulunduğu güç durumdan kuratıp tez zamanda selamete çıkarır inşallah cümlemizin bizlerinde inşallah.
SELAMET VE DUA İLA HAYIRLI RAMAZANLAR HAYIRLI İFTARLAR...

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
555804_3702389232339_1263534671_n.jpg

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
ya komik olduğu sanan birileri var dediğinin o bile farkında değil kimi kendine getiriyosun sen?aklı başında herkes gerekeni söylüyor kimse kimseye ders vermez ibadetinin farkında olanların derse ihtiyacı yok.bence bazılarının orucun ne için olduğunu hatırlayıp kendisine gelmesi gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt