Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (1 Kullanıcı)

Nadas06

Kayıtlı Kullanıcı
Sen gülende dillerim susar lal olur
Sen gelende dizlerim düşer ram olur ..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Gönül gözü ayna ise gülen yüzler bana YAR olur
Sevdiğimin ismini duyunca dünya önümde el-pençe divan durur
Hazinenin sahibine kim karşı durur???

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gönül gözü ayna ise gülen yüzler bana YAR olur
Sevdiğimin ismini duyunca dünya önümde el-pençe divan durur
Hazinenin sahibine kim karşı durur???

İşte şimdi bize ''Süleyman'' gerek...
Dünya...Para, pul değil ha...
En çok Hamd eden ....Hamd ve Şükür ehli...
Unutma sakın...

Muhammed Mustafa A.S. 'ı.........Hızır A.S. 'ı ....Yunusu...Mevlanayı...Şemsi...''R.A.'' leri...''
Onlara da Selam gerek...Yaratan Rabbin C.C 'nun selamı...

Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammed ve Ala ...Ali Seyyidina Muhammed Mustafa A.S.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
kaydettim, bekledim yanlış yazılım mı diye kontrol ettim ama bende bekledim yok acılım ne denir türkçesi??
online değilsin hep:a32:

yok ya ablacim bende cok bekledi inan ama senden bir ileti gelmdi..ya meailden bir mesaj at..yada ben online oldugumda senprofilini acarsin ben seni kaydededeyim olurmu?turkcesemi nedemek istedini anlamadim:a40:

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Yüreğimi secdemin boynu büküşü ile sana sunuyorum Rabbim.! Bir KÛN emrine muhtaç aciz ve garibim...Benle günahları ayır kalbimden.RABB'im Bir Kûn ile al tüm karanlıklarımı benden Bana bir Mirac sun namazımın bereketi ile... Ve müjdelenmiş bir tevbe ile döndür geri dünya eline İmanımla yıkayım tüm engelleri ve nefsimin nefesini keseyim Her Allahu Ekber deyişimde..Aminn

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Andolsun asra ki, Muhakkak insan kesin kat'i bir ziyandadır.

Ancak iman edenlerle, güzel güzel amel ve hareketlerde bulunanlar, bir de birbirine hakkı tavsiye, sabrı tavsiye edenler böyle değil.

(Onlar ziyandan müstesnadır)."

HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM.
RABBİME EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kötülüğe iyilikle karşılık vermek, Kuran'da bildirilen bir hikmeti içermektedir. Bu hikmet, iyilikle karşılık verilen kişinin, düşman dahi olsa yumuşayarak sıcak bir dost haline gelmesidir.

Yüce Allah bu durumu Kuran'da şöyle bildirmektedir:"İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir." (Fussilet Suresi, 34)

Ayette bildirildiği üzere Kuran ahlakında, daima en güzel davranış hedeflenir. Örneğin konuşurken de, Allah'ın "Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle... " (İsra Suresi, 53) ayeti gereği sözün en güzeli kullanılır.

Yüce Allah, kötülüğe iyilikle karşılık vermeyi, güzelliğe ise daha güzeliyle karşılık vermeyi güzel ahlak özelliği olarak bildirmiştir. Kuran'da bir selama öncelikle daha güzeliyle ya da aynısıyla karşılık verilmesi gerektiği ise şöyle bildirilmiştir:
"Bir selamla selamlandığınızda, siz ondan daha güzeliyle selam verin ya da aynıyla karşılık verin..." (Nisa Suresi, 86)

Tüm bu Kuran ayetlerinde bildirildiği üzere, müminler karşılarındaki kişiyi her zaman güzel ahlakla ve güzel sözle doğru yola davet ederler. Hoşgörülü ve adaletli davranır, sert üsluptan kaçınırlar. Çünkü sadece Allah rızası için yaşamlarını sürdüren müminler, güzel ahlakın Allah'ın izniyle karşılarındaki kişinin vicdanına etki edeceğini bilirler.

Sert ve Aksi Bir Üslubun Kuran Ahlakında Yeri Yoktur
Sert bir üslup, Allah'ın müminlere emrettiği üslupla hiçbir şekilde uyuşmaz. Rabbimiz, Kuran'da mümin ahlakını; yumuşak sözlü, kavga ve çatışmadan kaçınan, en aleyhte görünen insanlara karşı dahi ılımlı ve dostça yaklaşan, tevazulu, sabırlı, merhametli, sevecen bir karakter olarak bildirmektedir. Kuran ayetleri incelendiğinde, ılımlı, yumuşak,

hoşgörülü bir üslubun tüm peygamberlerin ortak özelliği olduğu görülmektedir. Yüce Allah, Hz. İbrahim'in üstün ahlakını "... Doğrusu İbrahim, çok içli, yumuşak huyluydu." (Tevbe Suresi, 114) ayetiyle bildirmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in ahlakını bildiren bir ayet ise şöyledir:

"Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi..." (Al-i İmran Suresi, 159)

Müslümanlar, sadece din ahlakını yaşamak ve anlatmakla sorumlu olan,insanların üzerinde hiçbir şekilde zorba ve zorlayıcı olmayan, en zalim insanlara bile onları bu durumlarından vazgeçirip adaleti sağlamak için "yumuşak söz" söylemekle sorumlu tutulan kimselerdir. Bu üstün ahlaka sahip olan müminlerin uzlaşmacı olmayan, sert ve olayları tırmandıran bir politika izlemeleri kesinlikle mümkün değildir.

alıntı...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Orta yol...Orta karar her zaman iyidir...Yazı çok güzel teşekkürler...

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi SUSUYORUM..!
Söz hakkımı MAHŞERDE kullanacağım..!
KAÇARI yok, o büyük RANDEVUYA herkes GELECEK nasılsa....

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"(Benden onlara) De ki: "Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir." (Zümer Suresi, 53)

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Aşka sen diye bakmadıktan sonra ben aşkı Neyleyeyim ?
Seni ruhuma cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende Neyleyeyim ?
Aşk da sen, hasret de sen, ben de sen...
Hz.Mevlânâ

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Öyle İnsanlar Tanıdım Ki Şu Hayatta Hevesim Degil Sevesim Kaçtı..
Öğle Güzel Yalanlar Duydum Ki Onlardan,
Övündüğüm Sabrım Bile Taştı...

ha kezâ

Kayıtlı Kullanıcı
vavvv :D
bu hesapla beğeni rekorumu kırdım :D
13 beğeni ee iyiii :p

ha kezâ

Kayıtlı Kullanıcı
:D arkamdamısın :D evet evet arkamda olursun sonra kaybolursun :D

:D evet evet :) hem ondan öncesinde forumda çözülmesi gereken şeyler var :) zaten zamanla bu forumlarada geçer merak tabi üç vakte kadar :D

o benim fikrimdi :D

Tabi :)

Hayırlı Geceler Cemaat-i Müslimin : ))

Beni çok yanlış tanımışsın
31589df6365df34b09ec6ea63a792a55.gif

:D olan forumlar vardır amma eminim :D yenilik iyidir :D

Senin fikrin benim fikrim benim fikrim gene benim fikrim duymadın mı hiç ibra :p

işim gücüm yokda onu sanamı dicem kuzu de get işine :D :D

burası facemi yaw öyle yenilikler yok bu forumda ancak işe yaramayan değişiklikler var :D

:D

yaw illa facede mi olur :D
çok güzel birşey inanıyorum olcak :D
görceksiniz sizde forumun ne kadar yenilikçi olduğunu ama size etiket yapma yetkisi vermicez :p

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
"Bazen Susarsın; Bazende Suskunluğuna Yanarsın.. Bazen Değer Verirsin Birine Ama, Bazende Onun Değersizliğine Verdiğin Değerden Utanırsın... Bazen Konuşmak, Dertleşmek İstersin Biriyle Ama Bazende İnsanların İki Yüzlülüğü Gelir Aklına, Yine Susarsın... Bazen Birinin Gözlerine Saatlarce Bakmak İstersin Ama Baktığın Gözlerin Senin Gibi Bakmadığını Görünce Başını Çevirirsin...!!!

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Çünkü hayat bana kutucuklarla mutluluk borclu

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Arkamdan konuştugun halde nasıl yüzüme gülüyosun....

bu kadar basıtmı insanların arkasından atıp tutmak....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt