Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İçinden geçeni paylaş... (2 Kullanıcı)

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum
Hayırdır abi biri canınızı mı sıktı?

20 aydır buradayım.

benim girdiğim forumlar belli yaptığım işler belli..

ben her zaman doğruya doğru yanlışa yanlış diyen biriyim..

insanıda insan gibi severim..

ve haddimi bilirim işterimki karşımdakide haddini bilsin..

büyüğü büyük küçüğü küçük bilmeyenden ALLAH a sığınırım ve susarım.

ALLAH herşeyi hakkı ile bilendir vesSELAM..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
................................

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı geceler herkese B) Hayırla kalın..

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
güzeldir hayranı olmak nebinin
ama sadece hayranlık yetmez
onun gibi olmadıktan sonra
bu yol ilelebet bitmez.
selametle kalın.
rabbim yolundan ayırma ölene kadar
amin amin amin.........

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Çiçeklere su verdim, serçeler için camın önüne ekmek koydum... Amerika ve siyonistler hakkında kötü şeyler düşündüm, sonra da şunu mırıldandım; 'Allah benden razı olsun.

ibrahim tenekeci abinin içinden geçenler benimde içimden geçti ,elimden geçti.. :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ım! Ömrümün en hayırlısını son ömrüm eyle. Amellerimin en hayırlısını son amelim eyle. Günlerimin de en hayırlısını sana kavuştuğum gün eyle!..

AMİN AMİN AMİN..........

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Sözünde, susmasında, kahır yerinde kahır, lütuf yerinde lütuf göstermesinde isabet olan kimse velidir. Arifler: Biz aciz kimseleriz, o kudretlidir! demezler. Gereklidir ki. sen, kudret sahibi olasın: her sıfatta güçlü kuvvetli olasın: susacak yerde susasın; cevap verecek yerde cevap veresin: kahır ve şiddet zamanında sertlik gösteresin: iyilik ve yumuşaklık gereken yerde iyilik edesin. Yoksa, öyle -bunları dengelemesini bilmeyen- bir insanın sıfatları kendisine bela olur, azab olur; insan mahkum olmazsa hakim olur."

Hazreti Şems

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşlerim koskoacam 4 yılı geride bırakırken iyi kötü günler yaşadık hep beraber paylaştık ama inşallah allah daha nice yıllar hep beraber olmak nasip etsin Rabbim hayırlara vesile etsin inşallah.
Bu arada güzel bir duyguyu daha yaşıyorum 10 nisanda tekrar teyze olmuştum ama dünde ilk defa hala oldum yeğenim dün saat 19.05 te dünyaya geldi o güzel duyguyu yaşamak çok güzeldi duygulanmak o anı kelimelerle anlatmaya imkan yok Allah herkesede o duyuları yaşatmak nasip etsin Rabbim.
Allah ana babalı salih hayırlı evlat ana babaya karşı itaatli dini bütün hayırlı evlat büyük adam olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hayırlı yaşlar hayırlı ömürler nasip etsin inşallah:)Amin

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşlerim koskoacam 4 yılı geride bırakırken iyi kötü günler yaşadık hep beraber paylaştık ama inşallah allah daha nice yıllar hep beraber olmak nasip etsin Rabbim hayırlara vesile etsin inşallah.
Bu arada güzel bir duyguyu daha yaşıyorum 10 nisanda tekrar teyze olmuştum ama dünde ilk defa hala oldum yeğenim dün saat 19.05 te dünyaya geldi o güzel duyguyu yaşamak çok güzeldi duygulanmak o anı kelimelerle anlatmaya imkan yok Allah herkesede o duyuları yaşatmak nasip etsin Rabbim.
Allah ana babalı salih hayırlı evlat ana babaya karşı itaatli dini bütün hayırlı evlat büyük adam olmak nasip etsin Rabbim.
Allah hayırlı yaşlar hayırlı ömürler nasip etsin inşallah:)Amin

canım ablam meleklerimiz teker teker dünyaya geldi.ne güzel bir mutluluktur bu şimdi.ne mis kokuludur meleğimiz.ALLAHIM hep güzel günlerde büyümesini hep mutlu olmasını nasip eylesin ablam.seni çok seviyorum ablam .ALLAHA emanet ol

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
canım ailem sizlerin o güzel duaları sayesinde ben ayakta kaldım ve mutlu günlere geldim .24 gün sonra düğünüm var ne yapsamda haklarınızı ödeyemem sizlerin.kalbini kırdığım üzdüğüm karrdeşlerimde ne olur haklarınızı helal edin çok kötü bir süreç yaşadım.ama sizleri gerçekten çok ama çok seviyorum .hepiniz ALLAHA emanet olun

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Anlayıp dinlemeden ne olduğunu bilip bilmeden yaptığın hakaretlerin söylediğin sözlerin

için seni ALLAH a havale ettim..

bilesinki sana hiç bir zaman hakkımı helal etmem etmeyeceğimde..

ALLAH ın bildiğini kulda bilsin iştedim..

içimden geçen bu..

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Anlayıp dinlemeden ne olduğunu bilip bilmeden yaptığın hakaretlerin söylediğin sözlerin

için seni ALLAH a havale ettim..

bilesinki sana hiç bir zaman hakkımı helal etmem etmeyeceğimde..

ALLAH ın bildiğini kulda bilsin iştedim..

içimden geçen bu..

Olsun canınız sağolsun .ALLAHA emanet olun

T

tevbekarım

"Ey iman edenler! Hep birden barışa girin (barışçı olun), sakın şeytanın peşinden gitmeyin Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır" [Bakara:208]

“Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider Bir de sabredin Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” [Enfal:46]

T

tevbekarım

Efendimiz buyuruyor ki;
Rabbim bana dokuz şey emretti: Gizli halde de aleni halde de Allah'tan korkmamı, öfke ve rıza halinde de adaletli söz söylememi, fakirlikte de zenginlikte de iktisat yapmamı, benden kopana da sıla-ı rahim (dostluk) yapmamı, beni mahrum edene de vermemi, bana zulmedeni affetmemi, susma halimin tefekkür olmasını, konuşma halimin zikir olmasını, bakışımın ibret olmasını, marufu (doğru ve güzel olanı) emretmemi."47 "Sana zulmedeni affet. Sana küsene git, sana kötülük yapana iyilik yap. Aleyhine de olsa hakkı söyle

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey iman edenler! Hep birden barışa girin (barışçı olun), sakın şeytanın peşinden gitmeyin Çünkü o sizin apaçık düşmanınızdır" [Bakara:208]

“Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider Bir de sabredin Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” [Enfal:46]
ALLAH razı olsun KARDEŞ..

çok güzel bir şekilde açıklamışsın teşekkür ederim..

ama...

Dal rüzgarı af eder ama kırılmıştır bir kere....

ALLAH a emanetsin..

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
.........................................................

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçek olmayan padışahlığı ne el bil, ne yen! Çalma, çırpma padışahlık, cansız, gönülsüz ve gözsüzdür. Sana padışahlığı halk verdiyse borç alır gibi yine senden alır! İğreti padışahlığı Allaha ver de Allah sana herkesin kabul edeceği hakiki bir padışahlık versin!.....Hz.Mevlana.

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Kalp kıranlar bir daha düşünsünler..

İnsanın duygularıyla oynamak, ortada hiçbir şey yokken kalplerini kırmak o kadar basit bir hale gelmiş ki, artık kendi kendimizi tanıyamaz hale gelmişiz.

İnsanî değerlerden yoksun olmak mı bizi bu hale getirdi?

Ahlakî anlayıştan yoksun olmak mı bizi bu hale getirdi acaba?

Acaba aşırı kültür yozlaşması mı bizi bu hale getirdi?

Acaba aşırı gözüdoymazlık, menfaatpereslik, hırslarımız ve edinimlerimiz mi bizi bu hale getirdi?

Yoksa önlenemeyen sıkıntı içinde strese girmek mi insanların kalbini kırmamızı gerektirdi?

Doğrusu sebep ne olursa olsun, insanların kalbini kırdığımız, duygu ve düşünceleriyle dalga geçtiğimiz, etik olmayan bir sokak sablonu anlayışının her an bizleri pençesine aldığı bir gerçektir.

Benlik duyguları ve kendini kabullendirme, “ben biliyorsam doğrudur, ben yapıyorsam haklıyımdır..” gibisinden pek de tasvip edilmeyen hal ve hareketler insanları biribirinden uzaklaştırmaktadır.

Aşırı güvenin vermiş olduğu olumsuz sonuçlarla, insanlar arasına aşılması güç engeller ve geçilmesi zor uçurumlar koymaktadır.

İnsanların kalbini kırmak çok kolaydır. Bir an da önemsenmeyen duygular, rağbet görmeyen düşünceler, saygı duyulmayan hal ve hareketler insanları yanlızlığa itmekte, telâfisi zor olan ruh ve beden tahribatlarına sebebiyet vermektedir.

Kırılan bir cam misali kalplerde kırılmaktadır. Kırılmış bir cam parçasını en kuvvetli yapıştırıcılarla birleştimeye çalışsan da sonuçta orijinal halini alamamaktadır.Aynen kalpte, bir kere kırılmaya görsün, ne kadar tamir etmeye çalışsan, özür de dilesen artık olan olmuştur.Her halükarda karşındakine bir kırgınlık, bir sitem ve bir hayıflanma vardır.
Dıştan affedilmiş gibi görünse de aslında hiçbir zaman tamir olmayacak kadar büyük ve derin yaralar içten içe yiyip bitirmektedir öz benliğini.Yitirilmiş ve törpülenmiş duygu ve düşünceler darmadağın olmuş, afakanlarda her an tükenmekte insan. Birbir türlü kasavet içerisinde bıkkınlık, bezginlik, belâlara düçar vaziyette çaresizliğe ve geçimsizliğe yol açmaktadır olanlar. Ne kadar düzeltmeye çalışsan da bir türlü yakasını kurtaramaz insan.

“Kol kırılır yen içinde kalır” misali, dışarıdan görünmese de, içten içe volkanlar kaynamaktadır.Her an patlamaya hazır lavlar kendi kendini yakmakta, yıkmaktadır.

İnsan, yer, zaman ve mekân mefhumları içerisinde, konuştuklarına, yaptıklarına dikkat ederek, sebep olacağı muhtemel sonuçları idrak ederek, dalâlete sapmadan kendine çeki düzen vermelidir.

Yaşama, olaylara ve olanlara geniş bir pencereden bakarak, olumlu, güzel ve doğru bir bakış açısıyla ulaşabileceği sonuçların güzelliğini görebilmelidir. O zaman ne kimsenin kalbi kırılmış olur, ne de kimse kalplerini kırmış olur. Yaşamın olağan seyri içerisinde meydana gelenler, arzu edilen sonuca ulaşmada bir hamur gibi yoğrulup şekillenir.

Bazen istemeden de olsa yapılanların menfiî sonuçlarını görünce düzeltmek zor olduğu halde, hele bir de bilerek yapılan hal ve hareketler var ki, tamir etmek ve olağan haline getirmek ne kadar zordor tahmin edersiniz.Sonradan pişman olmamak, yaptığımız bir hatayı düzeltmek adına ezilip, büzülmemek için biraz daha dikkat etmeliyiz kendimize.

Bazen son pişmanlıklar fayda etmiyor.Çünkü yaptığımız hatayı düzeltmeye çalıştığımız, özür dilemek istediğimiz, kişi ve kişilere çoğu zaman ulaşma imkânımız olmayabilir.Kimsenin ne zaman nerede ve nasıl öleceğine dair bir garantisi olmadığı için, pişman olup affını istediğimiz kişiler için çok geç olabilir.Nedametler içinde, sonradan vicdan azabı çekmemek için, şimdiden kararımızı vermeliyiz.Kalbini kırdığımız insanlar varsa, belki eskisi gibi orijinal hale getiremeyiz; ama en azından vicdan azabından kurtulma adına kendisinden bizi affetmesini isteyebiliriz.

Ölüm gelmeden önce, ecel kapınızı çalmadan önce siz siz olun kalbini kırdığınız kişilerle irtibata geçerek gönüllerini alın, huzurlu, mutlu bir şekilde Hakim-i Mutlak’ın huzuruna varmayı hedefleyin.Çünkü orada en büyük ceza kul hakına verilen cezadır.Kul hakkını ancak kulun kendisi affedebilir.

Dünyevî, küçük maddî menfaatler yüzünden insanların kalplerini kırmaya değmez.Hele ki sonunda ölüm varsa!...Hiçbir şey insan kalbini kırmaya değmez, hiçbir şey insan kalbinden önemli olamaz.

Hadi artık kalbini kırdıklarınız varsa, düzeltmek adına ilk adımı atmaya ne dersiniz?

Bunun için azamî gayret ve çabayı göstermeye, insanın söylemekte zorlandığı kelime olan bir “özür dilemeye, özür dilerim demeye ” ne dersiniz?..

Unutmayalım!..Kalp kırıcı hiçbir şey paylaşılmaz ve vazgeçilmez değildir.

Henüz geç değil.

Zararın neresinden dönülürse kârdır,unutmayın!...

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin
Bana
Rabb'im Kulum Desin Yeter...

Kemahlı_24

Kayıtlı Kullanıcı
Kapı..." dendi mi, hep "ümit" koşup gelir.
Kapı ümittir; ümit kapıdır. Çalmayı bilelim yeter ki...
Çalmanın, vurmanın bir notası vardır. Kapılar açılmak içindir. İnsan mı? Çabuk açılan çabuk kapanan bir kapı mı?
Şu var ki... çok kapısı olduğu "açık." "O kelime"yi bulursan... ta uzaklardan çıkıp gelir. Kapı açana kapı açılır.
Hazır acizliğimiz var ya... Sonsuz dua kapısı... İhtiyacı bitmeyenin dua kapısından başka gideceği yer var mı!

Şükür sanadır ALLAH ım..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt