sensiz kocaman 15 gün geçti kuzum benim......
Efendim..Allah C.C. nun izni ile Perşembe gecesine Hatim hediye edeceğiz ...Sizin bebeğinize ... Allah C.C. nun hediyesi ve yanına aldığı Cahideye...
Selamlar...
Rabbim Sabırlar ihsan etsin...
leyla ablam a
msjlarını hergün okuyorum fakat cvp veremiyorum hakkını helal et dualarına amin diyorum rabbim düşmanımsada evlat acısı yaşatmasın...çok zor çok......
duygu kardeşime
üzüntüm çok ağır geçiyor acım çok taze zaman herşeyin ilacı diyorlar .......rabbimden gelene hamd olsun .......
recep kardeşime
Allah razı olsun kardeşim .......bu dünyadaki en güzelinide en ağırınıda yaşadım en güzeli annelikti en ağırıda evlat acısı.....hep dua ederdim her namazda rabbim kızıma öyle bir şifa verki nebir hastalığı nede bir eksikliği kalmasın diye .......şimdi kızımın ne bir hastalığı nede bir eksikliği var .....cennette çok iyi.....beni bekliyor ......
en-sonebi
allah razı olsun.....melek kızım sizlerede şefaatçi olsun inşallah.....
Selamunaleykum hocam, 15 gün önce bir trafik kazası geçirdik ailece...11 aylık oğlumu kaybettim. Eşim ve bende çeşitli kırıklar sebebiyle yatıyoruz. Oğlumuza doyamadan kaybetmemize rağmen herşeyin rabbimizin iradesi doğrultusunda olduğunu bilerek şükreden hamd eden kullardan olmaya gayret gösteriyoruz. Bugüne kadar okumalarımı değiştirebileceğim konular üzerine yoğunlaştırdığım için eşimin şu anki ruh haliyle oğlumuzla ilgili sorduğu soruları cevaplayamıyorum. Sürekli o şimdi nerede onu bir daha görebilecek miyiz vb... gibi sorular soruyor bende dilim döndüğünce cevaplamaya çalışıyorum ve bazen de kur 'an'ın bu konuda sustuğunu söylüyorum (gayb a giren konularda). Kendimle ilgili sıkıntımda kaza anını tam hatırlayamadığım ve aracı kullananda ben olduğum için bazen 'acaba ' demekten kendimi alamıyorum. Ufak bir desteğiniz beni çok rahatlatacak. Allah yar ve yardımcınız olsun. Ümmetin bundan çok daha önemli birçok derdi varken sizin değerli zamanınızı genele göre basit bir konuyla zayi ettiğim içinde hakkınızı helal edin.. |
![]() |
İnna lillah ve inna ileyhi raciun... Aleykumselam Kardeşlerim, Başınız sağolsun. Rabbim üzerinize sabır yağdırsın, göğsünüzü genişletsin, sekinet nazil etsin size... 1. Dikkat edelim! Biz bu cihana sahip olmaya değil, şahit olmaya ve şahit kılmaya geldik. Şu anda her zamankinden fazla ilahi gözetim altındasınız: Bakalım ne yapacaklar? Bakalım ilahlığıma ne diyecekler? Bakalım verince başka alınca başka mı davranacaklar? Bakalım aldığımı zaten benim vermiş olduğumu unutacaklar mı? Aman dikkat. Rabbimizi üzecek bir tavrımız olmasın. 2. İtiraf edelim! Biz parçayı görüyoruz, O bütünü. Parçayı görene düşen bütünü görene teslim olmaktır. Eğer Allah'ın bu konuda bildiğinin binde birini bilseydik inanın "hayr olmuş" derdik, hem de ta kalpten. O halde yine diyelim. Bilmeden diyelim. Ona güvenelim. Zaten iman Allah'a güven demektir. 3. İmanı bir imkan olarak kullanalım! İman bitmeden imkan bitmez. Tam bu günler için lazımdır iman. Sizin başınıza gelen imansızların da başına geliyor. Ya o zavallılar ne yapsın? Siz onlara göre milyon kat şanslısınız. İmanımız psikologumuz, doktorumuz, yârimiz, tesellicimizdir. 4. Şükredelim! Beterin beteri var. Düşünürseniz bu hadiseden bin beter senaryolar çıkarabilirsiniz. Allah bazen küçük musibeti büyük musibete kalkan yapar. Bazen ahiretteki derecesini artırmak için imtihan eder. Bazen günahını af için imtihan eder. Üç halde de hayrımızadır. Ömür boyu yatağa mahkum, acılar içinde kıvrana kıvrana yaşayan, ve en beteri kendisine hizmet edeni tanımayacak kadar şuursuz bir biçimde yaşatsın ister miydiniz? Bendeniz böyle örnekler biliyorum. 5. İbret alalım! Ölüm bir vaiz. Konuşur. Dinleyene. Oğlumuz ölümüyle konuştu. Şöyle olsaydı şöyle olmazdı'lar... Keşkeler... Hiç gerek yok. Efendimiz böylesi durumlar için olsa gerek "Keşke demeyin" der. Bizim yarınımıza garantimiz yok. O pırıl pırıl gitti. Ya bizler? O ölümüyle dahi nasihat etti... Hepsinden öte: Şimdi Rabbinin misafiri olan ona sorsaydık, gel dönelim diye döner miydi dersiniz? Ölüme suizan etmeyelim. İnanalım ki Rabbimiz konuğuna bizden iyi bakar. 6. Teselli olalım! Ölü hesap gününe kadar iki halde bekler: Ya tutuklu, ya özgür. Eğer suçu sabitse tutuklu bekler, eğer beraatı sabitse özgür bekler. O çocuktu. Günahsız gitti. O özgür. Özgür ruhlar sevdiklerini ziyarete gelirler. O sizi ziyarete gelir. Sizi görür biiznillah. Ama siz onu açıktan göremezsiniz. Bazen rüyada görürsünüz. Bu bazen salih rüya olur. İşte o zaman iki ruh görüşmüş olur. Bu da Allah'ın bir tesellisidir. 7. Sığının! Dua edin. İçiniz doldukça abdest alıp iki rekât şükür namazı kılın. Dua edin. Kendinizi Kur'an'ın hizmetine verin. Sahipsiz çocuklara ana baba olun. Onun yerine sahipsiz çocukları mü'mince yetiştirmek için sosyal sorumluluk üstlenin. Bu satırları içim dolu dolu yazıyorum. Sanki benim evladım göçmüş gibi. Acınızı gözlerim dahil, paylaştığımı biliniz. Size bu satırlar duamdır. Saklayınız. Daima okuyunuz. Dostlarınızın başına gelen benzer durumlarda okutunuz. Yanık gönüllerin duasını Allah reddetmez. Bana ve mazlum ümmetimize dua ediniz. Gönlümle, duamla, selamımla benim aziz kardeşlerim. Mustafa İslamoğlu |