selamünaleyküm MAVCİ kardeşimiz...
Çok acı ki '' DEMOKRASİ '' ile yönetildiği söylenilen Türkiye'de , İnsan Hakları Bildirisine uyulduğu , kişisel özgürlüklere ,inançlara, tercihlere saygı duyulduğu her fırsatta dile getirilirken '' Baş Örtüsü ile okuma ve çalışma '' izni ne yazık ki verilmiyor.
Geçen gün Vakit Gazetesinde okuduğum köşe yazısı aklıma geldi.
Hasan Karakaya , Muhsin Yazıcıoğlu 'nun mezarı ve Bülent Ersoy ile ilgili bir yazıyı kaleme almış.
Tekrar tekrar okumuştum , çünkü bir bölümü bizim gerçeğimizi ifade ediyordu.
Sadece bu kısmı paylaşıyorum izninizle , tamamını okumak isteyen kardeşlerimiz için yazının başlığını vereyim :
“Gerçek” kılıflı ne “yalan”lar gördük biz!
Dinimizi ve inaçlarımızı özgürce yaşayabileceğimiz bir ülke duası ile...
Allah Celle Celalühe emanet olunuz.
'' TOPLUMSAL İNFİAL OLMAYINCA!
Hatırlarsınız değil mi;
Rektör Osman Tekinel, 1999’un sonlarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde “başörtüsü yasağı”nı uygulamaya başlattığında şöyle bir söz sarfetmişti:
“Tepkilerin böylesine cılız olacağını bilseydim, başörtüsü yasağını uygulamaya 3 yıl önce başlardım!”
Ne demektir bu;
“Yeterince ağlamadınız!”
Ne acıdır ki;
Bugün, “geçti o günler” diyecek durumda değilim... Çünkü aynı “tepkisizlik” devam ediyor!.. Hem de; “grip salgını” gibi; “hepimiz”e bulaşmış bir tepkisizlik!..
Herhalde biliyorsunuz;
Nedim Gürsel adlı biri, hâşâ “Allah’ın Kızları” adlı iğrenç bir kitap yazmış... Kitap, tepeden tırnağa “Allah’a isyan, İslâm’a ve peygamberlere hakaret” doluymuş!..
Emre Bukağılı adlı “duyarlı” bir vatandaş, bu kitap hakkında “suç duyurusu”nda bulunup “dâvâ” açılmasını sağlamış!..
İş, “mahkeme”ye intikal etmiş tabiî...
Savcı, “görüş”ünü açıklamış:
“Kitapta İslâm’a hakaret olmakla birlikte, toplumda infial uyanmadığı için yazarın beraatini talep ediyorum!”
Lütfen dikkat!.. “Kitapta İslâm’a hakaret var” ama “toplumda infial yok!”
O halde, “beraatine!”
Daha ne diyeyim?..
Bu tepkisizlik, bu umursamazlık bizdeyken, hiç kimseye “geri adım” attıramaz, hiç kimseye söz dinletemeyiz!..
Dolayısıyla; Bülent Ersoy’a kızmaya hiç kimsenin hakkı yok!..
Alın işte; bir kükredi, Ertuğrul Günay’a bile “geri adım” attırdı!..
Anlayana sivrisinek saz!.. ''