mehdinin çıkış tarihi 30 ağustos 2016-10 kasım 2018 dir
mehdinin çıkış tarihi 30 ağustos 2016-10 kasım 2018 dir
konuya direk girecektim lakin 2 satırlık sözüm var
amacına uygun olmayan ve konuda dan çok konu içinde konu açılımış olduğunu gördüm ,
işi araneya dökmüşsünüz
bazı noktalrda kişisel saldırılar yaparaktan meşrebinizi ve şahsiyetinizi ortaya koymuşsunuz ,
kişilik haklarında haddi aşıp bazı şahıslar hakkında ve yorumcular hakkında ileri geri konuşmakla itibarınızı düşürmüşsünüz
islam akaidinden nasipsiz olanlar sokakta karşısındakine söyleyemeyeceği sözleri burda büyük şahsiyetler için rahatlıkla söylemişler maalesef
ayrıca heva ve heveslen yorum ve iftira ve küfürle itham !
kişiyi küfürle itham etmek çok ağır vebali vardır bu ithamaları yapanların inançları zayıftır ki ;
hadis şerifte belirtildiği üzere
bir kişiyi küfürle itham etse söz ortada kalmaz ;şayet haklı ise bir melek bu sözü karşısındaki kişinin yüzüne vurur yok karşıdaki kişi küfür üzere değilse bu sefer melek bu sözü söyleyenin suratına vurur
bir kişi bu şekilde kafir olur
ortada fol yok yumurta yok dileyeni küfürle itham edenlerin imanından kaygı duyulur
dikkat edin islam hafife alınacak bir din değildir
hakaret ,gıybet ,iftira islamda büyük suçlardandır
bunları kale almayıp fitne çıkartmaya kalkanlar yazdıkarlından mes uldurler
vicdanı olan karşısındaki saygıda kusur etmez ,
bir kişinin karşısındaki kişiye olan saygısı kendisine vermiş olduğu değerdir
seviyesiz yazı ve usluplarla ancak kendinizin değerini artırır yahut düşürürsünüz
bilginiz yoksa dinleyin veyahut edebinizi takının .....
malumdur ki kişi anasının karnından ilimle doğmuyor
bilmemek değil öğrenmemek ayıptır
bildiğini başa kalkanda kibirliliğinden dolayı Allah onu tarumar eder zelil eder
Allah nasip etmiş şükretmemiz lazımken birilerine bak ben biliyorum diye yapılan tavır ve usluplar cehaletten gelir ,KİŞİ nefsine esir olmuş haddini aşmıştır
Allah haddini aşanları sevmez
son olarak rüya ile amel olunmaz
illa rüya diyerekten tutturulmaz
islam dinini iyi öğreniniz ; dinin kaynağı kuran -ı kerim- sahih hadis kitapları ,kıyas,ve icma dır
buna ilaveten heva ve hevesinize uyup rüya diye ısrarla irdeleyen cahildir
rüya ile amel edilmez geneli bağlamaz salih rüya bile olsa
şahsı bağlar yeni bir din hükmedilmez
rüyalar şeytani ,dünyevi , salih rüyalar olmak üzere 3 e ayrılır
şu kesin ki rüya ile amel olmaz bunda ısrarcı olmak caheletin kendisidir
rüyaya takılacağınıza dini eksiklerinizi gidermenizi tavsiye ederim
kısa açıklamama ilaveten konuya esastan giriyorum
mehdi ile ilgili tarih sebebinin detayına dair link verecektim,son dakika da farkettim
50 mesaj isteniyor maaesef
belki ilerde linksiz atarım ,
fakat yorumlardaki uslup değişmez ise hiç ilgilenmem bir daha konuya dönüp bakmam ...