Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hz. Mehdi Geldi mi Gelecek mi? (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
www.BEKLENENMEHDİ.com bu siteye girmeni tavsiye ederim kardeşim millete laf yetiştirme kendini yetiştir hepimizin yetişme zamanı var hala ham olmamıza rağmen yetişiyoruz izle kardeşim izleeeeeeeee

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
fetullahci sensin belli etmen de lazim degil alninda yaziyor

aralarinda pek fark yok

Nursi gecen cagin deccalli idi Gulense be cagin deccallidir

bak hala bilmediğin konular hakkında fetva veriyosun. halbuki hiç bişey bilmiyorsun..

çok biliyormuş gibi bide sen fetullahcısın diyorsun..
bide utanmadan said nursiye deccal diyorsun.. sen ona buna tevbe edin diyeceğine kendin tevbe et ki bizde edelim
[KENDİNİ ISLAH EDEMEYEN BAŞKASINI ISLAH EDEMEZ] Said Nursi.

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
bak hala bilmediğin konular hakkında fetva veriyosun. halbuki hiç bişey bilmiyorsun..

çok biliyormuş gibi bide sen fetullahcısın diyorsun..
bide utanmadan said nursiye deccal diyorsun.. sen ona buna tevbe edin diyeceğine kendin tevbe et ki bizde edelim
[KENDİNİ ISLAH EDEMEYEN BAŞKASINI ISLAH EDEMEZ] Said Nursi.

evet evet sadece nursiye degil gulene de deccal diyorum :a01: ( adaletten yanayim zira )

papazlarla ittifaka veya modern tabiriyle :a12: diyaloga giren ne kadar varsa
decallerdir

Hz Muhammed sav kiyamet kopmadan once 70 deccalin cikacagini haber verdi
bu decallerin hak din Islamdan sapip ehli kitabin dinine gireceklerini haber verdi

simdi bakalim kimler papazlarla ittifaka diyaloga cariyor onlara `imanli gayri muslim ` diyor

el cevab > nursi, yasar nuri , fetto gulen , erbakan vb

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
kaç tane deccal var :D:D hem said nursiyi hem güleni deccal yaptın :D:D sana kalsa 9-10 tane deccal var galiba :a42:

azicik aydinlatiyim seni

"Şu bir gerçek ki,ümmetim adına korktuğum en önemli şeylerden biri de, dalalete
sapmış yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar putlara tapacaktır, bazı gruplar da (Hak dinden saparak) müşriklere
katılacaklardır. Kıyamete yakın zamanda deccallar türeyecektir. Bunların
saysı 33 (ilâ 70) civarında olacaktır
. Bunların kimi kendisini peygamber,
(kimi de Mesih) zannedecektir... Ve lakin ümmetimden bir grup sürekli Hak üzere olacaktır. Onlar Allah'ın yardımını göreceklerdir. Allah'ın emri
(olan kıyamet) gelinceye kadar, bu kendilerine ters düşerek Hak'tan
ayrılanlar onlara zarar veremeyecektir."

( ibn Mace, sünen, fiten, 9; Ebu Davud, Sünen, fiten,1)

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
evet evet sadece nursiye degil gulene de deccal diyorum :a01: ( adaletten yanayim zira )

papazlarla ittifaka veya modern tabiriyle :a12: diyaloga giren ne kadar varsa
decallerdir

Hz Muhammed sav kiyamet kopmadan once 70 deccalin cikacagini haber verdi
bu decallerin hak din Islamdan sapip ehli kitabin dinine gireceklerini haber verdi

simdi bakalim kimler papazlarla ittifaka diyaloga cariyor onlara `imanli gayri muslim ` diyor

el cevab > nursi, yasar nuri , fetto gulen , erbakan vb

tamam tamam bir sürü deccal var :D:D:D sana birazcık tavsiyem olacak. Risale-i Nur külliyatlarını okursan belki bazı fikirlerin değişir.. Deccal Kimdir.. Said Nursi Kimdir.. belli bir fikir sahibi olursun.. Sağdan soldan duydukların ile internette klavye bilginliği yapmazsın :a01:

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Rasulullah (SAV) Efendimiz bir başka Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurdu;
“Ümmetim için en çok korktuğum, dili söz etmesini bilen ikiyüzlülerdir (…) Nefsimi kudret elinde tutan adına yemin ederim ki; başınıza yalancı emirler, facir vezirler, hain yardımcılar, zalim reisler, fasık hafızlar, cahil abidler gelmedikçe kıyamet kopmaz. Allah-u Teala onların üzerine çok zulmet gönderir. Burada anlatılanlar, Yahudiler gibi tehevvürle, acele ile sonunu düşünmeden zulme girerler. Bu halleri ile İslamiyeti parça parça kırparlar. Hatta, ‘Allah Allah’ diyen kalmaz.”

Hz. Ömer’in oğlu Abdullah (ra) bu hadis–i şerifi sahabeye naklettiği esnada, birisi yanaşarak “Bu fitne nedir?” diye sorduğunda sahabelerin bilginlerinden İbn Ömer (ra) adama, “Anası doğurmayasıca, bu fitnenin ne olduğunu bilmiyor musun? (İslam’ı terk ederek müşriklerin, Hristiyanların ve Yahudilerin) dinlerine iltihak etmektir fitne…” buyurur
(Buhari, Sahih, c. 8, Fiten, 16).

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
azicik aydinlatiyim seni

"Şu bir gerçek ki,ümmetim adına korktuğum en önemli şeylerden biri de, dalalete
sapmış yöneticiler ve önderlerdir. Ümmetimden bazı gruplar putlara tapacaktır, bazı gruplar da (Hak dinden saparak) müşriklere
katılacaklardır. Kıyamete yakın zamanda deccallar türeyecektir. Bunların
saysı 33 (ilâ 70) civarında olacaktır
. Bunların kimi kendisini peygamber,
(kimi de Mesih) zannedecektir... Ve lakin ümmetimden bir grup sürekli Hak üzere olacaktır. Onlar Allah'ın yardımını göreceklerdir. Allah'ın emri
(olan kıyamet) gelinceye kadar, bu kendilerine ters düşerek Hak'tan
ayrılanlar onlara zarar veremeyecektir."

( ibn Mace, sünen, fiten, 9; Ebu Davud, Sünen, fiten,1)

Peygamberimizin dmek istediği ahir zamanda sahte deccallerin ve sahte mehdi-mesihlerin çoğlmasıdır. yani 33 ile 70 arası derken gerçek anlamına bakmamak lazım :) kendini bunlarla tatmin ediyorsun işte Said nursiye deccal dersin anca :D

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
tamam tamam bir sürü deccal var :D:D:D sana birazcık tavsiyem olacak. Risale-i Nur külliyatlarını okursan belki bazı fikirlerin değişir.. Deccal Kimdir.. Said Nursi Kimdir.. belli bir fikir sahibi olursun.. Sağdan soldan duydukların ile internette klavye bilginliği yapmazsın :a01:

sen hadislere inanmıyorsun cunku sen rısaleye ınanıyorsun

evet bır sürü var aklın almıyor mu ?
deccalin vasıfın soyluyor Hz Muhammed sav ehli kitaba iltihak eden yalancıdır

Saitin Ehli kitaba "imanlı gayrı müslim" demesi onlarla ittifaka çağırması vs
tesaddüf değildir bunu anlamak için 3 gr akıl yeter

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
"Ümmetimin sonunda yalancı Deccaller olacak. Onlar, ne sizin ne de atalarınızın hiç işitmediği şeyleri anlatacaklar. Onlardan sakının!"

Müslim, Mukaddime 6, (6).

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Peki bilen var mı, Mehdi evli olacak mı? Eşi çocuklarından bahsediliyormu dini kaynaklarda?

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
"Kıyamet kopmazdan önce gece karanlığının parçaları gibi fitneler olacak. (O vakit) kişi mü'min olarak sabaha erer de kâfir olarak akşama kavuşur. Mü'min olarak akşama erer, kâfir olarak sabaha kavuşur. Birçok kimseler azıcık bir dünyalık mukabilinde dinlerini satarlar."

Tirmizi, Fiten 30, (2196).

"Ümmetim için saptırıcı imamlardan korkarım. Ümmetim arasına kılıç bir kere girdi mi, artık Kıyamet gününe kadar kaldırılmaz. Ümmetimden birkısım kabileler müşriklere iltihak etmedikçe, ümmetimden birkısım kabileler putlara tapmadıkça Kıyamet kopmaz. Ümmetimde otuz tane yalancı çıkacak hepsi de kendisinin peygamber olduğunu iddia edecek. Halbuki ben peygamberlerin mührüyüm (sonuncusuyum) ve benden sonra peygamber de yoktur. Ümmetimden bir grup hak üzerinde olmaktan geri durmaz. Onlara muhalefet edenler onlara zarar veremezler. Allah'ın (Kıyamet) emri, onlar bu halde iken gelir."

Müslim, İmaret 170, (1920); Ebu Davud, Fiten 1, (4252); Tirmizi, Fiten 32, (2203, 2220, 2230).

"Ma'rufu münker, münkeri de ma'ruf addettiğiniz zaman haliniz ne olur?" (yanindeki Ashab: ) "Ey Allah'ın Resûlü! Bu mutlaka olacak mı?" diye sordular.

"Evet, olacak!" buyurdular."

Rezin tahric etmiştir. Bu rivayet daha muhtasar olarak Ebu Ya'lâ'nın Müsned'inde ve Taberâni'nin el-Mu'cemu'l-Evsat'ında tahric edilmiştir. Heysemi, Mecma'u'z-Zevaid'de kaydetmiştir (7, 281).

"Bir kavim var. Sünnetimden başka bir sünnet edinir; hidayetimden başka bir hidayet arar. Bazı işlerini iyi (ma'rûf) bulursun, bazı işlerini kötü (münker) bulursun" buyurdular. Ben tekrar:

"Bu hayırdan sonra başka bir şer kaldı mı?" diye sordum.

"Evet! buyurdular. Cehennem kapısına çağıran davetçiler var. Kim onlara icabet ederek o kapıya doğru giderse, onlar bunu ateşe atarlar" buyurdular. Ben: "Ey Allah'ın Resûlü! Ben (o güne) ulaşırsam, bana ne emredersiniz?" dedim.

"Müslümanların cemaatine ve imamlarına uy, onlardan ayrılma. (İmam sırtına (zulmen) vursa, malını (haksızlıkla) alsa da onu dinle ve itaat et!)" buyurdular.

"O zaman ne cemaat ne de imam yoksa?" dedim.

"O takdirde bütün fırkaları terket (kaç)! Öyle ki, bir ağacın köküne dişlerinle tutunmuş bile olsan, ölüm sana gelinceye kadar o vaziyette kal" buyurdular."

Buhari, Fiten 11, Menakıb 25; Müslim, İmaret 51, (1847); Ebu Davud, Fiten 1, (4244, 4245, 4246, 4247).

Musluman kardeslerım Peygamberimizin sav sözlerini okuyalım cunku ancak Hz Muhammede sav uyana kurtulus garantısı var !!!

Rasulullah (SAV) Efendimiz bir başka Hadis-i Şerif’inde şöyle buyurdu;
“Ümmetim için en çok korktuğum, dili söz etmesini bilen ikiyüzlülerdir (…) Nefsimi kudret elinde tutan adına yemin ederim ki; başınıza yalancı emirler, facir vezirler, hain yardımcılar, zalim reisler, fasık hafızlar, cahil abidler gelmedikçe kıyamet kopmaz. Allah-u Teala onların üzerine çok zulmet gönderir. Burada anlatılanlar, Yahudiler gibi tehevvürle, acele ile sonunu düşünmeden zulme girerler. Bu halleri ile İslamiyeti parça parça kırparlar. Hatta, ‘Allah Allah’ diyen kalmaz.”

Hz. Ömer’in oğlu Abdullah (ra) bu hadis–i şerifi sahabeye naklettiği esnada, birisi yanaşarak “Bu fitne nedir?” diye sorduğunda sahabelerin bilginlerinden İbn Ömer (ra) adama, “Anası doğurmayasıca, bu fitnenin ne olduğunu bilmiyor musun? (İslam’ı terk ederek müşriklerin, Hristiyanların ve Yahudilerin) dinlerine iltihak etmektir fitne…” buyurur
Anası doğurmayasıca, bu fitnenin ne olduğunu bilmiyor musun? (İslam’ı terk ederek müşriklerin, Hristiyanların ve Yahudilerin) dinlerine iltihak etmektir fitne…”

“Anası doğurmayasıca, bu fitnenin ne olduğunu bilmiyor musun? (İslam’ı terk ederek müşriklerin, Hristiyanların ve Yahudilerin) dinlerine iltihak etmektir fitne…”

(Buhari, Sahih, c. 8, Fiten, 16).

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
sen hadislere inanmıyorsun cunku sen rısaleye ınanıyorsun

evet bır sürü var aklın almıyor mu ?
deccalin vasıfın soyluyor Hz Muhammed sav ehli kitaba iltihak eden yalancıdır

Saitin Ehli kitaba "imanlı gayrı müslim" demesi onlarla ittifaka çağırması vs
tesaddüf değildir bunu anlamak için 3 gr akıl yeter

allaha şükür hadis-i Şeriflere inanırım.. Risale-i Nurada inanırım.. bunundan utanmıyorum.. zaten inanıp inanmadığımı burda isbatlamak zorunda değilim.. allah herşeyin farkında.
Sen neyin ne olduğunu bilmiyorsun ki Risale-i nurda ne olduğunu bilesin.. sen anca sağdan soldan duydukların ile aslını araştırmadan allahın veli kullarına iftira atarsın.. sonrada internet sayfalarında klavye bilginliği yaparsın.. allah bilir söylediğin Hadisi Şeriflerin hiç birisini ezbere bilmiyorsundur. hepsini internetten kes- kopyala yapıyorsundur.hem burda dindarlık taslıyorsun hem Said Nursiye Deccal Diyorsun.. snn nasıl bir imanın var. :a36:

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
Peki bilen var mı, Mehdi evli olacak mı? Eşi çocuklarından bahsediliyormu dini kaynaklarda?

Mehdi hidayet rehberi demektir 72 fırkaya bölünenlerin yanlışlarını ortadan kaldıran ö bidatleri yok eden Peygamberimizin sav SÜNNETİNİ ihya eden demektir Ehli Beytten kendisi Peygamberimizin soyundan

decalleri yok edecektir

evlilık ise Peygamberimizin sav Sünnetidir
"Sünnetimi terk eden benden degildir
"Ümmetimin serlileri bekarlardır "

titretttinhoca

Yasaklı Kullanıcı
allaha şükür hadis-i Şeriflere inanırım.. Risale-i Nurada inanırım.. bunundan utanmıyorum.. zaten inanıp inanmadığımı burda isbatlamak zorunda değilim.. allah herşeyin farkında.
Sen neyin ne olduğunu bilmiyorsun ki Risale-i nurda ne olduğunu bilesin.. sen anca sağdan soldan duydukların ile aslını araştırmadan allahın veli kullarına iftira atarsın.. sonrada internet sayfalarında klavye bilginliği yaparsın.. allah bilir söylediğin Hadisi Şeriflerin hiç birisini ezbere bilmiyorsundur. hepsini internetten kes- kopyala yapıyorsundur.hem burda dindarlık taslıyorsun hem Said Nursiye Deccal Diyorsun.. snn nasıl bir imanın var. :a36:

biliyorum ki söylüyorum
neyse sana cok fazla zaman ayırdım

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
Bediüzzaman

Üstad Bediüzzümanın kimliği gerçek manada ancak eserlerinin tamamında kendini gösterir. “Ben imanın cereyanındayım, karşımda imansızlık cereyanı var” diyen bu büyük insan, bütün ömrü boyunca aynı çizgide bir manevi cihat yapmış ve milyonların imanının kurtuluşuna vesile olmuştu. Onun hayatı hakkında bilgi edinmekte en temel kaynak Tarihçe-i Hayat isimli eserdir. Bizzat kendisinin tashihinden geçmiş olan bu eser sorunuza güzel bir cevaptır.

Bununla birlikte Üstadın hayatının bir özetini aşağıda takdim ediyoruz:
Bediüzzaman Said Nursî, 1876'da Bitlis vilayetine bağlı Hizan ilçesi Nurs köyünde dünyaya geldi. Çocukluğunda çevresindeki medreselerde eğitim gördü. Kendisinde görülen harikulade zeka ve hafıza sebebiyle önceleri Molla Said-i Meşhur diye tanındı. Daha sonra "Zamanın Harikası" anlamında "Bediüzzaman" ünvanıyla şöhret buldu.

Talebelik yıllarında temel İslamî ilimlerle ilgili 90 kitabı ezberledi. Her gece bunlardan birini tekrar ediyordu. Bu tekrarlar O'nu, Kur'an ayetlerini derinlemesine anlamasına birer basamak oldu ve her bir Kur'an ayetinin bütün kâinatı ihata ettiğini gördü.

1900'lü yılların başında doğuda Medresetü-z Zehra adında, din ve fen ilimlerinin birlikte okutulduğu bir İslam Üniversitesi kurmak fikriyle hilafet merkezi olan İstanbul'a geldi ve hayatı boyunca bu fikrini gerçekleştirmek için gayret gösterdi. Doğrudan istediği şekilde bir üniversite kuramamakla birlikte memleketin her tarafında şubeleri bulunan yaygın bir medrese sistemi tesis etti.

1. Dünya Savaşı yıllarında doğu cephesinde gönüllü alay komutanı olarak hizmet etti. Savaş esnasında yaralanıp 2,5 yıl Rusya'da esir kaldı. 1917'deki Bolşevik İhtilali esnasındaki kargaşadan yararlanıp esaretten kurtuldu. Dönüşte, Genelkurmay'ın kontenjanından Osmanlı'nın en üst düzey dinî danışma merkezi olan Dar-ül Hikmet-il İslamiyye'de görev yaptı. İngilizlerin İstanbul'u işgali yıllarında onların aleyhinde Hutuvat-ı Sitte adıyla bir risale neşretti.

Anadolu'da başlatılan İstiklal mücadelesine destek verdi.
1925 yılında Van'da eğitim faaliyetlerinde bulunurken, o sırada meydana gelen Şeyh Said hareketi sebebiyle, bu harekete karşı çıktığı halde tedbir olarak önce Burdur'a, ardından Isparta ve Barla'ya gönderildi. Burada 8 yıl kaldı. Risale-i Nur isimli Kur'an tefsirinin çoğu bölümlerini burada yazdı. Eserleri ve fikirleri sebebiyle Eskişehir Mahkemesine sevk edildi.

Sürgüne gönderildiği Kastamonu'da eserlerini yazmaya devam etti. 1943'te Denizli Mahkemesi'ne, 1948'de Afyon Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemeler beraatla neticelendi.

1950'de çok partili hayata geçildiğinde dini hak ve hürriyetler genişledi. Bediüzzaman, bu dönemde eserlerini matbaalarda bastırdı.
Bediüzzaman Said Nursi, 23 Mart 1960'ta Hakk'ın rahmetine kavuştu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt