Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ.FATIMATÜZ ZEHRA ANAMIZIN ÇEYİZİNİ OKUYUN BEKAR HANIM ARKADAŞLARIM (1 Kullanıcı)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HZ.FATIMATÜZ ZEHRA ANAMIZIN ÇEYİZİNİ OKUYUN BEKAR HANIM ARKADAŞLARIM

erdal yazdı:
REHBER ALINACAK ÖRNEK DÜĞÜNLERDENDİR HZ.FATIMA ANAMIZIN EVLİLİĞİ...
BAYAN KARDEŞLERİMİZİN BİLHASSA OKUYUP ,ÇOK DA DÜŞÜNMESİ GEREKİR...

KENDİ AİLEMDE DE UYGULAMAYA ÇALIŞTIĞIM İTİDALİ,YİNE ÇEVREMDE Kİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN TELKİNİ İLE KENDİ ELİMİZLE BOZUYORUZ.
BULAŞIK VE ÇAMAŞIR MAKINALARINI KAÇ KERE DEĞİŞTİRDİĞİMİZİ ''BU DEVİRDE MÜSLÜMAN HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR'' FİKRİNİ SAVUNAN EŞ VE ÇOCUKLARIMIZIN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM...dua ile

RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm,evlilik hazırlığında biri olarak evleneceğim insana bu çeyizi söyledim ve israftan kaçınmak için elimden geleni yapıyorum,Allah israfa düşürmesin.bunları okuyoruz biliyoruz ama neden hala vitrin kadar gereksiz bi eşya evlerden eksik olmuyor,ya da ne bileyim az önce de bi ev eşyası sitesine girdim,şaştım kaldım ne gereksiz şeyler var öyle.şu söz de çok hoşuma gitmişti bu sitede okumuştum"ben eşyalara değil ,eşyalar bana hizmet etmeli" .bütün gününü evdeki eşyalara hizmet ederek geçirmek kabus gibi bişey.(temizlik imandan bundan şüphe yok ama eşyalarla da evi boğmak doğru gelmiyor.)inşaAllah beyimle evimizi Allah'ın rızası ölçüsünde kurarız.bütün kardeşlerimde bu noktada hassasiyet gösterirler inşaAllah.Allah yar ve yardımcımız olsun.bu paylaşımından dolayı Allah razı olsun bezmi safa kardeşim.Allah'a emant olun.B)B)B)

ECMAİN KARDEŞİM GERÇEKTEDE BUNU YAPAN BİRİ OLMAK ZOR AMA BAZEN BUNUN ZORLUĞUNU KENDİMDE YAŞIYORUM

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
lastmoon yazdı:
selamün aleyküm,evlilik hazırlığında biri olarak evleneceğim insana bu çeyizi söyledim ve israftan kaçınmak için elimden geleni yapıyorum,Allah israfa düşürmesin.bunları okuyoruz biliyoruz ama neden hala vitrin kadar gereksiz bi eşya evlerden eksik olmuyor,ya da ne bileyim az önce de bi ev eşyası sitesine girdim,şaştım kaldım ne gereksiz şeyler var öyle.şu söz de çok hoşuma gitmişti bu sitede okumuştum"ben eşyalara değil ,eşyalar bana hizmet etmeli" .bütün gününü evdeki eşyalara hizmet ederek geçirmek kabus gibi bişey.(temizlik imandan bundan şüphe yok ama eşyalarla da evi boğmak doğru gelmiyor.)inşaAllah beyimle evimizi Allah'ın rızası ölçüsünde kurarız.bütün kardeşlerimde bu noktada hassasiyet gösterirler inşaAllah.Allah yar ve yardımcımız olsun.bu paylaşımından dolayı Allah razı olsun bezmi safa kardeşim.Allah'a emant olun.B)B)B)

NE MUTLU Kİ BUNU UYGULAMAYA ÇALIŞIYORSUN ALLAH MESUT ETSİN.SADELİK EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ OLMALI.DEDİĞİN GİBİ EV EŞYALARINI,IVIR ZIVIR BİBLOLARI TEMİZLEMEKLE GEÇİRİLEN ÖMÜRLER VAR.EŞYALARIN KÖLESİ OLUNMAMALI.

HAMDOLSUNKİ EVLENİCEĞİM İNSANDA BÖYLE ŞEYLERE KARŞI SADE VE YANLIN BİZ İNSAN OLARAK DOYUMSUZ TEK KELİMEYLE

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun, güzel duanız çok mutlu etti avukat ablam.gerçekten insan istemezse istemiyor,yani şart mı bazı eşyaların olması,değil.ama şartmış gibi davranılıyor.şu olmazsa ben evlenmem diyen insanlar var.Allah ıslah eylesin.büyükler arasında eşya mevzusu açılınca ruhum sıkılyor.israfa düşürmemesi için dua ediyorum Rabbime.sizin duanız da öyle mutlu etti ki anlatamam.Allah razı olsun.Allah size 2 cihan saadeti nasib etsin.AminB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

İsraf Etmek

Aşağıdaki yazının yazarını bilmiyorum. Ama çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim.

"On dokuz yil evveldi. Stockholm'e gitmistim. Bir otele indim.Geceydi. Sabahleyin, tras olmak için lâvaboya gittigimde, aynanin yaninda ilginç bir not gördüm. Lütfen diyordu, trastan sonra jiletinizi çöpe atmayin. Yanda bir kutu var, oraya birakin. Bir tek jiletle dahi olsa, Isveç çelik sanayiine yardimci olun.
Doğrusu hayretler içinde kaldim. Çocukluğumdan beri çelik esya denince akla Isveç çeliği gelir. Birçok eşya üzerinde " Isveç çeliğinden yapilmistir" diye yazardi. Iste o ülke, kullanilmis bir tek ufacik jiletin bile çöpe gitmesini istemiyor, ona sahip çikiyor, gelen turistlere rica yollu uyarida bulunuyordu.
Isviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda, radyolar, televizyonlar, basin bir haberi duyurur. Su tarihte, su saatte, adamlarimiz gelecek. Siz lütfen hazirliginizi yapin. Okumadiginiz, ilgilenmediğiniz, kullanmadiginiz ne kadar kitap, dergi, gazete varsa, kagit, ambalâj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa, kapinin önüne koyun.Isviçre'nin kalkinmasina yardimci olun. Fazla ağaç ziyanina engel olun.
Bes yasinda idim. Babaannem rahmetli, pirinç ayikliyordu. Bir tane yere düstü. Babaannem eğildi, aramaya basladi. Sağa bakiyor, sola bakiyor, bulmaya çalisiyor. Çocukluk iste, aman babaanne dedim. Bir pirinç tanesi için bu kadar çaba harcamaya, yorulmaya değer mi? Rahmetli ilk defa sertlesti bana karsi , öfkeyle doğruldu. Sen oturduğun yerden ahkâm kesiyorsun, dedi. Hiç pirinç üretilirken gördün mü? Insanlar ne kadar zorluk çekiyorlar. Bir pirinç tanesinde kaç insanin göz nuru, alin teri, emegi, çilesi var biliyor musun?
Utancimdan kipkirmizi olmustum.
Aradan yillar geçti. Hukuk Fakültesinde öğrenciyim. Alain'in proposlarini okuyorum. Birden irkildim. Babaannemi hatirladim. Alain, bir insan yerde bir iğne görüp de eğilip almazsa, bütün uygarliğa karsi ihanet etmis olur diyordu. Ilâve ediyordu. Bir iğnenin üretiminde binlerce insanin alin teri, göz nuru, el emeği vardir diyordu.
Japonlar son derece sade, basit, yalin mütevâzi yasayan insanlardir. Evlerini mobilya ile esya ile dolduranlar Japonlara göre ruhen tekâmül edememis , hayatin mânâsini anlayamamis, zavalli kimselerdir. Böyleleriyle, zavalli, evini mezat salonuna çevirmis diye eğlenirler. Bir insanin gösteriş için esyanin esiri olmasi ne kadar acidir.
Vaktiyle Japon ekonomisi bir darboğazdan geçiyor. Iç borçlar, dis borçlar girtlagi asiyor. Zamanin basbakani meclisi toplar. Kürsüye çikar. Durumu olanca açikligi ve tehlikeleri ile anlatir ve su andan itibaren der, Allah sahidim olsun ki, Japonlarin iç ve dis borçlari son kurusuna kadar ödenmeden, pirinçten başka bir şey yemeyeceğim. Şu üstümdeki elbiseden başka elbise giymeyeceğim. Dediklerini yapar, en üstten en alta bir israftan kaçinma kampanyasi açilir. Japonya bütün borçlarini öder.
Bu durumun toplumun bütün kesimlerini, tek istisna olmadan kapsadigini söylemeye gerek yok.
Geçenlerde Japon imparatorunun sarayini gördüm. Yarabbim, ne kadar sade, ne kadar mütevâzi , ne kadar gösteristen uzak...
Gerekmediği halde elektriği yakmakla, suyu kapamadan bos yere akitmakta, gece çamurlu ayakkabilarimizi temizlemeden yatmakla, yemek yediğimiz kaplari yikamadan birakmakla biz de zalimler sinifina geçmiyor muyuz?
Hayat çok ince, akil almaz incelikte ipliklerle örülmüstür. Her sey o kadar birbirine bağlidir ki, ilkokul okuma kitabimizdaki bir sözü hiç unutmadim.
Bir mıh bir nal kaybettirir. Bir nal, bir ati , bir at bir orduya savasi kaybettirir diyordu.
Maddî durumumuz ne olursa olsun, ister zengin olalim, ister fakir, hepimiz çok dikkatli olmak zorundayiz.
Bunda parayi da, maddiyati da asan büyük bir edep ve incelik vardir."

BİRAZ UZUN OLDU GALİBA AMA OKUYUNCA KONUYALA İLGİSİ OLUNCA DAYANAMADIM hakkınızı helal edin :(:(:(:(

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
İsraf Etmek

Aşağıdaki yazının yazarını bilmiyorum. Ama çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim.

"On dokuz yil evveldi. Stockholm'e gitmistim. Bir otele indim.Geceydi. Sabahleyin, tras olmak için lâvaboya gittigimde, aynanin yaninda ilginç bir not gördüm. Lütfen diyordu, trastan sonra jiletinizi çöpe atmayin. Yanda bir kutu var, oraya birakin. Bir tek jiletle dahi olsa, Isveç çelik sanayiine yardimci olun.
Doğrusu hayretler içinde kaldim. Çocukluğumdan beri çelik esya denince akla Isveç çeliği gelir. Birçok eşya üzerinde " Isveç çeliğinden yapilmistir" diye yazardi. Iste o ülke, kullanilmis bir tek ufacik jiletin bile çöpe gitmesini istemiyor, ona sahip çikiyor, gelen turistlere rica yollu uyarida bulunuyordu.
Isviçre'de zaman zaman, belli periyotlarda, radyolar, televizyonlar, basin bir haberi duyurur. Su tarihte, su saatte, adamlarimiz gelecek. Siz lütfen hazirliginizi yapin. Okumadiginiz, ilgilenmediğiniz, kullanmadiginiz ne kadar kitap, dergi, gazete varsa, kagit, ambalâj, kutu varsa, velev ki, bir ilaç prospektüsü dahi olsa, kapinin önüne koyun.Isviçre'nin kalkinmasina yardimci olun. Fazla ağaç ziyanina engel olun.
Bes yasinda idim. Babaannem rahmetli, pirinç ayikliyordu. Bir tane yere düstü. Babaannem eğildi, aramaya basladi. Sağa bakiyor, sola bakiyor, bulmaya çalisiyor. Çocukluk iste, aman babaanne dedim. Bir pirinç tanesi için bu kadar çaba harcamaya, yorulmaya değer mi? Rahmetli ilk defa sertlesti bana karsi , öfkeyle doğruldu. Sen oturduğun yerden ahkâm kesiyorsun, dedi. Hiç pirinç üretilirken gördün mü? Insanlar ne kadar zorluk çekiyorlar. Bir pirinç tanesinde kaç insanin göz nuru, alin teri, emegi, çilesi var biliyor musun?
Utancimdan kipkirmizi olmustum.
Aradan yillar geçti. Hukuk Fakültesinde öğrenciyim. Alain'in proposlarini okuyorum. Birden irkildim. Babaannemi hatirladim. Alain, bir insan yerde bir iğne görüp de eğilip almazsa, bütün uygarliğa karsi ihanet etmis olur diyordu. Ilâve ediyordu. Bir iğnenin üretiminde binlerce insanin alin teri, göz nuru, el emeği vardir diyordu.
Japonlar son derece sade, basit, yalin mütevâzi yasayan insanlardir. Evlerini mobilya ile esya ile dolduranlar Japonlara göre ruhen tekâmül edememis , hayatin mânâsini anlayamamis, zavalli kimselerdir. Böyleleriyle, zavalli, evini mezat salonuna çevirmis diye eğlenirler. Bir insanin gösteriş için esyanin esiri olmasi ne kadar acidir.
Vaktiyle Japon ekonomisi bir darboğazdan geçiyor. Iç borçlar, dis borçlar girtlagi asiyor. Zamanin basbakani meclisi toplar. Kürsüye çikar. Durumu olanca açikligi ve tehlikeleri ile anlatir ve su andan itibaren der, Allah sahidim olsun ki, Japonlarin iç ve dis borçlari son kurusuna kadar ödenmeden, pirinçten başka bir şey yemeyeceğim. Şu üstümdeki elbiseden başka elbise giymeyeceğim. Dediklerini yapar, en üstten en alta bir israftan kaçinma kampanyasi açilir. Japonya bütün borçlarini öder.
Bu durumun toplumun bütün kesimlerini, tek istisna olmadan kapsadigini söylemeye gerek yok.
Geçenlerde Japon imparatorunun sarayini gördüm. Yarabbim, ne kadar sade, ne kadar mütevâzi , ne kadar gösteristen uzak...
Gerekmediği halde elektriği yakmakla, suyu kapamadan bos yere akitmakta, gece çamurlu ayakkabilarimizi temizlemeden yatmakla, yemek yediğimiz kaplari yikamadan birakmakla biz de zalimler sinifina geçmiyor muyuz?
Hayat çok ince, akil almaz incelikte ipliklerle örülmüstür. Her sey o kadar birbirine bağlidir ki, ilkokul okuma kitabimizdaki bir sözü hiç unutmadim.
Bir mıh bir nal kaybettirir. Bir nal, bir ati , bir at bir orduya savasi kaybettirir diyordu.
Maddî durumumuz ne olursa olsun, ister zengin olalim, ister fakir, hepimiz çok dikkatli olmak zorundayiz.
Bunda parayi da, maddiyati da asan büyük bir edep ve incelik vardir."

BİRAZ UZUN OLDU GALİBA AMA OKUYUNCA KONUYALA İLGİSİ OLUNCA DAYANAMADIM hakkınızı helal edin :(:(:(:(

HAFİZE ANNEM EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN B)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsunçok güzel bi paylaşım,israf konsunda o kadar ince çizgiler varki.sadece gösterişli yaşantı israf değil.1 pirinç tanesi,1jilet insanın gözünde ne kadar hafiftir belki ama paylaşımınız çok iyi anlatmış bunların bile israf olmaması gerektiğini.B)B)B)B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

HAFİZE ABLAM YİNE SON NOKTAYI KOYMUŞSUN.ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK.ÜLKEMİZİ ELBİRLİĞİ İLE NE HALE GETİRDİĞİMİZİN EN GÜZEL ANLATIMIDIR BU.KENDİ ADIMA UTANIYORUM.:(

kazabianka

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun hepinizden.anladığım kadarıyla hepimiz israfa karşıyız bunun içinde sadece kendimizi değil etrafımızdakileride uyarsak fatıma anamızın düğününü biz kendimiz anlatıp onlara engel olsak daha iyi olmaz mı??/

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

HZ ALİ İLE HZ FATIMA

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN EVET ÇOK DOĞRU MALİSEFKİ BÖYLEYİZ DÜNYA MALINA ÖNEM VERİYORUZ BENDE Bİ GENÇ KIZ OLARAK ÇEYİZ HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİM VE ODA OLSUN BUDA OLSUN DİYE HEVESLENENLERDENİM DANTEL YAPIYORUM MESELA Bİ KARDEŞİMİNDE DEDİĞİ GİBİ ZAMANDAN ÇOK FAZLA ÇALIYORUZ ZATEN YAPARKEN DÜŞÜNÜYORUM NE KADAR GEREKSİZ ŞEYLERLE UĞRAŞTIĞIMIZI BİR HAVLU KENARININ SÜSLÜ OLMASI İÇİN UĞRAŞIP DURUYORUZ HALBUKİ SADECE BİR EL VE YÜZ SİLMEK İÇİN KULLANICAZ AMA İŞTE ŞUDA WAR YA İŞTE BUNLAR OLMAYINCA ŞÖYLE DÜŞÜNENLERDE VAR NE KADAR BECERİKSİZMİŞ HİÇ BİŞEY YAPAMAMIŞ MESELA BİZLER GELİN OLUCAK GENÇ KIZLAR EVLENDİĞİMİZ ZAMAN KAYINVALİDEMİZ BUDA HİÇ BİR ŞEY BİLMİYO DEMESİNİ İSTEMEYİZ ÖLE DEĞİLMİ ELİMİZDEN HERŞEY GELSİN İSTERİZ ÇOĞUMUZDA BU DÜŞÜNCELER VAR RABBİM AFFETSİN BİZLERİ ONUN DIŞINDA ABARTIYA KAÇMAMANIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN SELAM VE DUA İLE.....

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

lastmoon yazdı:
Allah razı olsunçok güzel bi paylaşım,israf konsunda o kadar ince çizgiler varki.sadece gösterişli yaşantı israf değil.1 pirinç tanesi,1jilet insanın gözünde ne kadar hafiftir belki ama paylaşımınız çok iyi anlatmış bunların bile israf olmaması gerektiğini.B)B)B)B)B)B)

allah razı olsun kardeşim

imamhalil

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN. ÜMMET'İN DİKKATLERDEN KAÇIRILAN ÇOK ÖNEMLİ SIKINTILARINDAN BİRİNİ -BELKİDE GAFLETİNİ- DİLE GETİRMİŞSİNİZ.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH CC RAZI OLSUN.B)

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

EVET BEN EVLENDİĞİMDE KOLUMDA KALINLARDAN 7 ADET BURMALI BİLEZİKLERİM VARDI .AİLEDE BORÇTAN DOLAYI HEPSİ GİTTİ İLK ÖNCE İÇİME OTURMUŞTU ÇÜNKÜ EVLİLİĞİMİN 3.AYINDAYDIM.EVLENMEDEN ÖNCEDE BÖYLE BORÇLARIN OLMASINI HİÇ DÜŞÜNMEZDİM AKLIMA DA GELMEZDİ .ONUNİÇİN ARTIK ANLAMADIM MALDA EVDE ARABADA GÖZÜM YOK .ÇOK BORCUMUZ VAR BUNU ALLAHIN İZNİYLE BİTİRİP EŞİMLE HACCA GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ DAHA GENCİZ 22 YAŞINDAYIM.İNŞALLAH ALLAH BİZE DE SİZLEREDE NASİP EDER BU DÜNYA BOŞ.DUALARINIZDA BENİ DEUNUTMAYİN...

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK ARAŞTIRMAN GÜZEL B) BİR PEYGANBERİN KIZININ CEYİZİNDE BUNLAR VARKEN BU GÜN BİZLER ACABA BUNA HANGİMİZ RAZI OLURDA EVLENİRİZ .EŞYALARIMIZDAN BİRİ EKSİK OLSA ORTALI VELVELAYA VERİYORUZ.ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ALEYKÜM SELAM AMİN GÜZEL KARDEŞLERİM AMİN

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ.........EMEĞİNE SAĞLIK........ŞİMDİ Kİ EVLİLİKLERDE ÇEYİZ BÖYLE OLSA EVLENMEZLER......TAM TAKIR OLUCAK İLLA HER ŞEY.......BİRDE PEGAMBER(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)IN KIZINA BAKALIM..........

BÜTÜN ARZ-U GAYREİN YEME, İÇME, GİYİNME VE EVLENME GİBİ BASİT ŞEYLER OLMASIN.

ÇÜNKÜ BUNLAR GAYE DEĞİL GAYEYE ULAŞMAK İÇİN VASITADIR...(GAVS)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL OLMUŞ.........EMEĞİNE SAĞLIK........ŞİMDİ Kİ EVLİLİKLERDE ÇEYİZ BÖYLE OLSA EVLENMEZLER......TAM TAKIR OLUCAK İLLA HER ŞEY.......BİRDE PEGAMBER(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM)IN KIZINA BAKALIM..........

BÜTÜN ARZ-U GAYREİN YEME, İÇME, GİYİNME VE EVLENME GİBİ BASİT ŞEYLER OLMASIN.

ÇÜNKÜ BUNLAR GAYE DEĞİL GAYEYE ULAŞMAK İÇİN VASITADIR...(GAVS)

SAĞOLASIN KARDEŞİM RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt