Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ.FATIMATÜZ ZEHRA ANAMIZIN ÇEYİZİNİ OKUYUN BEKAR HANIM ARKADAŞLARIM (1 Kullanıcı)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber (s.a.a), Fatıma (a.s)’ı, Hz. Ali (a.s)’la evlendirmeye karar verince, Hz. Fatıma'ya çeyiz almak için Hz. Ali’den zırhını satmasını istedi. Hz. Ali (a.s) da zırhını çarşıya ****ürüp sattı ve parasını Peygamber (s.a.a)’in huzuruna takdim etti. Resulullah (s.a.a) de o parayı ashaptan bir kaçına vererek Fatıma’nın evine ve kendisine gerekli olan eşyaların almasını emretti. O parayla satın alınan eşyalar şunlardan ibaretti:

1- Yedi dirhemlik beyaz bir gömlek.
2- Dört dirhemlik büyük bir baş örtüsü.
3- Hayber malı siyah bir elbise.
4- Hurma lifinden örülen bir yatak tahtı.
5- Biri koyun yünü, diğeri de hurma lifiyle doldurulmuş olan ketenden iki adet döşek.
6- İçi ezhar ismindeki bitki ile doldurulmuş olan koyun derisinden dört adet yastık.
7- Bir adet hasır-ı hicri.
8- Bir adet el değirmeni.
9- Bir bakır kap.
10- Su içmek için deriden yapılan bir kırba.
11- Elbise yıkamak için bir leğen.
12-Süt için bir adet kâse
13- Bir su kabı.
14- Bir yün perde.
15- Bir ibrik.
16- Bir çömlek maşrapa.
17- Sergi olarak kullanılan bir adet deri.
18- İki çömlek testi.
19- Bir aba (Kufe dokunmalı bir çarşaf).
Ashap bu eşyaları alıp Peygamber (s.a.a)’in evine getirdi. Peygamber (s.a.a) mübarek elleriyle onları alıp bakıyor ve “Mübarek olsun” diyordu. (Bir rivayete göre de, çeyiz eşyalarını Resulıllah’ın yanına getirdiklerinde Hazret'in gözlerinden yaşlar aktı ve başını göğe doğru kaldırıp şöyle dedi: “Allah’ım bu evliliği, kaplarının çoğu çömlekten olan kimselere mübarek eyle.”(1):(:(:(

fatmaerikci34

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HZ.FATIMATÜZ ZEHRA ANAMIZIN ÇEYİZİNİ OKUYUN BEKAR HANIM ARKADAŞLARIM

KARDEŞİM PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZELDİ ALLAH SENDEN RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE

hilal76

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaştığın için sağol kardeşim

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

B)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim çok güzel B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

EVEEEEEEEEEEET BURADAN ŞUNU ANLAYALIMKİ BİZ FAZLA REFAH İÇİNDEYİZ VE ŞU DAKİKADAN İTİBAREN BİLE İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK DİYE ÜZÜLMEK BİLE RABBİME KARŞI İSYAN OLUR ADETA.DÜŞÜNÜN PEYGAMBER KIZININÇEYİZİNİ VE EVİMİZDEKİ EŞYALARI,KIYAFETLERİ.ŞÜKRÜNÜ YAPA YAPA BİTİREMEYİZ.BEN BAZI DİNDAR KESİMLERDE MAALESEF AŞIRI LÜKS TÜKETİM GÖRÜYORUM.EV EŞYASI,ARABA,TAKI KONULARINDAKİ AŞIRILIK BENİ ÜRKÜTÜYOR VE HADDİM OLMAYARAK İÇİMDEN ELEŞTİRİYORUM DA.ÖVMEK DEĞİL BU AMA BEN HALA PAZAR MALI KAZAK ALIRIM.UCUZLUK TAKİP EDERİM.MARKA ARAMAM HATTA ÖZELLİKLE ALMAM.AMA ZENGİN VE DİNDAR KESİMDE MİLYARLARLA ÖLÇÜLEN KIYAFET VEYA TAKI ÇILGINLIĞI VAR VE MÜSLÜMAN İMAJINA UYGUN BULMUYORUM.BEN YANLIŞŞSAM RABBİM AFFETSİN,ONLAR YANLIŞŞSA ISLAH ETSİN.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
EVEEEEEEEEEEET BURADAN ŞUNU ANLAYALIMKİ BİZ FAZLA REFAH İÇİNDEYİZ VE ŞU DAKİKADAN İTİBAREN BİLE İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK DİYE ÜZÜLMEK BİLE RABBİME KARŞI İSYAN OLUR ADETA.DÜŞÜNÜN PEYGAMBER KIZININÇEYİZİNİ VE EVİMİZDEKİ EŞYALARI,KIYAFETLERİ.ŞÜKRÜNÜ YAPA YAPA BİTİREMEYİZ.BEN BAZI DİNDAR KESİMLERDE MAALESEF AŞIRI LÜKS TÜKETİM GÖRÜYORUM.EV EŞYASI,ARABA,TAKI KONULARINDAKİ AŞIRILIK BENİ ÜRKÜTÜYOR VE HADDİM OLMAYARAK İÇİMDEN ELEŞTİRİYORUM DA.ÖVMEK DEĞİL BU AMA BEN HALA PAZAR MALI KAZAK ALIRIM.UCUZLUK TAKİP EDERİM.MARKA ARAMAM HATTA ÖZELLİKLE ALMAM.AMA ZENGİN VE DİNDAR KESİMDE MİLYARLARLA ÖLÇÜLEN KIYAFET VEYA TAKI ÇILGINLIĞI VAR VE MÜSLÜMAN İMAJINA UYGUN BULMUYORUM.BEN YANLIŞŞSAM RABBİM AFFETSİN,ONLAR YANLIŞŞSA ISLAH ETSİN.

EVET ANACIĞIM

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN CANIMM B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim. Şöyle halimizi düşünüyorumda şuyum olsun buyum olsun... Allah yardımcımız olsun

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim. Şöyle halimizi düşünüyorumda şuyum olsun buyum olsun... Allah yardımcımız olsun

EVET ABİM ÖZELLİKLE BAYANLAR BU KONUDA DAHA AŞIRI GİDİYOR :DYANİ BENDE BAYANIM AMA HAMDOLSUN NEFSİME DUR DİYEBİLİYORUM BAZEN AŞIRIYADA KAÇIYORUZ

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. ABLAM,
YAA ABLA, BU ÇEYİZİN HANİ BEYAZ EŞYASI, ALTIN AVADANLIK NERDE, MOBİLYADAN HİÇ BAHSETMEMİŞSİNİZ, YA CİCİLİ BİCİLİ MUTFAK EŞYALARI, BELKİDE ÖMÜRDE BİR DEFA BİLE KULLANILMAYACAK NAKIŞLAR, OYALAR, BİLEMEM NELER. BUNLARI NE ZAMAN SAYACAKSIN. UNUTTUN DEĞİLMİ, BAK İYİKİ BEN FARKETTİMDE ELALEME RESİL OLMAKTAN KURTARDIM SENİ. HADİ KİMSE FARKETMEDEN ONLARIDA EKLE.:(:(:(
ABLA YA NEDİR BİZİM BU HALİMİZ BÖYLE , BİR TARAFTA HAYATI BOYUNCA SADECE ALLH C.C. RIZASINI GÖZETMİŞ VE BİZE ÖRNEK OLSUN İÇİN YAŞATILMIŞ BÜYÜK PEYGAMBERİMİZ VE KIZI , DİĞER TARAFTA BİZ.
TAMAM O DÖNEMDEKİ EŞYALAR, TEKNOLOJİ VESAİRE DENECEK. AMA ARKADAŞLAR BEN ONU DEMİYORUM, TABİ GÜNÜMÜZÜN TEKNOLOJİSİNDEN V.S. HER MÜSLÜMAN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR FAYDALANMALI, AMA BEN İSRAFTAN BAHSEDİYORUM.
YAA BU ÜLKEDE PARMAKLA GÖSTERİLECEK MÜSLÜMANLAR, LİDERLER, CEMAAT LİDERLERİ BU TÜR ORGANİZASYONLARI HEP İSRAF İÇİNDE OLMUŞTUR. BUNLARA KİM DUR DİYECEK.
ABLAM HAZIRLIĞIN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN. BENDE YAHYA BİN MUAZIN SÖZÜYLE KATILAYIM İNŞALLAH.

Ey insanlar görüyorum ki
Evleriniz Rum Kayserlerine,
Lükse hayranlığınız, Kisra’nın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız , Karun’un anlayışına,
Saltanatınız Firavu’nun saltanatına,
Nefisleriniz, Ebu Cehil’in nefsine,
Gururunuz Ebrehe’nin gururuna,
Yaşayışınız sefihlerin yaşayışına benziyor,
Allah için söyleyin MUHAMMED’i (s.a.v) olanlar nerede .

Yahya Bin Muaz. (r.a.)

K.S.E.O.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Ey insanlar görüyorum ki
Lükse hayranlığınız, Kisrar17;nın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız , Karunr17;un anlayışına,
Saltanatınız Firavur17;nun saltanatına,
Nefisleriniz, Ebu Cehilr17;in nefsine,
Gururunuz Ebreher17;nin gururuna,
Allah için söyleyin MUHAMMEDr17;i (s.a.v) olanlar nerede .

Yahya Bin Muaz. (r.a.)

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜNAHKARIZ ÇOK.BU İŞİ İTİRAF EDELİM BAYANLAR AFFEDERSİNİZ AZDIRIYOR.DANTELLERE DÜNYANIN PARASI AKIP GİDİYOR,3 TAKIM 5 TAKIM YAPILIYOR,BİR DE BUNLARA HARCANAN ZAMANLAR HEP İBADETTEN ÇALINIYOR,DÜĞÜN DESEN ÖYLE,YOK KINA GECESİ YOK KIYAFETİ,SÖZ OLUR KIYAFETİ,NİŞAN OLUR KIYAFETİ TAKISI,NOLUYORUZ DUR DİYEN YOK.KIZ İSTEMESE ANASI AĞLAR MÜRÜVVETİNİ GÖRCEM DİYE.BU KADAR CEHALET OLAMAZ YA.OLMAMALI.TAKILARI ALMAKTAN MASRAFLARDAN 2-3 YIL HER AİLE BORÇ ÖDER HUZUR KALMAZ.BORÇLAR BİTMEDİ DİYE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ERTELEYENLER VAR ETRAFTA.KİMLE YARIŞIYORSUNUZ NİYE YARIŞIYORSUNUZ VE NOLACAK SONUNDA?AMENNA TABİ GÜNÜMÜZÜN ASGARİ TEKNOLOJİSİNDEN FAYDALANILSIN AMA ZATEN ASIL PARA BUNLARA GİTMİYORYA 4-5 MİLYAR VERİP KOLTUK TAKIMI ALINIR MI?İNSAF YA İNSAF.:****

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A. ABLAM,
YAA ABLA, BU ÇEYİZİN HANİ BEYAZ EŞYASI, ALTIN AVADANLIK NERDE, MOBİLYADAN HİÇ BAHSETMEMİŞSİNİZ, YA CİCİLİ BİCİLİ MUTFAK EŞYALARI, BELKİDE ÖMÜRDE BİR DEFA BİLE KULLANILMAYACAK NAKIŞLAR, OYALAR, BİLEMEM NELER. BUNLARI NE ZAMAN SAYACAKSIN. UNUTTUN DEĞİLMİ, BAK İYİKİ BEN FARKETTİMDE ELALEME RESİL OLMAKTAN KURTARDIM SENİ. HADİ KİMSE FARKETMEDEN ONLARIDA EKLE.:(:(:(
ABLA YA NEDİR BİZİM BU HALİMİZ BÖYLE , BİR TARAFTA HAYATI BOYUNCA SADECE ALLH C.C. RIZASINI GÖZETMİŞ VE BİZE ÖRNEK OLSUN İÇİN YAŞATILMIŞ BÜYÜK PEYGAMBERİMİZ VE KIZI , DİĞER TARAFTA BİZ.
TAMAM O DÖNEMDEKİ EŞYALAR, TEKNOLOJİ VESAİRE DENECEK. AMA ARKADAŞLAR BEN ONU DEMİYORUM, TABİ GÜNÜMÜZÜN TEKNOLOJİSİNDEN V.S. HER MÜSLÜMAN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR FAYDALANMALI, AMA BEN İSRAFTAN BAHSEDİYORUM.
YAA BU ÜLKEDE PARMAKLA GÖSTERİLECEK MÜSLÜMANLAR, LİDERLER, CEMAAT LİDERLERİ BU TÜR ORGANİZASYONLARI HEP İSRAF İÇİNDE OLMUŞTUR. BUNLARA KİM DUR DİYECEK.
ABLAM HAZIRLIĞIN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN. BENDE YAHYA BİN MUAZIN SÖZÜYLE KATILAYIM İNŞALLAH.

Ey insanlar görüyorum ki
Lükse hayranlığınız, Kisra’nın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız , Karun’un anlayışına,
Saltanatınız Firavu’nun saltanatına,
Nefisleriniz, Ebu Cehil’in nefsine,
Gururunuz Ebrehe’nin gururuna,
Allah için söyleyin MUHAMMED’i (s.a.v) olanlar nerede .

Yahya Bin Muaz. (r.a.)

K.S.E.O.

DESTEĞİN İÇİN SAĞOLASIN ABİM

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
Ey insanlar görüyorum ki
Lükse hayranlığınız, Kisrar17;nın tutumuna,
Servet peşinde koşmanız , Karunr17;un anlayışına,
Saltanatınız Firavur17;nun saltanatına,
Nefisleriniz, Ebu Cehilr17;in nefsine,
Gururunuz Ebreher17;nin gururuna,
Allah için söyleyin MUHAMMEDr17;i (s.a.v) olanlar nerede .

Yahya Bin Muaz. (r.a.)

ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK GÜNAHKARIZ ÇOK.BU İŞİ İTİRAF EDELİM BAYANLAR AFFEDERSİNİZ AZDIRIYOR.DANTELLERE DÜNYANIN PARASI AKIP GİDİYOR,3 TAKIM 5 TAKIM YAPILIYOR,BİR DE BUNLARA HARCANAN ZAMANLAR HEP İBADETTEN ÇALINIYOR,DÜĞÜN DESEN ÖYLE,YOK KINA GECESİ YOK KIYAFETİ,SÖZ OLUR KIYAFETİ,NİŞAN OLUR KIYAFETİ TAKISI,NOLUYORUZ DUR DİYEN YOK.KIZ İSTEMESE ANASI AĞLAR MÜRÜVVETİNİ GÖRCEM DİYE.BU KADAR CEHALET OLAMAZ YA.OLMAMALI.TAKILARI ALMAKTAN MASRAFLARDAN 2-3 YIL HER AİLE BORÇ ÖDER HUZUR KALMAZ.BORÇLAR BİTMEDİ DİYE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ERTELEYENLER VAR ETRAFTA.KİMLE YARIŞIYORSUNUZ NİYE YARIŞIYORSUNUZ VE NOLACAK SONUNDA?AMENNA TABİ GÜNÜMÜZÜN ASGARİ TEKNOLOJİSİNDEN FAYDALANILSIN AMA ZATEN ASIL PARA BUNLARA GİTMİYORYA 4-5 MİLYAR VERİP KOLTUK TAKIMI ALINIR MI?İNSAF YA İNSAF.:****

AH ANACIĞIM BAZEN BAYAN OLMAKTANM BU YÜZDEN UTANIYORUM

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

BEKAR HANIMLAR ÖNCÜ OLUNYAPTIRMAYIN FUZULİ MASRAF,TABİKİ ÇAMAŞIR,BULAŞIK MAKİNASI OLACAK.AMA LÜTFEN KİLİTLEYİP KİMSEYİ SOKMAYACAĞIMIZ MİSAFİR ODALARI OUŞTURMAYALIM,ÇOK PAHALI KOLTUK TAKIMLARI ALMAYALIM.BAKIN BEN SALONDA OTURUYORUM ZATEN MİSAFİR ODASI KAVRAMIM YOK,BENİM DIŞIMDA HER GELEN MİSAFİRDİR.SALONDA 2 SENE ÖNCE 800 YTL .YE ALDIĞIM HEM DE TAKSİTLE ÇEKYATLI KOLTUK TAKIMI VAR.38 YAŞINDAYIM BULAŞIK MAKİNASI ALALI 1 YIL OLMADI.EŞYALAR ARAÇTIR,AMAÇ OLURSA EŞYA KADARSIN DEMEKTİR.HERŞEY AMACIYLA ÖLÇÜLÜR.A.E.O.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

REHBER ALINACAK ÖRNEK DÜĞÜNLERDENDİR HZ.FATIMA ANAMIZIN EVLİLİĞİ...
BAYAN KARDEŞLERİMİZİN BİLHASSA OKUYUP ,ÇOK DA DÜŞÜNMESİ GEREKİR...

KENDİ AİLEMDE DE UYGULAMAYA ÇALIŞTIĞIM İTİDALİ,YİNE ÇEVREMDE Kİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN TELKİNİ İLE KENDİ ELİMİZLE BOZUYORUZ.
BULAŞIK VE ÇAMAŞIR MAKINALARINI KAÇ KERE DEĞİŞTİRDİĞİMİZİ ''BU DEVİRDE MÜSLÜMAN HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR'' FİKRİNİ SAVUNAN EŞ VE ÇOCUKLARIMIZIN OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM...dua ile

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,evlilik hazırlığında biri olarak evleneceğim insana bu çeyizi söyledim ve israftan kaçınmak için elimden geleni yapıyorum,Allah israfa düşürmesin.bunları okuyoruz biliyoruz ama neden hala vitrin kadar gereksiz bi eşya evlerden eksik olmuyor,ya da ne bileyim az önce de bi ev eşyası sitesine girdim,şaştım kaldım ne gereksiz şeyler var öyle.şu söz de çok hoşuma gitmişti bu sitede okumuştum"ben eşyalara değil ,eşyalar bana hizmet etmeli" .bütün gününü evdeki eşyalara hizmet ederek geçirmek kabus gibi bişey.(temizlik imandan bundan şüphe yok ama eşyalarla da evi boğmak doğru gelmiyor.)inşaAllah beyimle evimizi Allah'ın rızası ölçüsünde kurarız.bütün kardeşlerimde bu noktada hassasiyet gösterirler inşaAllah.Allah yar ve yardımcımız olsun.bu paylaşımından dolayı Allah razı olsun bezmi safa kardeşim.Allah'a emant olun.B)B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

lastmoon yazdı:
selamün aleyküm,evlilik hazırlığında biri olarak evleneceğim insana bu çeyizi söyledim ve israftan kaçınmak için elimden geleni yapıyorum,Allah israfa düşürmesin.bunları okuyoruz biliyoruz ama neden hala vitrin kadar gereksiz bi eşya evlerden eksik olmuyor,ya da ne bileyim az önce de bi ev eşyası sitesine girdim,şaştım kaldım ne gereksiz şeyler var öyle.şu söz de çok hoşuma gitmişti bu sitede okumuştum"ben eşyalara değil ,eşyalar bana hizmet etmeli" .bütün gününü evdeki eşyalara hizmet ederek geçirmek kabus gibi bişey.(temizlik imandan bundan şüphe yok ama eşyalarla da evi boğmak doğru gelmiyor.)inşaAllah beyimle evimizi Allah'ın rızası ölçüsünde kurarız.bütün kardeşlerimde bu noktada hassasiyet gösterirler inşaAllah.Allah yar ve yardımcımız olsun.bu paylaşımından dolayı Allah razı olsun bezmi safa kardeşim.Allah'a emant olun.B)B)B)

NE MUTLU Kİ BUNU UYGULAMAYA ÇALIŞIYORSUN ALLAH MESUT ETSİN.SADELİK EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ OLMALI.DEDİĞİN GİBİ EV EŞYALARINI,IVIR ZIVIR BİBLOLARI TEMİZLEMEKLE GEÇİRİLEN ÖMÜRLER VAR.EŞYALARIN KÖLESİ OLUNMAMALI.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt