Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ.Allah ın kulunu sevmesinin işaretleri (3 Kullanıcı)

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allahın sevdiği kullarla birlikte olmayı nasip etsin.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
farkındayım:a16: bir önceki yazdığım konuda isminizi görünce bilinç altna öyle işlemiş..yani şu sıralar sinizütün etkisi sağolsun her şekilde baş gösteriyor ehh kardeşiniz sağlığına kavuşuncaya kadar idare edeceksiniz artık:a26:
anlaşılan bu sinüzit beyni de olumsuz etkiliyor.:)

İLK VAHİY

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevbequran.com

* Bir kul Allah’a olan farz görevlerine ek olarak nafileleri de yaparsa Allah’a yakınlık ve dostluk kazanır ve Allah o kulunu yardımsız bırakmaz. Bütün hayatını kapsayacak anlamında o kişinin adeta gören gözü işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı olur. Böyle bir kimseye düşmanlık yapanlar Allah’ın düşmanlığıyla karşı karşıya kalırlar ve Allah sevdiklerini düşmanlarına karşı destekler ve korur.

RİYAZ-US SALİHİN

O halde mümin mümine söz ve davranışlarda son derece dikkatli olmalı ince düşünmeli.Zira beş vakit namazında olan helal _haramına dikkat eden her mümin Allah'ın(c.c)dostu.
Paylaşım için teşekkürler değerli kardeş.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
O halde mümin mümine söz ve davranışlarda son derece dikkatli olmalı ince düşünmeli.Zira beş vakit namazında olan helal _haramına dikkat eden her mümin Allah'ın(c.c)dostu.
Paylaşım için teşekkürler değerli kardeş.
Namaz sancıma ilaç, yanık yerime merhem
Onsuz ebedi hayat benim olsa istemem
NFK
sağolun kardeşim.Allah emanet olunn

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
* Bir kul Allah’a olan farz görevlerine ek olarak nafileleri de yaparsa Allah’a yakınlık ve dostluk kazanır ve Allah o kulunu yardımsız bırakmaz. Bütün hayatını kapsayacak anlamında o kişinin adeta gören gözü işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı olur. Böyle bir kimseye düşmanlık yapanlar Allah’ın düşmanlığıyla karşı karşıya kalırlar ve Allah sevdiklerini düşmanlarına karşı destekler ve korur.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun.
İnşaAllah ALLAHı seven, Habibini seven, Habibi'nin Halifelerini seven, Ehli Beyti seven, Ashab_ı Güzin Efendilerimizi seven ve ALLAHın Sevdiği Kullardan oluruz...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun.
İnşaAllah ALLAHı seven, Habibini seven, Habibi'nin Halifelerini seven, Ehli Beyti seven, Ashab_ı Güzin Efendilerimizi seven ve ALLAHın Sevdiği Kullardan oluruz...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...
ve aleyküm selam.
amin amin.
ne mutlu o kullara ki Rabbelerinden daha fazla kimwsei sevmezler ve sevginin de doruk noktasına ulaşmışlardır.
Rabbimiz ona aşık kullardan eylesin bizleri
selametle kardeşim..

_YUSUF_

Yönetici
“Ey iman edenler, sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah yakında öyle bir toplum getirecek ki, O onları sever, onlar da O’nu severler, mü’minlere karşı alçak gönüllü, Allah’tan gelen gerçekleri örtbas edenlere karşı onurlu ve şiddetlidirler. Allah yolunda cihad ederler, hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu Allah’ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah lütfunda sınırsız olup her şeyi bilendir.” (Maide: 5/54)

387. Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, şöyle buyurdu:

“Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:“Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilân ederim. Kulum, kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihâyet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum.” Buhârî, Rikak 38.

RİYAZ-US SALİHİN

Esselamü Aleyküm
Yine güzel bir paylaşıma el atmışsınız.Mevlam razı olsun inşaAllah

Aytette kınayanın kınamasından korkmazlar cümlesi çok mühimdir.Günümüzde yapmamız gereken bazı emirleri, o ne der, bu ne der, eşim ne der, çocuğum ne der, toplum ne der, işyerim ne der, patronum ne der, müdürüm ne der gibi cümleler kuranları görmekteyiz.Bunun ne kadar vahim bir durum olduğunu ayette tekrar görmekteyiz.Halis bir mümin kınayanın kınamasından asla ve kat'a korkmamalı.Mevlam emretti ise başım üstüne demeli, bir mümin O emrettikten sonra daha gayri göz ne görür kulak ne dinlerki.
Mevlam bizleri Kur'an yolundan Ehl-i Sünnet çizgisinden biran olsun ayırmasın inşaAllah

Birde Efendimiz sas bir hadisinde buyururki ''Allah'u tealanın kulundan yüz çevirmesinin alemeti o kulun boş işlerle uğraşmasıdır'' der.Eğer boş işlerle uğraşıyorsak bilelimki Allah'u teala bizden yüz çevirmiş demektir Allah korusun
Selam ve dua ile

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Riyasüz Salihin harika içerikli bir kitaptır..Bir kısmını okumak nasip oldu
Aktardıgın bilgi için Allah c.c. razı olsun kardeşim..

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allahın dost tuttuklarının dostu olmak nasip olsun.

konu güzel. saolasın.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm

Aytette kınayanın kınamasından korkmazlar cümlesi çok mühimdir.Günümüzde yapmamız gereken bazı emirleri, o ne der, bu ne der, eşim ne der, çocuğum ne der, toplum ne der, işyerim ne der, patronum ne der, müdürüm ne der gibi cümleler kuranları görmekteyiz.Bunun ne kadar vahim bir durum olduğunu ayette tekrar görmekteyiz.Halis bir mümin kınayanın kınamasından asla ve kat'a korkmamalı.Mevlam emretti ise başım üstüne demeli, bir mümin O emrettikten sonra daha gayri göz ne görür kulak ne dinlerki.
Selam ve dua ile

aleyküm selam

sakal bırakmak istiyorum sünnet olduğu için fakat iş dolayısıyla (patron neder korkusuyla) bırakamıyorum.
kınayanın kınamasından korkmada ne yap bu durumda.

kınamakla kalmayıp ekmeğinden edeceklerse o sakal kesilir mecburen.

basını örtmek isteyen ablalarda aynı durumda

Ateşi avuclamak igibi birsey bu dediğim.

tek kınamakla kalsalar kimsenin bu konuda korkusu yok.

tırsmayız.

fakat durum farklı.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm
Yine güzel bir paylaşıma el atmışsınız.Mevlam razı olsun inşaAllah

Mevlam bizleri Kur'an yolundan Ehl-i Sünnet çizgisinden biran olsun ayırmasın inşaAllah

Birde Efendimiz sas bir hadisinde buyururki ''Allah'u tealanın kulundan yüz çevirmesinin alemeti o kulun boş işlerle uğraşmasıdır'' der.Eğer boş işlerle uğraşıyorsak bilelimki Allah'u teala bizden yüz çevirmiş demektir Allah korusun
Selam ve dua ile

ve aleyküm selam.

evet maalesef ki bu dedikleriniz de haklısınız.yok şu ne der yok bu ne der diye milletin ağzına bakarak yapmaya başladık tüm işlerimizi.bunların arasına Allah ın emirleri konusu da girince asıl sorun orada başladı zaten.mnamaz kılan ,oruç tutan ,kapananlar artk öyle bir dışlanıyor ki..ama müslümansak bu yolda fedakarlık etmemiz gereken şeyler de olacak tabi.
öncelikle grurumuzu yok etmeliyiz...o da bizim için büyük bir engeldir.
Allah ın emrini yerine geetirdiğimizde kınayacaklarsa bizi varsın kınasınlar...önemli olan Rabbimiz in rızassı..

Allah a emnet olun kardeşim..
selam ve dua ile...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Riyasüz Salihin harika içerikli bir kitaptır..Bir kısmını okumak nasip oldu
Aktardıgın bilgi için Allah c.c. razı olsun kardeşim..

ne güze ablacığım.inşAllah bana da nasip olur onu bulup okumak.
ben e onu araştırıyorum
sende hepsini okursun inşAllah
Allah a emanet ol abla.
selametle...

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
sende sağol ablacııııııım.
Allah a emanet ol.
inşallah Rabbimizin cemaline kavuşmak nasip olur sana

amin bitanem inşaallah, hepimize Rabbimizin gül yüzünü görmek nasip olur inşaallah :a03:
Rabbime emanet ol canım benim.. :a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt