Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

۩ Huzurda Olmanın HUZURUYLA ۩ (1 Kullanıcı)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Secde, her Müslümanın hayatında var olan (olması gereken) ve akıp giden ömrün uzantısında ülfet peyda eden bir duruş.
Secdeye varmak, huzura varmak ve Rabbe yakın olmaktan çok öte bir hal. Eğilip bükülüşün, mahcubiyetin, acziyetin doruk noktası.

Rabbim herkese namaz kılmayı, huzura varmayı nasip eylesin...
Namaz insanın huzuru, kulluğunu en iyi anladığı yer ve benlikten geçip eğilmenin
ve O'nun (cc) kulu olduğumuzu idrak etmenin en güzel ibadeti
Rabbim bizleri huzurundan ayırmasın.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve baki dua ile kalın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM
EMEĞİNE YÜREİĞİNE SAĞLIK ELİMDEN GELDİĞİNCE KONULARINI TAKIP ETMEYE ÇALIŞIYORUM VE SEVEREK DE OKUYORUM HER DEFASINDA FARKLI BİR KONU FARKLI BİR YAKLAŞIM VE HER DEFASINDA ÇOK HOŞ BİR ANLATIM. PAYLAŞIMA AÇTIĞIN KONULARIN ÇOĞUNDAN BİRŞEYLER ALIYORUZDUR DİYE UMUYORUM İNŞALLAH.
DULARINDA YER ALMAK DUASI İLE ECMAİN E EMANETSİN

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Sizin de gönlünüze sağlık olsun inşallah.. Çok teşekkür ederim. İlginiz, katkılarınız ve güzel yorumlarınız için Allah c.c razı olsun güzel kardeşim. Beğeniyorsanız ne mutlu kardeşim. Sağolun, eksik olmayın inşallah..Acizane kardeşinizin dualarındasınız inşallah.Rabbimiz c.c gönlünüze göre versin, sıkıntılardan sizleri beri kılsın inşallah..Selam, dua ve muhabbetle En Emin'e emanetsiniz Safiye kardeşim. Gününüz hayırlı ve bereketli geçsin inşallah.B)

~*~*~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm

Değerli kardeşim,Bu yazıları yazan elleriniz ve yüreğiniz dert görmesin inşallah...Ne kadar güzel yazıyorsunuz.Anlatamadığımız onca sözü,yüreğimize işlemiş ama biçare .. konuşamadığımız ama hissettiğimiz onca şeyi nasıl ifade edebiliyorsunuz ...pes doğrusu.

BU YAZILARA DOĞAN CEVAPLARDAN ANLADIM Kİ HACI OLMUŞSUNUZ.
Allah(c.c.) dua ediyorum inşallah bizede nasip olur..TABİİ LAYIK OLUR MUYUZ bilemiyorum...

BEN o kadar çok isterken birtaraftanda korkuyorum bu mertebeyi taşıyabilirmiyim diye....hakkını verebilirmiyim..

Sözü çok uzattım HAKKINIZI HELAL EDİNİZ..
yazılarınıza devamlı cevaplamasamda hemen hemen hepsini okuyorum...

ALLAH(c.c.)'a emanet olunuz

Selamün aleyküm:H

Ve aleyküm selam Değerli ablam.
Güzel düşünceleriniz, güzel dualarınız için çok teşekkür ederim.. Ben hacı değilim ablam, iki kez umre yapabilmek nasip oldu ama hacılığı Rabbimiz c.c nasip eder mi bilmiyorum, inşallah sizlere de, bizlere de tüm ümmet-i Muhammed'e nasip eyler değerli ablam.. Rahman c.c size de en kısa zamanda hayırlısıyla nasip eylesin inşallah:).. Beğendiğinize sevindim..İlginiz ve güzel yorumunuz için bir kez daha teşekkür ederim..Gönlünüze sağlık olsun inşallah.. Eksik olmayınız.. Est. istediğiniz kadar yazabilirsiniz, ben memnun olurum. Hakkım yoktur ablam ama var ise de daimen helal hoş olsun inşallah..Rahman ve Rahim olan Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dualar ile hayırlı günler dilerim..B)

~*~*~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM DAVA SAHİBİ RIZA İÇİN ZAMANINI BU YOLDA SARF EDEN CAN MÜCAHİDEM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM RABBİM ECRİNİZİ KAT KAT VERSİN NEDE GÜZEL ANLATMIŞSINIZ HUZURU İLAHİYEDE NASIL BİR HUŞU NASIL BİR VARIŞ OLACAĞINI NEFİSLER OKADAR İSTEKSİZ OLDUĞU HALDE HUZURU İLAHİYEDE BUNU AŞKA GETİREN NE GÜZEL CÜMLELER ŞU ZAMANDA NEFİSLER(İKİ TAKLA BİR BAKLA ALLAHIM SEN BENİ GÜNAHTAN SAKLA)

DEDİĞİ BU ZAMANDA RABBİMİN HUZURUNA BELKİDE SON KEZ DURACAĞIMIZI BELKİ RABBİME CEVAPLARIMIZIN KOLAY VERECEĞİMİZİ BELKİDE DÜNYA ATEŞİNE DAYANAMIYAN BEDENLERİN CEHENNEM ATEŞİNE NASIL DAYANACAĞINI RABBİME ŞÜKÜR SECDESİNE VARDIĞIMIZI YA BİR NEFES ALINCA ONU VEREMEYECEĞİMİZİ NE GÜZEL DÖKÜLMÜŞ CÜMLELERE NAMAZ BEDENİN YEMEĞE İÇİMEYE İHTİYACI OLDUĞU GİBİ İNSANDA OLAMZSA OLMAZI OLMASINI NASİP ETSİN RABBİM RABBİM ECRİNİZİ VERSİN BU SAFTAN AYIRMASIN HERDAİM SELAM DAİMİ DUAM VE BAKİ KARDEŞLİĞİMLE KALBE SEVGİ TOHUMLARINI ATAN BUNUDA MENFAAT İÇİN DEĞİLDE SADECE RIZA YOLUNDA DAİMİ KILACAK OLAN RABBİME EMANET OLUN

B)B)​

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü can mücahidem. Güzel gönlünüze ve yazan ellerinize sağlık olsun inşallah..Yorumunuz çok güzeldi, çok teşekkür ederim mücahidem..Allah c.c sizden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun, her iki cihanda da ecrinizi size kat kat lütfeylesin inşallah.. Rahman c.c, bizleri namazları hakkıyla kılan kullarından eylesin, namazlarımızı makbul eylesin inşallah.. Maun Suresi 4-5'te buyrulduğu üzere, ''Namazlarını bilinçsizce ve gelişigüzel kılanlardan'' eylemesin, gösteriş ve riyadan beri kılsın inşallah.. Namazla gönüllerimiz sükun buluyor, o bizim daimi devamızdır inşallah.. Bizlerin de ''Onlar, her daim namazdadırlar.'' ayet-i kerimesinin sırrına nail olmamız duasıyla.. Rıza için olan kardeşliğimizin daimi olması duasıyla güzel kardeşim..Dualarımda daimsiniz inşallah..Selam, baki dua ve muhabbetle En Emin'e emanetimsiniz. Hayırlı ve bereketli akşamlar..B)B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
______selamün aleyküm güzel kardeşim
emeginize saglık begenerek okudum namazı ne güzel anlatmış
namaz ...ah namaz...hakkını veremedigimiz(veremedigim) namazım...
huzurda erimişlerin_yanmışların_kül olmuşların en sonunda fenafillah olmuşların kıldıgı gibi kılabilmek ... bu mümkünmüdür kardeşim... öyle olabiliyormu ...efendimizin namazı gibi sahabilerin _evliyaların _embiyaların ...kıldıgı gibi olmuyor olmuyor ..birşeyler eksik...eksik olan ne ...
neden yok o lezzet neden mahrumum neden bu ızdırabın varmıdır bir ilacı ... hakkıyla kul olamamanın hakkıyla eda edemememin sebebi nedir... rabbim hepimizin namazını dosdogru kılmayı riya_gösteriş_gafletten sıyrılmış salih bir imanla eda etmeyi hepimize nasip etsin
güzel kardeşim paylaşım için çok teşekkür ederim(iki üç kez yazdım mesajı aksilikler bir türlü gönderemedim pc kapandı sayfa açılmadı vs vs... vardır bundada bir hayır:))
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_______

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm güzel kardeşim B)

Paylaşımınız için teşekkür ederim.:G
Rabbim bizleri huzurundan ayırmasın, bizleri kendisine dost edinen ve yolundan ayrılmayan kullarından eylesin inşaallah.Bizleri, nefislerimizin ellerine bırakmasın. Her daim Rabbimize yakın olan ve huzurundan ayrılmayan kullarından olmamız duası ile...
Canım kardeşim baki selam ve muhabetle.Rahman a emanetsiniz inşaallah.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bizi "Onlar her daim namazdadırlar" âyetinin sırrına ulaştır.

amin amiiin.
selamun aleykum Rabbim razı olsun paylaşımın için güzel kardeşim.
heyecan ve iştiyakla okudum, Rabbim namazlarımızı içi dolu dolu, bizi dirilten namazlarımız eylesin.
içimizde dünyalar barındıran kulunu yalnız birakmayan ve huzuruna alıp huzur veren Allah'a hamd olsun
Allah'a emanet olun.B) selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam güzel kardeşim. Allah c.c sizden de ebeden razı olsun. Amin güzel dualarınıza inşallah. Allah c.c namazlarımızı makbul eylesin.. Hamd olsun güzel kardeşim. Selam ve baki dualar ile En Emin'e emanetsiniz inşallah..B)

~*~*~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamünaleyküm Aliye kardeşim...
ALLAH senden kat kat razı olsun. Ne güzel bir yazı idi. İnsan namazda olmasada namaz tadı alabilir mi aldık inşaallah sayende.
namaz ta abdestin o ferahlatıcı ekseninde başlayan bir huzurdur. sonra yavaş yavaş seccadene gelirsin. o seccadedirki senin tahtın. Onunla YARADANA ulaşırsın. sonra Ezanı duyarsın içinde ve herşeyinle O'na yönelirsin. ALLAHUEKBER diyerek bütün dünyevi duygularını arkaya atarsınve sadece O'nunla olayım dersin. Kıyamında, Rükunda, Secdende O'nunlasın, O'nun huzurundasın ALLAHım ne büyük huzur ne olur bizleri Ezansız namazsız bırakma...
Tahiyyat da Miraca çıkarsın. lakin Kıldığın Namaz senin miracındır. Ve hiç bitmesin dersin.
ALLAHım her Namazımızda bu huzuru duymayı ve her anında SENinle olmayı bizlere nasip eyle...

RAHMAN ve RAHİM olan ALLAHa emanet olunuz..
selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam muhterem hocam. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için..Allah c.c sizden de ebeden razı ve memnun olsun inşallah..Ben de ilk okuduğumda bunu düşündüm..Namazı öylesine canlandırıyor ki gözlerimizde..Hamd olsun Rabbimize..Ki bizi kendisine yaklaştıracak böylesine eşsiz bir nimet sunmuş bizlere.. Huşu içinde kılınınca öylesine derin bir terapi ve aynı zamanda gönlün miraca doğru bir manevi yolculuğudur.. Rabbimiz c.c kıldığımız ve kılacağımız tüm namazlarımızı makamında makbul eylesin, şuurlu bir şekilde, manevi lezzetiyle ifa etmeyi nasip eylesin cümlemize hocam.. Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz inşallah..

~*~*~*~

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
degerli kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı Rabbim senden Razı olsun inşALLAH...

Allah, şu kâinat sarayını kendisini tanıttırmak için inşâ etmiştir. Namaz, O’nu tanımaktır.
Allah, âlemi kendisini sevdirmek için nihâyetsiz zînetler ile süslemiştir. Namaz, O’nu sevmektir.
Allah, gördüğümüz hârika ihsanlarıyla bize olan muhabbetini gösterir. Namaz, O’na muhabbet ve itaattir.
Allah, görünen nîmet ve ikramlarıyla bize olan şefkatini ilân eder. Nihâyetsiz bir şefkat ise elbette nihâyetsiz bir hürmete layıktır. Namaz, O’na hürmettir.
Allah, yaptığı mükemmel san’atlarla bize gizli güzelliğini gösterir. Namaz, O güzele iştiyaktır.
Allah, benzersiz san’atlarıyla her şeyin kendisine has oluşunu ve kendi kudret eseri olduğunu i’lan eder. Namaz, O’nu tek, benzersiz ve ortağının olmayışını kabul etmektir.
Namaz, yaratılışın asıl vazifesi ve kulluğun esasıdır.
Namaz insanı yokluk karanlılarından varlık âlemlerine getiren ve onu câmit bir taş, ruhsuz bir ot veya şuursuz bir hayvan değil de eşref-i mahlûkat ve halîfe-i zemin olarak yaratan Allah’a, şükür ve O’nu en üstün bir şekilde övmektir.
Namaz, bütün mahlûkatın ibâdetlerine işâret eden kudsî bir haritadır.
Namaz, yaratılmış olmayı, abd oluşu, âciz, fakir, kusurlu ve fâni oluşu ve elbette ki yaratana muhtaç oluşu kabul ve izhardır. Yani namaz, kulluğun ilânıdır.
Namaz, haddini bilmektir.
Namaz, ibâdetlerin her çeşidini içeren nûrânî bir fihristedir.
Namaz, Allah’ın belirli vakitlerde manevî huzuruna yapılan davettir.
Namaz, mi’raçtır. Her Allahu Ekber bir basamağıdır.
Namaz, Allah’ın kullarına hediyesidir.
Namaz, kul ile Allah arasında yüksek bir bağlılık ve yakınlık, ulvî bir münâsebettir.
Namaz sevgiliyle yapılan kudsî bir sohbettir.
Namaz, her bir ruh ve vicdanın lakayt kalamayıp iştiyak ile yapmak istediği ulvî ve nezih bir hizmettir.
Namaz, fânilere tenezzül ve minnet zilletinden kurtulup Bâki’ye müteveccih olmaktır.
Namaz, bizi unutan ve elimize geçmeyen dünyayı, “Allâhu Ekber” diyerek elimizle arkamıza atıp vefasız dünyaya onu unutmakla ceza vermek ve dertlerimizi kalbin ağlamasıyla rahmet dergâhına döküp, Allah’ın Rahmet kucağına sığınmaktır.
Namaz, Kalp, ruh ve duyguların gıdasıdır.
Namaz, kabrin arkasında devam etmekte olan beşer yolculuğunda bir bilettir.
Namaz, dünyada manevî kuvvet, kabirde gıda ve ziya, mahşerde kurtuluş senedi, sırat köprüsünde Burak’tır.
Namaz, îmanı ışıklandırıp inkişaf ettirendir.
Namaz, Allah’ın büyüklüğünü kalplere yerleştirendir.
Namaz, akılları Allah’a yönelten ve ilahî adalet kanunlarına itaat ettirendir.
Namaz, kâinattaki Allah’a âit nizamı i’landır.
Namaz, kâinat ile ahenktir.
Namazsızlık ise; ilahî düzenden çıkmak, ahengi bozmak ve Allah’ın va’dini ve rahmetini suçlamaktır.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
değerli kardeşim tebrik ederim namazı ikame eder gibi anlatmışsın Allah hepimizi namazı anlayarak ikame edenlerden eylesin okuduklarımızın anlamını bilerek kıraat edelim inşallah

Amin amin inşallah kardeşim. Allah c.c razı olsun, teşekkür ederim. Selam ve baki dua ile Rabbimize emanet olun.B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam Değerli Gülnisa hocam.
Allah c.c razı olsun sizden de ebeden..Bu güzel hatıranızı da paylaştığınız için çok teşekkür ederim değerli hocam. O güzelliği yaşamaya her gayret değer değil mi? Rahman c.c'ye hamd olsun ki bizlere bu nimeti bahşeylemiş..Allah c.c ibadetlerimizi makbul eylesin, en güzel şekilde yerine getirmeyi nasip eylesin..Amin.Rabbimiz c.c sizin de hizmetlerinizin ecrini katında ziyadesiyle lütfeylesin inşallah..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dualar ile.B)B)

selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
amın amın amın guzel duaların ıcın
bu yaşadığım olay yıllaronce yurt dışında olmuştu kı evde namaz kılanda yoktu
ustelık okulumda yabancıların okulu dın dersı ıse hrıstıyan
ne ılgınç değıl mı
ama şükrediyorum aileme
cunku babam dını fılmler getırırı ızlettırırdı bızlere
şükürler olsun
allah daım mutluluk versın kardeşım
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik..

Emeğinize Sağlik..

İşte ben de Âdem'in safiyeti ve tevbesi ile huzurunda, kıyamdayım.
Kulluğumu arz etmek, acziyetimi sunmak ve bunlar ile azametini duymak
için huzurundayım.
Suçlarımı itiraf ve büyüklüğünü ikrar için buradayım.
Yüce âleminde tüm kâinatı arkama aldım ve gönlümü Sana açtım.

''Her şeyimi Sana sunuyorum''

"Göklere ve yere sığmadım, ancak mü'min kulumun gönlüne sığdım" sırrı
ile bu aciz Seni davet ediyor.
"Kulum Bana bir adım yaklaşırsa, Ben ona on adım giderim" ümidi ile
Sana yalvarıyor.
Tek çaresinin Sen olduğunu çileler ile defalarca anlamanın susamışlığı
içinde sesleniyor.
Tüm varlığını, her şeyini Sana feda ediyor.
"HasbünALLAHu ve ni'me'l-vekil" sırrı ile Seni kendine vekil tayin
ediyor.
Anam babam, yani varlığım adına beni ben yapan manalar adına ne varsa
hepsi Sana feda olsun, diyen âşıklar gibi... Ben de her şeyimi, ama
her şeyimi Sana sunuyorum.
Rahmetin her şeyi kuşatmıştır, bunu biliyoruz. Ancak onu yaşamanın
bilincinde bizi yaşat ve daim eyle. Eyle ki Rabbim ereğimize ulaşalım.
Kendimizi bilelim. "Nefsini bilen Rabbini bilir" manasının ne olduğunu
anlayıp Hz. İsa'nın hakikatine vakıf olalım.
Ve anlayalım böylelikle neye ayine olduğumuzu, insan muammasının neye
gebe olduğunu?

"Ey insan dikkat et, kendini oku! Zerresin, ama kâinata gebesin"

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Kıymetli ALİYE Yeğenim..

Zamanın durduğu..mekanın "Alemler" olduğu kutlu bir kıyamın
miracına yükselirken..aciziyetin zerresi mesabesinde bir kulun şuuruna erebilmek..Huzuruna divana durulan..durulması kaçınılmaz bir Mahkeme-i Kübra'nın titreyişi içerisinde..

"Nefsimi bildim Rabbim Rahmetinle.."

ayırma huzuru ilahinden daim kulun eyle..yaşayışımız..ibadetlerimiz..
rükumuz-secdelerimiz..ölümümüz Alemlerin Rabbi içindir bilinci içerisinde kalabilmeyi..

Allah(CC) razı olsun Yeğenim..çok etkileyici..güzel bir çalışmayı takdim etmişsiniz..
Kalbi selamlarımı..dualarımı iletiniz Kardeşim ve yarenlere..minik öğrencilerinize inşaAllah..
Siz de Selam..sevgi..baki dualarım ile Alemlerin Rabbine emanet olunuz..

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAMUN ALEYKÜM GÖNLÜ GÜZEL GÜL KARDEŞİM.B)
ÇOK HOŞ KELİMELERLE İFADE EDİLMİŞ,TESİRLİ BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.NAMAZIMIZ..,RAB'BİM E C.C. BİR NEBZEDE OLSUN YAKINLAŞMAMIZI HİSSETTİRİP BİZLERİ MANEVİ HUZURA ULAŞTIRAN EN KESKİN TUTUNUR DALIMIZ.VERDİĞİN KIYMETLİ BİLGİLER İÇİMİZE IŞIK TUTUYOR.ALLAH C.C. EBEDEN SENDEN RAZI OLSUN GÖNLÜ GÜL CANIM KARDEŞİM.RAB'BİM C.C. O GÜZEL NURLU YÜREĞİNE GÖRE VERSİN HERŞEYİ İNŞAALLAH.YÜCE MEVLA'YA C.C. EMANET OL.DAİMİ DUALARIMLA BİRLİKTE VE YÜREKTESİN.SELAM VE SEVGİ ;) İLE.BAKİ MUHABBETLERE...B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt