نعىمة;695224' Alıntı:şengül , Sen "müslüman Olur Mu ?" Diye Sordun Bende Cevab Verdim..
نعىمة;695242' Alıntı:el -cevab : Hristiyanlar , Papalar Kafirdir.
نعىمة;695252' Alıntı:Ebu Cehil De Iman Etmiş Midir Son Günlerinde ?
"nasil Yaşarsaniz öyle ölürsünüz"
yok canım...sizin mahalledeki karpuzcuya kadar gider bu...
biz aldığımız eğitimden dolayı sizin kadar açıktan açığa diyemeyiz şu kafir..şu fasık...ancak hadimine veririz..veya verir gibi yaparız...
duamız da sahabe geleneğidir..
ayrıca bir nehiye binayen tam diyemeyiz..
Kim zimmî olan birine eziyet ederse ben onun hasmı olurum..h.ş.(el-Münâvî, Feyzü'l-Kadîr: 6:19, hadis no: 8270.)
nehiye dikkat ederseniz daha fazla şahsımı konuya çekmezsiniz..siz yine de muarife devam ediniz inşaALLAH..
YALNIZ ZATIM ÜZERİNDEN LÜTFEN OLMASIN...(GENEL OLSUN)
HAKKINIZI HELAL EDİNİZ SELAMETLE...
maalesef bu misyonerlik faaliyetleri o kadar yaygınki...
olay ciddi boyutta araştırılınca, ortaya vahim bir tablo çıkıyor...
dünyevi temalarla iş, aş vs... gibi vaatler ile çaldıkları imanlar ve kişinin ahireti karşısında insanımız-gençlerimiz çok bilinçsiz...
bu olanlar ülkemizdeki başıboşluğun ve din eğitiminin yetersizliğinin alameti değilmidir???ALLAHA EMANET OLUNUZ
نعىمة;695477' Alıntı:insanlık Bir Tuhaf Oluyor, Gün Geçtikçe Bakalım Yarın Nasıl Saçmalayacaksın
Papalar "gizli Müslümansa" Biz Kimiz ?
Bir Diyalog Geleneği : Eksik Olarak Anlatmaktir...
Bu Hadisin Konusu Ise Da şöyle Yaziyor : "benim Devletimde Yaşayan Zimmiler..." Hz. ömer (ra) De öyle Demişti. Müslüman Kimsenin Hakkina Girmez...müslüman Devletinde Bütün Vatandaşlarin Haklari Korunuyordu, Zimmiler De Devletin Hukukunu Bozmadiklari , Haklara Girmedikleri ,komplo Kurmadiklari Müddetçe ...
Veda Hutbesinde Hayvanlar Ve Bitkiler Bile Koruma Altina Alinmaktadir..
Sen Aldiğin "terbiyeden" Dolayi Peygamberime Küfredene , Müslüman Kardeşlerimi De Hristiyanlaştirmak Için Gece Gündüz çalişana Ve Bunlarin Ortakçilara - Ki Muhammede Inanmak Gerek Yoktur Dediler - Kafir Demezsin Tabi...
Ama Senin Demene Bağli Değildir !
Hristiyanlık Gibi Islâm'dan Gayri Bir Din Edinen Kimseyi Küfre Düşmüş Saymayan Kişi Veya Onların Küfürde Oldukları Hususunda şek-şüphe Içinde Olan Kişi Yahut Da Onların Manevi Gidişatının Doğru Olduğu Kanaatini Taşıyan Kişi Islâm'dan çıkmış Olur, Küfre Düşer. ümmet-i Muhammed'in Sapıklık Içinde Olduğu şeklinde Lakırdılar Sarf Eden Kişi De Kafir Olur. Gayr-ı Müslimlerin Tapınaklarını (kilise, Havra, Katedral...vs) Kutsayarak Veya Oralara Ibadet Kastıyla Gitmek Oralardaki Ibadetlerin Yüce Allah Katında Makbul Olduğuna Inanmak, Kişiyi Kafir Yapar. [muhammed B. Ismail Er-reşîd, Tehzib'ü Risalet'il Bedri'r-reşîd Fi Elfâz'il Mükeffirat, Vr 12, Yahya Bin Ebi Bekr, Esir'ul-melahide, Vr 11 B ]
Islâm Alimleri, Haç Takınmanın Küfür Alâmeti Olduğunda
Müttefiktirler. [prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Iman-küfürsınırı, Marifet Yayınları, S162]bir Kimse, Kiliselerin Allah'ın Evleri Olduğuna, Orada Allah'a Kulluk
Yapıldığına, Yahudi Ve Hristiyanların Yaptıklarının Allah'a Kulluk, O'na Ve
Rasulüne Itaat Olduğuna Inanırsa, Allah'ın Da Bu Yapılanlardan Hoşnut Ve
Memnun Kaldığına Itikad Ederse Kafir Olur. Ehl-i Zimmeti (gayr-i
Müslimleri) Kiliselerinde Ziyaret Etmenin Allah'a Yakınlık Vesilesi Olduğuna
Itikad Eden Kimse, Islâm Dininden çıkar, Mürted Olur. [ Muhammed B. Ismail Er-reşîd, Tehzib'ü Risalet'il Bedri'r-reşîd Fi Elfâz'il Mükeffirat, Vr 12, Yahya Bin Ebi Bekr, Esir'ul-melahide, Vr 11b]
Haram Oluşu Kesin Olan Bir şeyin Helal, Helal Oluşu Kesin Olan Bir şeyin Haram Olduğuna Inanmak Kişiyi Küfre Düşürür. öldürme, Kesme, Bedenin Zarar Görmesi Ve şiddetli Darp Gibi Tabiatı Gereği Zorlayana Boyun Eğmeyi Gerektiren Somut 'tam Ikrah - Tam Zorlama' Haliyle Karşı Karşıya Olmadığı Halde Küfrü Gerektiren Bir Sözü Sarfeden Kimse 'kalbim Imanla
Dolu Idi' Dese Dahi Küfre Düşer. [el-eş'arî, El-luma', S 79; Et-teftâzânî, şerhü'l-akaid, S. 148; Ali'yyü'l-kârî, şerhü Fıkhı'l-ekber, S 64; El-kâsânî, Beda'ü's- Senâi', C 5, S 175-176 ]
Kalbi Imanla Dolu Olduğu Halde Herhangi Bir Zorlama Olmadan Kendi Irade Ve Ihtiyarıyla Küfrü Gerektiren Bir Söz Sarfeden Kimse Kafir Olur. şakacı Ve Müstehzi Kişi, şaka Olsun Diye Alay Ederek Ve Küçük Görerek Küfrü Gerektiren Bir Sözü Sarfederse, Inancı Sarfettiği Söze Zıt Bile Olsa Ehl-i Sünnet âlimlerin Hepsine Göre Kafir Olur. [ Aii'yyü'i-kârî, şerh'üi-emaiî, S 33; El-
âlemgîriyye, El- Fetâvâ, C 2, S 276; Ibn 'âbidîn, Radd'ül-muhtar, C 3, S 285
Ve Devami : http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih...sunnet-akaidine-gore-dinlerarasi-diyalog.html
Naime şuna Cevap Ver:
Kafirlik ---münafiklikla V.s V.s...ilgili Bir Forum Oldumu....
Hemen Dialogla Ilgili Link Veriyorsun...
Yalniz Bunu Genelde Benim Arkamdan Yapiyorsun...
Ve Sözlerimi çarpitarak...
Defalarca Söyledim Tekrar Söylüyorum...
Bak Bu Günkü Dialog Faaliyetlerini Destekleyenler Diye Bir Forum Aç...
Bir Liste Yap Bakalim Kimler Katilacak Forumuna...
Yorumsuz Bir Forum Olsun...sadece Liste Yapalim...
Ha Cevabini Istediğim Soruysa şu:
Geçen Gün Bir Baktim Bir Arkadaşimiz Ayni Bağlantida --sana Yakin Konular Açmiş...
Sen O Arkadaşa Hemen Link Verip Tartişma Sağlamaya çalişmişsin..
Yine Forum Ana Sayfasinda Ayni Bağlantida ---sana Yakin Konular Açmişa...bir satır yazı yazmış...
Ama Link Vermemişsin...
Bu Link Vermeyişinin Sebebi Teşekkür Ettiğiğn Arkadaşin Dialog Faliyetlerini Desteklememesi Mi? Yoksa---marufunun Kişiden Kişiye Değişmesi Mi?
son olarak...
!-yukarıdaki sorumun cevabını istiyorum
2-sitede dialoğu destekleyenler diye forum açmanı istiyorum.(yöneticisi -yeni üyesi kim varsa katılmasını sağlarsın sen herhalde?)
3-bu listeden sonra topun namlusunu nereye çevireceğini sen bilrsin herhalde---top atıyorsun ama biz çok uzaktayız...sadece sesini duyup noldu diye bi yerimizden kalkıyoruz.....
LÜTFEN BİR DAHA BENİM MUHATAP ALARAK YAZI YAZMA ...LÜTFENDEN ANLARSIN İNŞAALLAH...
HAKKINI HELAL ET....()
Selametle...
نعىمة;695889' Alıntı:1cisi sen benim sorduğum sorulara ne zaman cevab vereceksin ?
LİNKİ NİYE KOYDUM ? : ÇÜNKÜ BAZILAR KİMLERİN KAFİR KİMLERİN MÜSLÜMAN OLDUKLARINI BİLMİYORLAR...YADA BİLMİYORMUŞ GİBİ KONUŞUYORLAR..DİNLERARASI DİYALOGCULAR...DİNLER ARASINDA BOCALANIP DURUYOLAR BİR O YANA BİR BU YANA ...DİNLER ARASINDA SIKIŞTILAR KALDILAR..
SEN BİR KERE OLSUN OKUDUNMU ? ANLAŞILAN YETMEDİ ,YETMEZ..
HERŞEY "GİZLİ GİZLİ" OLUYO, "GİZLİ GİZLİ" YAPIYOLAR , BU SADECE KAFADA BEYİN YERİNE ET TAŞIYAN AVANAKLARI KANDIRMAK İÇİN YETERLİDİR.
GİZLİ "KİLİSELER" , GİZLİ MÜSLÜMAN OLUNMAZ ..bu ne absürdt (!)
MÜSLÜMAN GİZLİ DEĞİLDİR.
yorumlarını hiç mantıklı bulmuyorum, her zaman mesnedsiz konuşuyorsun,
bazen öyle karışık yazıyorsunki kendi yazdıklarını anlayabiliyormusun diye merak ediyorum
Ehli kitabın kafir olup olmadıkları, ve onların menevi gidişatın doğru olduğunu zannedenlerin hükmünü, haç takmanın Ehli Sünnet İttikadındaki hükmü orada yazılmıştır...A P A Ç I K.
Emri bil marufu ve nehiy anil münkeri elimden geldiği kadar yapıyorum, bundan çok büyük zevk aldığımı , manevi haz duyduğumu, feyiz aldığım de itiraf edeyim...
Allahü Teala hiç bir şeyi karşılıksız bırakmıyor..
İslam çarpıtma değildir. Müslüman olmak çarpıtmak değildir.
hangi arkadaşlardan ve forumlardan söz ediyorsun bilmiyorum, doğrusu merak etmiyorum da..
bye -bye
نعىمة;695936' Alıntı:ben istediğim konulara yorum yaparım sana soracak değilim..
sen "papa ne zaman müslüman olur ?" hayaline kapılmışsın, Papanın Peygamberimize (sav) ettiği küfürleri dikkate almamışsın
bundan daha saçma birşey duymadım ..İnsanlık tarihi boyunca Müslümanları katletmek yoketmek için uğraşan - canlı örnekler : FİLİSTİN; IRAK; AFGANİSTAN-
bunların ideolojik yönünü oluşturan PAPALAR NE ZAMAN MÜSLÜMAN OLUR ?
"ASYAYI HRİSTİYANLAŞTIRALIM", HZ. MUHAMMEDE (SAV) -HAŞA- TERÖRİST DİYENLER, MÜSLÜMANLARI "EVRENSEL ŞER " KABUL EDİP YERYÜZÜNDEN TEMİZLENMELERİ DE İBADET KABUL EDENLER NE ZAMAN MÜSLÜMAN OLACAK..?
BÜTÜN BUNLARI "GİZLİ MÜSLÜMANLAR" YAPIYO ...İLERDE- ZAMANI GELİNCE KENDİLERİNİ İFŞA EDERLER - KIYAMETTE ZATEN HERŞEY AÇIĞA ÇIKACAKTIR.
ŞENGÜL KISACA : SENİN DİNİN SANA BENİM DİNİM BANA...