Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Herkesin bir görevi var. (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Bizde zaten bu aklınıza gelen soruların cevabını anlıyamıyoruz. Gerçekten bu şekilde yani geçinebilecek durumda olupta, çalışmak isteyen çok kadın var. Zaten düzenin gitgide bozulmasında bunun payı çok büyük. Biz çalışan bayanların hepsini kötülemedik . Yanlış anlaşılma var. Sadece genel hatlarıyla bir değerlendirme. Ayrıntılara girerseniz hükümlerde değişiklik olur tabiki.

selamunaleykum kardeşım
yazınız uzerıne yazınızı bır defa daha okudum
ve yanlış anlamamışım
ama yazınızda çalışan bayanların coğunu suçlamışsınız kı ben de çalışan bır bayanım
ben bırcok bayanın ış yerlerınde erkekler bıle olsa gayet ölçülü çalıştıklarını oyle lakayıt olmadıklarını cok ıyı bılıyorum
bırazda çalışan bayanın tarafından bakarsanız onunda nıçın savaş verdığını gorursunz sanırım
amacım yazınızı tam anlamıyla eleştırmek değıl
eğer kı ev hanımları kı gozumde cok saygınlar taktır edılıyorlarsa
çalışan bayanlarda cokca taktır edılmelı
hıç bır bayan keyfı mal varlığı ıcın cocuğunu eller bırakıp gıtmez

allah a emanet olun
selam ve dua ıle

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
yazınız uzerıne yazınızı bır defa daha okudum
ve yanlış anlamamışım
ama yazınızda çalışan bayanların coğunu suçlamışsınız kı ben de çalışan bır bayanım
ben bırcok bayanın ış yerlerınde erkekler bıle olsa gayet ölçülü çalıştıklarını oyle lakayıt olmadıklarını cok ıyı bılıyorum
bırazda çalışan bayanın tarafından bakarsanız onunda nıçın savaş verdığını gorursunz sanırım
amacım yazınızı tam anlamıyla eleştırmek değıl
eğer kı ev hanımları kı gozumde cok saygınlar taktır edılıyorlarsa
çalışan bayanlarda cokca taktır edılmelı
hıç bır bayan keyfı mal varlığı ıcın cocuğunu eller bırakıp gıtmez

allah a emanet olun
selam ve dua ıle

Kusura bakmayın ama erkekler arasında çalışan bayanı takdir etmeyi içime inancıma sindiremiyorum...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayın ama erkekler arasında çalışan bayanı takdir etmeyi içime inancıma sindiremiyorum...

selamunaleykum kardeşım
asla art nıyetım yok
bunu bılın
ama cumlenıze de alındım
ve kusura baktım
çünkü defalarca okudum yazınızı
namusuyla çalışan bayanı taktır etmemenıze kusura baktım
allaha emanet olun

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
asla art nıyetım yok
bunu bılın
ama cumlenıze de alındım
ve kusura baktım
çünkü defalarca okudum yazınızı
namusuyla çalışan bayanı taktır etmemenıze kusura baktım
allaha emanet olun

Annesi çalışan çocukları görünce içim cız ediyor. İkide bir dalıp dalıp gidiyorlar. Sonra duruyor ve ansızın 'ben annemi istiyorum ' diyor. Bana bunları yazdıran bu merhametim. Asıl sızım bu. İnanın kadın olsaydım, gerekirse soğlan ekmek yiyerek, çocuğumu yanlız bırakmamayı, onu televizyona yada din bilgisi olmayan bakıcılara emanet etmemeyi tercih ederdim.

Kırmak ve incitmek istemezdim. İnanın benimde bir art niyetim yok . Hakkınızı helal edin.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Annesi çalışan çocukları görünce içim cız ediyor. İkide bir dalıp dalıp gidiyorlar. Sonra duruyor ve ansızın 'ben annemi istiyorum ' diyor. Bana bunları yazdıran bu merhametim. Asıl sızım bu. İnanın kadın olsaydım, gerekirse soğlan ekmek yiyerek, çocuğumu yanlız bırakmamayı, onu televizyona yada din bilgisi olmayan bakıcılara emanet etmemeyi tercih ederdim.

Kırmak ve incitmek istemezdim. İnanın benimde bir art niyetim yok . Hakkınızı helal edin.

incıtmek ıstemedığınızı bılıyorum fakat bıraz kırıldım
çunku yaşadığım ve görduklerım bana bunları yazdırıyor şu an
bakın bırcok anne bılıyorum ağlayarak işe gıden cunku çaresız
ama ıbedetını yapan kışıler
mecburlar cunku sızın dedığınız soğan ekmeğı de bulamadıkları ıcın
onları gorup saygı duyuyorum
ve sız boyle yazdığınız zaman uzuluyorum
dığer bır konu da genelleme coğunluk olayı
aslında olayı cok uzatmak ıstemıyorum
ama duyarsız kalıpta kenarda durmak ıstemıyorum
bende bır okulda gorevlıyım demek kı sızınde bızlere karşı taktırınız yoksa sızlın formunuza yazmamam gerekıyor değıl mı

hakkım yok
varsa da helal olsun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
İş yerinde patronundan bir aferin almak için türlü çabalar gösteren çalışan bayanlar, aynı çabayı beylerini mutlu etmek, beyinin bir iltifatını kazanmak için gösterseler, o ev güllük gülistanlık olur. Aynı şey beylerin tarafında da farklı gerçekleşmekte, çalıştığı iş yerinde karşılaştığı hanımlara gösterdiği nezaketin, kibarlığın, komplimanın dörtte birini evdeki hanımına gösterse, hanımının saygı ve sevgisini daha çok kazanırdı herhalde…

Evet, gerçekten de bizim ve çocuklarımızın hizmetiyle, evimizin düzeni, tertibi, temizliğiyle, ilgilenen hatta sıkıntılara göğüs germekte hep bizimle olan hanımlarımız, dışarıdaki bayandan çok daha fazla ilgi ve nezakete layık

şimdi kafamı biraz toparladım hamd olsun.bakınız kardeşim biz patrondan aferim almak ,iltifatlarını kazanmak için çalışmadık.siz ne yazdığınızı veya nerden ne kopyaladığınızı farkındamısınız?siz ne demek istiyorsunuz?bence iyi okuyun.kızmayın diyorsunuz ama kızmıcak gibi değil ki.tamam bayanlar çalışmasın ama kalkıpta yok aferin almak yok iltifat almak ne kadar çirkin.
yok evde oturan bayanlar daha çok ilgiye nezakete layık.iyi çıkarın çalışan bayanları asın meydanda, layık değilsiniz hiçbir şeye diye.

siz sabahın saatinde kalkıp işe gitmeyi ,akşama kadar çalışmayı ,evde bıraktığınız çocuğunuzu düşünerek ağlamak kolay mı sanıyorsunuz.siz genelleme yapıyorsunuz bunada hiçmi hiç hakkınız yok.saygı duyun duymayın hiç önemli değil.

spectre_41

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bi gözlem yapmışsınız. Şöyleki ozaman günümüzde biz erkeklerinde dışarı çıkmaması gerekiyor bence.Evde otursun ki harama bulaşmasın. Yada nefsi ono değil o nefsini yönetebilsin.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı

büyük konuşmayın ben sizin dediğinizi 8 yıl önce yaptım soğan ekmek yiyeyim dedim ama olmuyor küçücük bebeğiniz soğan istemiyor süt istiyor.babanın çalıştığı anca kiraya gidiyor.süt alamayınca o çocuğun ağlaması sizin içinizi dahada cız ettirir emin olun.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
İş yerinde patronundan bir aferin almak için türlü çabalar gösteren çalışan bayanlar, aynı çabayı beylerini mutlu etmek, beyinin bir iltifatını kazanmak için gösterseler, o ev güllük gülistanlık olur. Aynı şey beylerin tarafında da farklı gerçekleşmekte, çalıştığı iş yerinde karşılaştığı hanımlara gösterdiği nezaketin, kibarlığın, komplimanın dörtte birini evdeki hanımına gösterse, hanımının saygı ve sevgisini daha çok kazanırdı herhalde…

Evet, gerçekten de bizim ve çocuklarımızın hizmetiyle, evimizin düzeni, tertibi, temizliğiyle, ilgilenen hatta sıkıntılara göğüs germekte hep bizimle olan hanımlarımız, dışarıdaki bayandan çok daha fazla ilgi ve nezakete layık

şimdi kafamı biraz toparladım hamd olsun.bakınız kardeşim biz patrondan aferim almak ,iltifatlarını kazanmak için çalışmadık.siz ne yazdığınızı veya nerden ne kopyaladığınızı farkındamısınız?siz ne demek istiyorsunuz?bence iyi okuyun.kızmayın diyorsunuz ama kızmıcak gibi değil ki.tamam bayanlar çalışmasın ama kalkıpta yok aferin almak yok iltifat almak ne kadar çirkin.
yok evde oturan bayanlar daha çok ilgiye nezakete layık.iyi çıkarın çalışan bayanları asın meydanda, layık değilsiniz hiçbir şeye diye.

siz sabahın saatinde kalkıp işe gitmeyi ,akşama kadar çalışmayı ,evde bıraktığınız çocuğunuzu düşünerek ağlamak kolay mı sanıyorsunuz.siz genelleme yapıyorsunuz bunada hiçmi hiç hakkınız yok.saygı duyun duymayın hiç önemli değil.

Bakın Sizin Koyduğunuz resimde 'ALLAH KULUNA KAFİ GELMEZMİ' diyorsunuz. Buna inanın bir insan nasıl rızkından endişe eder.?

Hem istihdam olarak siz orada olmasanız, işsiz gezen evine değil soğan, ekmek bile götüremiyen bir erkeğin orada istihdam edileceğinin farkındamısınız. Sizce bir aileden iki kişi çalışırken, diğer bir ailede her ikisininde işsiz kalması sizce ne kadar vicdani.
Evet bakacak kimsesi olmayan, kadınların, kadınlar arasında örtülü olarak çalışmasına izin verilmiş. Eğer bunuda bulamassa erkekler arasında çalışabilir oda örtülü vegayet ciddi bir şekilde, olmalı , hergün hal hatır sorarak, şakalaşarak değil.

Bakın Muhammed bin Kutbuttini izniki hazretleri Evlilere rehber kitabında bir hadise anlatıyor.

Adamın biri sefere gidicek. Hanımına soruyor, Sana ne kadar erzak bırakıyım diye.

Kadın cevaben , - Ne kadar yaşayacak isem o kadar bırak diyor.

Adamcağız.. - ne kadar yaşayacağını nereden bileyim diye sorunca

Kadın - O zaman benim ne kadar yaşayacağımı bilene bırak diyor.

Adam sefere gidiyor. Tabii komşu kadınlar boş dururmu. Merak ya...

Beyin ne kadar erzak bıraktı diye soruyorlar.

Kadının cevabı manidar...

O RIZIK VERİCİ DEĞİL RIZIK YİYİCİDİR.......

Şunu sormak istiyorum . Biz böyle tevekkül ettikte Rabbimiz bizi açmı bıraktı..?

Allahü teala rızka kefilim buyuruyor. Ama imana kefil değil :(

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bi gözlem yapmışsınız. Şöyleki ozaman günümüzde biz erkeklerinde dışarı çıkmaması gerekiyor bence.Evde otursun ki harama bulaşmasın. Yada nefsi ono değil o nefsini yönetebilsin.

Evet abi ne yazıkki öyle. Zaruret mikdarı çıkmamız gerekiyor. Yoksa gezmek tozmak için değil. Ahiretin sozsuz olduğuna inanan bir insan için bu okadarda zor birşey
olmasa gerek. Öyle güzel bir cennet için böyle geçici ve aldatıcı bir dünya terkedilmezmi ???

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Bakın Sizin Koyduğunuz resimde 'ALLAH KULUNA KAFİ GELMEZMİ' diyorsunuz. Buna inanın bir insan nasıl rızkından endişe eder.?

Hem istihdam olarak siz orada olmasanız, işsiz gezen evine değil soğan, ekmek bile götüremiyen bir erkeğin orada istihdam edileceğinin farkındamısınız. Sizce bir aileden iki kişi çalışırken, diğer bir ailede her ikisininde işsiz kalması sizce ne kadar vicdani.
Evet bakacak kimsesi olmayan, kadınların, kadınlar arasında örtülü olarak çalışmasına izin verilmiş. Eğer bunuda bulamassa erkekler arasında çalışabilir oda örtülü vegayet ciddi bir şekilde, olmalı , hergün hal hatır sorarak, şakalaşarak değil.

Bakın Muhammed bin Kutbuttini izniki hazretleri Evlilere rehber kitabında bir hadise anlatıyor.

kardeşim biz anlaşamadık kusurabakmayın.bizim islami açıdan kadınların çalışmasına nasıl bakıldığını tartışmıyoruz.biz size bütün çalışan kadınlar kakari kikiri (açık konuşayım madem )aferin almak için çalışmıyorlar diyoruz.cevap yazmayın gerek yok.uzatmayada .hamd olsun 15 yıl çalışmış bir anne olarakta çocuğumu çok güzel yetiştirdiğimide düşünüyorum.24 saat çocukla zaman geçirmek önemli değil önemli olan kaliteli zaman geçirmek.evde oturupta namaz kılıp çocuğuna tahammül edemeyen döven anneleride biliyorum.ama hepsi böyle değil tabiki.sizin gibi genelleme yapmıyorum.Allaha emanet olun.......

Kaan Erdem

Yönetici
sayın hüyela kardeşim;

bazı noktalarda sanırım sizde farkında olmadan yanlış aktarlamalar yapmışsınız.bu açıklamalar size çıkışan kardeşlerimizin yazdıklarına bence,kanımca,fikrimce tarzı yaklaşarak vicdanen izahlar ile bir bütün hali oluşmuş.

sanırım size ait yorumları tekrar gözden geçirerek ve ifade edilen konu üzerinde dikkatiniz ile tespitte bulunup düzeltme yapacaksınız inşaALLAH.

selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim.

not:diğer kardeşlerimizde emir ve yasaklardan tamamen uzak yorumlar ile konunun uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar getirmişler.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
sayın hüyela kardeşim;

bazı noktalarda sanırım sizde farkında olmadan yanlış aktarlamalar yapmışsınız.bu açıklamalar size çıkışan kardeşlerimizin yazdıklarına bence,kanımca,fikrimce tarzı yaklaşarak vicdanen izahlar ile bir bütün hali oluşmuş.

sanırım size ait yorumları tekrar gözden geçirerek ve ifade edilen konu üzerinde dikkatiniz ile tespitte bulunup düzeltme yapacaksınız inşaALLAH.

selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim.

not:diğer kardeşlerimizde emir ve yasaklardan tamamen uzak yorumlar ile konunun uzaktan yakından alakası olmayan yorumlar getirmişler.

Allahü teala razı olsun abicim. Uyarınız için teşekkür ederim. Ama orada nakle dayanmayan bir yazı bulunmamaktadır.Bizzat belirtirseniz sevinirim.Teşekkür ve dua ederim.

Eğer kadınların zaruret halinde çalışmalarına izin veren ruhsat olan kavli yazdığımız için bunu yazdıysanız o yazıyı biraz daha açalım.

İhtiyaç halinde çalışmak
Sual: Kadın hangi şartlarda çalışabilir?
CEVAP
Bir kadının; ana, baba ve mahrem akrabası yok ise veya mevcut olup fakir iseler, kimse buna bakmıyorsa, devlet de yardım etmiyorsa, bu kadın, kendinin, çocuklarının ve hastalık, ihtiyarlık sebebi ile çalışamayan fakir ana babasının nafakalarını temin etmek için çalışmak zorundadır. Erkekle karışık olmayan kadın işlerinde çalışır. Erkek bulunmayan iş yok ise, sıhhatini, dinini, namusunu, Müslümanlık haysiyetini ve şerefini koruyacak kadar farz olan nafakayı kazanmak için, yabancı erkeklerin bulunduğu yerde örtülü olarak çalışması caiz olur. Bu nafakayı kazanmasında mani olunması, ikrah olur. Böyle ihtiyaçtan fazla, orada kalması caiz olmaz. Çalışırken, başını, kollarını açması için zorlarlarsa, açmazsan burada çalışma derlerse, örtülü olarak çalışacak başka yer bulamayınca, kolları açık çalışması, İmam-ı Ebu Yusuf kavline göre caiz olur. Kadının kulaklarından sarkan saçlarını örtmesi farz değildir diyen âlimler de mevcuttur. Harac olduğu zaman, bu zayıf kavil ile amel etmek caiz olur. Başında bulunan saçları örtmenin farz olduğu sözbirliği ile bildirildi ise de, kulaklardan sarkan saçların açılması, zorlanmak sebebi ile caiz olur. Böyle zorlanan kadın, her zaman, erkekle karışık olmayan veya örtülü çalışacak yer aramalıdır. Bulunca, orada çalışması lazım olur. Saçlarını, kollarını sokakta, gidip gelirken örtmelidir. Müslüman erkekle evlenince, bunun nafakasını kocası temin etmeye mecburdur. Zengin olmadığı için, anasına, babasına ve çocuklarına nafaka vermesi lazım gelmez ise de, kocasının izni ile çalışıp onlara bakması lazımdır. (S. Ebediyye)

Kadınların çalışması .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Allahü teala razı olsun. Ben size hususen dua ediyorum. Cenabı hak bütün hayırlı işlerinizde muaffakiyetler ihsan eylesin. Kıymetli dualarınızı istirham ederim.

Kaan Erdem

Yönetici
aşağıdaki açıklamalarınızı hakikat çercevesi içerisinde değerlendiremedim.mana olarak eksik olabilir fakat bunu siz bilebilirsiniz kısacası önemli bir husus olan paylaşımınızda ki cevaplar biraz konu üstünde detayla beraber karşıdakini iknada yavan kalmış.

en önemlisi değerli kardeşim kırmızı ile belirttiğim yer.ben yanlış anlamış isem hakkınızı helal ediniz.selametle kalınız kıymetli kardeşim.

Annesi çalışan çocukları görünce içim cız ediyor. İkide bir dalıp dalıp gidiyorlar. Sonra duruyor ve ansızın 'ben annemi istiyorum ' diyor. Bana bunları yazdıran bu merhametim. Asıl sızım bu. İnanın kadın olsaydım, gerekirse soğlan ekmek yiyerek, çocuğumu yanlız bırakmamayı, onu televizyona yada din bilgisi olmayan bakıcılara emanet etmemeyi tercih ederdim.(sebep bu değil aslında değilmi?)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
aşağıdaki açıklamalarınızı hakikat çercevesi içerisinde değerlendiremedim.mana olarak eksik olabilir fakat bunu siz bilebilirsiniz kısacası önemli bir husus olan paylaşımınızda ki cevaplar biraz konu üstünde detayla beraber karşıdakini iknada yavan kalmış.

en önemlisi değerli kardeşim kırmızı ile belirttiğim yer.ben yanlış anlamış isem hakkınızı helal ediniz.selametle kalınız kıymetli kardeşim.

Evet abicim. Çok güzel yakalamışsınız. Allahü teala razı olsun teşekkür ederim. Tabiki bu asıl sebeb olamaz. Ama buda bu sorunun meyvesi olan bir sızı. Elbette bizim merhametimiz, dinen ölçü olmaz. bizim içimiz el vermediği için bir şey haram veya helal olamaz.

Böyle bir konuda bu konumda bu cümleyi yazmamamız lazımdı elbette.

Teşekkür eder, kıymetli dualarınızı beklerim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Bence çok güzel bir paylaşım olmuş Allah razı olsun.Faydalanabilmeyi rabbim nasip etsin.
Çalışan bayan kardeşlerimize de Allah kolaylık versin,hakikaten bir bayan olarak çalışmaları ve evlerini geçindirmeleri çok zor ve meşakkatli bi olay..Hakkıyla helalinden para kazanmalarını rabbim nasip eylesin.

Cenabı hak cümlemizden razı olsun . Dua eder dua beklerim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeşim sizden bir istirhamım var.yaklaşık 1 aydan fazladır bu sıtedeyım ve hemen hemen herkesın yazılarını takıp edıyorum.ve sitedeki bazı arkadaşlar maşallah cok bilgililer sizde aynı sekılde sizden istegım şu fıkıh bölümünde (ne yapmalıyım)dıye bir başlık actım bane belki tavsıyeleriniz olur diye düşündüm.hazır sizi yakalamışken söyleyeyim dedim.selametle kalın

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
huyela kardeşim sizden bir istirhamım var.yaklaşık 1 aydan fazladır bu sıtedeyım ve hemen hemen herkesın yazılarını takıp edıyorum.ve sitedeki bazı arkadaşlar maşallah cok bilgililer sizde aynı sekılde sizden istegım şu fıkıh bölümünde (ne yapmalıyım)dıye bir başlık actım bane belki tavsıyeleriniz olur diye düşündüm.hazır sizi yakalamışken söyleyeyim dedim.selametle kalın

Estağfirullah efendim.

Acizane büyüklerimzden duyduğumuz kadar yazmaya çalıştım. Rabbim Hakkınızda hayırlısını nasib etsin. Kendi dinine hizmetçi eylesin. Sevgisini ve sevdiklerinin sevgisini ihsan eylesin.

Dua eder dua beklerim.

Vesselam vel ikram.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim biz anlaşamadık kusurabakmayın.bizim islami açıdan kadınların çalışmasına nasıl bakıldığını tartışmıyoruz.biz size bütün çalışan kadınlar kakari kikiri (açık konuşayım madem )aferin almak için çalışmıyorlar diyoruz.cevap yazmayın gerek yok.uzatmayada .hamd olsun 15 yıl çalışmış bir anne olarakta çocuğumu çok güzel yetiştirdiğimide düşünüyorum.24 saat çocukla zaman geçirmek önemli değil önemli olan kaliteli zaman geçirmek.evde oturupta namaz kılıp çocuğuna tahammül edemeyen döven anneleride biliyorum.ama hepsi böyle değil tabiki.sizin gibi genelleme yapmıyorum.Allaha emanet olun.......

Bende genelleme yapmadım ama neyse. Dediğiniz gibi yazmaya gerek yok. Dostla münakaşa dostluğu azaltır, düşmanla münakaşa düşmanlığı arttırır.

Rabbimiz hepimize selamet versin.

Fi emanillah...

Anti Meshebsiz

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir anlatım. Gerçektende herkesin bir görevi var ve herkes görevini yapmalı.

Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt