İlâhî (c.c)! Sana (c.c) karşı kim kendisini övebilir?
İlâhî (c.c)! Dilim mâsiyetlerie tutulmuş. Benim Sana (c.c) vesile kılacakne işe yarar bir amelim, ne de emelden başka bir şefaatçim var!
İlâhî (c.c)! Biliyorum ki; kusurlarım yüzünden ne huzurunda mevkiim, ne de Sen (c.c)'den özür dilemeye yüzüm kalmıştır!
Fakat Sen (c.c) keremlilerin en keremlisisin!
İlâhî (c.c)! Ben merhametine yetişmeye ehliyetli değilsem, merhametin Bana yetişebilir! Çünkü; Sen (c.c)'in rahmetin herşeyi kuşatacak derecelerde geniştir! Ben de o kuşatılacak şeylerdenim!
İlâhî (c.c)! Benim kusurum ne kadar büyük de olsa, Sen (c.c)'in affının yanında küçük kalır!
Sen (c.c) onları bana bağışlayıver ey kerem sahibi Allah (c.c)!
İlâhî (c.c)! Sen (c.c) kerem sahibi Allah (c.c)'sın! Ben ise âciz bir kulum!
Ben günah işler durursam, Sen (c.c) de bağışlar durursun!
İlâhî (c.c)! Sen (c.c) ancak Sana (c.c) itaatli olanlara rahmet ve merhamet edeceksen, günahkârlar kime sığınacaklar?
İlâhî (c.c)! Ben bile bile tâatinden uzaklaştım! Sana (c.c) karşı günah sayılacak yana yöneldim!
Sen (c.c)in şanın, her türlü eksik ve noksan sıfatlardan uzaktır!
Benim üzerimde Sen (c.c)in delilin, af ve keremin büyüktür!
Bana karşı Sen (c.c)'in delilin sabittir! Benim ise Sana (c.c) karşı hiçbir delilim yoktur!
Ben Sana (c.c) her an muhtacım! Sen (c.c'in ise bana hiçbir ihtiyacın yoktur!
Sen (c.c) ancak yaratanım olarak beni bağışlarsın!
Ey duacıların dualarını kabul edenlerin en hayırlısı ve ey ümit bağlananların en üstünü!
İslâmiyet ve Muhammed Aleyhisselam üzerindeki himayen hürmetine Sana (c.c) yöneliyorum: Benim bütün suçlarımı bağışla!
Benim şu durduğum yerden, bütün hacetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsan buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak döndür!
İlâhî (c.c)! Bana öğrettiğin dua ile Sana (c.c) dua ediyorum!
Bana öğretip verdiğin ümitten beni mahrum etme!
İlâhî (c.c)! Karşında huşu ve huzû ile eğilen, kusurlarını itiraf ederek Sana (c.c) sığınan, gözyaşları akıtarak tevbe eden, haksız davranışlarının bağışlanması ve affedilmesi için yalvaran, umduğuna ermeyi ancak Sen (c.c)'den bekleyen, bütün kusurlarına rağmen vakfesinde Sen (c.c)'in ihsanından ümidini kesmeyen bu kuluna akşam üzeri ne yapacaksın?
Ey bütün canlıların sığındığı ve bütün mü'minlerin yardımcısı ve koruyucusu!
İyilik edenler Sen (c.c)'in rahmetinle kurtulurlar, kötülük edenler de kendi günahlarıyla helak olurlar!
Ey Allah (c.c)'ım! Sen (c.c)'in huzuruna çıktık, Sen (c.c)'in civarına konduk!
Ümitlerimiz Sen (c.c)'sin, dileklerimiz Sen (c.c)'in yanındadır!
Sen (c.c)'in ihsanını diler, rahmetini umar, azabından da korkarız!
Kusurlarımızın bütün ağırlığıyla yine Sana (c.c) kaçıp sığındık!
Sen (c.c)'in Beyt-i Haram'ını ziyaret kasdında bulunduk!
Ey istekçilerin ihtiyaçlarının sahip ve maliki olan Allah (c.c)!
Ey susup duranların içlerinden geçirdiklerini bilen Allah (c.c)!
Ey yanıbaşında yardım beklenecek başka Rabb (c.c) bulunmayan Allah (c.c)!
Ey Kendisinin üstünde korkulacak başka bir yaratıcı bulunmayan Allah (c.c)!
Ey yanına varılacak veziri, rüşvet verilecek kapıcısı bulunmayan Allah (c.c)!
Ey dilekler çoğaldıkça cömertliği, keremi artan; ihtiyaçlar çoğaldıkça fazi u ihsanı artan Allah (c.c)!
Ey Allah (c.c)'ım! Sen (c.c) her misafiri kondurup ağırlarsın!
Bizler de Sen (c.c)'in misafirleriniz! Bizleri cennetine kondurup ağırla!
Ey Allah (c.c)'ım! Her kafileye bahşiş, her isteyene atiyye verilir; her ziyaretçiye ikram edilir! Her sevap umucuya sevap verilir!
Sen (c.c)in katındaki mükâfattan her mükâfat dilenene mükâfat, Sen (c.c)in katındaki rahmetten her rahmet dilenene rahmet, Sana (c.c) yakın olmayı özleyen her özleyiciye yakınlık... ihsan olunur!
Sen (c.c)in af yollarını her arayana da af ve mağfiret buyurulur!
Bizler topluca Sen (c.c)'in Beyt-i Haramına geldik!
Şu büyük mesâinde vakfeye durduk!
Şu mübarek yerlerde hâzır bulunduk!
Ümidimiz Yüce katındaki sevap ve mükâfata nail olmaktır!
Ümidimizi boşa çıkarma Allah (c.c)'ım!
Amin... Amin... Amin...
Hayırlı bayramlar...