Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HER GÜN OKUNACAK DUÂLAR (1 Kullanıcı)

demir227

Kayıtlı Kullanıcı
5. Günün Duası: “ALLAH, ummecalnî fîhi min’el-musteğfirîn, vec’alnî fîhi min ibâdik’es-sâlihîn’el-gânitîn, vec’alnî fîhi min evliyâik’el-mugarrabîn, bira’fetike ya erham’er-râhimîn.”

Anlamı: ALLAH ’ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lütuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

maviglkopyalazf8if3.jpg

y1pblRtp2kHsbRpSpVcrnsrk0VLV7TpKJlZfBWEyyxy4bWResxzsLvSQyFMr2CYTLMB

22311330cs3ix3.gif

3se1uh2sl0qi6yp7.gif

Allah(c.c.) razı olsun inşallah.. amin...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
6. GüNüN DuASı

6. GüNüN DuASı

6. Günün Duası: “ALLAH,umme la tehzulnî fîhi li-tearruzi ma’siyetik, velâ tazribnî bi-siyâti negimetik, ve zehzihnî fîhi min mûcibâti sehatike, bi-mennike ve eyâdîke, ya muntehâ rağbet’ir-râğibîn.”

Anlamı: ALLAH’ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; -sonsuz- lütfün ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en büyük arzusu!

22311330cs3ix3.gif

3se1uh2sl0qi6yp7.gif

elifali

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim paylaşım için
Rabbim dualarını kabul olanlardan eylesin bzileri inşallah.amin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
7. Günün duasi..

7. Günün duasi..

7. Günün Duası: ALLAH“umme einnî fîhi alâ siyamihi ve giyamih, ve cennibnî fîhi min hefevatihi ve asamih, verzugnî fîhi zikreke bi-devamihi, bi-tevfigike ya hadiy’el-muzillîn.”

Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

22311330cs3ix3.gif

3se1uh2sl0qi6yp7.gif

melinay

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yaptiğimiz tüm dualarimizi peygamber efendimizi bizlere şefaatçi kilarak onun hürmetine kabul buyursun inşallah

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
8. GüNüN DuASı

8. GüNüN DuASı

8. Günün Duası: “ALLAH,ummerzugnî fîhi rahmet’el-eytami ve it’am’et-taam ve ifşa’es-selâm ve suhbet’el-kiram, bi-tavlike ya melce’el-amilîn.”

Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, -fakirlerin- karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı

22311330cs3ix3.gif

3se1uh2sl0qi6yp7.gif

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardesim allah senden razi olsun paylasimlarin icin cok yararli bir konu acmisin allah senden ve okuyanlardan razi olsun allaha emanet ol

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardesim allah senden razi olsun paylasimlarin icin cok yararli bir konu acmisin allah senden ve okuyanlardan razi olsun allaha emanet ol

Aleykümselam Allah c.c. tüm okuyanlardan,da razı olsun Allah dualarınızı kabul etsin inş A.E.O

aşure

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUNALEYKUM eline yüreğine sağlık hafize kardeş.allah razı olsun rabbim tüm mümin kardeşlerimizin içindede bizlerin yaptığı ibadetleri tuttuğu orucu kabul eyler inş.allah a emanet olun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
9. GüNüN DuASı

9. GüNüN DuASı

9. Günün Duası: “ALLAHummec’al lî fîhi nasiben min rahmetik’el-vasia, vehdinî fîhi li-berahinik’es-satia, ve huz bi-nasiyetî ila merzatik’el-camia, bi-mehabbetike ya emel’el-muştagîn.”

Anlamı: ALLAH’ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; açık delil ve burhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

22311330cs3ix3.gif

3se1uh2sl0qi6yp7.gif

naz.mert

Kayıtlı Kullanıcı
selaymün aleyküm yazılarınızı okuyorum hepsi cok güzel ben yeni olduğum için bilemiyorum hafize ablam bana yardımetti ama biraz beceriksiz cıktım nasıl ne yazıcağımı bilmiyorum ablamı cok seviyorum herkezi seviyorum

naz.mert

Kayıtlı Kullanıcı
Eshâb-ı kirâmdan Hanzala hazretlerinin henüz yeni evlendiği günün gecesiydi. Sevgili Peygamberimiz, eshâbını toplayarak islâma saldırmak ve yok etmek için bütün savaş hazırlıklarını tamamlayan Mekkeli müşriklere karşı harp yapılması kararını vermişlerdi. Harbe katılacak sahâbiler tek tek evinden çağırıldı. Harp haberini duyuran haberci, Hanzala nın evine uğradı. Bu karar ve resûlullah Efendimizin emri ona da ulaştı. Emri duyan Hanzala, boy abdesti alma fırsatını bulmadan Uhud a gitmek üzere hemen sahâbenin arkasından koşmaya başladı ve eshâbının arasına katıldı.

Harp sona erince Müslümanlar Medine ye dönmeye başladılar. Harbe iştirak edenlerin yakınları acaba bizden geriye dönen olacak mı heyecanı içerisinde yollara sıralanmışlardı. Bunların arasında henüz bir günlük evli olup, gece yarısı sevgili peygamberimizin emrine uyarak harbe giden ve şehitlik şerbeti içen hazreti Hanzala nın dul hanımı da vardı.Herkes büyük bir heyecanla harpten dönenlere yakınlarını soruyor, fakat hiç kimse kimseye cevap vermiyordu. Ancak sorulan soruları sevgili peygamberimiz (a.s) cevaplıyordu. En son olarak soru sorma sırası, şehit olan Hanzala nın hanımına gelmişti. Resûlullah Efendimize yaklaşarak:

- Ey! Allahın Resûlu! Hanzala nerede?

Sevgili peygamberimiz cevabında:

- Hanzala şehit oldu , buyurdu.

Bunun üzerine Hanzala nın hanımı:

- Yâ Resûlullah, şu anda söyleceğim bir aile sırrıdır. Sizler de biliyorsunuz ki, kocamla daha henüz ilk evlendiğimiz geceydi. Kocam Hanzala, sizin mübârek emrinize uyarak boy abdestini alamadan harbe katıldı. Bildiğiniz gibi şehit oldu. Bu sebeple, emir veriniz de kocamı bulsunlar ve yıkasınlar, dedi.

Bunun üzerine sevgili peygamberimiz hüzünlü bir şekilde:

- Sen Hanzala için hiç merak etme! Ben Hanzala yı rahmet suları ile melekler tarafından yıkanırken gördüm, buyurdu.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZIOLSUN HAFİZE KARDEŞİM HERGÜN ALLAH'IN İZNİYLE DUALARINIZI TAKİP EDİYORUZ.ALLAH SEVABINI HANENİZE YAZSIN İNŞALLAH.SELAM VE DUA iLE KALIN

Allah sizdende razı olsun Bülent Tunalı Dualarımız müşterek Rabbim sevabını hepimize yazsın inş A.E.O :a21:

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selaymün aleyküm yazılarınızı okuyorum hepsi cok güzel ben yeni olduğum için bilemiyorum hafize ablam bana yardımetti ama biraz beceriksiz cıktım nasıl ne yazıcağımı bilmiyorum ablamı cok seviyorum herkezi seviyorum

Aleykümselam ablacım artık ms neyi bırakır burdan konuşuruz öğrenirsin bak yazmaya başladın aferin ALLAHA EMANET OL :a39:

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Eshâb-ı kirâmdan Hanzala hazretlerinin henüz yeni evlendiği günün gecesiydi. Sevgili Peygamberimiz, eshâbını toplayarak islâma saldırmak ve yok etmek için bütün savaş hazırlıklarını tamamlayan Mekkeli müşriklere karşı harp yapılması kararını vermişlerdi. Harbe katılacak sahâbiler tek tek evinden çağırıldı. Harp haberini duyuran haberci, Hanzala nın evine uğradı. Bu karar ve resûlullah Efendimizin emri ona da ulaştı. Emri duyan Hanzala, boy abdesti alma fırsatını bulmadan Uhud a gitmek üzere hemen sahâbenin arkasından koşmaya başladı ve eshâbının arasına katıldı.

Harp sona erince Müslümanlar Medine ye dönmeye başladılar. Harbe iştirak edenlerin yakınları acaba bizden geriye dönen olacak mı heyecanı içerisinde yollara sıralanmışlardı. Bunların arasında henüz bir günlük evli olup, gece yarısı sevgili peygamberimizin emrine uyarak harbe giden ve şehitlik şerbeti içen hazreti Hanzala nın dul hanımı da vardı.Herkes büyük bir heyecanla harpten dönenlere yakınlarını soruyor, fakat hiç kimse kimseye cevap vermiyordu. Ancak sorulan soruları sevgili peygamberimiz (a.s) cevaplıyordu. En son olarak soru sorma sırası, şehit olan Hanzala nın hanımına gelmişti. Resûlullah Efendimize yaklaşarak:

- Ey! Allahın Resûlu! Hanzala nerede?

Sevgili peygamberimiz cevabında:

- Hanzala şehit oldu , buyurdu.

Bunun üzerine Hanzala nın hanımı:

- Yâ Resûlullah, şu anda söyleceğim bir aile sırrıdır. Sizler de biliyorsunuz ki, kocamla daha henüz ilk evlendiğimiz geceydi. Kocam Hanzala, sizin mübârek emrinize uyarak boy abdestini alamadan harbe katıldı. Bildiğiniz gibi şehit oldu. Bu sebeple, emir veriniz de kocamı bulsunlar ve yıkasınlar, dedi.

Bunun üzerine sevgili peygamberimiz hüzünlü bir şekilde:

- Sen Hanzala için hiç merak etme! Ben Hanzala yı rahmet suları ile melekler tarafından yıkanırken gördüm, buyurdu.

:a15::a15::a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt