Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Helal süt emmiş kız bulmak? (1 Kullanıcı)

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
merheba bende bekarım ama bu zamanda güvenilcek vede inançlı birini bulmak çok zor.Allah herkese hayırlı eş nasip etsin.Bizden dua etmesi Allah dualarımıza mutlaka icabet eder.Bu arada yazınız çok güzel olmuş.Allah razı olsun.Hayırlı günler

Amin.inşallah.Allah sizin de gönlünüze göre versin inşallah.hayırlı günler dilerim

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Vallahi bir erkek olarak görüşlerimi sorarsanız, insan beşer bir canlı olduğunda hata yapmasıda son derece normaldir. Önemli olan "yol"dan çıkmamış olması ve tövbe ettikten sonra eski hataları tekrarlamaması. Fakat yinede bir bayanın veya erkeğin geçmişte flörtü ile belli şeyler yaptıktan sonra "namus" kavramına aşırı titizlik gösterip, "ne olursa olsun, tövbede etse hiç bir şey yapmamış olsun" demesi son derece tutarsız bir durum. Günümüzde çok görüyoruz bu tip olayları özellikle erkekler arasında. Neyse Allaha şükür benim öyle bir yaramazlıklarım olmadığı için kendim gibi biri ile evlenmek istedim ve evlendimde. Şimdi gayet mutluyuz. İşin püf noktası bence kalbinizin temiz olduğuna inanıyorsanız kalbinize güvenmeniz, yoksa doktora götürmek gibi kaba ve çağdışı bir yolla bunu anlamaya çalışmak hem güven anlamında kötü bir başlangıç olur hemde yakışık almaz. İyisimi evlenmeden önce evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımaya çalışın, birlikte zaman geçirin, politik, dini, filozofik ve kültürel konularda bol bol konuşun. Beraber müzik dinleyin, güzel saatler geçirmeya çalışın. Birde tavsiyem tanıma safhasında ortak çift arkadaşlarınız varsa onlarla arada sırada bir yerlere gidin. Bir kişiyi en iyi toplumdaki davranışları ile tanırsınız, yoksa hep ikili bir dialog sağlıklı değil. Birde kurallarınız olabilir fakat kesinlikle karşınızdaki insanı çok fazla sıkmayın. Aşırı bir disiplinle sizin yanınızda duracağına (ki sevgi ve saygısıda azalacaktır size gün geçtikçe) hiç durmasın daha iyi. Serbest bırakın. (bu lafım hem erkekler için hem kadınlar için) Eğer bu durumda gidiyorsa, zaten hiç sizin olmamıştır demektir! Ben her zaman hoşgörülülükten ve karşılıklı saygıdan yanayım. Namaz kılıp kılmaması çok önemli değil, bir çok insan tanıyorum eskiden içki içerken sonra içkiyi bırakıp namaz kılan! Eğer kalbi güzelse zaten güzele kendiliğinden otomatik yönelecektir! Siz kalp güzelliğine bakın derim. Birde namaz kılması sizi kandırabilir dikkatli olun! (çevremde dindar çevreden çok insan olduğu için biliyorum böyle başlayıp evlilikler bitti! çok vahim bir durum gerçekten), çünkü ne namaz kılan insanlar tanıyorum dedikoduda doktora seviyesine ulaşmışlar :) Saygılar. not: alba arkadaşım evlenceğin insan senin içinmi namaz kılacak Allah içinmi. aman dikkatli ol kardeşim. Allah hepimize mutluluklar nasip etsin.
sözlerinize katılmakla beraber namaz hakkındaki görüşünüzü pek doğru bulmuyorum.namazın kandırmakla alakası bile olamaz.zaten kandıran kişi bunu çok kolay ele verebilir.evlenecek kişi de bu kadar gözü kara sevdalı olmaz.namaz kılan insan kötü olsa bile namaz o insanı yapacağı kötü davranışlardan alıkoyar.engeller.bence namaz ve namaz kılmak üzerine daha geniş düşünmelisiniz.ben sadece size bir kaçını yazdım.önceki söyledikleriniz çok doğru tanışma safhasında bir insanı nasıl değerlendirmeliyiz bunları çok dikkate almalıyız herkesin okumasını tavsiye ederim.esenlikler dilerim

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba.bende şuan bekarım.bi evlenme teklifi aldım ama teklifi yapan kişi konusunda çok tereddütlerim vardı.Erkek olmak herşeyi yapmak özgürlüğünü vermez inasana.Öncesinde yaşadıklarını bi kenara bırakmak istedim ama olmadı.istiyorumki ben nasıl kendime dikkat ettiysem bu konuda karşıdakinden de aynı şeyleri bekliyorum.Geçmişte yaşadıklarını unutamadım bu yüzden reddettim.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.Karar vermek gerçekten çok zor...

Allah gönül gözünüzü açık tutsun inşallah.Allah hakkınızda hayırlısını versin kardeşim.esenlikler dilerim

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyanın en uzak mesafesi düşüncelerin ters olduğu mesafedir nekadar severseniz sevin düşünceler uzaksa aynı evde bir yabancı gibisinizdir ben 18 yıldır evliyim eşim başka ben başka bir zihniyetteyiz buda korkunç bir uçurum oluşturuyor her nekadar bir bayan olarak yuvam dağılmasın düşüncesiyle eşimin kılıfına uymaya çalışsamda zihniyetim hiç deyişmiyor bütün bekarlara tafsiyem sevgi mesafeyi kısaltmaz mesafeyi düşünceler kısaltır herkese mutlu bir yuva dilerim ALLAH CC tan evlenirken duyguları deyil mantığı ön plana alın lütfen
işte bence böyle......................

Amin.teşekkür ederiz gönülden dilekleriniz için.mutluluğunuzun daha da artmasını Allah tan niyaz ediyorum.düşüncelerin uyuşmaması gerçekten çok zor.ama aşılamayacak bir problem değil.eşlerin birinin eksik yanını diğeri doldurur her zaman.esenlikler diliyorum.

azizim73

Kayıtlı Kullanıcı
ya bırakın herkes kimle evlenirse evlensin derdi millete mi düştü kafana kim yatıyorsa onunla evlenin

azizim73

Kayıtlı Kullanıcı
akıl sahiplerine

akıl sahiplerine

Selamün Aleyküm Ben Daha Yeni üye Oldum Adim Nurgül Islam Hakkinda Bilgim Var Ama Yeterli Bulmuyorum Bu Siteye üye Olmamin Amaci Da Bu

yav niyete bakın siz insanları sınıflandırmayın belki evleneceğiniz insanı evlendikten sonra değiştireceksiniz.... düzgün kişiyle herkes evlenir önemli olan yanlış yoldakini düzeltmek banal düşünceleri geçin artık

devir tarikat devri değil hakikat devridir unutmayın bunu

ilhan14

Kayıtlı Kullanıcı
eliyuzuduzgungn5.jpg

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
azizim73 hayata çok rahat bir gözlükten bakıyor olabilirsiniz görüşünüze de fikrinize de saygı duyuyorum ama üslubunuz forum ortamına hiç de uygun değil bence.daha güzel bir şekilde belirtseydiniz derdinizi anlardık.yine de teşekkür ederim.Allah a emanet olun

azizim73

Kayıtlı Kullanıcı
yav üslubumda bişey yok gerçekleri görebilmek zor değil
yinede herkesden öz. diliyorum

beni rencide ediyorsunuz

hazalhazan

Kayıtlı Kullanıcı
bu ne densizlik ya hiçte(aziz) adınıza göre hareket etmiyorsunuz aradıgınız şey nedir veye bişeylerin hırsınımı çıkarıyorsunuz anlaşılmıyor ama yanlış yapıyorsunuz.aslında niyetiniz belli ama site yönetimi yine iyi sabırlıymış size müsade ediyor.kaçgündür yeni adlarla baya bir içinizi döktünüz.sizin gibilerin yeri degildir buralar başka kapıya lütfen aradıgınız şey google de çok devam edin ama Islamiyet.gen.tr uzak durun...................

azizim73

Kayıtlı Kullanıcı
sen kimsin ya hazal mı ne sen kim oluyonda beni bu siteden atmaya calısıyon
adamın kafasını bozma

azizim73

Kayıtlı Kullanıcı
ehdiyar sinirlendin mi beni başka adlarla karıştırıyon beninm 1 tane adım var oda azizim73

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
Lütfen Siteye Yakişir Bir şekilde Mesajlar Yazin Sitemiz Bu Tür Konuşmalara Alişkan Değil Dir Yenisiniz Bilmeye Bilirsiniz Diye Söyledim

ahnef

Kayıtlı Kullanıcı
s.a güzel bi konu rabbim km neyse onun iki katını karşısına çııcak olan kişiye versin inş

artu

Yasaklı Kullanıcı
sözlerinize katılmakla beraber namaz hakkındaki görüşünüzü pek doğru bulmuyorum.namazın kandırmakla alakası bile olamaz.zaten kandıran kişi bunu çok kolay ele verebilir.evlenecek kişi de bu kadar gözü kara sevdalı olmaz.namaz kılan insan kötü olsa bile namaz o insanı yapacağı kötü davranışlardan alıkoyar.engeller.bence namaz ve namaz kılmak üzerine daha geniş düşünmelisiniz.ben sadece size bir kaçını yazdım.önceki söyledikleriniz çok doğru tanışma safhasında bir insanı nasıl değerlendirmeliyiz bunları çok dikkate almalıyız herkesin okumasını tavsiye ederim.esenlikler dilerim
Eyvallah kardeşim, yanlış anlamışsın namaz ile ilgili yazdıklarımı. Namaz elbet insanı kötülükten alı koyar, insana "yol"u gösterir. Fakat bir insanın kalp güzelliği namaz veya oruç ibadetlerini yapıp yapmasından daha önce gelir. Zira Allah c.c. "ben insanların kalplerine bakarım" buyuruyor. peygamberimiz dini sadece "Ahlak" kelimesi ile özetliyor. Ben sadece bu tarafa dikkat çekmek istemiştim. Yoksa bazı insanları namaz bile düzeltemiyor maalesef. örnek: günümüzde yaşadığımız bir yazarın çirkinlikleri, ihlas, kombassan, yimpaş ile toplanan paralar ve bunların ceplere indirilmesi, "müslüman" kisvesi altındaki bazı siyasetçilerin israile ve abdye yardımda "herkes"ten önce gelmeler.
Allah cümlenize hayırlı eşler nasip etsin. Gerçekten çok önemli bir seçim, 100 kere düşünün 1 kere karar verin...

turkislam54

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm arkadaslar benimde evlilik konusunda kafamı karıstıran cok seyler daha önce birisiyle tanıstım ve uzun süre birbirimizi tanımak adına zaman harcadık ancak evlenmeye yakın bir zaman kalmıstı ki hersey tersine döndü tanıdıgım insanla karsımda duran insan farklıydı cok degişik şeyler ortaya cıkmıstı ve güvenim tamamen gitti bir kızla tanısıp evlenmekten korkuyorum cok degişik farklı gelebilir size belki ama insan bir kere bu tarz bir olay yasadıgında bir daha güvenmeye korkuyor evlenmek kuran-ı kerimin emri doganın kanunu ancak işin diger boyutuysa güvenemiyorum tekrar ne yapmalıyım bilmiyorum

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm arkadaslar benimde evlilik konusunda kafamı karıstıran cok seyler daha önce birisiyle tanıstım ve uzun süre birbirimizi tanımak adına zaman harcadık ancak evlenmeye yakın bir zaman kalmıstı ki hersey tersine döndü tanıdıgım insanla karsımda duran insan farklıydı cok degişik şeyler ortaya cıkmıstı ve güvenim tamamen gitti bir kızla tanısıp evlenmekten korkuyorum cok degişik farklı gelebilir size belki ama insan bir kere bu tarz bir olay yasadıgında bir daha güvenmeye korkuyor evlenmek kuran-ı kerimin emri doganın kanunu ancak işin diger boyutuysa güvenemiyorum tekrar ne yapmalıyım bilmiyorum

korkularınızı takip etmeyin,her zaman üstüne gidin bu şekilde her konu aydınlanacaktır.emin olun.birini tanıyıp onun ile ilgili iyi ya da kötü durumları farkedebilmeniz bence çok güzel.en azından siz kendi kendinize hareket etmiş olacaksınız.hayatınızda daha da güzellikler olmasını temenni ederim

turkislam54

Kayıtlı Kullanıcı
korkularınızı takip etmeyin,her zaman üstüne gidin bu şekilde her konu aydınlanacaktır.emin olun.birini tanıyıp onun ile ilgili iyi ya da kötü durumları farkedebilmeniz bence çok güzel.en azından siz kendi kendinize hareket etmiş olacaksınız.hayatınızda daha da güzellikler olmasını temenni ederim

Teşekkür ederim umarım dedikleriniz olur. Allah herkese hayırlı eş nasip etsin. selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt