Vallahi bir erkek olarak görüşlerimi sorarsanız, insan beşer bir canlı olduğunda hata yapmasıda son derece normaldir. Önemli olan "yol"dan çıkmamış olması ve tövbe ettikten sonra eski hataları tekrarlamaması. Fakat yinede bir bayanın veya erkeğin geçmişte flörtü ile belli şeyler yaptıktan sonra "namus" kavramına aşırı titizlik gösterip, "ne olursa olsun, tövbede etse hiç bir şey yapmamış olsun" demesi son derece tutarsız bir durum. Günümüzde çok görüyoruz bu tip olayları özellikle erkekler arasında. Neyse Allaha şükür benim öyle bir yaramazlıklarım olmadığı için kendim gibi biri ile evlenmek istedim ve evlendimde. Şimdi gayet mutluyuz. İşin püf noktası bence kalbinizin temiz olduğuna inanıyorsanız kalbinize güvenmeniz, yoksa doktora götürmek gibi kaba ve çağdışı bir yolla bunu anlamaya çalışmak hem güven anlamında kötü bir başlangıç olur hemde yakışık almaz. İyisimi evlenmeden önce evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımaya çalışın, birlikte zaman geçirin, politik, dini, filozofik ve kültürel konularda bol bol konuşun. Beraber müzik dinleyin, güzel saatler geçirmeya çalışın. Birde tavsiyem tanıma safhasında ortak çift arkadaşlarınız varsa onlarla arada sırada bir yerlere gidin. Bir kişiyi en iyi toplumdaki davranışları ile tanırsınız, yoksa hep ikili bir dialog sağlıklı değil. Birde kurallarınız olabilir fakat kesinlikle karşınızdaki insanı çok fazla sıkmayın. Aşırı bir disiplinle sizin yanınızda duracağına (ki sevgi ve saygısıda azalacaktır size gün geçtikçe) hiç durmasın daha iyi. Serbest bırakın. (bu lafım hem erkekler için hem kadınlar için) Eğer bu durumda gidiyorsa, zaten hiç sizin olmamıştır demektir! Ben her zaman hoşgörülülükten ve karşılıklı saygıdan yanayım. Namaz kılıp kılmaması çok önemli değil, bir çok insan tanıyorum eskiden içki içerken sonra içkiyi bırakıp namaz kılan! Eğer kalbi güzelse zaten güzele kendiliğinden otomatik yönelecektir! Siz kalp güzelliğine bakın derim. Birde namaz kılması sizi kandırabilir dikkatli olun! (çevremde dindar çevreden çok insan olduğu için biliyorum böyle başlayıp evlilikler bitti! çok vahim bir durum gerçekten), çünkü ne namaz kılan insanlar tanıyorum dedikoduda doktora seviyesine ulaşmışlar

Saygılar. not: alba arkadaşım evlenceğin insan senin içinmi namaz kılacak Allah içinmi. aman dikkatli ol kardeşim. Allah hepimize mutluluklar nasip etsin.