islam_güneşi
Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.biraz tartışmaya açık bir konu açacağım müsadenizle.evlilik hazırlığı yapan insanlarımız helal süt emmiş lafına fazlaca takılmış durumda.halbuki bilmiyoruz ki nasıl yaşarsak nasıl amel edersek Allah da nasibimizi ona göre karşımıza getirir ve o anda gönül gözümüz açılır ve kendi irademizle kendi hayatımızı kurarız.tabi bunun tam tersi de oluyor ancak genellikle baylarımız bu davranışı daha çok sergiliyor.tabir i caizse yaşamlarının bir çok dakikasında helal olmayan bazı davranışlar yapıp sonra da evlenme zamanı geldi helal süt emmiş bir kız bulmalıyım neden çünkü annem babam öyle istiyor.yanlış.tabi genelleme yapmıyorum ama maalesef günümüz bayları bu yollardan çok geçiyor.sonra da o helal süt emmiş genç kızın duygularıyla oynuyor adeta.artık günümüzde gerçekten dikkat etmiyoruz bu tür durumlara.bay ve bayanın birbirini tanıma konusunda cahilce bir çok davranışın işlendiğine inanıyorum.gözümle de görüyorum.Allah tan tüm bekarların mutlu mesut bir evlilik kurmalarını diliyorum.ne olur arkadaşlarım bekarsanız bay ve bayanlar çok dikkatli olun eş seçerken.eğlenmenin flört yaşamanın sırası değil.gerçekten sevebileceğinize inandığınız ve sizi mutlu edebilecek bir eş bulduysanız evlenin ,eğlenmek biz müminlere yakışmaz.ve ne olursa olsun insanların hayatına müdahale etmeyin,mutluluklarını gölgelemeyin,olaylarında üstüne düşmeyin evlilik konusun da.ne demişler:Sen çekilirsen aradan tecelli eder Yaradan.Artık ne kadar duygularımı anlattım bilemiyorum, yorum sizin olsun.herkesin evlilik konusunda görüşlerini dile getirmesini bekliyorum.kısacıkta olsa evlilik ile ilgili neler düşünüyorsunuz evlilik deyince aklınıza ne geliyor bunları yazarsanız mutlu olurum.Esenlikler diliyorum.