Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Helal süt emmiş kız bulmak? (1 Kullanıcı)

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
366
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
selamun aleyküm.biraz tartışmaya açık bir konu açacağım müsadenizle.evlilik hazırlığı yapan insanlarımız helal süt emmiş lafına fazlaca takılmış durumda.halbuki bilmiyoruz ki nasıl yaşarsak nasıl amel edersek Allah da nasibimizi ona göre karşımıza getirir ve o anda gönül gözümüz açılır ve kendi irademizle kendi hayatımızı kurarız.tabi bunun tam tersi de oluyor ancak genellikle baylarımız bu davranışı daha çok sergiliyor.tabir i caizse yaşamlarının bir çok dakikasında helal olmayan bazı davranışlar yapıp sonra da evlenme zamanı geldi helal süt emmiş bir kız bulmalıyım neden çünkü annem babam öyle istiyor.yanlış.tabi genelleme yapmıyorum ama maalesef günümüz bayları bu yollardan çok geçiyor.sonra da o helal süt emmiş genç kızın duygularıyla oynuyor adeta.artık günümüzde gerçekten dikkat etmiyoruz bu tür durumlara.bay ve bayanın birbirini tanıma konusunda cahilce bir çok davranışın işlendiğine inanıyorum.gözümle de görüyorum.Allah tan tüm bekarların mutlu mesut bir evlilik kurmalarını diliyorum.ne olur arkadaşlarım bekarsanız bay ve bayanlar çok dikkatli olun eş seçerken.eğlenmenin flört yaşamanın sırası değil.gerçekten sevebileceğinize inandığınız ve sizi mutlu edebilecek bir eş bulduysanız evlenin ,eğlenmek biz müminlere yakışmaz.ve ne olursa olsun insanların hayatına müdahale etmeyin,mutluluklarını gölgelemeyin,olaylarında üstüne düşmeyin evlilik konusun da.ne demişler:Sen çekilirsen aradan tecelli eder Yaradan.Artık ne kadar duygularımı anlattım bilemiyorum, yorum sizin olsun.herkesin evlilik konusunda görüşlerini dile getirmesini bekliyorum.kısacıkta olsa evlilik ile ilgili neler düşünüyorsunuz evlilik deyince aklınıza ne geliyor bunları yazarsanız mutlu olurum.Esenlikler diliyorum.
 

alba

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mar 2008
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
merhaba

merhaba

yazını okudum çok güzel yazmışsın.31 yaşındayım biri ile tanıştım evlenmek istiyor ama şüphelerim var. namazı bazen kılıyor bazen kılmıyor.eski kız arkadaşları ile bi takım şeyler yaşamış ama şimdi iş evlenmeye gelince el değmemiş isterim mantığında.bu mantıkdaysan niye farklı davrandın eski flörtlerinde diye sordumda ise, evlenecekdik ciddi düşünüyodum yaşadık bişeylere diyo.söylediği ve yaptığı farklı değilmi ?
ben buna nasıl güvenicem.


en önemlisi namazı cumadan cumaya kılması.
evlenince 5 vakit kılarım diyor.

Çok kararsız kaldım.
 

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
366
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
yazını okudum çok güzel yazmışsın.31 yaşındayım biri ile tanıştım evlenmek istiyor ama şüphelerim var. namazı bazen kılıyor bazen kılmıyor.eski kız arkadaşları ile bi takım şeyler yaşamış ama şimdi iş evlenmeye gelince el değmemiş isterim mantığında.bu mantıkdaysan niye farklı davrandın eski flörtlerinde diye sordumda ise, evlenecekdik ciddi düşünüyodum yaşadık bişeylere diyo.söylediği ve yaptığı farklı değilmi ?
ben buna nasıl güvenicem.


en önemlisi namazı cumadan cumaya kılması.
evlenince 5 vakit kılarım diyor.

Çok kararsız kaldım.

benim de anlatmak istediğim buydu.bu tür sıkça görülen durumlara müdahale etmek.elbette aklınızda bu tür sorunları üretmeniz çok normal.bir basmakalıp var ortada erkek her şeyi yaşar ama bayan her zaman el değmemiş olmalıdır.tabiki de bayan öyle olmalıdır.ama erkeğin de her istediğini yapmasına dair evlilik dışı birliktelikler yaşayıp flört edip arkadaşlıklar kurmasına dair bir delil var mı bizim dinimizde.hayır yok tabi ki.bayanın olduğu kadar erkeğin de gözünü elini kolunu haramdan sakınması gerekir.tamam yaşadı tövbe etti bir daha yapmayacağına dair evlenmeye karar verdi.bundan sonra işlediği günahların tekrar etmemesi için ona ne kadar güvenebilirsiniz.evlendikten sonra..sakın yanlış anlamayın amacım sizi evlilik yolunuzdan alıkoymak değil sadece bu tür konuları gündeme getirip ne kadar anlamsız bir mantık olduğunu insanlara belirtmek.yaş itibariyle de çok güzel düşünebilecek yaştasınız.Allah tan mutlu olmanızı dilerim.ama kişisel tavsiyem en azından geçmişte yaşadıklarından gerçekten pişman mı bunu öğrenmenizdir.ve helal süt emmiş sözünü de kafasından atmasını sağlamanızdır.mutluluklar ve esenlikler dilerim..
 

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Mar 2008
Mesajlar
972
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
s.a eniyisi hiç evlenmemek...
 

yoladevam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ağu 2007
Mesajlar
57
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
Konum
konya
Bende şu an bekarım ve evlenmeyi düşünüyorum
ve en önemlisi inançlı bir kız ile evlenmek isterim ama inanın çok zor çok sıkıntılı bir dönem
şu an toplumun gidişatında evlilik yapmak çok zor bir durum
ama inanıyorumki niyeti hayır olan insan mutlaka hayırlı insanlarla karşılaşır tüm bekar kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun.
 

nur_gül84

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
23
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
merheba bende bekarım ama bu zamanda güvenilcek vede inançlı birini bulmak çok zor.Allah herkese hayırlı eş nasip etsin.Bizden dua etmesi Allah dualarımıza mutlaka icabet eder.Bu arada yazınız çok güzel olmuş.Allah razı olsun.Hayırlı günler
 

artu

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
95
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Vallahi bir erkek olarak görüşlerimi sorarsanız, insan beşer bir canlı olduğunda hata yapmasıda son derece normaldir. Önemli olan "yol"dan çıkmamış olması ve tövbe ettikten sonra eski hataları tekrarlamaması. Fakat yinede bir bayanın veya erkeğin geçmişte flörtü ile belli şeyler yaptıktan sonra "namus" kavramına aşırı titizlik gösterip, "ne olursa olsun, tövbede etse hiç bir şey yapmamış olsun" demesi son derece tutarsız bir durum. Günümüzde çok görüyoruz bu tip olayları özellikle erkekler arasında. Neyse Allaha şükür benim öyle bir yaramazlıklarım olmadığı için kendim gibi biri ile evlenmek istedim ve evlendimde. Şimdi gayet mutluyuz. İşin püf noktası bence kalbinizin temiz olduğuna inanıyorsanız kalbinize güvenmeniz, yoksa doktora götürmek gibi kaba ve çağdışı bir yolla bunu anlamaya çalışmak hem güven anlamında kötü bir başlangıç olur hemde yakışık almaz. İyisimi evlenmeden önce evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımaya çalışın, birlikte zaman geçirin, politik, dini, filozofik ve kültürel konularda bol bol konuşun. Beraber müzik dinleyin, güzel saatler geçirmeya çalışın. Birde tavsiyem tanıma safhasında ortak çift arkadaşlarınız varsa onlarla arada sırada bir yerlere gidin. Bir kişiyi en iyi toplumdaki davranışları ile tanırsınız, yoksa hep ikili bir dialog sağlıklı değil. Birde kurallarınız olabilir fakat kesinlikle karşınızdaki insanı çok fazla sıkmayın. Aşırı bir disiplinle sizin yanınızda duracağına (ki sevgi ve saygısıda azalacaktır size gün geçtikçe) hiç durmasın daha iyi. Serbest bırakın. (bu lafım hem erkekler için hem kadınlar için) Eğer bu durumda gidiyorsa, zaten hiç sizin olmamıştır demektir! Ben her zaman hoşgörülülükten ve karşılıklı saygıdan yanayım. Namaz kılıp kılmaması çok önemli değil, bir çok insan tanıyorum eskiden içki içerken sonra içkiyi bırakıp namaz kılan! Eğer kalbi güzelse zaten güzele kendiliğinden otomatik yönelecektir! Siz kalp güzelliğine bakın derim. Birde namaz kılması sizi kandırabilir dikkatli olun! (çevremde dindar çevreden çok insan olduğu için biliyorum böyle başlayıp evlilikler bitti! çok vahim bir durum gerçekten), çünkü ne namaz kılan insanlar tanıyorum dedikoduda doktora seviyesine ulaşmışlar :) Saygılar. not: alba arkadaşım evlenceğin insan senin içinmi namaz kılacak Allah içinmi. aman dikkatli ol kardeşim. Allah hepimize mutluluklar nasip etsin.
 

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
126
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
artu,
Kesinlikle katılıyorum sana.

Erkeklerin evlenene kadar, tabiri caizse "her naneyi yiyip" ondan sonra da "helal süt emmiş birini istiyorum" demesi büyük bir tezat.Çelişki.

Bir başka erkegin gelip kadınını kandıracağından mı şüphe ediliyor?

Ne hakla?
Evlenmeden önce kadınları kandıran kendisiydi.O ayıplanan hareketi kendisi
yapıyordu?

Ne hakla şimdiden sonra bunu ister?

Bir de kardeşlerim, bir konu açılmıştı bir keresinde "Erkekler başı kapalı kadınlarla evlenmiyor" diye.Bu konudaki görüslerinizi de mevcut konu ile harmanlayip ilistirebilir misiniz?
 

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
1,726
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Aşıklar Diyarı
Vallahi bir erkek olarak görüşlerimi sorarsanız, insan beşer bir canlı olduğunda hata yapmasıda son derece normaldir. Önemli olan "yol"dan çıkmamış olması ve tövbe ettikten sonra eski hataları tekrarlamaması. Fakat yinede bir bayanın veya erkeğin geçmişte flörtü ile belli şeyler yaptıktan sonra "namus" kavramına aşırı titizlik gösterip, "ne olursa olsun, tövbede etse hiç bir şey yapmamış olsun" demesi son derece tutarsız bir durum. Günümüzde çok görüyoruz bu tip olayları özellikle erkekler arasında. Neyse Allaha şükür benim öyle bir yaramazlıklarım olmadığı için kendim gibi biri ile evlenmek istedim ve evlendimde. Şimdi gayet mutluyuz. İşin püf noktası bence kalbinizin temiz olduğuna inanıyorsanız kalbinize güvenmeniz, yoksa doktora götürmek gibi kaba ve çağdışı bir yolla bunu anlamaya çalışmak hem güven anlamında kötü bir başlangıç olur hemde yakışık almaz. İyisimi evlenmeden önce evleneceğiniz kişiyi çok iyi tanımaya çalışın, birlikte zaman geçirin, politik, dini, filozofik ve kültürel konularda bol bol konuşun. Beraber müzik dinleyin, güzel saatler geçirmeya çalışın. Birde tavsiyem tanıma safhasında ortak çift arkadaşlarınız varsa onlarla arada sırada bir yerlere gidin. Bir kişiyi en iyi toplumdaki davranışları ile tanırsınız, yoksa hep ikili bir dialog sağlıklı değil. Birde kurallarınız olabilir fakat kesinlikle karşınızdaki insanı çok fazla sıkmayın. Aşırı bir disiplinle sizin yanınızda duracağına (ki sevgi ve saygısıda azalacaktır size gün geçtikçe) hiç durmasın daha iyi. Serbest bırakın. (bu lafım hem erkekler için hem kadınlar için) Eğer bu durumda gidiyorsa, zaten hiç sizin olmamıştır demektir! Ben her zaman hoşgörülülükten ve karşılıklı saygıdan yanayım. Namaz kılıp kılmaması çok önemli değil, bir çok insan tanıyorum eskiden içki içerken sonra içkiyi bırakıp namaz kılan! Eğer kalbi güzelse zaten güzele kendiliğinden otomatik yönelecektir! Siz kalp güzelliğine bakın derim. Birde namaz kılması sizi kandırabilir dikkatli olun! (çevremde dindar çevreden çok insan olduğu için biliyorum böyle başlayıp evlilikler bitti! çok vahim bir durum gerçekten), çünkü ne namaz kılan insanlar tanıyorum dedikoduda doktora seviyesine ulaşmışlar :) Saygılar. not: alba arkadaşım evlenceğin insan senin içinmi namaz kılacak Allah içinmi. aman dikkatli ol kardeşim. Allah hepimize mutluluklar nasip etsin.

selamun aleyküm abi namaz kılıp kılmaması önemli değil demişsiniz siz sadece bu dünyada huzur içinde yaşamayı hedeflemişsiniz sanırım ...birde evlenmeden önce tanışma faslıda inançlı insanlar için açık bir şekilde peygamber efendimiz hadislerinde anlatmıştır ... İslami hayat dışında hiç bir düşünceyi kabul edemem ...

Kadın iyiyse ahireti kazandıran, kötüyse dünyayı zindan edendir

Allah mesut etsin sizleri Bekar kardeşlerimizede rabbim Hayırlı eşler nasip etsin inşallah selam ve dua ile ..


AYAKLARI ŞİŞİNCEYE KADAR NAMAZ KILAN PEYGAMBERİN,,,,,,GÖZLERİ ŞİŞİNCEYE KADAR UYUYAN ÜMMETİYİZ




[FONT=&quot]“Ey Müslümanlar ! İmanınızı kontrol ediniz. ‘Allah’a inandım’ diyor, ama O’na itaat etmiyorsanız, ‘Peygambere inandım’ diyor, ama onun yolundan gitmiyorsanız, ‘KURAN’a inandım’ diyor, ama Kitaba göre yaşamıyorsanız, gelin imanınızı kontrol edin. Belki tam inanmadınız, inandığınızı sandınız. Zira Allah’a iman, O’na itaati gerektirir. Peygambere iman, O’nu rehber kabul etmeyi icap ettirir. Kitaba iman, Kitaba göre bir hayatı netice vermelidir.”[/FONT]

 

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
126
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
gecekondu kardeşim ,artu "namaz kılsın, kılmasın" demek istemedi sanıyorum.

Normalde müslüman olmayan bir hanımla evlenmeye mani yok.nolcak o zaman?

Olay insanı bu olgudan ayrı düşünerek tahlil etmeye bakıyor.
Af buyrun ama şu an gazetelerdeki yazıları bir okuyunuz...
Mürekkebinden şeriat damlayan yazarlardan bir de bakıyorsunuz ki ne haltlar karıştırmış ortaya çıkmış.

Namaz kılan görüntüsü ,-ki bunu bile açıp tartışılamıyor- maalesef ,tesettür,"namazında niyazında" imajını da bir maske olarak kullanalar oldu.Oluyor...
 

sueda

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2006
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
merhaba.bende şuan bekarım.bi evlenme teklifi aldım ama teklifi yapan kişi konusunda çok tereddütlerim vardı.Erkek olmak herşeyi yapmak özgürlüğünü vermez inasana.Öncesinde yaşadıklarını bi kenara bırakmak istedim ama olmadı.istiyorumki ben nasıl kendime dikkat ettiysem bu konuda karşıdakinden de aynı şeyleri bekliyorum.Geçmişte yaşadıklarını unutamadım bu yüzden reddettim.Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.Karar vermek gerçekten çok zor...
 

ağbet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
29
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
allah hepinize hayırlı kısmetler versin.
 

seda_seda_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
305
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
artu,
Kesinlikle katılıyorum sana.

Erkeklerin evlenene kadar, tabiri caizse "her naneyi yiyip" ondan sonra da "helal süt emmiş birini istiyorum" demesi büyük bir tezat.Çelişki.

Bir başka erkegin gelip kadınını kandıracağından mı şüphe ediliyor?

Ne hakla?
Evlenmeden önce kadınları kandıran kendisiydi.O ayıplanan hareketi kendisi
yapıyordu?

Ne hakla şimdiden sonra bunu ister?

Bir de kardeşlerim, bir konu açılmıştı bir keresinde "Erkekler başı kapalı kadınlarla evlenmiyor" diye.Bu konudaki görüslerinizi de mevcut konu ile harmanlayip ilistirebilir misiniz?
evet arkadasım bu konuda sizler katılıyorum benım de lıse de tanıdığıım bir bay vardı yemedıği nane kalmamıştı şimdıde çıkmış helel süt emmiş namuslu bir kız aroyorum dıyor eskisi gibi değilim dıyor tabı ona hıç kimse inan mıyor çünkü zamanın da cok izler bıraktı bu neden le hiç kimse ona güvenemiyor
 

artu

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
5 May 2008
Mesajlar
95
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Katılıyorum sana fidanras. Hakikatende demek istediklerim senin açıkladıkların gibi ama anlayamadığım bir şekilde insanların acayip bir dar kalıpları var. Demek istediğim konunun hikmetine kafalarını yormak yerine bu kalıplaşmış düşüncelerini ortaya koyuyorlar. Hayat bu kadar dar kalıplara sığmaz! Ben namaz kılmak önemsiz birşeydir demedim, gördüğüm, gerçek tecrübelerimi söyledim. Ama siz kafanızı devekuşu gibi gömeceksiniz o başka! İnsanın namaz kılması onun ahlaklı olduğunu göstermez! Namaz kılmamasıda! Ahlak insanın kalbinden gelen bir eğilimdir. Ki fadanrasın dediği gibi biz ne din tüccarları gördük ne din tüccarları, ne hocayım diyen ahlaksızları! Arkadaşlar benim akrabalarım 100 binlerce avro yatırdılar ihlaslara, bilmemne holginglerine. camide topladılar bu paraları, bunlar dindar dediler, yemez dediler, bunlar namaz kılıyor dediler! 1 kuruşları kalmadı geriye! Allah c.c. ben onların kalplerine bakıyorum diyor. Budamı size birşe anlatmıyor? Ez cümle, herşey aklımda diyeceksin ve uyanık olacaksın. Uyanık olmak peygamber sünnetidir. Evlilik çok ciddi bir şeydir, evlenince hiçbirşey bitmiyor yeni başlıyor! Benim dayım namazında niyazında diye evlendi, ağzından burnundan geldi. Şimdi boşanmaya çalışıyor. Üstünde çıkmadığı hastalık çıkmadı! Anlatmak istediğimi 5 dakika düşünüp anlamaya çalışırsanız böyle gereksiz konuşmalar yapmayız sanırım. Selametle.
 

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Nis 2008
Mesajlar
637
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
bayan arkadaslar meseleye bıraz erkek acısından yaklasın,beynamaz hayatta yapılan işler tabıkı yanlıs ama onemlı olan sonrası ve evlenecegın zaatta bu kalifelerin emaresini görebilmek.yani erkek olarak dını hak yasayan biri bekarken o hataları yapmaz veya cok az yapmıstır.beynamaz ve seytana uyularak yapan kısılerde olmustur.ama dediğim gibi bunların evlenecegi zamandakı niyetleri önemli.ama tabiki SİZİN bileceginiz iş, bu işler nasip-kısmet siz bilirsiniz.ben hemcinslerim açısından şunu diyebilirim yaptıkları ve yaptıgımız hataları savunmuyorum,mazeretide yok.ama bu zamanda erkek olmak dısarda kadın olmaktan inanın bazen cok zor.mümine kardeşlerin ben sadece fikirlerimi söyledim sizi etkilemek gibi bir niyetim yoktu.allah hakkınızda hayırlı kısmetler verir inşallah.
 

_fahrettin_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
gerçekten güzel bi konu gerçektende herkez evleneceği kişiyi el değmemiş helal süt emmiş yani açmamış gonca gibi ister ama birde bu kişinin geçmişi var önceki ilişkileri
erkek arkadaşlar

kim bi başkasının ablası bacısına kızana ne yaparsa ne yaşarsa o kişiininde başına o gelecek buyuruluyor ya annesinden ya kız kardeşleri ya eşi yada kzından mutlaka bunu bulacaksınız buyuruluyor

demek istediğim sadece helal süt emmiş bi kız bulmakla olmuyo
inşallah tüm müslüman kardeşlerimizin hakkında herşey hayırlı olur A.E.O
 

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
6,076
Tepki puanı
15
Puanları
38
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Evlenmenin fayda ve zararları kişiden kişiye göre değişir. Kimisi için evlenmek dünya ve ahiret saadetine sebeptir. Kimisi için ise zararlı olabilir. Birisiyle nikahlanmak isteyen, varsa büyükleri ile istişare etmeli, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalı, nefsin ve kötü kimselerin araya katılmasından korunmak için, yalvarmalıdır.

Evlenmeyen kimse, gözünü haramlardan koruması zor olabilir. Evlilik, şeytanın kötülük yapmasından uzaklaştırabilir ve dinini korumaya yardım edebilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Evlenen, dininin yarısını korumuştur. Artık diğer yarısını korumak için de Allah’a karşı gelmekten sakının!) [Taberani]

(Şükreden kalbe, zikreden dile ve ahiret hususunda size yardımcı olacak saliha bir hanıma sahip olmaya çalışın!) [Tirmizi]



Hak dinin yayılmayı, insanlar tarafından benimsenmeyi istemesi tabîîdir. Bu isteğin daha tabîî bir sonucu da mensuplarının ve onlardan gelecek nesillerin dinini, dindarlığını korumaktır. Korumak eğitimle olur, eğitimin en önemli aracı ailedir.



Fasıkla, yani açıktan günah işleyenle, namaz kılmayanla, içki içenle evlenmek doğru değildir. Hele inancı bozuk birisi ile evlenmek hiç doğru değildir.



Flört döneminde, gençler açık vermemeye çalışır. Nazik, uysal görünür. Evlendikten sonra, gerçek kimliği ortaya çıkar. Dini bilmiyor, namaz kılmıyor, fakat ben onu düzeltirim diyorsa, Evlenince kimin kimi düzelteceği o zaman belli olur. Evlenince namaza başlarım diyorlar. Evlenince hepsini yaparım demesine itibar edilmez.


Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Kızını fasık bir erkekle evlendirene, her gün bin lanet iner, onun ameli ve duası kabul edilmez.)

(Şefâatime kavuşmak isteyen, kızını fasıka vermesin!)

Fasık, dinsiz demek değildir. Açıktan günah işleyen kimse demektir. Fasıkla evlenmek bile uygun değilken, dinsiz ile evlenmek asla caiz olmaz.

Anne ve babalar, kızlarını fasıkların, kötü kimselerin bulunduğu yere göndermemeliler. Onlar orada, uygunsuz, hatta dinsiz insanlar ile tanışabilirler. Böyle yapıp, başlarına felaket gelince, Şimdi suç bizde mi diyen anne babalara, elbette suça sebep sizsiniz diyoruz.
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
Dünyanın en uzak mesafesi düşüncelerin ters olduğu mesafedir nekadar severseniz sevin düşünceler uzaksa aynı evde bir yabancı gibisinizdir ben 18 yıldır evliyim eşim başka ben başka bir zihniyetteyiz buda korkunç bir uçurum oluşturuyor her nekadar bir bayan olarak yuvam dağılmasın düşüncesiyle eşimin kılıfına uymaya çalışsamda zihniyetim hiç deyişmiyor bütün bekarlara tafsiyem sevgi mesafeyi kısaltmaz mesafeyi düşünceler kısaltır herkese mutlu bir yuva dilerim ALLAH CC tan evlenirken duyguları deyil mantığı ön plana alın lütfen
işte bence böyle......................
 

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
366
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Bende şu an bekarım ve evlenmeyi düşünüyorum
ve en önemlisi inançlı bir kız ile evlenmek isterim ama inanın çok zor çok sıkıntılı bir dönem
şu an toplumun gidişatında evlilik yapmak çok zor bir durum
ama inanıyorumki niyeti hayır olan insan mutlaka hayırlı insanlarla karşılaşır tüm bekar kardeşlerimin Allah yardımcısı olsun.

dediklerinize aynen katılıyorum.Allah yolunuzu açık etsin inşallah.esenlikler dilerim
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt