Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hacca Rabbim çağirdi Demek (1 Kullanıcı)

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Hacca Rabbim çağirdi Demek Terbiyenin Gereğidir. Kabe Bir Tevhid Noktasidir. Başka Din Mensuplarinin Tapindiklari Sirada Kendilerine Kible Ittihaz Ettikleri Nokta Yoktur. Istikamet Vardir. Müslümanlarin Bir Ibadet şekli Olan Namazda Istikamet Değil Bir Noktaya Müteveccih Olunur. Bu Bir Tevhid Anlayişinin Ifadesidir.müslümanlar Birbirne Arkalarini Dönmezler. Kabe Merkez Olmak üzere Onun Etrafinda Halka Halinde Toplanirlar Ve Herkes Birbirne Yüzünü Döner. Hz. Mevlananin Ifadesi Ile ''aradan Kabe'yi Kaldiriverin, Birbirinize Doğru Secde Ediyorsunuz. Bu Sözü Doğru Kelimesini Atlamadan Anlamak Lazim. Biz Müslümanlar Birbirimize Secde Temeyiz. Allah'a Secde Ederiz. Ama Istikametimiz Kabe'ye Doğrudur. Müslümanlarin Kabe'ye Doğru Ayni Zamanda Birbirne Yüz çevirerek Secde Etmeleri Ayni Zamanda Hz. Adem'e şeytanin Secde Etmeyişinin Reddidir.

Hacca Gidip Gitmemeyi Davetli Olup Olmamaya Bağlamak Mutlak Doğru Değildir. Kur'an-i Kerim 'de Cenab-i Hakk ''size Bir Hasenat Isabet Ederse Benden Bilin, Bir Seyyiat Isabet Ederse Onu Hefsinizden Bilin Buyuruyor. Hacca Gitmek Büyük Bir Hasenattir. ''ben Gittim '' Diyen Kaybeder. Rabbim Davet Etti Huzuruna çağirdi Diyen Terbiyeli Davranmiş Olur. Rabbim Beni Davet Etmedi Diye Kabahati Allah'a Yüklerse (haşa) Bu Doğru Bir Davraniş Olmaz. Henüz Kismet Olmadi Inşallah Giderim. Bir Kabahatim Vardi Onu Düzelteyimde Inşallah Rabbim Nasip Etsin Kabilinden Düşünmelidir. Bazi Aşiklar Gidemedikleri Için öyle Yanarlarki Nice Gidenlerden Daha Fazla Ecir Alirlar. Buda Rabbimizin Apayri Bir Lütfudur.

ZAMAN GAZETESİ/AİLEM DER.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM CANIM KARDEŞİM.ALLAH HERKESE NASİP ETSİN.BENDE ÇOK İSTERDİM.BENİMDE BİR HATAM VAR.O YÜZDEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM.İNŞALLAH DÜZELTİRİM.RABBİME EMANETSİN.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM .
EVET NİCE İNSANLAR VARDIR Kİ MADDİYATLARI ELVERDİĞİ HALDE GİDEMİYORLAR.
ÖNCELİKLE KUL İSTEYECEK , FİİLİ DUASINI YAPACAK... ARKASINDAN KAVLİ DUA..... GERİSİNİ RABBİNE BIRAKACAK..... VAKTİ ZAMANI GELDİĞİNDE ( DAVET BUYURDUĞUNDA ) İNŞALLAH RABBİM NASİP EDECEKTİR.
HİÇ UMMADIĞINIZ ZAMANDA RABBİM SİZİ ÖYLE LÜTÜFLANDIRIR Kİ , BU LÜTÜF NİYE , BEN BUNU HAKEDECEK NE YAPTIM DEYE SORARSINIZ KENDİNİZE.
HALBUKİ BU O'NUN KULUNU SEVDİĞİNİN , ONA MERHAMET ETTİĞİNİN EMARESİDİR.

LEBBEYK ALLAHÜMME LEBBEYK , LEBBEYKE LA ŞERİKE LEKE LEBBEYK. İNNEL HAMDE VENNİĞMETE LEKE VELMÜLK LA ŞERİKE LEK

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM CANIM KARDEŞİM.ALLAH HERKESE NASİP ETSİN.BENDE ÇOK İSTERDİM.BENİMDE BİR HATAM VAR.O YÜZDEN ÇOK ÜZÜLÜYORUM.İNŞALLAH DÜZELTİRİM.RABBİME EMANETSİN.

ALEYKUM SELAM ABLACIM. RABBİM İSTEYEN TÜM KULLARINA NASİP ETSİN İNŞALLAH. HEPİMİZİN SUÇLARI HATALARI VAR. AMA RABBİMİZN MERHAMETİ AFFI BİİZM SUÇLARIMIZDAN KAT KAT FAZLADIR. ÜMİTLE TEVBE İPİNE SARILALIM.RABBİM O GÜZELLİKLERİ GÖRMEYİ GÖZLERİMİZE NASİP EYLER İNŞALLAH. İNCİNURUMUZA ÇOK SELAMLAR.RABBİMİZE EMANET OLUN ABLACIM.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM .
EVET NİCE İNSANLAR VARDIR Kİ MADDİYATLARI ELVERDİĞİ HALDE GİDEMİYORLAR.
ÖNCELİKLE KUL İSTEYECEK , FİİLİ DUASINI YAPACAK... ARKASINDAN KAVLİ DUA..... GERİSİNİ RABBİNE BIRAKACAK..... VAKTİ ZAMANI GELDİĞİNDE ( DAVET BUYURDUĞUNDA ) İNŞALLAH RABBİM NASİP EDECEKTİR.
HİÇ UMMADIĞINIZ ZAMANDA RABBİM SİZİ ÖYLE LÜTÜFLANDIRIR Kİ , BU LÜTÜF NİYE , BEN BUNU HAKEDECEK NE YAPTIM DEYE SORARSINIZ KENDİNİZE.
HALBUKİ BU O'NUN KULUNU SEVDİĞİNİN , ONA MERHAMET ETTİĞİNİN EMARESİDİR.

LEBBEYK ALLAHÜMME LEBBEYK , LEBBEYKE LA ŞERİKE LEKE LEBBEYK. İNNEL HAMDE VENNİĞMETE LEKE VELMÜLK LA ŞERİKE LEK

ALEYKUM SELAM KARDEŞİM.NE GÜZEL YORUMLAMIŞSIN. RABBİM RAZI OLSUN. İNŞALLAH RABBİM HEPİMİZE NASİP EYLER.RABBİMİZE EMANET OL KARDEŞİM.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
""""Bazi Aşiklar Gidemedikleri Için öyle Yanarlarki Nice Gidenlerden Daha Fazla Ecir Alirlar. Buda Rabbimizin Apayri Bir Lütfudur."""""

selamün aleyküm.bu güzel söz üstüne söz söylenmez.ALLAHA emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün aleyküm güzel kardeşim...Allah c.c razı olsun..Çok güzel bir anlatımdı.. ''BENİ RABBİM ÇAĞIRDI.'' demek...Oraya her gidenin, Rabbi ve Resulü tarafından çağrıldığını ve bundan dolayı nasipdar olduğunu bilmesinden daha güzel ve daha yüce hangi duygu olabilir? Rabbimiz c.c gidenlere tekrar gitmek, gidemeyenlere de en kısa zamanda hayırlısıyla teşrif nasip eylesin inşallah..Cumanız mübarek olsun kardeşim..Paylaşımınız çok güzeldi..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim...

Rabbim Inşallah Bizleride çağirir Birgün,sabirla Beklicem

Tek Dileyim Hacca Gitmeden Rabbim Canimi Almasin......

A.e.olun Dua Ile...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
""""Bazi Aşiklar Gidemedikleri Için öyle Yanarlarki Nice Gidenlerden Daha Fazla Ecir Alirlar. Buda Rabbimizin Apayri Bir Lütfudur."""""

selamün aleyküm.bu güzel söz üstüne söz söylenmez.ALLAHA emanet olunuz.

ALEYKUM SELAM RABBİM RAZI OLSUN YORUMUNUZ İÇİN.HEPİMİZE NASİP ETSİN RABBİM RABBİMİZE EMANET OLUN.

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm güzel kardeşim...Allah c.c razı olsun..Çok güzel bir anlatımdı.. ''BENİ RABBİM ÇAĞIRDI.'' demek...Oraya her gidenin, Rabbi ve Resulü tarafından çağrıldığını ve bundan dolayı nasipdar olduğunu bilmesinden daha güzel ve daha yüce hangi duygu olabilir? Rabbimiz c.c gidenlere tekrar gitmek, gidemeyenlere de en kısa zamanda hayırlısıyla teşrif nasip eylesin inşallah..Cumanız mübarek olsun kardeşim..Paylaşımınız çok güzeldi..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)

ALEYKUM SELAM CANIM KARDEŞİM.RABBİM RAZI OLSUN YORUMUN İÇİN. TÜM AŞKLA YANAN KALPLERE, AĞLAYAN GÖZLERE RABBİM NASİP EYLESİN. HACILARIMIZ HAZIRLIKLARA BAŞLADI. NE GÜZEL BİR DUYGU KİMBİLİR? SENİNDE DEDİĞİN GİBİ KARDEŞİM.GİDENLERE TEKRAR GİTMEYİ GİDEMEYENLEREDE EN KISA ZAMANDA RABBİM NASİP ETSİN.SENİNDE CUMAN MÜBAREK OLSUN HAYIRLARA BEREKETLERE VESİLE OLSUN KARDEŞİM.. RABBİMİZE EMANET OL KARDEŞİM

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz c.c gidenlere tekrar gitmek, gidemeyenlere de en kısa zamanda hayırlısıyla teşrif nasip eylesin inşallah..

AMİN... İNŞALLAH ALİYE .
GENÇ HACI BİR ABLAM ; BİR GİDEN ISRARLA BİRDAHA GİTMEK İSTEYİNCE KIZARDIM, YA SİZ BİR KERE GİTTİNİZ , FIRSAT VERİN BİDE BİZ GİDELİM DERDİM DİYOR.. AMA ŞİMDİ KENDİSİ YANIP TUTUŞUYOR ; TEKRAR GİDEBİLMEK İÇİN... ŞİMDİ ONLARI DAHA İYİ ANLIYORUM DİYOR.
SELAM VE DUA İLE KALIN....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
AMİN... İNŞALLAH ALİYE .
GENÇ HACI BİR ABLAM ; BİR GİDEN ISRARLA BİRDAHA GİTMEK İSTEYİNCE KIZARDIM, YA SİZ BİR KERE GİTTİNİZ , FIRSAT VERİN BİDE BİZ GİDELİM DERDİM DİYOR.. AMA ŞİMDİ KENDİSİ YANIP TUTUŞUYOR ; TEKRAR GİDEBİLMEK İÇİN... ŞİMDİ ONLARI DAHA İYİ ANLIYORUM DİYOR.
SELAM VE DUA İLE KALIN....

Güzel kardeşim benim, belki biraz haksız bir istek olacak benimkisi ama.. Gerçekten güzel kardeşim, bir giden bir daha gitmek istiyor oraya, gidince de hiç dönmemek istiyor..Rabbimiz c.c sizlere de inşallah en kısa zamanda nasip eylesin, gidenlere de inşallah :D..Dua ettim buradaki tüm kardeşlerime..Rabbimiz c.c tez zamanda görmenizi, haccetmenizi nasip eylesin inşallah..Cumanız mübarek olsun güzel kardeşim..B).Rabbimize emanetsiniz inşallah..

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim benim, belki biraz haksız bir istek olacak benimkisi ama.. Gerçekten güzel kardeşim, bir giden bir daha gitmek istiyor oraya, gidince de hiç dönmemek istiyor..Rabbimiz c.c sizlere de inşallah en kısa zamanda nasip eylesin, gidenlere de inşallah :D..Dua ettim buradaki tüm kardeşlerime..Rabbimiz c.c tez zamanda görmenizi, haccetmenizi nasip eylesin inşallah..Cumanız mübarek olsun güzel kardeşim..B).Rabbimize emanetsiniz inşallah..

HER SENE BU MEVSİM GELDİĞİNDE YÜREĞİMDEN , TAAA DERİNLERDEN BİRŞEY SIZLIYOR...:A
GİDENLERİN ARKASINDAN BAKA KALIYORUM . HELE ARİFE GÜNÜ GELDİĞİNDE...
TÜM HACILAR TEK EL TEK YÜREK MAHŞERİN PROVASINDALAR...
ORADA GÜNAH DÖKMEMEK İÇİN ARAFATTA GÖZ YAŞI DÖKMEKTELER...

GEÇEN NİSAN AYINDA ÜMREYE NİYET ETTİK NASİP OLMADI...
HAYIRLISIYLA İNŞALLAH BU SENE DİYELİM...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
HER SENE BU MEVSİM GELDİĞİNDE YÜREĞİMDEN , TAAA DERİNLERDEN BİRŞEY SIZLIYOR...:A
GİDENLERİN ARKASINDAN BAKA KALIYORUM . HELE ARİFE GÜNÜ GELDİĞİNDE...
TÜM HACILAR TEK EL TEK YÜREK MAHŞERİN PROVASINDALAR...
ORADA GÜNAH DÖKMEMEK İÇİN ARAFATTA GÖZ YAŞI DÖKMEKTELER...

GEÇEN NİSAN AYINDA ÜMREYE NİYET ETTİK NASİP OLMADI...
HAYIRLISIYLA İNŞALLAH BU SENE DİYELİM...

Hayırlısıyla inşallah en kısa zamanda nasip eylesin Rabbimiz c.c güzel kardeşim..Duamda olacaksınız inşallah..Rabbimiz c.c sizin ve tüm müslümanların bu özlemini dindirsin inşallah..Rabbimize emanetsiniz güzel kardeşim..B)

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim...

Rabbim Inşallah Bizleride çağirir Birgün,sabirla Beklicem

Tek Dileyim Hacca Gitmeden Rabbim Canimi Almasin......

A.e.olun Dua Ile...

ALLAH (c.c) SENDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM. RABBİM GÖNLÜNÜZÜN MURADINI NASİP ETSİN. SABRINIZIN SONUNDA SEVİNEN KULLARINDAN EYLSİN İNŞALLAH. RABBİMİZE EMANET OL KARDEŞİM SELAM VE DUA İLE.

mehmet uğurlu

Kayıtlı Kullanıcı
evet doğru başkasının makamına,zenginliğine(maddi),yaşına saygımız vardır.ama o kişilere tapamayız.bu ancak cahillerin ve yalakaların işidir.iktidar hırsı mal mülk hırsı olursa bizde baştakiler gibi abd de okuturuz oğullarımızı.etten duvar ördürürüz koruma ordusuyla.gemicikler alırız oğlumuza.oğlumuzu askere göndermeyiz.sevgili bilalimizi.peygamber dönemine bak bak bakalım peygamberin dokunulmazlığı var mıydı?sorum tayyip denen amerikan kuklasına.kuran kusu yıktırıyor.bi şey diyen yok.çiftçiye al ananı da git diyen oğlunu azarlamadığı kadar medyanın önünde benim saf yürekil çiftçimi aşağılyan ve de hakaret eden bir adam olduğu sürece ne yapalım.şehide kelle diyen bu muhterem? hz.hamzaya da kelle der.aynı olay .

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
evet doğru başkasının makamına,zenginliğine(maddi),yaşına saygımız vardır.ama o kişilere tapamayız.bu ancak cahillerin ve yalakaların işidir.iktidar hırsı mal mülk hırsı olursa bizde baştakiler gibi abd de okuturuz oğullarımızı.etten duvar ördürürüz koruma ordusuyla.gemicikler alırız oğlumuza.oğlumuzu askere göndermeyiz.sevgili bilalimizi.peygamber dönemine bak bak bakalım peygamberin dokunulmazlığı var mıydı?sorum tayyip denen amerikan kuklasına.kuran kusu yıktırıyor.bi şey diyen yok.çiftçiye al ananı da git diyen oğlunu azarlamadığı kadar medyanın önünde benim saf yürekil çiftçimi aşağılyan ve de hakaret eden bir adam olduğu sürece ne yapalım.şehide kelle diyen bu muhterem? hz.hamzaya da kelle der.aynı olay .

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM. DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYUYORUM. HERKESİN KENDİNE GÖRE BİR DÜŞÜNCESİ SEVDİĞİ DESTEKLEDİĞİ KİŞİLERİN YADA DAVRANIŞLARINI TASVİP ETMEDİĞİ KİŞİLERİN OLMASI DOĞALDIR. SİZDE TEPKİLİSİNİZ ANLADIĞIM KADARIYLA. ANCAK BİZ BURDA BİZE CEVAP VERME DURUMU BULUNMAYAN KİMSELERE BİRŞEY SÖYLEMEYELİM. SİZE BİR KARDEŞİM AKSİ BİR FİKİR İLE CEVAP VERİRSE TARTIŞMA ORTAMI DOĞMUŞ OLUR. KALBİNİZ KIRILABİLİR. SİZ KALP KIRABİLİRİSNİZ. BÖYLE BİRŞEYİ İNANIYORUM Kİ SİZDE İSTEMESSİNİZ.BİZ RABBİMİZE KUL EFENDİMİZE ÜMMET OLAMK İÇİN ÇALIŞALIM İNŞALLAH. DİĞER KONULARDA TEPKİMİZİ YADA DESTEĞİMİZİ ZAMANI GELDİĞİNDE HAKKIMIZ OLARAK SANDIKTA KULLANABİLİRİZ. HAC MEVSİMİNİ KARŞILAMAYA HAZIRLANIYORUZ. DUA EDELİM DE RABBİM VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI GÜNLER GÖSTERSİN. KALBİ AŞKLA TUTUŞAN KARDEŞLERİMİZE HAC VAZİFELERİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRMEYİ NAİP ETSİN.SİZDE YENİ ÜYELERİMİZDENSİNİZ. RABBİM EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMANIZI NASİP ETSİN.RABBİMİZE EMANET OLUN KARDEŞİM.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt