Hacca Rabbim çağirdi Demek Terbiyenin Gereğidir. Kabe Bir Tevhid Noktasidir. Başka Din Mensuplarinin Tapindiklari Sirada Kendilerine Kible Ittihaz Ettikleri Nokta Yoktur. Istikamet Vardir. Müslümanlarin Bir Ibadet şekli Olan Namazda Istikamet Değil Bir Noktaya Müteveccih Olunur. Bu Bir Tevhid Anlayişinin Ifadesidir.müslümanlar Birbirne Arkalarini Dönmezler. Kabe Merkez Olmak üzere Onun Etrafinda Halka Halinde Toplanirlar Ve Herkes Birbirne Yüzünü Döner. Hz. Mevlananin Ifadesi Ile ''aradan Kabe'yi Kaldiriverin, Birbirinize Doğru Secde Ediyorsunuz. Bu Sözü Doğru Kelimesini Atlamadan Anlamak Lazim. Biz Müslümanlar Birbirimize Secde Temeyiz. Allah'a Secde Ederiz. Ama Istikametimiz Kabe'ye Doğrudur. Müslümanlarin Kabe'ye Doğru Ayni Zamanda Birbirne Yüz çevirerek Secde Etmeleri Ayni Zamanda Hz. Adem'e şeytanin Secde Etmeyişinin Reddidir.
Hacca Gidip Gitmemeyi Davetli Olup Olmamaya Bağlamak Mutlak Doğru Değildir. Kur'an-i Kerim 'de Cenab-i Hakk ''size Bir Hasenat Isabet Ederse Benden Bilin, Bir Seyyiat Isabet Ederse Onu Hefsinizden Bilin Buyuruyor. Hacca Gitmek Büyük Bir Hasenattir. ''ben Gittim '' Diyen Kaybeder. Rabbim Davet Etti Huzuruna çağirdi Diyen Terbiyeli Davranmiş Olur. Rabbim Beni Davet Etmedi Diye Kabahati Allah'a Yüklerse (haşa) Bu Doğru Bir Davraniş Olmaz. Henüz Kismet Olmadi Inşallah Giderim. Bir Kabahatim Vardi Onu Düzelteyimde Inşallah Rabbim Nasip Etsin Kabilinden Düşünmelidir. Bazi Aşiklar Gidemedikleri Için öyle Yanarlarki Nice Gidenlerden Daha Fazla Ecir Alirlar. Buda Rabbimizin Apayri Bir Lütfudur.
ZAMAN GAZETESİ/AİLEM DER.
Hacca Gidip Gitmemeyi Davetli Olup Olmamaya Bağlamak Mutlak Doğru Değildir. Kur'an-i Kerim 'de Cenab-i Hakk ''size Bir Hasenat Isabet Ederse Benden Bilin, Bir Seyyiat Isabet Ederse Onu Hefsinizden Bilin Buyuruyor. Hacca Gitmek Büyük Bir Hasenattir. ''ben Gittim '' Diyen Kaybeder. Rabbim Davet Etti Huzuruna çağirdi Diyen Terbiyeli Davranmiş Olur. Rabbim Beni Davet Etmedi Diye Kabahati Allah'a Yüklerse (haşa) Bu Doğru Bir Davraniş Olmaz. Henüz Kismet Olmadi Inşallah Giderim. Bir Kabahatim Vardi Onu Düzelteyimde Inşallah Rabbim Nasip Etsin Kabilinden Düşünmelidir. Bazi Aşiklar Gidemedikleri Için öyle Yanarlarki Nice Gidenlerden Daha Fazla Ecir Alirlar. Buda Rabbimizin Apayri Bir Lütfudur.
ZAMAN GAZETESİ/AİLEM DER.