Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günün Duası. (7 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Günün duası

Allahım gecen gündüzü nasıl kapladıysa ve örttüyse,mümin sevdiklerimin günahlarını ve hatalarınıda bu dünyada ve ahirette öyle ört.benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider.benim hiçbir şey yapamadığım dertlerine sen deva ol,her sarsıldıklarında tutamadığım ellerini sen tut.her incindiklerinde yüreklerine yakın merhemini sen sür.CENNETİNİN en güzel yerine al ve bir daha çıkarma...AMİN...
TÜM KARDEŞLERİM İÇİN

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
“Rabbimiz! Bize hidayet verdikten sonra kalplerimizi saptırma, katından bize bir rahmet ihsan et! Şüphesiz ki sen çok çok bağışlayıcısın”
(Al-i İmran 8)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
"Allah'im! Rahmetinin gereklerini, magfiretinin sürekliligini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayi, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardiminla cehennem atesinden kurtulmayi istiyorum." (Hakim, De'avat, No: 1925)

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
"Hz. Ali şöyle dua yapardı : " ALLAH'ım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,Hakkımda hayırlı olanlarıda gönlüme razı eyle!!

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillâhirrahmânirrahîm *
Ey duâcıların duâlarını kabûl eden ! Ey ümit bağlananların en Üstünü! İslâmiyet ve Hz. Muhammed aleyhisselâm üzerindeki himâyen hürmetine Sana yöneliyorum. Benim bütün suçlarımı bağışla! Beni şu durduğum yerden bütün hâcetlerimi yerine getirmiş, dileklerimi ihsân buyurmuş, temennilerimi gerçekleştirmiş olarak döndür!..Ümîdimiz, yüce katındaki sevab ve mükâfâta nâil olmaktır. Ümîdimizi boşa çıkarma Allahım ...! Amin ...*

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim *
|| Estağfirullah . Estağfirullah . Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm , ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi ,Tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm ...||
Amin ...*

merveneva

Kayıtlı Kullanıcı
Ey DOST; YARADAN'dan ötürü yaradılanı SEV. Bugününe ŞÜKÜR,Yarınına DUA et. AZA yetin,ÇOĞA göz dikme.BİR ADIM gelene ON ADIM git

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Allahım!
Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım!
Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi!
Allahım!
Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
' Allah'ım, habibiyetiyle ve salatıyla Cennetin kapılarını açan ve O'na getirdikleri salavatlarla ümmeti için de o kapının açılışını teyit buyurduğun Habibine rahmet et.
Allah'ım, bizi temiz ruhlar ve Habibinle birlikte dirilt.
Allah'ım, Seni her türlü noksandan tenzih ederiz.
Allah'ım, yarattıklarının çokluk daireleri içinde birlik, güneşin ve kainatın sayfalarında vahdetinin birliği olan Efendimiz Muhammed'e ve O'nun temiz soyuna salat ve selam et.
Ey şiddeti zuhurundan gizlenmiş olan Rabbim,Seni her türlü eksik sıfatlardan tenzih ederim.
Allah'ım, bizi, Senin muhabbetinle ve bizi Sana yaklaştıracak şeylerin muhabbetiyle rızıklandır. AMİN.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Hayat bir boş rüyaymış
Geçen ibadetler özürlü
Eski günahlar dipdiri
Seçkin bir kimse değilim
İsmimin bas harflerinde kimliğim
Bağışlanmamı dilerim.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
‎'' RABBİM , bir kulunu kendisine âşık edecekse ; önce yarattığı ve sevdiği bir kulunu sevdirir. . .
Züleyhâ'nın gönlüne , Yusuf'u düşürdüğü gibi...

O halde , Ey RABBİM ! Sevdiklerimizi Sana ulaştıran bir köprü kıl ... "

Amin ♥ '

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
"Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim!
O günahlar dolayısı ile intikam alma.
Bize azap etme!
(Hz. Mevlâna)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rab! Beni hakka perde ve engel değil bir vesile kıl.

Muhabbetin gönlümüzde hız olsun,
Güttüğümüz Hakk'a veren iz olsun,
Önümüzde uçurumlar düz olsun,
Yolumuzda dikenleri güller et!

Dalaletle bırakıp da insanı,
Yapma arzın en korkulu hayvanı;
Unutturma doğruluğu vicdanı
Bizi sana lâyık olan kullar et!

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Şuan birçoğunuz uyuyorsunuz saat gece 2,41 Yüce rabbim gıyabında edilen duaları makbul kılmış.
Tüm dua kardeşlerimin gönlünden geçenleri sen bilirsin rabbim.
Hayırlısı ile uygun gördüğün zamanda kardeşlerimin muradlarını ver Allahım.
Bizlere burada amacına uygun şekilde dua etmeyi nasip eyle.
Bizlerin burada olmasına vesile olan emeği geçen tüm kardeşlerimede ayrıca iyilikler güzellikler nasip eyle rabbim.
Amin. Amin Amin
[/FONT]

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
"İlahi!
Rızan hangi noktadaysa, bu kulunu orada bulundur!
Eğer Sen dostuna bir belâ gönderirsen, yine inayetinle o belâya sabır da ihsan edersin."
(Semmasi)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
“Akşam; sırma saçlı bir ceviz ağacının yapraklarında gülümsüyordu. Köyde bir telaş, bir telaş... “Ramazanda da sular kesilir mi canım?” “hökümetin hiçbir işi doğru düzgün değil ki zaten” “hele şehre adam yollayıverin de belediyeye gitsinler”

İki köylü belediyeye gider, ama kimse onları kaale bile almaz. Ne yapsınlar çaresiz geri dönerler. Ertesi gün grup hâlinde gidilir. Bu sefer de görevliler başlarından atmaya uğraşırlar. Başarılı da olurlar. Böylece aradan bir hafta geçer. Köyde millet susuzluktan kırılır. Kimse gelip de kaynak suyu çıkarılan yerdeki çatlak boruyu tamir etmez ve su akar akar akar...en sonunda köylü dayanamaz, bütün köy halkı toplanarak belediyenin kapısına dayanır. Bu kadar insanı başından atamayacağını anlayan görevliler çaresiz köylülere yardım ederler. Artık köylüler “hâcet-i amme” olan sularına kavuşmuşlardır. Nede olsa koca köy halkının isteğini geri çevirecek değildir zaten bu o başkanın makamına yakışmaz. Hele bir de aralarında yakın akrabaları falan varsa...” diye devam edip gider işte hikaye.

İsimler, cisimler ve resimler o kadar da önemli değillerdi. Geçer akçe; ismin ardındaki karakter, cismin içindeki ruh, resimde saklı mânâdaydı. Ceset her sene değişse de insan aynı insandı. Şablonlar kendileriyle değil, uygun düştükleri kalıplarla bir değer ifade ederlerdi. Hikayeler de sadece elbiseden ibaretti, mânâlarındaydı asıl güzellikleri.

Bunun içindi bütün benzetmeler, Onu ve Habibini anlamak, en azından anlamaya çalışmak için açılan kapı aralıklarıydı. Bu bakış açısıyla; O Zât(asm) da öyle bir sâlât-ı kübrâda dua ediyor ve kainatın şefkatli padişahına öyle bir “hâcet-i amme” için dua ediyordu ki, küçücük ipek böceğinden azametli gezegenlere kadar, mikroskobik bir hayvandan semâvâttaki meleklere kadar, belki bütün yaratılmışlar, Onun niyâzına “Evet Yâ Rabbenâ, ver biz dahi istiyoruz”deyip duasına iştirak ediyorlardı. O Resul-i Ekrem(asm) “beka için” dua ediyordu. “Hem öyle fakirâne, öyle hazinâne, öyle sevimli bir tarzda, öyle özlercesine, öyle yalvarıp yakararak niyaz ediyordu ki; bütün kainatı ağlattırıyor, duasına iştirak ettiriyordu.” Kainatın Halık’ı en sevdiği kulunun duasını hiç geri çevirir miydi? hele O duasını tüm kainatı arkasına alarak yapıyorsa elbette kabul etmek büyüklüğünün, Uluhiyetinin iktizasındandı.

Bu cihetle Resul-i Ekrem(asm) ehl-i imanın gönüllerini de ittihad ettiriyordu. “bu ittihat ile kainat içinde bir zerre gibi zayıf, korumasız, kimsesiz olan şu insan, ubudiyetiyle gelen duanın vesilesiyle yedi gök ve yerin yaratıcısının sevgili bir abdi, ve arzın halifesi, sultanı ve hayvanâtın reisi ve hilkat-i kainatın neticesi ve gayesi oluyordu. Bu sebepledir ki; kainat insana hizmet ediyordu. Tabii bu da insanın, mahlukâtın ibadetlerinde tasarruf edebilme imkanını sağlıyordu.

Bahar mevsimine yakın yaşlı bir kiraz ağacının gerekli gördüğü dallarını budayıp hangi dalının zikredip hangi dalının zikretmeyeceğini belirliyordu. Ve o dalların içindeki milyonlarca hayattar hücrenin de ibadetlerine müdahale edebiliyordu. Yeni bir fidan dikse, onun hayat bulup Halık’ına dua ve ibadette bulunmasına vesile oluyordu. Ya da bir çekirdeğin kabiliyet diliyle neşv-ü nemâ bulma duasına kararıyla ortaklık edebiliyordu.

Bundan dolayı insan mahlukâtın trafik polisi gibiydi. “dur, geç, senin zamanın doldu parka çek...” yani oldukça “özgür bir kul”du insan.

İnsan; kendisine sonsuz acizliği ve fakirliğiyle birlikte ihsân edilen bu yetki sayesinde, Bir örümceğin göz alıcı nakışlarla dokuduğu ağını örerken fıtrî ihtiyâcıyla yaptığı duasıyla, bir arının, hünerli, kimyâger bir açı gibi bal yaparken yaptığı dua ile, bir ipek böceğinin acizliğiyle beraber sırtında taşıdığı fakirliğiyle, ebedî rahmet hazinelerinden gönderilen ipeği “mucizevâri” nesc ederken yaptığı dua ile dua edebiliyordu.

Elbette ki, ufak bir mahlukunun bile duasına ehemmiyetle cevap veren böyle merhamet sahibi bir Rahîm en sevdiği abdi olan insanın bütün mahlukatın duasını içine alarak dergâh-ı ilâhinin kapısında el açıp örümceğin ağı gibi kusursuz, arının balı gibi tatlı, ipek böceğinin ipeği gibi yumuşak ve sükûnetli bir hayat isteyecekti. Belki verilecek, belki verilmeyecekti. Fakat o kul bilirdi ki; “birisi var; kalbinin en ince duygularını dahi işitir, her şeye eli yetişir, her arzusunu yerine getirebilir, aczine merhamet eder, fakrına meded eder.” Ve anlardı ki bir tek Ondan yardım isteyerek kainatın güzel bir takvimi olabilirdi.

G

GüLsU_92

‎'' RABBİM , bir kulunu kendisine âşık edecekse ; önce yarattığı ve sevdiği bir kulunu sevdirir. . .
Züleyhâ'nın gönlüne , Yusuf'u düşürdüğü gibi...

O halde , Ey RABBİM ! Sevdiklerimizi Sana ulaştıran bir köprü kıl ... "

Amin ♥ '
allah razi olsun kardesim sizden selam ve dua ile

hudavendigar

Kayıtlı Kullanıcı
Gaflet uykusundan uyandırıldığı halde;

"DERDİ DİN OLMAYANIN DERDİNE ALLAH DERMAN BULDURMASIN"

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
"Allah'ım (c.c) Kalbimde Senin hatırandan başka tüm iz, hatıra, zikir, intibaları yok et!"
(Cüneyd-i Bağdadi)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
yağmura,nisana ve yaşıma aldanıp
uçurumları kıyı sanarak
ve dağlar erişilmeyince acı verir
sözünü unutarak
kaf dağına gitmek istedim

ırmak inadıyla yürüdüm uzaklara
bir derviş olup yürüdüm uzaklara

yanıldı denektaşım geriye döndüm
Kutsal Sözler Panayırı'na sığınıp