Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günahkâra değil günaha buğzet! (1 Kullanıcı)

Kaside

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Derda (radıyallahu anh) bir gün yoldan geçerken halkın günah işleyen bir kimseye sövüp küfrettiklerini gördü. Onlara:

“Eğer siz bu adamın bir kuyuya düştüğünü görseydiniz onu kurtarmaya çalışmayacak mıydınız?” dedi.

“Çalışacaktık,” dediler.

Ebu Derda:

“Öyle ise kardeşinize söveceğinize, sizi onun durumuna düşmekten koruyan Allah’a hamdedin,” dedi.

“Demek sen ona buğzetmiyorsun?” dediler.

Ebu Derda:

“Ben ona değil, onun ameline buğzediyorum. O, amelini bıraktığı zaman benim kardeşimdir,” dedi.

(İbn-i Asakir’den)

Kaside

Kayıtlı Kullanıcı
Dikkat edilirse günah işleyenlere karşı tepkilerimiz öfke ve gadap merkezli. Sanki günah bize karşı işleniyor! Bir günahın günah olduğunu söyleyen de ona ceza verecek yahut affedecekte Allah’tır, bize n’oluyor Allah aşkına? Biz kendimize düşeni yapalım ve şefkatle, hikmetle o filli ortadan kaldırma yolunu seçelim. Bırakın günah çukuruna düşmüşlere aşağılayıcı “bunlardan ne hayır gelir?” edasıyla bakmayı. Çünkü mümin mümini sever, sevmeli. Fenalığı için ise “yalnız” acır. Şefkatle, hürmetle muhabbetle izalesine çalışır.

“Bir hatasından dolayı bir mümini kınayan, aynı hatayı işlemeden ölmez” Nebevi (s.a.v.) ikazı duruyorken ortada neyimize güvenip hatalarından dolayı müminlere içimizden öfke nöbetleri geçiriyoruz? Ortada çirkin olan bir şey varsa o “günah” denilen eylemdir. Onun için günahkâra değil günaha karşı nefret duyulmalıdır. Sonra Allah Settar’dır, örter. Allahın Settar ismine mazhar olup kardeşimizin günahını örtmek varken, olmadık yerde Kahhar eli olma gayreti neden?? İlla bu isme mazhar olacaksanız, en müminane olanı yapıp, şeytanın kahrına vesile olun! Bu daha selametli bir yol…

Kaside

Kayıtlı Kullanıcı
Kalben buğz etmek demek günah işleyen mü’mine değil, günaha buğz etmek demektir. Allah’ın birliğini kabul ve kalben tasdik ederek iman edenler âyet ile sabittir ki Allah’ın dostları ve velileridirler. Kim bir veliye düşmanlık ederse Allah onun hasmı olur. Bu durumda bir mü’min ne derece günah işlemiş olursa olsun ona kin ve adavet caiz değildir.

Ebu Derda (ra),

“Kardeşinize sövmeyiniz, sizi onun durumuna düşürmekten koruyan Allah’a hamd ediniz. Kardeşinize buğz da etmeyiniz ancak onun ameline buğz ediniz.”diyerek, bize bu konuda güzel bir ölçü vermiştir. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri bütün bunlardan dolayı,

“Husûmet ve adavetin vakti bitti. Muhabbete en lâyık şey muhabbet, husumete en lâyık sıfat husûmettir.” demiştir.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim.
bu hatayı ne kadar da çok yapıyoruz..kınıyoruz..
halbuki ne kötü işler yapmış da sonra Allah a yönelip dereceler kat ederek alim olmuşlar var:(

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyanın her türlü hali var. Günahkarı da , isyankarı da , tertemiz inananı da var.
Mü'min her hali ile örnek olmalı, isyankara bakıp isyan etmemeli ''Bu ne !'' dememeli , ardındaki hikmeti farkedip''vardır bunun hikmeti demeli'''
İnsanların kötülügüne bakıp kulların kötü yarabbi demekten Allah'a sığınırım.
Bugün günah işleyen, yARIN TÖVBEKAR OLUP inanalardan olabilir, ne biliyoruz
Edebi kimden öğrendin? Edepsizlerden demişler
Her olayda, her insanda ögrenilecek birşeyler vardır, önemli olan duruşumuz
Hadi günahkara Dua ! etmeyi dile, iste belki senin vesilenle, yada onun vesilesiyle yakınlaşmak mümkünkür, nerden biliyorsun?
Hem onlar bir ayna, sevdiklerini gösterir bir manada
Kimi seversin? bak da anla!
İman yolunda giderken, inkar edenler bayagı benimle ugraşmıştı, zorlanmıştım onlara cevap bulacagım diye arayışa girmiştim
(inanmaları için) ama gelgitlere neden oldular, sorgulara arayışlara ...
arada acabalar çoğalmıştı ??? Acaba ??? varmı??? yok olabilir ???? Tam bir cehennem yaşadım, onlara cennet olan hal, bana cehennem idi
Sadece inanan idim, sonradan İbrahim gibi arayıp iman eden eylediler
İman ve imansızlık kanadı tamamlandı
Sonrası tam iman, ama ne garip bu sefer buna engel olunmaya başlandı, gizli, gizli ibadet etmeye başladım, Muhammed aleyhisselam gibi
dört senelik bir mücadele ile sonunda emindim ben buyum dedim, gizlilikten çıktım açıkça ibadetlerimi uyguladım
Ne oldu? yollarımız ayrıldı ama umurumda mı? her zorlukta , her canım yandığımda , yüreğime dokunan Yari buldum
İmanın lezzeti sarınca, her zorluk lezzete döner (yuvamdan kovuldum yahu, olsun)
Kimseye kızgın değilim, aman Ya Rabbim yıllarca yüreğimden istedigim hale kavuştum, onlar gibi yollara düştüm
Ya Rabbim tüm kullarına hidayet eyle, bir bilselerdi? koşa koşa gelirlerdi ama imtihan tarlasında arayan, isteyen bulur
Rab katına arayanlar kavuşur...

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten çok zor durumlar insan günah işleyeni gördüğünde o an nasıl bir tavır takınması gerektiğini bile bilemiyor bazen,onu da geçtim en tehlikelisi gezdiğin dolaştıgın adam gıybetçi biriyse yandın haram oy orucunu bırakmasan bi ihtimal müflislikten kurtulursun Allahu alem..Rabbim hepimize günahlara karşı sogukluk versin kardeşlerimize karşı değil..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt