Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gül'ün Gülşeninde Bir Gül Ol. (3 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Aday Güllerin Listesi.

Mdeniz
Ayşe Karataş
Meftun 61
SMMMTUBA
NURTALİA
SECRET
ERDAL AMCAM
ESİN_BRS
FEYZAADALI
gü tanem
arzu_76
Ahmet&Gizem

vildana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm bu haftaki uygulayacağımız sünneti seniyeyi henüz yamamışsınız.İnşaallah bir sorun yoktur.Allaha(c.c) emanet olun.Selam ve dua ile

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
''BİR KUL GÜNAHLARA DEVAM ETTİĞİ HALDE , DÜNYADAN SEVDİĞİ ŞEYLERİ ALLAH'IN ONA

VERDİĞİNİ GÖRDÜĞÜN ZAMAN,BU MUHAKKAK Kİ O KİMSE İÇİN DERECE DERECE HELAK

OLMAYA BİR YAKLAŞTIRMADIR.''

HZ.MUHAMMED (s.a.v)

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
GÜL LİSTESİNDE BEN DE VARIM BENİ DE EKLEYİN.
"Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez. Kim kardeşinin yardımında bulunursa Allah da (c.c) ona yardım eder. Kim bir müslümanın sıkıntısını giderirse Allah da [c.c] onun kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir müslümanın ayıbını örterse Allah da [c.c] kıyamet gününde onun ayıplarını örter." [Buhârî

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm bu haftaki uygulayacağımız sünneti seniyeyi henüz yamamışsınız.İnşaallah bir sorun yoktur.Allaha(c.c) emanet olun.Selam ve dua ile

aleyküm selam kardeşim hakkınızı helal edin uzun zaman giremedim zaman olmadı.devam edecez inşallah.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşlerim eveett biraz ara verdik ama daha güzel ve dinamik bir şekilde sünneti seniyyeleri hatırlamaya,hatırlatmaya ve uygulamaya devam edelim inşallah.
Bu hafta uygulayacağımız sünnet" Hayırlı İşlere Koşmak ve İyilik Yapmak".Hadisi şeriflerde hayırlı işlerde adeta yarışmamız gerektiği,cenneti elde edebilmek için bu dünyada hayırlı işlere devam etmek gerektiği, faydalı işler yapmakta acele etmek gerektiği, zekat ve infak gibi şeyleri fazla bekletmeyip hemen dağıtmak gerektiği, cennete kısa yoldan girebilmenin yollarını aramak gerektiği, can boğaza gelmeden önce yapılacak hayır ve sadakaların faziletli olduğu, zamanın bela ve sıkıntılarına karşı sabretmek gerektiği, her gelen günün geçmişten daha kötü olacağını,değişik engeller gelip çatmadan hayırlı amellerde acele etmek gerektiği, insanlara yapılacak en büyük iyiliğin onların İslâm’la hayat bulmalarını sağlamak olduğu buyrulmaktadır.Bu durumda bize düşen de bunları en güzel şekilde uygulayabilmektir.rabbim en ufak hayırlarımızı çok büyük ödüllerle mükafatlandırsın inşallah.allah hepimizin kalbine hayır ve iylik tohumları eksin inşallah.selametle.

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Yararlı işler görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zamanda insan, mü’min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler; mü’min olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar.”

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Sirve’a (veya Serve’a) Ukbe İbni Hâris radıyallahu anh şöyle dedi:
Bir keresinde Medine’de Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in arkasında ikindi namazı kılmıştım. Resûlullah selâm verip namazı bitirdi ve sür’atle yerinden kalktı, safları yararak hanımlarından birinin odasına gitti. Cemaat, Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in bu telaşından endişe ettiler. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem kısa sürede döndü, kendisinin bu acele davranışından dolayı meraklanmış olduklarını gördü ve şöyle buyurdu:
“Odamızda birazcık altın –veya gümüş– olduğunu hatırladım da beni hayırda acele etmekten alıkoymasını istemedim ve derhal dağıtılmasını emrettim.”(4)
v Buhârî’nin bir başka rivayetinde bu ifade şu şekildedir:
“Odada, sadaka (olarak dağıtılacak) bir miktar altın –veya gümüş– bırakmıştım. Onun gece evde kalmasını uygun görmedim.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Câbir radıyallahu anh şöyle dedi:
Uhud Savaşı’nda bir adam Nebi sallallahu aleyhi ve sellem’e:
– Eğer öldürülürsem, nerede olurum? diye sordu.
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellemde:
– “Cennet’te” cevabını verdi.
Bunun üzerine adam, (yemekte olduğu) elindeki hurmaları fırlatıp attı; harbe daldı ve şehid düşünceye kadar savaştı

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e bir adam geldi ve şöyle dedi:
– Ey Allah’ın elçisi! Hangi sadakanın sevabı daha büyüktür?
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem de şöyle buyurdu:
– “Güçlü–kuvvetliyken, sıhhatın yerindeyken, cimriliğin üzerinde, fakir düşmekten endişe etmekteyken, daha büyük zengin olmayı düşlerken verdiğin sadakanın sevabı daha büyüktür. (Bu işi) can boğaza gelip de “falana şu kadar”, “filana bu kadar” demeye bırakma. Zaten o mal vârislerden şunun veya bunun olmuştur.”

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.BENDE VARIM İNŞALLAH.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Aday Güllerin Listesi.

Mdeniz
Ayşe Karataş
Meftun 61
SMMMTUBA
NURTALİA
SECRET
ERDAL AMCAM
ESİN_BRS
FEYZAADALI
gü tanem
arzu_76
Ahmet&Gizem
Mahsun kul
Mabet_bekçisi

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
gülün gülüşüne kim gül olmak istemez ki can feda onunn mübarek yoluna.bende varım meftun toprağım ablam inşALLAH.
o gülüşe değerinsanlardan olmak duası ile
selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
HOŞBULDUK KARDEŞİM.İZİN VERİRSEN BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.BU HAFTAKİ SÜNNETİ ZATEN SÜREKLİ UYGULAYAN BİRİYİM.BU HAFTANIN SONUNDA YAPTIĞIMIZ İYİLİKLERİMİ ANLATICAZ.ÇÜNKÜ BUNU ANLATMAYI SEVEN BİRİSİ PEK DEĞİLİM.YANİ YAPTIĞIM İYİLİKLERİ ,YERİ GELİR EŞİM BİLE BİLMEZ.EE NASIL OLUCAK.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selamün Aleyküm Allah razı olsun Rabbim cümlemizden razı olsun emeğinize sağlık dünyada ve ahirette Rabbimin sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip etsin peygamber efendimizin şefatine nail olmak komşu olmak nasip etsin Rabbim inşallah.Selam ve dua ile.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
HOŞBULDUK KARDEŞİM.İZİN VERİRSEN BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.BU HAFTAKİ SÜNNETİ ZATEN SÜREKLİ UYGULAYAN BİRİYİM.BU HAFTANIN SONUNDA YAPTIĞIMIZ İYİLİKLERİMİ ANLATICAZ.ÇÜNKÜ BUNU ANLATMAYI SEVEN BİRİSİ PEK DEĞİLİM.YANİ YAPTIĞIM İYİLİKLERİ ,YERİ GELİR EŞİM BİLE BİLMEZ.EE NASIL OLUCAK.

EVET SORU GAYET İSABETLİ OLMUŞ.TABİKİ YAPILAN İYİLİKLER SÖYLENMEZ.FAKAT BU HAFTAYI BANA FAYDALI OLDU.YADA BU HAFTAYI PEK FAYDALI GEÇİREMEDİM GİBİ KAVRAMLARLA BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ.RABBİM YOLUNUZU GÖNLÜNÜZÜ AÇIK EYLESİN.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim
GÜL'ÜN GÜLŞENİNDE BİR GÜLDE BEN OLMAK İSTİYORUM İNŞAALLAH...kim istemezki güzel kardeşim
Rabbim bizlere Efendimiz in sünnetini uygulayanlardan olmayı nasib etsin inşaallah
selam ve dua ile...
B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt