Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gül'ün Gülşeninde Bir Gül Ol. (4 Kullanıcı)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamin Aleyküm Gülsüm Kizim..

Inşaallah Katilimci Olmaya Gayret Sarfedeceğiz...

Rabbime Emanet Ediyorum...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
725. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Biriniz ayakkabısını giyeceği zaman önce sağ ayağından, ayakkabısını çıkaracağı zaman da önce sol ayağından başlasın. Böylece sağ ayak ilk önce giyilen, en sonra çıkarılan ayak olsun.”(5)

SELAMUN ALEYKÜM EVET HAYIRLI İŞLERİMİZDE SAĞIMIZI KULLANMAYA VE EFENDİMİZİN HADİSLERİNİ AKTARMAYA DEVAM EDELİM İNŞALLAH.

gul tanem

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
listenize benide eklermisiniz
allah razı olsun meftun kardeş hayırlı bir işe vesile oldun
selametle

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
"MÜ'MİN, KOMŞUSU AÇ DURURKEN KARNINI DOYURMAZ." (s.a.v.) HADİ BUGÜN BİR FAKİRİ DOYURALIM.

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
"Beş şeyden önce beş şeyi ganimet bil: Ölümünden önce hayatını, hastalığından önce sağlığını, meşguliyetinden önce boş zamanını, ihtiyarlığından önce gençliğini, fakirliğinden önce zenginliğini"(s.a.v.)

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
"- Allah'a inandım - de ondan sonra da dosdoğru ol." (s.a.v.)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Aday Güllerin Listesi.

Mdeniz
Ayşe Karataş
Meftun 61
SMMMTUBA
NURTALİA
SECRET
ERDAL AMCAM
ESİN_BRS
FEYZAADALI
gü tanem

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
KİM KENDİSİNDE VEYA ÇOLUK ÇOCUĞUNDA KATLANAMAYACAKLARI BİR İHTİYAÇ YOKKEN

DİLENMEYE BAŞLARSA , ALLAH (c.c.) ONU UMMADIĞI YER VE ZAMANDA MUHTAÇ EDER.

HZ.MUHAMMED (s.a.v.) (Beyhaki)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaşlar işlerimizi sağla yapmaya çalışıyor ve efendimizin sünnetine uymaya çalışıyoruz inşallah.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
726. Hafsa radıyallahu anhümâ şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yerken, içerken ve giyinirken sağ elini, diğer işleri yaparken de sol elini kullanırdı.(6)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
727. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Elbise giydiğiniz ve abdest aldığınız zaman sağ tarafınızdan başlayınız.”(7)

vildana

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaşlar işlerimizi sağla yapmaya çalışıyor ve efendimizin sünnetine uymaya çalışıyoruz inşallah.

ALEYKÜMMUSSELAM KARDEŞİM EVET ALLAH(C.C)IN İZNİYLE EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIM.YALNIZ ARKADAŞLARIMIDA İŞLERİNİ SAĞLA YAPMA KONUSUNDA UYARMAYA ÇALIŞTIM AMA SOLLA YAPMAK GÜNAHMI SOLAKLAR NE YAPSINLAR DİYE SORULARLA KARŞILAŞTIM.BENDE ÇOK BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMEDİM BANA BU KONUDA BİR BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ALLAHA(C.C) EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE.......

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
ALEYKÜMMUSSELAM KARDEŞİM EVET ALLAH(C.C)IN İZNİYLE EFENDİMİZİN SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞTIM.YALNIZ ARKADAŞLARIMIDA İŞLERİNİ SAĞLA YAPMA KONUSUNDA UYARMAYA ÇALIŞTIM AMA SOLLA YAPMAK GÜNAHMI SOLAKLAR NE YAPSINLAR DİYE SORULARLA KARŞILAŞTIM.BENDE ÇOK BİLGİLİ OLMADIĞIM İÇİN YANLIŞ BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMEDİM BANA BU KONUDA BİR BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ALLAHA(C.C) EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE.......

selamun aleyküm kardeşim öncelikle göstermiş olduğun ilgi için allah razı olsun.efendimiz(s.a.v) şefaatine nail olursun inşallah.bu konuda sana bilgi vermeye çalışacam inşallah.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim eveeetttt şimdi soruna cevap vermeye çalışayım.öncelikle sol elle iş yapmak günah değildir.sağla yapmakta efendimizin sünneti olduğu için sevaptır.farkındaysan konumuzun başlığıda efendimizin sünnetini uygulayıp onun şefaatine nail olmaktır.eğer arkadaşların sağı kullanmaya çalışıp başaramamışlarsa sol ellerini kullanmaya devam etsinler.yalnız bunun efendimizin sünneti olduğunu ve bu yüzden sevap olduğunu söylemek size vazifedir.ayrıca dinimiz öyle güzel bir dindirki;emir ve yasaklar varsa zaruret halinde o kişiye ehliyet vardır yani izin vardır.umarım yardımcı olmuşumdur.selametle.

vildana

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim eveeetttt şimdi soruna cevap vermeye çalışayım.öncelikle sol elle iş yapmak günah değildir.sağla yapmakta efendimizin sünneti olduğu için sevaptır.farkındaysan konumuzun başlığıda efendimizin sünnetini uygulayıp onun şefaatine nail olmaktır.eğer arkadaşların sağı kullanmaya çalışıp başaramamışlarsa sol ellerini kullanmaya devam etsinler.yalnız bunun efendimizin sünneti olduğunu ve bu yüzden sevap olduğunu söylemek size vazifedir.ayrıca dinimiz öyle güzel bir dindirki;emir ve yasaklar varsa zaruret halinde o kişiye ehliyet vardır yani izin vardır.umarım yardımcı olmuşumdur.selametle.

Aleykümmüsselam kardeşim Allah(c.c) razı olsun bu yazdıklarını arkadaşlarıma sesli bir şekilde okudum.İnşaallah bundan sonra onlarda dikkat ederler.Hakkını helal et.Ve benim için çok önemli olan bir şeyi burda söylemek istiyorum Allahıma binlerce kere şükürler olsun böyle bir site ve sizler gibi değerli kardeşlerle tanışmama vesile oldu.Bayramınız mübarek olsun,Allaha(c.c) emanet olun selam ve dua ile......:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt