Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gül'ün Gülşeninde Bir Gül Ol. (2 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR ESMANİ ARKADAŞIMIZIN AÇMIŞ OLDUĞU SEN GÜLKİ GÜLER GÜLSÜN FORUMUNUN YENİ ŞEKLİYLE SİZLERLE FAYDALI PAYLAŞIMLARDA BULUNMAK İSTEDİM.BU FORUMDA ALEMLERİN EFENDİSİ GÜLLERİN EN GÜZELİ OLAN PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V) İN UNUTULAN SÜNNETLERİNİ TEKRAR HATIRLAYIP ONLARI HAYATIMIZA REHBER OLARAK KULLANMAYA ÇALIŞACAZ.GÜL'ÜN GÜLŞENİNDE BİR GÜL OLMAK İÇİN BİZİMDE GÜL'ÜN RENGİNDEN VE KOKUSUNDAN ETKİLENİP HERDAİM GÜL'ÜN YANINDA OLUP GÜL'E BENZEMEMİZ GEREKİR.HER HAFTA BİR SÜNNETİ UYGULAMAYA ÇALIŞACAZ.VE HAFTANIN SONUNDA HAYATIMIZDA Kİ DEĞİŞİKLİKLERİ MANEVİ YÖNDEN RUH HALİMİZİ BURDA BİRBİRİMİZLE PAYLAŞIP FAYDALI VE KAZANÇLI GÜNLER GEÇİRECEZ İNŞALLAH.

Bir hadisi şerifte "Ahir zamanda unutulan sünnetimi ortaya çıkarana (uygulayana) yüz şehit sevabı verilecektir." (Kütüb-i Sitte) "Bu müjde hepimize yeter"

ŞİMDİ İSTERSENİZ YENİ ÜYE LİSTESİNİ OLUŞTURMAYA BAŞLAYALIM.

GÜL'ÜN GÜLŞENİNDE BİR GÜLDE BEN OLMAK İSTİYORUM DİYENLER BUYURUN HOŞGELDİNİZ ŞİMDİDEN.

ayse karatas

Kayıtlı Kullanıcı
evden çıkarken abdestli çıkmak ve ayet-el kürsiyi okumak sünnettir :):):)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
evden çıkarken abdestli çıkmak ve ayet-el kürsiyi okumak sünnettir :):):)

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM KATKIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.BU FORUMUN ASIL AMACI BEN HER HAFTA BİR SÜNNET YAZACAM VE BİZ O HAFTA İÇERİSİNDE O SÜNNETİ UYGULAMAYA ÇALIŞACAZ.HAFTANIN SONUNDADA HEPİMİZ O HAFTAYI DEĞERLENDİRECEZ.AMA ÖNCE KATILIM İÇİN BENDE VARIM DİYENLER İÇİN BİR LİSTE HAZIRLAYACAĞIZ.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm öncelikle Bu Güzel Form Için Allah(c.c) Razi Olsun Gülsüm Kardeşim. Inşallah Hep Beraber Efendimizin Sünnetlerini Uygulayan Ve Yaşayan Kullardan Oluruz. Bu Güzel Paylaşim Için Bende Varimmmmm Inşallah.
Allah'a(c.c) Emanet Ol. Selamun Aleyküm.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm öncelikle Bu Güzel Form Için Allah(c.c) Razi Olsun Gülsüm Kardeşim. Inşallah Hep Beraber Efendimizin Sünnetlerini Uygulayan Ve Yaşayan Kullardan Oluruz. Bu Güzel Paylaşim Için Bende Varimmmmm Inşallah.

ALEYNA VE ALEYKÜM SELAM ABİM.ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Aday Güllerin Listesi.

Mdeniz
Ayşe Karataş
Meftun 61
SMMMTUBA
NURTALİA
SECRET

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm, ne kadar güzel düşünülmüş Allah(C.C) razı olsun. Ben de varım inşaallah.

nurtalia

Kayıtlı Kullanıcı
GÜL'ÜN GÜLŞENİNDE BİR GÜLDE BEN OLMAK İSTİYORUM!
selm alykm ramazan da aklımızda bulunsun
Peygamberimiz buyurmuş ki "Oruç açmakta acele ettikleri sürece Müslümanlar hayır üzere yaşarlar.

vildana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Allah razı olsun çok güzel bir forum açmışsınız.Bende varım inşaallah.Allaha(c.c) emanet olun.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
GÜL'ÜN GÜLŞENİNDE BİR GÜLDE BEN OLMAK İSTİYORUM!
selm alykm ramazan da aklımızda bulunsun
Peygamberimiz buyurmuş ki "Oruç açmakta acele ettikleri sürece Müslümanlar hayır üzere yaşarlar.

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ben haftaki sünnetimize takke ile başlamak istiyorum.

Yarım küre biçiminde ince, hafif, siperliksiz başlık.

Takke kelimesi Arapçadır. Aslı "takiyye"dir. Takiyye'nin kök harfleri "v-k-y"dir. O da korumak, düzene koymak demektir. Takke, başı terden koruduğu için, bu isimle isimlendirilmiştir .

Namaz için kullanılan takkeye namaz takkesi dendiği gibi, yatarken kullanılan takkeye de, yatak takkesi ya da şeb takkesi denir. Eskiden külah, fes, kavuk vb. başlıkların içine, başlığın terden kirlenmesini önlemek için kullanılan takkelere de, arakçin ya da terlik denirdi.

Rukâne b. Abdi Yezid el-Haşimî'nin naklettiğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuş:

"Müşriklerle aramızdaki fark, kalensövenin üzerine sardığımız sarıktır" (Tirmiz, Libâs, 42). İbn Kayyim'in dediğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) kalensövenin üzerine sarığı sarıp kullandığı gibi, sarıksız kalensöveyi ve kalensövesiz sarığı da kullanmıştır (eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, Beyrut, tsz., II, 108).

Bu rivâyete göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) sarık sarmaya önem vermiştir. Takkeyi de kapsamına alan kalensöveyi hem sarıklı hem de sarıksız olarak kullandığı vaki olmuştur.

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in kalensöveyi kullandığı, çeşitli hadis kaynaklarında geçmektedir. Takke de bu kalensövenin kapsamına girmektedir (Bak. Buhârî, el-Amelu fi's-Sala, 1; Salat, 23; Tirmizî, Libâs, 10, 42; Fedâilu'l-Cihâd, 14; Müslim, Cenâiz 13; Ebû Davud, Salat, 102, 173; Libâs, 22, 51).

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bedir’de, Huneyn’de sarıklı melekler yardım etti. Sarık, müminle, kâfiri ayırt edici bir alamettir.) [Deylemi]

(Takke üzerine sarık sarmak, müşriklerle aramızdaki farktır. Sarığın her dolaması için bir nur ihsan olunur.) [İ.Maverdi]

(Sarıkla kılınan iki rekat namaz, sarıksız kılınan 70 rekat namazdan daha efdaldir.) [Ebu Nuaym]

İbni Asakir’in bildirdiği hadis-i şerifte, (Resulullah, sarığın altına ve sarık sarmadan da takke giyerdi) buyurulmaktadır.

Müslim’in bildirdiği hadis-i şerifte, (Resulullah, sarık sardığında, ucunu iki küreği arasına [iki karış kadar] uzatırdı) buyurulmaktadır. (Mevahib-i Ledünniyye)

BU DAHA ÇOK BAYLARI İLGİLENDİREN BİR KONUDUR.BAYANLAR UYGULAYAMAZ FAKAT EŞLERİNİ, ERKEK KARDEŞLERİNİ, OĞULLARINI BU KONUDA BİLGİLENDİREBİLİRLER.UNUTMAYALIM SÜNNETLERİ UYGULAYABİLMEK KADAR UYGULATABİLMEKTE ÖNEMLİDİR.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Inşallah Elimizden Geldiği Kadar O Güllerin Efendisinin Renginden Ve Kokusundan Bizde Istifade Ederiz.

vildana

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ben haftaki sünnetimize takke ile başlamak istiyorum.

Yarım küre biçiminde ince, hafif, siperliksiz başlık.

Takke kelimesi Arapçadır. Aslı "takiyye"dir. Takiyye'nin kök harfleri "v-k-y"dir. O da korumak, düzene koymak demektir. Takke, başı terden koruduğu için, bu isimle isimlendirilmiştir .

Namaz için kullanılan takkeye namaz takkesi dendiği gibi, yatarken kullanılan takkeye de, yatak takkesi ya da şeb takkesi denir. Eskiden külah, fes, kavuk vb. başlıkların içine, başlığın terden kirlenmesini önlemek için kullanılan takkelere de, arakçin ya da terlik denirdi.

Rukâne b. Abdi Yezid el-Haşimî'nin naklettiğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuş:

"Müşriklerle aramızdaki fark, kalensövenin üzerine sardığımız sarıktır" (Tirmiz, Libâs, 42). İbn Kayyim'in dediğine göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) kalensövenin üzerine sarığı sarıp kullandığı gibi, sarıksız kalensöveyi ve kalensövesiz sarığı da kullanmıştır (eş-Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, Beyrut, tsz., II, 108).

Bu rivâyete göre, Hz. Muhammed (s.a.v.) sarık sarmaya önem vermiştir. Takkeyi de kapsamına alan kalensöveyi hem sarıklı hem de sarıksız olarak kullandığı vaki olmuştur.

Hz. Muhammed (s.a.v.)'in kalensöveyi kullandığı, çeşitli hadis kaynaklarında geçmektedir. Takke de bu kalensövenin kapsamına girmektedir (Bak. Buhârî, el-Amelu fi's-Sala, 1; Salat, 23; Tirmizî, Libâs, 10, 42; Fedâilu'l-Cihâd, 14; Müslim, Cenâiz 13; Ebû Davud, Salat, 102, 173; Libâs, 22, 51).

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bedir’de, Huneyn’de sarıklı melekler yardım etti. Sarık, müminle, kâfiri ayırt edici bir alamettir.) [Deylemi]

(Takke üzerine sarık sarmak, müşriklerle aramızdaki farktır. Sarığın her dolaması için bir nur ihsan olunur.) [İ.Maverdi]

(Sarıkla kılınan iki rekat namaz, sarıksız kılınan 70 rekat namazdan daha efdaldir.) [Ebu Nuaym]

İbni Asakir’in bildirdiği hadis-i şerifte, (Resulullah, sarığın altına ve sarık sarmadan da takke giyerdi) buyurulmaktadır.

Müslim’in bildirdiği hadis-i şerifte, (Resulullah, sarık sardığında, ucunu iki küreği arasına [iki karış kadar] uzatırdı) buyurulmaktadır. (Mevahib-i Ledünniyye)

BU DAHA ÇOK BAYLARI İLGİLENDİREN BİR KONUDUR.BAYANLAR UYGULAYAMAZ FAKAT EŞLERİNİ, ERKEK KARDEŞLERİNİ, OĞULLARINI BU KONUDA BİLGİLENDİREBİLİRLER.UNUTMAYALIM SÜNNETLERİ UYGULAYABİLMEK KADAR UYGULATABİLMEKTE ÖNEMLİDİR.

Allah(c.c) razı olsun kardeşim.Bu sünneti uygulatabileceğim kimsem yok.:AAllaha(c.c) emanet olun.Dua ile

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm evet baylar kimler namaz kılarken takke ile kılıyor bakalım.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
selamun aleyküm evet baylar kimler namaz kılarken takke ile kılıyor bakalım.

S.A. ABLAM,
ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN, ALLAH C.C. RAZI OLSUN, ESMANİNİNDE KULAKLARI ÇINLASIN.
HER MÜSLÜMAN ERKEK GİBİ BENDE TAKKE ZAMAN ZAMANDA SARIKLA KILARIM NAMAZLARIMI ŞÜKÜRLER OLSUN.

K.S.E.O.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. ABLAM,
ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜN, ALLAH C.C. RAZI OLSUN, ESMANİNİNDE KULAKLARI ÇINLASIN.
HER MÜSLÜMAN ERKEK GİBİ BENDE TAKKE ZAMAN ZAMANDA SARIKLA KILARIM NAMAZLARIMI ŞÜKÜRLER OLSUN.

K.S.E.O.

ALEYKÜM SELAM ABİM ALLAH CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.HER DAİM RABBİMİZE HAMDOLSUN ABİCİM RABBİM EFENDİMİZİN SÜNNETİNDEN AYIRMASIN.DEVAMINI NASİP ETSİN RABBİM.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Eee Mehmet Abiden Başka Takke Takan Yokmu.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt