Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Göz, Kalbin ELÇİSİDİR. (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamin Aleyküm Aliye Kardeş...

Ellerine Sağlik Yine Güzel Bir Yazi...

Ne Söylemeliyim...söyleyecek Söz Kalmamiş...

Rabbimiz Bizlere Gözlerimizi Rizasina Uygun Bakma Noktasinda

Irade Lütfeylesin Inşaallah ...selametle Kaliniz..

Ve aleyküm selam Erdal abim,
Rabbimiz c.c razı olsun, teşekkür ederim yorumunuz için. Duanıza kalbî Aminler inşallah.
Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dualar ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun Aleykum Canim Kardeşim Ne Güzel Bir Paylaşim. Ellerine Sağlik. Hele Biz Gençler Için Son Derece Ibret Verici. Maalesef Günümüzde Herşey Aşk Sevgi üzerine Kurulmuş Durumda. Adeta Sözler Sustu Bakişlar Konuşuyor. Rabbim Gözlerini,kalbini Kisaca Tüm Uvuzlarini Haramdan Skinabilenlerden Eylesin. Nefsine Söz Geçirebilen Bakişlarini Haram Karşisinda Hemen Yere çevirebilenlerden Eylesin. Rabbime Emanetsin Kardeşim. Selam Ve Dua Ile..

Ve aleyküm selam canım kardeşim.. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim..Elinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah.. Kalplerimizi kiralık sevgilere değil, ebedi sevgiliye açanlardan ve mutluluğu o ezeli ve ebedi sevgiliyle bulanlardan olabilmemiz duasıyla inşallah güzel kardeşim..

Rahman ve Rahim olan, Yüceler yücesi Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah. B)B)

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
Göz ise "Ben senin memurundum", der. "
Bana vazife veren sen degil miydin?"
SELAMÜN ALEYKÜM CAN MÜCAHİDEM HER ZAMANKİ GİBİ UYARICI ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİSSİNİZ RABBİM RAZI OLSUN VE SEVABINI KAT KAT VERSİN İNŞALLAH YANLIZ CAN MÜCAHİDEM İLGİMİ ÇEKTİ SİTEDE FAZLA DURMADAN ÇIKIYORSUNUZ HAYIRDIR İNŞALLAH RABBİM DAİMİ YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN CAN MÜCAHİDEM GÖZ BAKAR KALP ÇAKAR GÖZDÜR MANEVİYATA YÜKSELTEN GÖZDÜR ZİNAYA SÜRÜKLEYEN RABBİM HEM BAŞ GÖZÜMÜZÜ HENDE KALP GÖZÜMÜZÜ DAİMİ HAK ÜZERE EYLESİN (EMANET VERİLEN GÖZLERİMİZİ TERTEMİZ GERİ VERMEYİ RABBİM NASİP ETSİN CAN MÜCAHİDEM KARDEŞİMİZİ ÖZLEMİŞİK ÇENEMİZ DÜŞTÜ RABBİM FATIMATÜZ ZEHRA VALİDEMİZİN KOMŞULUĞUNU NASİP ETSİN CENNET SEYYİDESİ OLMANIZ DUASIYLA CAN MÜCAHİDEM DAİMİ DUAM VE BAKİ MUHABBETİMLE EMANETİN SAHİBİNE EMANET OLUN CAN MÜCAHİDEMB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

SELAMÜN ALEYKÜM CAN MÜCAHİDEM HER ZAMANKİ GİBİ UYARICI ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİSSİNİZ RABBİM RAZI OLSUN VE SEVABINI KAT KAT VERSİN İNŞALLAH YANLIZ CAN MÜCAHİDEM İLGİMİ ÇEKTİ SİTEDE FAZLA DURMADAN ÇIKIYORSUNUZ HAYIRDIR İNŞALLAH RABBİM DAİMİ YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN CAN MÜCAHİDEM GÖZ BAKAR KALP ÇAKAR GÖZDÜR MANEVİYATA YÜKSELTEN GÖZDÜR ZİNAYA SÜRÜKLEYEN RABBİM HEM BAŞ GÖZÜMÜZÜ HENDE KALP GÖZÜMÜZÜ DAİMİ HAK ÜZERE EYLESİN (EMANET VERİLEN GÖZLERİMİZİ TERTEMİZ GERİ VERMEYİ RABBİM NASİP ETSİN CAN MÜCAHİDEM KARDEŞİMİZİ ÖZLEMİŞİK ÇENEMİZ DÜŞTÜ RABBİM FATIMATÜZ ZEHRA VALİDEMİZİN KOMŞULUĞUNU NASİP ETSİN CENNET SEYYİDESİ OLMANIZ DUASIYLA CAN MÜCAHİDEM DAİMİ DUAM VE BAKİ MUHABBETİMLE EMANETİN SAHİBİNE EMANET OLUN CAN MÜCAHİDEMB)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü can mücahidem, davasının sevdalısı güzel kardeşim..Yorumunuz çok güzeldi yine, elinize, yüreğinize sağlık olsun..Çok teşekkür ediyorum size güzel kardeşim..Evet çok haklısınız..Göz üzerine olan tüm bilgiler (dini ilim çerçevesinde) insana hep uyarıcı bir muhteva taşır, insanın kötüye, harama, necise düşmemesi için bir ikazdır bizlere...Nitekim İbn-i Cevzi de bunu o kadar güzel dillendirmiş ki, kısa boylu ama çok öz bir ifade..Bizlere nasiplenmek ve tefekkürlenmek nasip olsun inşallah..

Can mücahidem, sitede sorun vardı az önce bu sebeple çıktım, hayırlı bir iş için yoğun geçiyor günler hamd olsun:D..Şikayetçi olduğum bir yorgunluk değil ama..Elimden geldiğince burada sizin gibi değerli kardeşlerimle olmaya gayret göstereceğim inşallah..Rabbimiz c.c sizi de Cennet seyidesi validemize komşu eylesin, cennet salihalarından eylesin, hayırlı amellerinizden ebeden razı olsun, sizi her daim hayırlara ve güzelliklere vesile kılsın inşallah..Amin..Dualarımda daimsiniz can mücahidem, siz de bu aciz kardeşinizi dualarınıza misafir ediniz inşallah..

Dualarımız kâl'den ziyade ''hâl'' üzere olsun inşallah..En Emin'e, En Dost'a emanetsiniz..Selam ve baki muhabbetle can mücahidem..B)

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum aliye ablam Allah razı olsun emegine saglık a.e.ol hayırlı aksamlar

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Esselamun aleyküm canım kardeşim

Paylaşımınız faydalıydı Allah ecrini versin inşaallah.
Gözlerimiz neyi görürse zikrettiğiniz gibi kalbimizde ona yönelir.Gözlerimizi haram bakışlardan korumamız gerekir.
Halk arasında bir tabir vardır.Güzele bakmak sevabtır diye.
Güzele bakmak sevabtır diye harama bakıyorsak o zaman sevab yerini günah alır.
Kalbimize Allah aşkını yerleştimezsek şayet başka şeylerle tatmin olmaya çalışacaktır Allah muhafaza etsin inşaallah.
Kişi kendini iyi bilmek kontrol etmek durumundadır yoksa şiddetli günün azabından Allah dan başka kurtaracak kimse yoktur.
Emeğinize güzel yüreciğinize sağlık...

Aliyeciğim, baki muhabbet selam ve dua ile ...B):H

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü canım kardeşim..Çok güzeldi yorumunuz, ''Kalbimize Allah aşkını yerleştirmezsek, o da başka şeylerle tatmin olmaya çalışacaktır..'' Ra'd Suresi'nin bu güzel ayeti (28. Ayet), kalbimizin dertlerine ne güzel bir ilaç sunuyor..Kalbin tüm hastalıklarının, ''Allah'ı zikretmekle'' şifaya ve mutmainliğe ulaşacağını bizlere bildiren ise Rabbimiz c.c değil midir? O böyle vaad etmişse hiç kuşkusuz ki, bu şifa bulunacaktır..Yeter ki samimiyetle Yüceler Yücesi'ne yönelebilelim Zeynep Rukiye'm;)...Sizin de güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah canım kardeşim.Rabbimiz c.c sizden, ebeden razı ve memnun olsun, ecrinizi en hayırlısıyla ve en güzeliyle versin inşallah..Dualarımda daimsiniz, Rabbimiz c.c güzel gönlünüze göre versin her daim..

En Dost'a emanetsiniz...En Emin, her daim yar, yardımcınız ve yoldaşınız olsun inşallah..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle canım kardeşim..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
aliye abla Allah razı olsun ne güzel konular ekliyorsun yani konu içerisinde artık hiç unutmayacğm sözler yerleşmeye başladı beynime Allah c.c. razı olsun..B)

Selamün Aleyküm kardeşim..Beğendiğinize çok sevindim..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun..Selam ve dua ile inşallah..B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
''ALLAH (c.c.),LÜTFEDECEĞİ BİR KULUNA İHTİYACI OLAN ŞEY ÜZERİNDE

TECELLİ BUYURUR .''

İnşallah Erdal Abim.. Şüphesiz ki kalpleri ve kalplerde olanı, istekleri en iyi bilen O'dur..Rabbimiz c.c, hakkımızda hayırlı olanı versin inşallah..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamünaleyküm kardeşim ALLAH C.C.razı olsun emeğinize sağlık
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Ve aleyküm selam ablam..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun..Teşekkür ediyorum, beğendiğinize sevindim..Hicrî yılbaşınızı en içten dualarımla kutlar, Rabbimizden hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını dilerim..

En Emin'e emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

hatipoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
kalbin göze hükmettiği günler dileğiyle. Allah razı olsun

zeynep06

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gercekten çok güzel bir paylaşım teşekürler

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

495m98apwxdih42iq3.gif

Göz, kalbin elçisidir. Onu vazifelendirir, araştırmaya gönderir.

Güzel ve manzaralı bir şey bulmuşsa, memnuniyet duyar.

Fakat göz, çoğu defa kalbin başını belaya sokar.

Zira öyle güzellikleri, haber verir ki; ne hepsini elde etmeye, ne de ayrılıklarına tahammüle kalbin gücü yeter.

Bakışlarını Allah'ın rızası haricinde salıverenlerin hasretleri, devamlı olur.

Çünkü bakmak, sevgiyi netice verir.
Ve kalb, bir alakaya sahip olur.

Sonra bu alaka kuvvetlenir; vurgunluk derecesine varir ve kalbi kaplar.

Göz bakmaya devam ettikçe vurgunluk hali kalbden ayrılmayacak bir sevgi halini alır.

Sonra bu aşırı sevgi aşka döner ve çılgınlık halini alır.

Artık kalb, köle olmuştur ve layık olmayana kulluk yapmaya başlar.

Bütün bunlar, bakmanın cinayetleridir.

Bir emir iken, şimdi bir esirdir o.

Kalb, düştüğü haller için, gözden dert yanar.

Bütün bunlar, Allah'ın sevgi ve bağlılığından boş kalan kalblerin belasıdır.

Kalb Allah'ı sevmek için yaratılmıştır.

Bu yüzden sevgilisi "O" değilse, kulluğu başkasınadır.

İbn-i Cevzi

495m98apwxdih42iq3.gif

ES SELAMUN ALEYKÜM CANIM DEĞERLİ KARDEŞİM.BİZLERİ BU DEĞERLİ KONULARINLA BİLGİLENDİRİYORSUN.ALLAH C.C. RAZI OLSUN İNŞAALLAH EBEDEN SENDEN.ÇOK ÜZGÜNÜM SİZİNLE OLAMADIĞIM ZAMANLAR İÇİN.ALLAH C.C. EN KISA ZAMANDA DAHA YOĞUN OLARAK BİRLİKTE OLMAMIZI NASİP ETSİN İNŞAALLAH.(AMİN...)ALLAH C.C. İÇİN ÇOK SEVİLİYORSUN CANIM KARDEŞİM.YÜREĞİMDE YERİN BÜYÜK.RAB'BİM C.C. ÇABALARININ KARŞILIĞINI SANA KAT KAT SEVAPLARLA VERSİN İNŞAALLAH.RAHMAN'A C.C. EMANETSİN CAN KARDEŞİM.DUALARIMLA BİRLİKTESİN DAİMA İNŞALLAH.SELAM VE SEVGİ İLE.BAKİ MUHABBETLERE...B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim eline gönlüne sağlık rabbime emanet olun selam ve dua ile kalın

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
Kalb Allah'ı sevmek için yaratılmıştır.

Allah cc razı olsun.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt