Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gerektiğinde erkeklerde bulaşık yıkamalı(mı) (2 Kullanıcı)

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
levent kardeşim sana katılıyorum.

hanımlar mutfağa daha çok yakışıyor.dinci ablamızın çıkışıda epey şaka tadında güldüren bir celallenme olmuş.

selametle konuya farklı bir bakış açısı ile belkide sonradan katılabiliriz.

selamun aleykum kaan kardesim tesekkür ederim.

demir227

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Peygamver(sav) eşlerinin yükünü azaltmak için yardımcı olurmuş. bizler de onun yaptığı gibi yardımcı olmalıyız. bulaşıkla sınırlandırmayalım bunu. mesela bulaşık yıklamaktan nefret eden biri başka bişiler yaparak da yardım etmiş olur. böylece de bulaşıktan yırtmış olur :a21:

selametle..

Sweet-S

Kayıtlı Kullanıcı
Cok güzel birsey bir erkegin yardima hazir olmasi ama insallah illerde evlenirsem yerinden oynatirmam herseyi ben yapmak isterim :)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Cok güzel birsey bir erkegin yardima hazir olmasi ama insallah illerde evlenirsem yerinden oynatirmam herseyi ben yapmak isterim :)

iç işlerinden sorumlu bakan siz dış işlerinden sorumlu bakanda eşiniz olur...En güzeli bu bence... :)

likaye

Kayıtlı Kullanıcı
bence erkekler çalışıp evlerine baksınlar ben evimin işini yaparım

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
yemek yapmaya bayılırım ama bulaşık işini makine benim kendi adlandırmamla ayşe halledio.. yanlız biraz yardımcı olmak lazım henuz tabak-çanak vs içersine kendisi manuel olarak alamio :)

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
ya hihihihi bulasik niye zor geliyoki bana gore en basitlerinden erkeklerde yikar gerekince hehe:)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimiz Hz.Ali ile hz.Fatıma arasında iş bölümü yaparken ev işlerini Fatımaya Dış işlerinide Aliye bırakmıştı.

bu fıtratın gereğidir çünkü erkeğin ve kadının fıtratı buna uygundur.
yani kadının fıtratı ev hanımlığına erkeğin fıtratıda dışarıda çalışmaya müsait haldedir.

bunun tersi fıtrata aykırılık olur!
şimdiki feminist zümreleri aklı sıra erkeğede ev işlerini yaptırıyorlar kadın-erkek eşitliği adı altında onlarada bulaşık yıkatıyorlar veya bu işleri yapmaları için erkeğe kızıp hatta küskün kalıyorlar!

bu islama ters fıtrata ters bişeydir öncelikle erkeğin böyle bir görevi yoktur.
erkek sadece zaruri durumlarda karısı hastaysa yardım edebilir.veya keyfi olarak canı isterse işleri görebilir.

başka şekilde kadın kocasını hiç bir sebeple buna zorlayamaz ve bu işleri yapması için kocasına baskı uygulayamaz.

feministlerin oyunlarından biride budur dikkat edelim...

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="3"]peygamberimiz hz.ali ile hz.fatıma arasında iş bölümü yaparken ev işlerini fatımaya dış işlerinide aliye bırakmıştı.

Bu fıtratın gereğidir çünkü erkeğin ve kadının fıtratı buna uygundur.
Yani kadının fıtratı ev hanımlığına erkeğin fıtratıda dışarıda çalışmaya müsait haldedir.

Bunun tersi fıtrata aykırılık olur!
şimdiki feminist zümreleri aklı sıra erkeğede ev işlerini yaptırıyorlar kadın-erkek eşitliği adı altında onlarada bulaşık yıkatıyorlar veya bu işleri yapmaları için erkeğe kızıp hatta küskün kalıyorlar!

Bu islama ters fıtrata ters bişeydir öncelikle erkeğin böyle bir görevi yoktur.
erkek sadece zaruri durumlarda karısı hastaysa yardım edebilir.veya keyfi olarak canı isterse işleri görebilir.

başka şekilde kadın kocasını hiç bir sebeple buna zorlayamaz ve bu işleri yapması için kocasına baskı uygulayamaz.

Feministlerin oyunlarından biride budur dikkat edelim...
[/sıze]

fani dünya kardeşim. Sende her şeye bi kulp takmasan olmaz sanki...

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
fani dünya kardeşim. Sende her şeye bi kulp takmasan olmaz sanki...

siz istediğinizi bana söylemeye devam edin ben gerçekleri tüm çıplaklığıyla insanlara söylemeye devam edecem..

Feminist zümrelerinin oyunlarını elimden geldiğince anlatacam !

çünkü bu feminizm fitnesi bir çok ailenin yıkılmasına neden olmuştur.!

Allahın laneti feministlerin üzerine olsun..!

vesselam..

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
siz istediğinizi bana söylemeye devam edin ben gerçekleri tüm çıplaklığıyla insanlara söylemeye devam edecem..

Feminist zümrelerinin oyunlarını elimden geldiğince anlatacam !

çünkü bu feminizm fitnesi bir çok ailenin yıkılmasına neden olmuştur.!

Allahın laneti feministlerin üzerine olsun..!

vesselam..

kardeşim ben senin gibi kadınlara düşman birini görmedim. sanki siz erkekler çokmu iyisiniz, allah allah,
en önemli olan allahından korkmayan insanın elinden herşey gelir, bu kişi ister bayan olsun, isterse erkek olsun farketmez.
ama özellikle şunu belirtmek isterimki, ÖNEMLİ OLAN İNSANIN KALBİDİR, herşey orada saklıdır.,
neyse siz kardeşim kendinize göre haklısınız, bende kendime göre. o yüzden sizle münakaşa etmek istemiyorum.
mümkünse bazı kelimelerinizi dikkat ederek kullanırsanız iyi olur.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ben senin gibi kadınlara düşman birini görmedim. sanki siz erkekler çokmu iyisiniz, allah allah,
en önemli olan allahından korkmayan insanın elinden herşey gelir, bu kişi ister bayan olsun, isterse erkek olsun farketmez.
ama özellikle şunu belirtmek isterimki, ÖNEMLİ OLAN İNSANIN KALBİDİR, herşey orada saklıdır.,
neyse siz kardeşim kendinize göre haklısınız, bende kendime göre. o yüzden sizle münakaşa etmek istemiyorum.
mümkünse bazı kelimelerinizi dikkat ederek kullanırsanız iyi olur.

ben kadınlar düşman değilim benim annemde bazımda halamda teyzemde kadın..

ben feministlere düşmanım ben bu fitneye düşmanım!

bilmem anlatabildimmi!

eğer sizde feministseniz sizede aynı şeyler geçerlidir yoksa feminist değilseniz söylediklerimi üzerinize alınmanıza gerek yok.

vesselam....

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ben kadınlar düşman değilim benim annemde bazımda halamda teyzemde kadın..

ben feministlere düşmanım ben bu fitneye düşmanım!

bilmem anlatabildimmi!

eğer sizde feministseniz sizede aynı şeyler geçerlidir yoksa feminist değilseniz söylediklerimi üzerinize alınmanıza gerek yok.

vesselam....

kardeşim bunun yüzünden mi yuvan yıkıldı veya buna benzer birşey mi yaşadın bilemeyiz ama bu kadar fazla bir konu üstünde durulmaz sen niye sitedeki bütün bayanlara kızıyorsun ki açılan konulara neden bu kadar çok tepki veriyorsun bir bayana bu kadar sert yazılmaz bir bayanın konusuna edebi aşıcak şeyler yazılmaz sen şimcik ne edebi aşmışım dersin ama inanıyorum açıp mesajlarını okudugun da özür dileyip kabul ediceksin
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bunun yüzünden mi yuvan yıkıldı veya buna benzer birşey mi yaşadın bilemeyiz ama bu kadar fazla bir konu üstünde durulmaz sen niye sitedeki bütün bayanlara kızıyorsun ki açılan konulara neden bu kadar çok tepki veriyorsun bir bayana bu kadar sert yazılmaz bir bayanın konusuna edebi aşıcak şeyler yazılmaz sen şimcik ne edebi aşmışım dersin ama inanıyorum açıp mesajlarını okudugun da özür dileyip kabul ediceksin
selam ve dua ile
<<B)>>

agzına saglık kardeşim.
en iyisi fani dünya kardeşimizi fazla kaideye almayalım.
kendisi herhalde salih erkeklerde degil:a15:

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
selam ve dua ile
<<B)>>

gerçekler her zaman acıtır acı verir..

önemli olan bunları kavramak idrak etmek şuurlanmak..

ben feministlere kızıyorum tekrar söylüyorum her kadına değil..

eğer kendi üzerinize alınıyorsanız sizede kızarım benim için sorun değil..

hakkı söylemek için karşımdakinin kadın-erkek olması beni ilgilendirmez ben hakkı söylemek ugruna kimseden gülücük alma gülümse alma derdinde değilim bir kadına yaranmak için on takla atan erkeklerden de değilim.!

ama benim üzüldüğüm nokta bu forumdada feministçe konulara yaklaşam bayan zümrelerinin olması ve bu içimi acıtıyor neden böyle oluyoruz diyorum..

keşke bunları bana söyleyeceğinize sizde etrafınızdaki bayanları uyarsanız daha makbule geçer emin olun.

erkeklere gelince biz elimizden geldiğince sailh erkek olmaya çaba gösteriyoruz.
çok şükür çevremizdeki erkek kardeşlerimizide uyarıyoruz hakkı anlatıyoruz bundan yana şüpheniz olmasın.

ama acaba siz aynısını yapıyormusunuz?

"Allahın laneti feminizmin ve feministlerin üzerine olsun"..

vesselam...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekler her zaman acıtır acı verir..

önemli olan bunları kavramak idrak etmek şuurlanmak..

ben feministlere kızıyorum tekrar söylüyorum her kadına değil..

eğer kendi üzerinize alınıyorsanız sizede kızarım benim için sorun değil..

hakkı söylemek için karşımdakinin kadın-erkek olması beni ilgilendirmez ben hakkı söylemek ugruna kimseden gülücük alma gülümse alma derdinde değilim bir kadına yaranmak için on takla atan erkeklerden de değilim.!

ama benim üzüldüğüm nokta bu forumdada feministçe konulara yaklaşam bayan zümrelerinin olması ve bu içimi acıtıyor neden böyle oluyoruz diyorum..

keşke bunları bana söyleyeceğinize sizde etrafınızdaki bayanları uyarsanız daha makbule geçer emin olun.

erkeklere gelince biz elimizden geldiğince sailh erkek olmaya çaba gösteriyoruz.
çok şükür çevremizdeki erkek kardeşlerimizide uyarıyoruz hakkı anlatıyoruz bundan yana şüpheniz olmasın.

ama acaba siz aynısını yapıyormusunuz?

"Allahın laneti feminizmin ve feministlerin üzerine olsun"..

vesselam...

kardeşim selametle..:) ayet gereği selam der geçeriz biz de..

gulmelekgul

Kayıtlı Kullanıcı
Tabiki erkek dış kadın ev işinden sorumludur,fakat erkeğin mesaisi biter kadının bitmez bu aşamadada erkek hanımına yardımcı olur bizim evde böyledir,özellikle şu aralar bebek var 3 çocuk çok zor olabiliyo bazen,eşim allah razı olsun benim yetişemediğim yerde yetişir ve hayır dualarımı alır çok ta mutlıyuz Rabbim bin kere razı olsun!!! Zate3n gelsin her işe ortak olsun demiyoruz sadece yardıma ihtiyacımız olduğu durumlarda hiç bir kadın eşine ev işi yaptırmaz duruo dururken heralde konuyu çok farklı yerlere getirmişsiniz...

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
şuan bekar olduğu için evde yemek bulaşık temizliği ben yapıyorum ama evlenince yaparmıyım kesin bişe demiyorum.ama yardım ederim herhalde(hanımın bulaşık önlüğünü bağlarım,oturduğum koltuğun altını temzilerken ayaklarımı kaldırırım vs.:)...tabiki burası şaka)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt