Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gerektiğinde erkeklerde bulaşık yıkamalı(mı) (1 Kullanıcı)

gitarro

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu Allah razı olsun
kesinlikle ama kesinlikle yıkamalı, hatta daha çok şey yapmalı bu noktada veda hutbesini hatrlayacak olursak efendimiz kadınların bize Allahın bir emaneti olduğunu söylemişlerdir ve hayatı ile bize bunu göstermiştir hiç bir kaynakta efendimizin hanımlarına sesini yükselttiği bildirilmemiştir. ama 3 ay ayrı kalıp geri döndüğü hanımıda var yani o da bir insan olarak sorunlar yaşamışş ama Allahın emanetini dövüp sövmemiştir işte örnek işte kaynak bulaşık ne ki onları başımızdan indirmemeliyiz neden cennet anaların ayakları altındadır dostlar???? bunu düşünmek bile yeter..

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Anlamıyorum ki ne istiyorsunuz bizden.....
Şemşettin şunu getir..
Şemşettin bunu götür...
Şemşettin başım dönüyor tut beni...
Şemşettin tut şu paspasın kenarından.... Ama olmaz ki yaw olamaz doğanın tabiyatın kanununa aykırıdır bu istekler.. Hıım azınlıkta 3 + 5 hem cinsim vardır kılıbık, onlarında Allah yardımcıları olsun işleri zor :D Ben bılaşıkta yıkadım yemekte yaptım, odamıda temizledim ama bu demek olmuyor ki evlendikten sonrada bunuları yapıcam.....

Tabiyatıma aykırıdır.... Çoraplarımı çıkarıp televizyonun üstüne koyucam... Buz dolabını ellerim kirli iken açıcam, tabağımı sünnetlemeden kalkıcam...Musluk bozuldumu yapmıycam...Elektirikli süpürgenin sesini dinlemiycem gerçi kadının çenesini dinlemekten elektirik süpürgesinin sesi daha eftaldir ama neyse :D

Varmı bana takılmak isteyen erkekler...
Desteklerinizi bekliyorum...

Şemşettin olmak istemiyoruzzzzz:D

SELAMÜN aLEYKÜM:OLMAZ KARDEŞİM KATILMIYORUM SANA.EVLİLİK HAYATI BİR ŞEYLERİ PAYLAŞMAKSA ELBETTE PAYLAŞACAKSIN.Yeri gelince sende isteklerde bulunacaksın oda yapacak.buna paylaşım derler kılıbıklık değil.
kılıbıklık hanımın hiçbir şey yapmaz yan gelir yatar.sen ev işlerini geçimi vs.ev düzeni için ne gerekli ise yaparsın ozaman kılıbıklık olur.sizden böyle düşünceler beklemezdim hayal kırıklığına uğradım.esefle kınıyorum.
Bende bana takılmak isteyen Arkadaşların desteklerini bekliyorum

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Konuya yorumum yapıldı zaten bu sadece bir espirili yaklaşımdı bizlerde neyin ne derece nasıl olduğunu bilenlerdeniz görmüş geçirmiş kimseleriz kınanacak bir durum yok ortada... Böyle zihniyetli erkekler yok değildir.

Dediğim gibi sadece espirili bir yaklaşım sergilemek istedim konuya anlayan anlamıştır zaten...

Selamün Aleyküm banma sadece özür dilemek düşüyor.kusura bakmayın.hakkınızı helal edin.selam ve dua ile

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Şemşettin şunu getir..
Şemşettin bunu götür...
Şemşettin tut şu paspasın kenarından.... Ama olmaz ki yaw olamaz doğanın tabiyatın kanununa aykırıdır bu istekler.. Hıım azınlıkta 3 + 5 hem cinsim vardır kılıbık, onlarında Allah yardımcıları olsun işleri zor :D Ben bılaşıkta yıkadım yemekte yaptım, odamıda temizledim ama bu demek olmuyor ki evlendikten sonrada bunuları yapıcam.....

Tabiyatıma aykırıdır.... Çoraplarımı çıkarıp televizyonun üstüne koyucam... Buz dolabını ellerim kirli iken açıcam, tabağımı sünnetlemeden kalkıcam...Musluk bozuldumu yapmıycam...Elektirikli süpürgenin sesini dinlemiycem gerçi kadının çenesini dinlemekten elektirik süpürgesinin sesi daha eftaldir ama neyse :D

Selamün Aleyküm

bi söz vardı hatırlatim dedim

koca : evde son sözü ben söylerim karım ne derse odur....:a26:

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Şemşettin şunu getir..
Şemşettin bunu götür...

selamunaleyküm kardeşim yazdıklarınızı okuyunca inanın çok güldüm ...
şaziye şunu getir..
şaziye bunu götür...
şaziye çok yorgunum yemek nerde...
şaziyealet çantam nerde...Ama olmaz ki yaw olamaz doğanın tabiyatın kanununa aykırıdır bu istekler...ben de öğrenciyken hepsini yaptım bu demek olmuyor ki evlenince şaziye karekterine bürünücem...
evde hır çıkar yav...
var mı şaziyeyi destekleyen ...
şaziye olmak istiyormuyuz...

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir paylaşım,yorumlarda bir o kadar tatlı... :)
rabbim daim etsin,hiç bozmasın inşallah...
selam ve dua ile

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Şemşettin şunu getir..
Şemşettin bunu götür...

Ben bılaşıkta yıkadım yemekte yaptım, odamıda temizledim ama bu demek olmuyor ki evlendikten sonrada bunuları yapıcam.....

Tabiyatıma aykırıdır.... Çoraplarımı çıkarıp televizyonun üstüne koyucam... Buz dolabını ellerim kirli iken açıcam, tabağımı sünnetlemeden kalkıcam...Musluk bozuldumu yapmıycam.

bunlar olması gerekenler zaten .. çorabın yeri tv üzeri gayet şık durur.. şaziyede kaldırmaz ordan .. hatta havalanır.. kendi kendine temizlenir.. bir kaç gün sonra alıp oradan giyebilirsiniz mesela ..musluk tamir edilmesede olur .. senfoni oluşturur evde sesiyle .. degilmi .. akustik müzik...
:)meltem şaziye sana teşekkür eder

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim cerennurum:DKişi elbetteki değişime açık olmalı ama bu islami yönde olmamalı...??Ki peygamber efendimizin hayatına baktığımızda oda söküklerini dikerdi,odasını süpürürdü..demekki yardım etmenin ev işlerine bi mahsuru yok,kılıbıklığa da girmiyor...Selametle kalın.Vesselam...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,
bana bir evde bir erkeği yakıştıramayacağınız yer neresi diye sorulsa MUTFAK derim.bu konuda tabiri caizse eski kafalıyımdır.ALLAH bana sağlık versin,ben yaparım İNŞAALLAH.ben oturup tv seyredeyim kocam da bulaşık yıkasın bu bize ters.
lakin konuyu açan kardeşimizde zaten başlığında gerekirse kelimesini kullanmış.hayat bu.bir hastalık durumu olabilir veya başka geçerli sebep olabilir.bu durumlarda tabiki erkekte hanımına yardım etmek adına ev işlerini yapabilir.

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Ben bılaşıkta yıkadım yemekte yaptım, odamıda temizledim ama bu demek olmuyor ki evlendikten sonrada bunuları yapıcam.....

Tabiyatıma aykırıdır.... Çoraplarımı çıkarıp televizyonun üstüne koyucam... Buz dolabını ellerim kirli iken açıcam, tabağımı sünnetlemeden kalkıcam...Musluk bozuldumu yapmıycam.

bunlar olması gerekenler zaten .. çorabın yeri tv üzeri gayet şık durur.. şaziyede kaldırmaz ordan .. hatta havalanır.. kendi kendine temizlenir.. bir kaç gün sonra alıp oradan giyebilirsiniz mesela ..musluk tamir edilmesede olur .. senfoni oluşturur evde sesiyle .. degilmi .. akustik müzik...
:)meltem şaziye sana teşekkür eder

:a05:hım bir düşünelim bakalım şimdi şaziyede şemsettinde elini birşeye sürmezse ..ev çöp eve döner belli bir süre sonra belediye temizler artık..ee Aminenur ozaman da şaziye bana teşekkür edermi dersin...:a43:....:D

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
:a05:hım bir düşünelim bakalım şimdi şaziyede şemsettinde elini birşeye sürmezse ..ev çöp eve döner belli bir süre sonra belediye temizler artık..ee Aminenur ozaman da şaziye bana teşekkür edermi dersin...:a43:....:D

**evin reisi islamiyet olmalıdır**
öyle olursa herkes bir birine teşekkür eder ;)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
bence dillerini tutsunlar başka birşey yapmalarına gerek yok onlar kadınlardan daha çok konuşuyorlar

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam;

Öyle demeyiniz mutfakta güzel duran erkeklerde mevcuttur... Bu konuda kendim için bir şey söyleyemem ama mutfakta kendime ve kardeşlerime arkadaşlarıma ziyafet vermesini severim ve en iyi şekilde bunuda yaparım Allah c.c. izniyle..

Türkiyede iki erkek türü vardır az önce yıukarıdaki paylaşımımda bunu ifade etmek istedim..Ancak toplumumuza yansıyan erkek türü çok farklı hayat müşterektir. Selam ve dua ile

siz daha güzelini ifade etmişsiniz kıymetli kardeşim,erkek kardeşler İNŞAALLAH kırılmazlar bana.şöyle ifade edeyim kendimi;kadın eğer hastaysa veya başka bir engel varsa tabiki beylerde iş yapabilir.ama öncelik bayanlarda olmalı tabiii bana göre.
bunun yanında yalnız yaşayan kardeşlerimiz tabii mutfağa girmek zorundadır.
erkeklerde mutfakta başarılı olabiliyorlar.misal:ben pilav yapmayı eşimden öğrendim.ve belkide çoğu bayanın yapamayacağı kadar lezzetli ve kıvamında pilav yapar.İNŞALLAH düzeltebilmişimdir ERKEK VE MUTFAK yakıştırmasını.
selam ve dua ile...

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
biz,erkekler kadınlar kadar titiz değiliz ama bu temiz değiliz anlamına gelmez.kadınlar biraz daha prensipli ve ilkeli bu işlerde birazda af buyurun takıntılı.ben öğrencilik hayatı boyunca kendim yapmak zorunda kaldım bi çok şeyi zor ama bir erkek için :(.ama şunu söyleyeyim erkekler(ben değil) ama otelde ve yemek hanede çalıştığımda gözlemlerim daha iyi yemek yapıyor.mesela annemler ve kızkardesim vb hep tarif usulu çalışır.arkadasım derdi: babam hastahanede aşçı ama evde mutfaga girmez derdi.yani bu işler kadınlara daha çok yakısıyor.

Kaan Erdem

Yönetici
levent kardeşim sana katılıyorum.

hanımlar mutfağa daha çok yakışıyor.dinci ablamızın çıkışıda epey şaka tadında güldüren bir celallenme olmuş.

selametle konuya farklı bir bakış açısı ile belkide sonradan katılabiliriz.

belkısuzun

Kayıtlı Kullanıcı
allah kadınları eve yakıştırmış ötesi varmı

MONA_ROZA

Kayıtlı Kullanıcı
Beylerin yorumlarıyla bayanların ki ne kadar farklı yaa..
okudum da beyler bulaşık işine pek yakın bakmıyolar bence..
kendilerini güzel savunuyolar
bu işler kadınlara daha çok yakışıyor falan..

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
yakışan erkeklerde var mesela benim babam çok güzel menemen ve saç kavurma yapar mutfağıda nasıl bulduysa öyle bırakır :B

Efendimiz (sas) Hazretleri de dış işlerini bitirince fırsat buldukça evde hanımlarına yardımcı olur, destek verirdi. Bu yardımlaşmaya sünnet olarak bakmakta isabet vardır. Erkeğin evde hiçbir hizmeti beceremeyip hanımın hizmetine mahkum duruma düşmesi başarı değildir. Erkek kendini geliştirmeli, gerektiği anda devreye girip ihtiyacı karşılama başarısını göstermeli, evde boşluk meydana gelmemelidir.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt