Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gerektiğinde erkeklerde bulaşık yıkamalı(mı) (3 Kullanıcı)

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Erkek işten gelince televizyonun karşısına geçer, kadın gündüz işyerinde çalıştığı gibi eve gelince de bir sürü işi tek başına yapmak zorunda kalırsa, kısa sürede yıpranır...

Erkek işten gelince televizyonun karşısına geçer, kadın gündüz işyerinde çalıştığı gibi eve gelince de bir sürü işi tek başına yapmak zorunda kalırsa, kısa sürede yıpranır. Eğer bir erkek, karısı da çalışıyorsa, gerektiğinde bulaşık yıkamalıdır.

Evlilikte itaat mi önemli özgürlük mü?
Bir taraftan bağımlılık eğitimi verip itaati yüceltirken diğer yandan da bağımsızlığı öğreterek özgüveni üstün tutmaya çalışan kültürler vardır. Birincisinde, aradaki sadakat ve itaat vurgulanır; o güçlendirilirken özgüven zayıflar. Özgüven zayıfladığı için de girişimcilik olmaz ve yeni şeyler ortaya çıkmaz. İnsanlar hep standart ve klasik tipte kalırlar. Diğerinde ise, özgüven ve girişimcilik üzerinde durulur; özgüven güçlendirilirken, bu defa da ilişki bağları zayıflar.

İtaat iki taraf için de geçerlidir...
Burada yapılacak olan şey, hem itaat ve sadakati, hem de özgüven ve girişimi güçlü tutmaktır. Bağlılık özgüven kaybettirmeyen, karşı tarafın kendini kişiliksiz hissetmeksizin duyduğu bir itaat olursa idealdir. Kişi karşıdakine kendisini yetersiz ve değersiz hissettiriyorsa, o itaat mahzurludur ve adı katlanmaktır. Bu bağlılık, kişiyi mutlu etmeyen bir bağlılık olduğundan, böyle ortamlarda yetişen çocuklar mutsuz olurlar. Kısaca itaat, iki taraf için de geçerlidir.

Evlilikte sorumluluk alanları nasıl olmalıdır?
Evlilikte, erkeğin sorumlu olduğu konularla kadınınkiler birbirinden farklıdır. Eğer kadın çalışıyorsa evdeki işler paylaşılmalı, bu işlere erkek de yardım etmelidir. Bu durumda kadın da eve para desteğinde bulunacaktır. Fakat erkek işten gelince televizyonun karşısına geçer, kadın gündüz işyerinde çalıştığı gibi eve gelince de bir sürü işi tek başına yapmak zorunda kalırsa, kısa sürede yıpranır. Eğer bir erkek, karısı da çalışıyorsa, gerektiğinde bulaşık yıkamaktan kaçınmamalıdır. Diğer türlüsü bencilliktir. Kadın çalışıyorsa çiftler hayatı paylaşmalıdır.

Eşlerde ruh ve kişilik uyumu nasıl olmalı?
Hayat bir alışveriştir ve hiçbir şey dört dörtlük değildir. Evlenecek insanların birbirlerine yüzde yüz uymalarını beklemek yanlıştır. Tarafların özellikleri yüzde seksen uyuşuyorsa, o evliliğe engel olmak doğru değildir. Evlilikten iyi sonuç alınabilmesi için; sevginin karşılıklı, hayata bakış açısının ortak olması, ruh ve kişiliklerin uyuşması lâzımdır. Evlilikte en büyük engel, insanın değişime kapalı olmasıdır. İnsan değişime açıksa, herkesle evlenebilir, bunun hiçbir sınırlaması yoktur.

hicretturkan

Kayıtlı Kullanıcı
karşısındakinide kendisi gibi insan olduğunun bilincinde olan dahası Fahri Kainat(s.a.v) Efendimizin de kendi işlerini kendisinin gördüğünü hatta ev işlerinde hanımlarını fazla yormayıp mesela Hz.Aişe'ye yardım ettiğini bilen bir müslüman bence mutlaka ama mutlaka yardım etmelidir.sonuçta yuva saadeti içinde güzel bir iş olur.

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Keresinde Bulaşık Yıkamayı Denemiştim... Mutfaktaki Bulaşık Makinasını Açamadım Çünkü Bilmiyordum... Sonra Suyu Isıttım Bardaklara Köpük Yaptım İşte İlaçla Yıkıyordum... Sonra Su ile Durulamaya Başladım... Bardağı Çevirirken Çevirirken Kırıldı ve Elime Oturdu. Sonra Kanadı Tabi Benide Kan Tutar... Sonra Bayıldım Oraya..... :):)

Sence Benim Bulaşık Yıkamam Doğru Olur mu ?

ayseceylin

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
emirganlilar.em.funpic.org
bence kesınlıkle yıkamalı.MyKaBus sen olayı bıraz abartmıssın
grnt034ww0.jpg

bak buna en güzel ornek sıze :D:D
bakında ornek alın

hicretturkan

Kayıtlı Kullanıcı
evet olur.bir dizi aksilik yaşamışsınız.ama Efendimizi taklit etme uğruna değmez mi?::D::D::D

hicretturkan

Kayıtlı Kullanıcı
beyefendini yüzünde acı bir gülümseme mi var bana mı oyle geldi:a39:::D Big Grin

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun güzel ve değerli bir paylaşım .

Bende ev işlerinde eşime seve seve yarrdım ediyorum eşim hamile iken 9 ay boyunca evdeki bulaşık ve temizlik işlerini hatta halı silkeleme işlemini bile yaptım :a24::a04:
Şu an oğlumla tatildeler seve seve ev işlerini yapıyorum

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol

hicretturkan

Kayıtlı Kullanıcı
ne mutlu size umeyye kardeşim hayırlı bir evlilik ardından hayırlı bir eş ardından hayırlı bir yardımlaşma inşalah bize de nasip olur!

hakaNet

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...yıkamalı ama yalnız kalırsa he bide arada aklına gelirse eşi çok yorgun olursa falan...ama adam işten gelip yorgun argın bide bulaşık yıkarsa oooo...eşi ev hanımı olursa hele hiç dokunmaz yani..herkes görevini yapsın...ama eşide çalışırsa o zman yıkar tabi..benim görüşlerim bu...hanımlar kızmasın bana :)..Allah'a emanet olun

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğine sağlık RAHMAN razı olsun güzel ve değerli bir paylaşım .

Bende ev işlerinde eşime seve seve yarrdım ediyorum eşim hamile iken 9 ay boyunca evdeki bulaşık ve temizlik işlerini hatta halı silkeleme işlemini bile yaptım :a24::a04:
Şu an oğlumla tatildeler seve seve ev işlerini yapıyorum

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol

aleykümselam kardeşim sizi teprik ediyorum becerebilmekte bir marifet ben hamileyken eşim sağolsun portakal suyu ile tost yapmaya kalkmış mutfak boydan boya portakal kabuğu heryere sıçratmış ben o yüzden eşimi mutfağa sokmuyorum hayırlı günler

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Keresinde Bulaşık Yıkamayı Denemiştim... Mutfaktaki Çamaşır Makinasını Açamadım Çünkü Bilmiyordum... Sonra Suyu Isıttım Bardaklara Köpük Yaptım İşte İlaçla Yıkıyordum... Sonra Su ile Durulamaya Başladım... Bardağı Çevirirken Çevirirken Kırıldı ve Elime Oturdu. Sonra Kanadı Tabi Benide Kan Tutar... Sonra Bayıldım Oraya..... :):)

Sence Benim Bulaşık Yıkamam Doğru Olur mu ?

ilk seferde pes etmişsin kardeşim sen bir kere daha dene dua ile kal

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm;
Ne utanılacak bir durum nede ayıp kaçan skandaldır. Çoğu zaman çok yıkadık öğrencilik yıllarında iş başa düştümü öyle de güzel yıkıyorsun ki millet hayran kalıyor adeta.. Yıkamam yıkayamam hiç yıkamadım diyen kardeşler bile ustayı geçiyor hesabı..
Paylaşım için teşekkürler selam ve dua ile

aleykümselam doğru söylüyorsunuz iş başa düştümü yapılamayacak iş yok allaha emanet olun

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
bencede erkekler kesinlikle bulaşık yıkamalı.eşlerine evde yardımcı olmalı.dogrusunu söylemek gerekırse ben hiç babamin bulasık yıkadıgını görmedım hayal bıle edmıyorum.ama yıkasa ne güzel olur.inşallah eşim bulaşık yıkayanlardan olur.birde mutfaga erkek sokmayan kadınlara cok kızıyorum.yaa bırakın yıkasın mutfak dagılsada yıkasın.se

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
bencede erkekler kesinlikle bulaşık yıkamalı.eşlerine evde yardımcı olmalı.dogrusunu söylemek gerekırse ben hiç babamin bulasık yıkadıgını görmedım hayal bıle edmıyorum.ama yıkasa ne güzel olur.inşallah eşim bulaşık yıkayanlardan olur.birde mutfaga erkek sokmayan kadınlara cok kızıyorum.yaa bırakın yıkasın mutfak dagılsada yıkasın.se

bencede kardeşim yıkasınlar ama bende eşini mutfağa sokmayanlardanım içime sinmiyo yaptığı iş napayım zar zor da olsa ben kendi işimi kendim yapmayı seviyorum dua ile kal kardeşim

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Keşke ne kadınlar nede erkekler bulaşık yıkamak zorunda kalmasalar.Bulaşıklar kendi kendilerine yıkansalardı:a21:bizim evde kızkardeşimle ben sırayla yıkıyoruz ama abimler sıraya dahil olmuyorlar haksızlık yani iyi yada kötü onlarda sıraya girmeli...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum güzel bir konu .. hep konuşulur hiç çözüm bulunmaz.. :)
beyler bulaşık yıkamalımı? bence ondan daha önemlisi bulaşık çıkartmmamalı !.. temizlik yapmalımı? .. ondan daha önemlisi çorapı kirli sepetine atmayı ögrenmeli..!.
temizlik yapmalımı ... önce kırıntılarına sahip çıkmalı masada bırakmalı ...vefalı olsunlar biraz kırıntılarına vel_hasılı kelam gölge etmeyin başka ihsan istemez :)

bu işin latife kısmı .. elbetteki yıkamalılar .. açlıktan ölmeyecek kadar yemek yapabilmeleri lazım kendi selametleri açısından .. bunun yanında.. bayanlarda musluk contası elektrik prizi tamir edebilmeliler .. ez azından ögrenebilirler acil durumlar için .. hayat müşterek ..

selam ve dua ile

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
Selamün Aleyküm evlilik bir paylaşımsa dediğiniz gibi ev ekonomisi nasıl paylaşılıyorsa ev işleride paylaşılmalı.Tabi bu sadece bulaşıkla sınırlı kalmamalı.
Ev işlerinde hanımına yardım etmek sünnettir ayrıca.Peygamber efendimiz dahi ev işlerinde hanımlarına yardımda bulunurmuş.
Bazı insanlar bunu kılıbıklık diye yorumlaya bilir.varsın yorumlasınlar güzellikler paylaşımdan geçer.
ben çoğu bayandan güzel yemek pişirdiğim iddaasındayım.Asla yerinmiyorum bilakis gururlanıyorum.ne mutlu bu güzelliklerin farkında olan kardeşlerimize.selam ve dua ile kalın

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel bir konu .. hep konuşulur hiç çözüm bulunmaz.. :)
beyler bulaşık yıkamalımı? bence ondan daha önemlisi bulaşık çıkartmmamalı !.. temizlik yapmalımı? .. ondan daha önemlisi çorapı kirli sepetine atmayı ögrenmeli..!.
temizlik yapmalımı ... önce kırıntılarına sahip çıkmalı masada bırakmalı ...vefalı olsunlar biraz kırıntılarına vel_hasılı kelam gölge etmeyin başka ihsan istemez :)

bu işin latife kısmı .. elbetteki yıkamalılar .. açlıktan ölmeyecek kadar yemek yapabilmeleri lazım kendi selametleri açısından .. bunun yanında.. bayanlarda musluk contası elektrik prizi tamir edebilmeliler .. ez azından ögrenebilirler acil durumlar için .. hayat müşterek ..

selam ve dua ile

doğru söylüyosun kardeşim hayat müşterek ama kaç erkek buna uyuyorki dua ile kalın

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Keşke ne kadınlar nede erkekler bulaşık yıkamak zorunda kalmasalar.Bulaşıklar kendi kendilerine yıkansalardı:a21:bizim evde kızkardeşimle ben sırayla yıkıyoruz ama abimler sıraya dahil olmuyorlar haksızlık yani iyi yada kötü onlarda sıraya girmeli...

valla doğru söylüyosun kardeşim en iyisi herşeyi plastik kullanmak

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt