Azerbaycan_li
Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel yazmışınız. Allah hepinizden razı olsun. bende kapalıyım ve okuyorum. okulda mecburen açıyorum. başıörtümü çıkartmak çok zoruma gidiyor fakat farklı düşüncelerim var. bizde bu toplumda yaşıyoruz ve okuldada olsa çalışma hayatındada olsa yer almalıyız. yoksa kapalılar eve hapsolur kalır ve toplulumumuzun baş örtüsünü kabullenmeleri imkansız hale gelir. ben geleceğimizi düşünerek başımı açıyorum okurken mecburen. açıyorumki bizim çocuklarımız torunlarımız okumak için açık gezmesinler. onlarda farzlarını yerine getirerek eğitimlerine devam etsinler. kapalılar eve hapsolur kalırlarsa erkekler bile zamanla yobaz gözüyle bakacaklar. biz kültürümüzü zekamızı ortaya koyalım. toplumda yerimizi alalım. sokakta utanmadan gezelim. yanlış düşünüyorsam söyleyin lütfen bende yanlışımdan kurtulayım.
yalnış düşünuyorsun tabiki kardeşim...başı açmak haramdır..niyyetiniz guzel de olsa bu size bir yarar saglamiyor...mecburen dige de bir sey yok insallah...mecbur dediginiz sanki acmzsanız sizi oldurecekler ve ya bir uzvunuzu kesecekler...senin cocuklarin ve ya torunlarin seni Allah in azabindan kurtara bilir mi kardeşim? sen kendini düşün ve onlar için de Allah a dua et...belki onlar şeriat ulkesi nasip olur da orda yaşarlar...ve bu sorunlarla karşılaşmazlar...ve harama girerek, dinden taviz vererek hayir bir amel işlenmez...
çalışma hayatında yer almak ve s demişsiniz eve haps olmak demişsiniz..ne mutlu bir bayana ki ortusu icin iffeti için eve haps olmuşdur..ve kocasının namusunu koruyor, cocuklarını buyutuyordur...
bu düşünceleriniz çok yalnış kardeşim.....siz guzel dininizi evinizde ogrenerek, ve ya dunyevi ilmleri de internetten, ve ya binlerce kitap var onlardan araştırarak inceleye bilir..ogrendiklerinizi cocuklarınıza ve ya musluman ailelerin cocuklarına ogrete bilirsiniz...
yok ille de diplomam, kariyerim dieyipte bunu ilerki nesile iyilik yapacam adı altında tatbik edersek bu sadece kendimizi kandırmak olur..
benim tanıdığım kaç tane bacı son sınıflarda olmalarına ragmen ortundukleri için okuldan attilar...universiteden..
hatta onlara demişlerdi ki, kapatın başınızı sozumuz yok ama radikal muslumanlar gibi degil...yani bogaziniz gorunsun...yakalarınıza sarkıtmayın ortunuzu ama onlar okulu biraktilar diplomayi biraktilar ortulerini birakmadilar...elhamdulillah...
bunu ancak tevhidi zayif olan, imani zayif olan ve kendisini dunyanin sardigi bir kimse yapar..
Allah sizi onlardan etmesin ve tum kardeşlerimizi