Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

geç kalmadın oku bak! (2 Kullanıcı)

su_sıla

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim: Cok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: Cok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.

Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de
أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum... Bana gelen bir yazıyı paylaşmak istedim.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yeniden başlayanların yardımcısıdır...

Zaman geçiyor, üzerimizden yani.Ezip geçiyor belki ya da ilerde ezmek üzere teğet geçiyor.Düşünüyorum yine kendi kendime Mü'minin her işinin hayır olmasına dair hadisi bana moral oluyor yine canıma can yetişiyor.

[FONT=Times New Roman, Times, serif]"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı birsey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır." [/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif](Suheyb Ibnu Sinan r.a. kutub-ı sıtte, 2. Cilt , Sf. 208)[/FONT]

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
dedim: Cok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

dedim: Buda senin yardımını ister
dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ allah'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(öyleyse)rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra o'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

dedim: Cok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ allah'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. Ve allah'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ allah aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاallah bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُallah'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali imran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin allah'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.
Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ şüphesiz ki allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.

Birden 'ilahım ve rabbim benim senden başka kimim var' dedim.
Sen de
أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
'allah kuluna yetmez mi?' (zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
ey inananlar! Allah'ı çokça zikredin. Ve o'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen odur. Melekleri de size istiğfar eder. Allah, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: Allah'ım seni çok seviyorum... Bana gelen bir yazıyı paylaşmak istedim.

selamunaleykum kardeşim
emeğine sağlik
allah razi olsun
cok güzel katkilar bunlar
allah bağişlasin bizleri
amin
okurken duygulaniyorum
bilmiyorum duygusalim bu gunlerde :)
allah her daim affetsin
allaha emanet ol
selam ve dua ile

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
allah yeniden başlayanların yardımcısıdır...

zaman geçiyor, üzerimizden yani.ezip geçiyor belki ya da ilerde ezmek üzere teğet geçiyor.düşünüyorum yine kendi kendime mü'minin her işinin hayır olmasına dair hadisi bana moral oluyor yine canıma can yetişiyor.

[font=times new roman, times, serif]"mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı birsey gelse şükreder, bu ise hayırdır: Bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır." [/font]
[font=times new roman, times, serif][/font]
[font=times new roman, times, serif](suheyb ibnu sinan r.a. Kutub-ı sıtte, 2. Cilt , sf. 208)[/font]

selamunaleykum öğretmenim
ne kadar güzel bir yazi
tam benlik :)
emeğinize sağlik
bakin 1 yil olmuş siz geleli
ne cok zaman
bende bazen inanamiyorum kaç aydir burda olduğuma
en once öğrenmek istediğim konulardan biriydi yazdiğiniz
evet
ve öğrendim şükür
herşeyde vardir bir hayir
allah bizlere her daim hayirli ve güzel günler nasip etsin
allaha emanet olun
selam ve dua ile

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Hocam geç kalmadım inşallah...
Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık...

Eğer yaşıyorsak şu an...
Bu satırları yazıyoruz ya da okuyorsak...Demek ki yaşıyoruz...
Hâlâ geç kalmamışızdır...
Bize verilen emaneti hakkıyla yerine getirelim...
Emanete hıyanet edenlerden olmayalım inşallah...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam geç kalmadım inşallah...
Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık...

Eğer yaşıyorsak şu an...
Bu satırları yazıyoruz ya da okuyorsak...Demek ki yaşıyoruz...
Hâlâ geç kalmamışızdır...
Bize verilen emaneti hakkıyla yerine getirelim...
Emanete hıyanet edenlerden olmayalım inşallah...

aleykumselam
inşaallah mavci
yaşadığımız anları güzel değerlendırelım
güzel değerlendırırsek allah herşeyın hayırlısını ve guzelını verecektır ınşaallah
amın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

papatyalı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizden razı olsun,bizimle paylaştığınız için.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Pembe_gul_6.jpg

Selamün Aleyküm Can Hocam. Cuma'nız mübarek olsun inşallah.. Güzel mesajınızı okudum.. Çok teşekkür ediyorum.. Dualarımdasınız inşallah..
Rabbimize emanetimsiniz.. Dua ve muhabbetle..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum hayırlı ve nurlu geceler

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
Çok teşekkür ederim elinize ve yüreğinize sağlık
Allah razı olsun ..hiç birşey için geç değildir..
Selam ve dua ile kalın...

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aleykumselam guzel kardeşim
allah senden de razı olsun
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

lavinya

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim..
hala bi fırsatımız varken ve hala nefes alabiliyorken
geç kalmadık demektir..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşim
allah sızden de razı olsun
evet vakıt var
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun içimi titreten bi yazı olmuş rabbim tevbelerimizi kabul eylesin hocam
selametle kalın

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
zaman ııbadet zamanı dua zamanı

ALLAH RAZI OLSUN hiçbir zaman geç değildir

nasırlı_kalp

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel, geç kalmadığımızı farkettiysek geç olmadan biryerlerden başlamak gerek.. selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt